Beauty

Mijn top 5 make-up primers en fixers

23 april 2015

make-up primers en fixers
Voor mij is een primer onder mijn make-up aanbrengen een onmisbaar onderdeel van mijn routine. Nadat ik mijn gezicht heb gereinigd en verzorgd breng ik een primer aan en ga ik vervolgens aan de slag met mijn verdere make-up. Een primer zorgt voor een gladdere huid, laat poriën minder opvallen, dat je met minder foundation en concealer af kan en nog wel het fijnste voordeel: dat je make-up de hele dag door beter zal blijven zitten. Een fixer gebruik ik alleen als ik een lange dag onderweg ben of al het klam/warm weer is, want het geeft een extra zekerheid dat de make-up nog wat langer blijft zitten èn laat het minder poederig ogen. Er zijn ontiegelijk veel verschillende make-up primers en fixers verkrijgbaar en ik deel vandaag mijn top 5 met je.

make-up primers en fixers
make-up primers en fixers
Dermalogica redness relief primer SPF20 22ml, €59,90
Deze primer uit de UltraCalming lijn is vanwege de matterende werking misschien meer geschikt voor de normale tot vettigere huidtypes, maar als je van een wat meer matte make-uplook houdt kan ik je deze ook zeker aanraden. Deze primer heeft een groenige ondertoon die roodheid in de huid minder op laat vallen. Daarnaast zitten er ingrediënten in die roodheid ook op de lange termijn aanpakt.

De primer heeft een siliconenbasis, is zuinig in gebruik en heeft een licht verzorgende werking op de huid. Mijn favoriet voor als het wat warmer/klammer is vanwege de matterende werking en ik me zo gedurende de dag wat zekerder voel over mijn make-up. Dat groene kleurtje zie je natuurlijk niet meer op je huid als je hem eenmaal hebt ingewerkt en foundation, concealer en/of poeder hebt aangebracht ;)

make-up primers en fixers

Smashbox photo finish primer water 116ml, €32,00
Dit primerwater bevat geen siliconen, alcohol en is olievrij en komt in een vorm zoals ik hem nog niet eerder tegenkwam in dit soort product en eigenlijk is het een drie-in-één product: primer, fixer en opfrisser. Ik spray hem over mijn gezicht en vind het prettig om vervolgens de foundation in te werken als mijn gezicht er nog licht vochtig van is zodat het mooier lijkt te blenden met mijn huid.

Zodra mijn make-up klaar is spray ik nog eens lichtjes over het geheel en gedurende de dag is hij heerlijk om te gebruiken als opfrissertje (tip: zet hem zomers in de koelkast!). Hij plakt niet en voelt hydraterend en fris aan op de huid. Groot pluspunt: de heerlijk fijne nevel die geen ‘spetters’ achterlaat op je gezicht.

make-up primers en fixers

Dé Pré (Make-Up Studio) fix it 200ml, €19,90
Deze fixer om je make-up naderhand mee te setten ruikt lekker zacht en fris, voelt hydraterend aan op de huid en is zelfs voor mensen met een gevoelige huid en gevoelige ogen geschikt. De verpakking is misschien niet heel erg spannend om te zien, maar het product doet wat hij moet doen en komt in een lekkere grote fles waar je wel even mee vooruit kan.

Eén nadeel: de spraydop kan soms een spetter achterlaten wat je na opdrogen op je gezicht wel ziet helaas. Je kan zo’n ‘spetter’ wegwerken door hem na het sprayen even voorzichtig weg te deppen.

make-up primers en fixers
make-up primers en fixers

Smashbox photo finish hydrating under eye primer 10ml, €25,50
Eerlijk is eerlijk, toen ik dit product een hele tijd geleden ontving dacht ik dat het enkel een marketingpraatje zou zijn dat er voor de huid onder de ogen een aparte primer bestaat. Maar, na enige tijd testen kan ik hem niet meer wegdenken uit mijn routine en dat heeft er vooral mee te maken dat hij geweldig is voor de drogere huidtypes met droogtelijntjes en beginnende rimpeltjes rondom de ogen. Hier gaat normaal al snel wat foundation en concealer in ophopen en daar heb ik na deze primer geen last meer van.

Hij verfrist de huid onder de ogen, hydrateert deze en laat het gebied onder de ogen er gewoon net wat frisser en gladder uit zien. Je hebt echt maar een heel klein druppeltje per keer nodig en kan dus zelfs met zo’n klein tubetje een flinke tijd vooruit.

make-up primers en fixers
make-up primers en fixers

Make-Up Studio Face Prep illuminating primer SPF30 35ml, €19,90
Deze primer heeft een redelijke beschermingsfactor tegen de zon maar is wel echt gemaakt voor als je wel van een glow houdt en is naar mijn mening daarom minder geschikt voor de wat vettere huidtypes omdat het glans kan accentueren. De primer is zuinig in gebruik, voelt lekker fris en hydraterend aan, trekt snel in maar laat duidelijk een glansje – zonder glitter – achter. Perfect voor een mooie zomerse gloed òf juist om in de winter een vale en doffe huid wat op te frissen. De siliconen zitten wat verder in de ingrediëntenlijst verstopt en dat merk je, hij voelt namelijk luchtiger en minder silky aan dan veel primers op basis van siliconen doen.

Gebruik jij primers en fixing sprays? Welke zijn jouw favorieten of welke wil je zeker nog eens gaan proberen?

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?
Dit artikel bevat product(en) die ik heb ontvangen van een merk of bedrijf.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Beauty Treasures
  Reply Beauty Treasures 25 april 2015 at 09:20

  Mooi overzicht, velen kende ik niet. Ik ben wel benieuwd naar die undereye primer.

  Ik gebruik als primer de Clinique Superprimer en als fixer MAC Fix +.

 • Avatar van Lotje
  Reply Lotje 23 april 2015 at 21:50

  Ze spreken me allemaal wel aan! Ik ben nu wel extra benieuwd geworden naar de Primer water van Smashbox! X

 • Avatar van Imke
  Reply Imke 23 april 2015 at 20:35

  Ze zien er allemaal goed uit. En er zijn dus nog veel producten die ik wil proberen. Kunnen ze de verpakking niet kleiner maken hihi. Anders kom ik er nooit aan toe

 • Avatar van Anita
  Reply Anita 23 april 2015 at 19:06

  Ik gebruik vaak hele budget primers zoals van de Etos en Hema!

 • Avatar van Dena
  Reply Dena 23 april 2015 at 18:25

  Wat een superleuk artikel en inspirerende blog! :)

 • Avatar van Nesrin
  Reply Nesrin 23 april 2015 at 12:12

  Ik ben heel benieuwd naar de primer water van Smashbox juist omdat het geen siliconen en alcohol bevat.

 • Avatar van Chloe STerk
  Reply Chloe STerk 23 april 2015 at 12:05

  Ik heb die water primer van Smashbox ook :) Ga hem toch maar eens proberen.. Liefs X

 • Avatar van Kimberley
  Reply Kimberley 23 april 2015 at 11:30

  Het voelt alweer als eeuwen geleden dat ik primer gebruikt heb, maar ben wel heel enthousiast geworden over de eerste twee. De Dermalogica Redness Relief primer lijkt me heel goed voor mij, omdat ik ook altijd rood ben (het groene blijft me altijd verbazen, dat werkt echt!). Maar die tweede – ik moet straks weer even kijken hoe hij heet – lijkt me heel verfrissend en fijn… En qua prijs is de tweede wat aantrekkelijker. Dankjewel voor dit lijstje!

 • Avatar van Bianca
  Reply Bianca 23 april 2015 at 09:54

  De Smashbox primer water wilde ik graag hebben, maar als ik dan de reactie van Kim lees dat MAC een zelfde variant die goedkoper is ga ik daar liever voor. Die van Dermalogica lijkt mij ook wel fijn om te gebruiken die ga ik even onthouden x

 • Avatar van Lisa - ElisabethsMusthaves
  Reply Lisa - ElisabethsMusthaves 23 april 2015 at 09:12

  Dat zijn erg mooie producten, ben vooral erg benieuwd naar de smashbox primer water <3

 • Avatar van beautifulday4makeup
  Reply beautifulday4makeup 23 april 2015 at 09:02

  Ik kreeg bij de eerste echt schrik door de kleur; Gelukkig zeg je dat je er uiteindelijk niets meer van ziet

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 23 april 2015 at 09:11

   Haha, nee dat groene neutraliseert het rode in de huid en als je er vervolgens foundation/concealer/poeder over aanbrengt zie je niks meer van die groene kleur gelukkig :)

 • Avatar van Hennie
  Reply Hennie 23 april 2015 at 09:01

  Primers gebruik ik wel. Fixingsprays (nog) niet. Verlengen de sprays echt? Ik dacht altijd dat het een verkooppraatje was. Hm. Toch maar eens in verdiepen!

 • Avatar van Agneta
  Reply Agneta 23 april 2015 at 08:56

  Normaal gebruik ik nooit echt een primer, gewoon omdat ik niet altijd het nut er van inzie. Maar na je artikel heb ik wel meteen weer zin het nog eens te proberen. Je foto’s zijn ook erg mooi trouwens!

  Liefs Agneta

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 23 april 2015 at 09:10

   Bedankt voor je compliment!

 • Avatar van Manon
  Reply Manon 23 april 2015 at 08:39

  FIjn dta je deze allemaal laat zien, ik heb nog helemaal geen kennis van deze producten!

 • Avatar van Laura - It
  Reply Laura - It's Laux 23 april 2015 at 08:06

  Zucht, wat een prachtige collectie heb je! Mijn favoriete primer is de HD Primer van Make Up For Ever en mijn favoriete setting spray is de All-Nighter van Urban Decay! Beide overigens nu op, dus daar ga ik volgende week in NY even wat back-ups van kopen!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 23 april 2015 at 08:11

   Ohhh, een tripje New York op de planning. Wat heerlijk! Alvast veel plezier gewenst ^^ Beide producten die jij opnoemt wil ik trouwens ook nog altijd eens proberen.

 • Avatar van Marjolein
  Reply Marjolein 23 april 2015 at 07:43

  Fijn lijstje, ben vooral benieuwd naar die eerste! Ik gebruik soms een primer van MaxFactor maar die vind ik niet heel bijzonder. En m’n flesje MAC Fix+ heb ik stiekem al weken niet aangeraakt, haha.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 23 april 2015 at 08:12

   Fix+ vind ik vooral heel erg fijn als het echt warm is buiten als opfrisser gedurende de dag of om een heel dekkende foundation mooier mee te kunnen blenden :)

 • Avatar van Kim | KimterStege.nl
  Reply Kim | KimterStege.nl 23 april 2015 at 07:42

  Fijne producten! Alleen die van Smashbox is 100% hetzelfde als de MAC Mineralize Charged Water, die overigens bijna de helft goedkoper is. Beide bedrijven zijn van Estee Lauder, dus nieuwe verpakking erom en tadaaaaa… een nieuw product!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 23 april 2015 at 08:15

   Ja, echt? Volgens mij zitten er wel andere ingrediënten in.. Superirritant dat beide merken trouwens geen ingrediëntenlijstjes op hun websites hebben staan, ik wilde het gelijk opzoeken natuurlijk. Thanks voor de tip voor anderen als het inderdaad hetzelfde is :)

 • Avatar van Sonja
  Reply Sonja 23 april 2015 at 07:37

  Ik gebruik ook primers, wel een stukje goedkoper (nyc, p2) Onder mijn ogen nooit iets, maar dat tubetje spreekt de 40 plusser wel aan. Even over nadenken.

 • Avatar van Marion
  Reply Marion 23 april 2015 at 06:58

  Ik heb een paar keer een primer geprobeerd en het verbaasde mij hoe fijn het was. Je huid voelt heel zacht aan en de foundation houdt veel beter stand. Helaas krijg ik iedere keer pukkeltjes als ik een primer gebruik (heb nu drie verschillende geprobeerd). Helaas dus.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 23 april 2015 at 08:16

   Wellicht is een primer zonder siliconen erin dan een optie? Tenzij je dat al geprobeerd hebt natuurlijk, maar vaak zijn siliconen de oorzaak van plotselinge pukkeltjes..

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 23 april 2015 at 06:47

  Ik gebruik dit soort producten nooit!
  Maar nu ik je duidelijke reviews van de producten gelezen heb ben ik zeer benieuwd naar die Smashbox photo finish ivm dat dit voor de drogere huid is en voor de beginnende rimpels rondom de ogen.
  Nu ik op middelbare leeftijd ben is er geen ontkomen aan.

  Xoxo

 • Avatar van Beau
  Reply Beau 23 april 2015 at 06:37

  Ik ben door het lezen van deze review helemaal enthousiast geworden van de Smashbox photo finish,lijkt mij ideaal voor mijn droge en wat rijpere huid :)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.