Beauty

Mijn top 5 make-up kwasten & how-to kwasten wassen

10 april 2015

favoriete make-up kwasten & kwasten wassen
Ik durf gerust toe te geven dat ik echt een belachelijke hoeveelheid make-upkwasten heb. Het is namelijk lange tijd een ‘dingetje’ geweest van mij als ik ergens mooie kwasten zag dat ik ze moèst hebben. De laatste jaren is dit een stuk verminderd en merk ik dat ik echt aan bepaalde kwasten vasthoud en duidelijke favorieten heb. Vandaag deel ik mijn top 5 make-up kwasten met je èn hoe ik mijn kwasten was.

Mijn favoriete kwasten zijn van wisselende merken en laat ik ze maar in logische volgorde behandelen:

favoriete-make-up-kwasten-3
Boozyshop boozybrush Flat Kabuki B01
Een perfecte kwast om foundation dekkend aan te brengen maar wel mooi met de huid te kunnen blenden zodat het geheel heel naturel oogt. De kwast is superzacht, de haartjes zitten dicht op elkaar en deze verliest absoluut geen haartjes tijdens gebruik of wassen.

favoriete-make-up-kwasten-5
Real Techniques setting brush
Deze kwast is eigenlijk bedoeld om finishing powder mee aan te brengen, maar ik gebruik hem om concealer mee aan te brengen op mijn kingebied, rondom mijn neus en onder mijn ogen. De kwast is lekker zacht, verliest geen haren en de haartjes staan wat losser van elkaar waardoor hij wat fluffy is en blenden erg gemakkelijk maakt.

favoriete-make-up-kwasten-6
Real Techniques blush brush
Dit is mijn go to kwast als ik een foundation minder dekkend aan wil brengen, maar over het algemeen gebruik ik hem voor mijn gezichtspoeder, highlighter, contouring poeder en blush. Ook deze kwast voelt weer superzacht aan en verliest geen haar en ook bij deze staan de haren wat losser van elkaar waardoor ik poeders heel ‘luchtig’ aan kan brengen.

favoriete-make-up-kwasten-7
Stargazer lip brush “8”
Deze kwast heb ik echt al tig jaar en blijft in mijn everyday bakje staan. Ik gebruik hem voor mijn wenkbrauwpoeder om mijn wenkbrauwen bij te werken, maar hij doet het ook erg goed om een zachte eyeliner met oogschaduw mee te zetten. De haartjes zijn kort en stevig waardoor je heel precies kan werken en de kwast verliest geen haartjes.

favoriete-make-up-kwasten-4
Everyday Minerals dome blending brush
Jaaaaren geleden was minerale make-up echt een enorme hype en ik was er zelf ook helemaal fan van, vooral van het merk Everyday Minerals. Ik overdrijf niet als ik zeg dat ik beautycases vol met producten en kwasten van dit merk had. De make-up is ondertussen opgegaan of weggedaan, maar de kwasten gebruik ik nog altijd regelmatig en blijven mooi. Ze zijn superzacht, verliezen geen haartjes en blijven na jaren gebruik er als nieuw uit zien. Deze kwast is perfect om kleurtjes wat lichter aan te brengen en om je ooglook te blenden zodat kleurtjes mooi in elkaar overlopen.

kwasten-wassen-tips-4
kwasten-wassen-tips-3
kwasten-wassen-tips-1
kwasten-wassen-tips-2
How-to kwasten wassen
Make-up kwasten wassen is geen hogere wiskunde, maar toch krijg ik regelmatig de vraag of ik eens kan laten zien hoe ik mijn kwasten was. Eerder deed ik deed volledig met de hand zonder extra hulpstukken, maar sinds kort gebruik ik er een Brushegg bij. Wat een handig ding!

1. Zet de kraan aan en zorg dat de straal niet te hard is en het water aangenaam lauw
2. Maak de kwast vochtig en breng een beetje shampoo aan op de Brushegg. Ik gebruik hiervoor de Zwitsal anti-klit shampoo die er niet alleen voor zorgt dat de kwasten goed schoon worden, maar ook superzacht blijven èn lekker gaan ruiken.
3. Ga met de kwast over de Brushegg, door de ribbels kan je de kwast sneller en gemakkelijker schoon krijgen, en spoel tussendoor af en toe je kwast en Brushegg af onder de kraan
4. Ga net zolang door tot er alleen nog maar een fris sopje/schuim te zien is op de Brushegg
5. Spoel de Brushegg af en leg hem aan de kant, spoel je kwasten nog één keer na, knijp en schudt ze even uit en breng ze met je vingers in model
6. Zet je kwasten op de kop op een stukje keukenpapier neer om te drogen. Klaar!

favoriete-make-up-kwasten-2
Ik moet eerlijk bekennen dat ik mijn kwasten best eens vaker zou mogen wassen en het is echt een gevalletje uitstelgedrag, want op deze manier zijn een handvol kwasten in een kleine 10 minuutjes weer lekker fris en schoon :)

Wat is jouw meest favoriete make-upkwast?

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Imke
  Reply Imke 19 april 2015 at 02:18

  Mijn favoriete kwasten zijn die van real techniques. Kan niet meer zonder. En om ze schoon te maken gebruik ik de da Vinci zeep. Geweldig spul en ze worden zo schoon.

 • Avatar van Yanna
  Reply Yanna 13 april 2015 at 09:02

  De RT kwasten zijn op dit moment echt wel m’n favoriet! Leuk artikel!

 • Avatar van Beauty Treasures
  Reply Beauty Treasures 13 april 2015 at 08:04

  Zo’n brush egg lijkt mij wel een handig ding. Ik ben ook fan van de RT kwasten en daarom verloot ik momenteel één van mijn favoriete kwasten (blush brush) op mijn blog :-). Terecht een favoriet en ik snap heel goed dat deze ook in jouw top 5 staat!

 • Avatar van Priscilla
  Reply Priscilla 10 april 2015 at 22:28

  Dat zijn hele mooie kwasten.Wil altijd nog graag een setje Real Techniques kwasten. Zo’n Brush Egg ziet er trouwens fantastisch uit. Zo zie je meteen hoe vies kwasten eigenlijk zijn. Ik gebruik altijd gewoon m’n hand en een beetje baby shampoo maar nu ik die Brush Egg zie wil ik die eigenlijk ook wel.

 • Avatar van Cindy | Life meets Beauty
  Reply Cindy | Life meets Beauty 10 april 2015 at 20:04

  Ik heb ook ontzettend veel kwasten en gebruik meestal dezelfde. Soms wissel ik ze wel eens af, gewoon omdat ik dat leuk vind. Ze moeten natuurlijk wel goed hun werk doen. Ik hou echt van mijn Bobbi Brown Full Coverage Face Brush. Hij brengt foundation zo mooi aan!

 • Avatar van Beau
  Reply Beau 10 april 2015 at 19:39

  Ik heb hele fijne kwasten van Leco met ook een speciale zeep van Leco om ze te reinigen :)

 • Avatar van Tania
  Reply Tania 10 april 2015 at 15:42

  ik ben ook fan van de RT kwasten.

 • Avatar van Manon
  Reply Manon 10 april 2015 at 14:23

  Mooie kwasten!

 • Avatar van Nesrin
  Reply Nesrin 10 april 2015 at 13:30

  This reminds me dat ik mijn ene kwast ook nog moet wassen ;-) Mooie stash aan kwasten heb je.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 10 april 2015 at 14:35

   Haha, heerlijk! Wees er maar extra zuinig op dan ;)

 • Avatar van Kirsten
  Reply Kirsten 10 april 2015 at 12:26

  Leuk om te zien welke kwasten je vaak gebruikt. Ik moet mijn kwasten stash ook nog eens een update geven, ik merk dat ik echt kwasten te kort kom. Ik heb de RT setting brush ook die ik vaak gebruik voor highlighter. Zo’n brushegg wil ik ook nog wel proberen!

 • Avatar van Nicole
  Reply Nicole 10 april 2015 at 11:34

  Ik heb niet echt kwasten want ik ben echt een ramp met opmaken.
  Zou dat eens moeten leren…

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 10 april 2015 at 14:36

   Wacht maar tot je je erin gaat verdiepen, voor je het weet vindt je het steeds leuker en heb je een lege bankrekening ;)

 • Avatar van Danielle
  Reply Danielle 10 april 2015 at 10:49

  Wat een prachtige foto’s en mooie favorieten! Ik heb hier al twee kwasten van. Namelijk die van RT. Die gebruik ik toevallig ook echt iedere dag!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 10 april 2015 at 14:36

   Dankjewel voor je compliment! ^^

 • Avatar van beautifulday4makeup
  Reply beautifulday4makeup 10 april 2015 at 10:48

  Die brush egg lijkt mij en toffe tool!

 • Avatar van Marjolein
  Reply Marjolein 10 april 2015 at 09:36

  Leuk om te zien, mooie kwasten! Ik ben vooral fan van die van RealTechniques :). En ik ben ook zoooo lui als het aan komt op het wassen van m’n kwasten, echt te erg :p.

 • Avatar van Cindy
  Reply Cindy 10 april 2015 at 09:21

  Wat een handig ding, die Brushegg! Ik moet ook echt vaker mijn kwasten schoonmaken, maar daar ben ik gewoon te lui voor..

 • Avatar van Sonja
  Reply Sonja 10 april 2015 at 08:51

  Ik ben wat kwasten betreft een budget koper. Echter recent bij mijn stipplingbrush gemerkt dat dit een slecht besluit was,na het wassen vielen de haartjes er uit. Echter de kwastjes die ik heb van Essence en Kruidvat blijven heel goed.
  En tja ik zei recent dat ik een Sigma kwast wilde van 50,- (ik herhaal hier maar niet wat mijn man zei).
  Gelukkig mocht mijn brushegg van Ebay wel!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 10 april 2015 at 09:31

   Haha! Hier krijg ik ook wel eens een opgetrokken wenkbrauw als ik me weer eens wat op beautygebied in m’n hoofd heb gehaald wat ik ‘moet’ hebben.. :P

 • Avatar van Kim | KimterStege.nl
  Reply Kim | KimterStege.nl 10 april 2015 at 08:31

  Ik vind de Real Techniques ook erg fijn! Heb de brushegg ook, gebruik ‘m vaak :)

 • Avatar van Lisa
  Reply Lisa 10 april 2015 at 08:27

  Mooie kwasten. De brushegg is super fijn, heb hem zelf ook. Mijn favo kwast is mijn sigma F80

 • Avatar van brenda
  Reply brenda 10 april 2015 at 07:18

  Fijne kwasten heb je! Heb net een nieuwe blush brush van Zoeva gekocht, maar daar kwamen meteen al een stuk of 10 haren uitzetten, ik heb m nog niet eens gewassen… Ik gebruik altijd afwasmiddel voor mijn kwasten, tip van een MAC MUA, ze wordrn blijkbaar een beetje vettig van babyshampoo en dan kan je harde stukken in je poeder krijgen… Heb het zelf toendertijd niet meegemaakt moet ik eerlijk zeggen, maar klinkt logisch..

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 10 april 2015 at 10:24

   Ik heb er zelf eigenlijk nog nooit last van gehad, zou bang zijn dat ze met afwasmiddel harder gaan worden..

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 10 april 2015 at 06:54

  Zo, dat zijn prachtige make-up kwasten en zo handig.
  Handige brushegg die moet ik eigenlijk ook nog kopen ;-)

  Mooie dag Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.