Beauty Persoonlijk

Personal | Mijn overbeharing

8 april 2015

overbeharing in het gezicht
Met tranen in mijn ogen en een brok in mijn keel zet ik dit artikel online. Ook al heb ik er zo’n 4 jaar geleden al eens over geschreven, het probleem van mijn overbeharing blijft en het lijkt nog altijd een onderwerp waar een taboe op rust. Wat je namelijk misschien niet weet en wat ik ook nooit aanhaal is dat mijn ochtendroutine naast enkele verzorgingsproducten ook steevast bestaat uit het scheren van mijn kingebied en bovenlip. Doe ik dit niet dan heb ik na één dag al redelijke stoppeltjes..

Zoals ik in het artikel over hirsutisme al vertelde begon het bij mij al toen ik nog bij mijn ouders thuis woonde, ik was denk ik zo’n 14/15 jaar. Nu ben ik 30 en heb ik het min of meer weten te accepteren. De ontharingscrème, mesjes, harsen en het pincet heb ik opgegeven en een elektrisch scheerapparaat wat eigenlijk bedoeld is voor de benen van vrouwen is voor mij onmisbaar geworden. Dit is het enige wat er bij mij voor zorgt dat het gebied redelijk zacht/glad aanvoelt, mijn gevoeligere huid niet geïrriteerd en/of rood wordt en ik geen last meer heb van ingegroeide haren.

overbeharing in het gezicht

Het maakt me onzeker, verdrietig en het zorgt ervoor dat ik mij minder vrouw voel. En toch mag bovenstaande foto met mijn overbeharing na één dag niet geschoren te hebben niet ontbreken, zodat je mijn situatie een beetje in kan schatten.. Ondanks de acceptatie blijft het een pijnlijk punt. Bij mijn man en twee goede vriendinnen heb ik er geen enkele moeite mee om ’s ochtends het scheerapparaat langs mijn kin te halen, maar als ik een weekendje weg ben met familie is het een ander verhaal. Dan wìl je gewoon in de ochtend naar de gezelligheid toe en niet eerst moeten scheren/ontharen. Ook tijdens gezichtsbehandelingen en visagieworkshops die ik wel eens aangeboden krijg voel ik me hierdoor altijd erg onzeker aangezien ik dan make-uploos ben en er iemand aan mijn huid zal zitten. Een quote uit het artikel van 4 jaar geleden omschrijft nog steeds perfect het gevoel wat ik er nu bij heb:

“Pfff nu ik dit zit te typen merk ik hoe moeilijk ik het er eigenlijk mee heb en hoe ik dit naar de achtergrond heb geschoven en het als iets normaals heb beschouwd. Hoe ik automatisch wegdraai als ik in de zon sta (want dan vallen stoppeltjes minder op), hoe ik altijd een goed dekkende make-up routine aan moet brengen als ik de deur uitga om grijze plekken (die zitten onderhuids, door de haargroei) te verbergen en zo kan ik nog wel even doorgaan.”

Ik heb tot aan mijn zwangerschap zo’n 2 jaar lang op zeer regelmatige basis IPL behandelingen gehad en helaas kwamen niet verder dan een resultaat van zo’n 70% vermindering van de haargroei en leek dat bij mij het maximale. Tijdens de zwangerschap mag je geen IPL behandelingen ondergaan en zo kwamen in die 9 maanden zo’n beetje alle oorspronkelijke haren weer terug en ben ik redelijk terug bij af. Ondanks dat er nog een deel niet te verwijderen leek te zijn, zou ik er veel voor over hebben om weer tot sowieso die -70% te komen. Op een hormonale disbalans na zijn andere dingen zoals PCOS uitgesloten en laser durf ik niet te proberen. Ik heb hier verschillende horrorverhalen over gelezen en foto’s van gezien van brandplekken, blijven de huidverkleuringen etc. en dat lijkt me nog erger in het gezicht dan de stoppeltjes die ik nu iedere ochtend heb.. Gek genoeg heb ik er op de rest van mijn lichaam geen last van, hier heb ik gelukkig wel een normale beharing.

Remington i-Light Pro IPL6500
Toen ik via Remington de mogelijkheid aangeboden kreeg om de vernieuwde iLight Pro met opzetstukje voor het gezicht te proberen was ik dan ook heel benieuwd. Ik heb het apparaat binnen en hij ziet er in vergelijking met de eerdere variant niet veel anders uit. Wel zit er dus dit opzetdeel voor het gezicht bij en is vervangen van de lamp niet meer nodig door de ‘Infinity Bulb’. IPL (Intense Pulsed Light) remt de groei van de haarfollikels en kan zo langdurig nieuwe haargroei voorkomen als eenmaal alle haartjes behandeld zijn op regelmatige basis waardoor je hierna af en toe een ‘onderhoudsbeurt’ nodig zal hebben.

Je moet vooraf je huid scheren, mag tussendoor niet aan het harsen of epileren gaan, en zorgen dat de huid schoon en vetvrij is. Het apparaat werkt het beste bij een lichte huid met donkere haren (check!) en door een kleine huidcheck van het te behandelen deel wordt de juiste intensiteit automatisch ingesteld. Natuurlijk doet het flitsje even pijn, maar meer dan een kleine ‘pets’ is het niet en het rode en warme gevoel achteraf is binnen een half uurtje weggetrokken.

Dit model heeft een opzetstuk voor het lichaam en eentje voor het gezicht en is te gebruiken voor mannen op het lichaam en voor vrouwen op het lichaam en gezicht (het deel van je kin tot aan je jukbeenderen). Het kost wat in aanschaf, namelijk €269,99, maar in vergelijking met de IPL-behandelingen bij salons en de regelmaat waarbij je terug moet komen is het een kleine investering.

Ik ga hem de komende tijd uitproberen en alhoewel ik heel benieuwd ben naar de resultaten op andere lichaamsdelen en of deze anders zullen zijn dan de voorganger, ben ik vooral heel benieuwd naar de resultaten op mijn gezicht. Het gehele proces zal even tijd in beslag nemen maar ik ga over een paar maandjes zeker mijn ervaringen en resultaten met je delen.

Mocht jij last hebben van overbeharing dan zie ik graag jouw ervaring onder dit artikel, wat jij geprobeerd hebt, wat jou geholpen heeft etc. Ik ben heel benieuwd en hoop er zo een gesprek over te kunnen openen, het taboe een beetje te kunnen doorbreken en wellicht elkaar te helpen.

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?

Dit artikel bevat product(en) die ik heb ontvangen van een merk of bedrijf.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Angelina
  Reply Angelina 10 september 2021 at 18:38

  Lieve Desirée, ik wil je bedanken, voor je openheid en je fijne manier van schrijven. Wat knap dat je dit gewoon bespreekbaar maakt! Helaas ben ik zelf nog niet zo ver. Ik loop zelf al jaren tegen ditzelfde probleem aan en nu met 41 loopt het de spuigaten uit. Ik word er zo moedeloos van. Ik draag zelfs met liefde mijn mondkapje terwijl het helemaal niet meer hoeft, niet voor de “veiligheid” maar om de stoppels te verbergen. Ik vroeg me af hoe het nu na een aantal jaar met je overbeharing gaat. Het laatste wat ik las is je laser/ipl behandeling in Utrecht, is het daarmee weggebleven? Ik heb zelf nu een afspraak met een endocrinoloog, en hoop dat hij mij verder kan helpen. Laser is voor mij een lastige optie omdat ik een pigmentverstoring heb en anders heel veel last van hyperpigmentatie krijg. Nogmaals dank voor je openheid, na al die jaren weet je er nog steeds mensen mee te raken. Liefs, Angelina.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 13 september 2021 at 09:01

   Hi Angelina, dankjewel voor je mooie reactie. Die komt wel even binnen! Eerlijk? Ik vond de hele mondkapjesperiode in verband met de overbeharing ook niet zo erg nee.. Want ook hier is het nog niet helemaal verdwenen, helaas. Ik ga nog steeds iedere zes weken naar Triaderm in Arnhem voor een lasersessie en de haren worden echt ontiegelijk veel minder. Veel minder haartjes, minder stug/hard, minder donker en daardoor ook minder ‘grijze waas’ en een veel rustigere huid. Dit zorgt ervoor dat ik nog maar 1 á 2 keer per week amper wat weg hoef te scheren, in plaats van een dagelijks en dat er zelfs dagen tussen zitten dat ik gerust zonder make-up de deur uit ga. Een wereld van verschil met hoe het ooit was en ik blijf dit schema van iedere 6 weken laseren dus trouw volhouden! Ik kan je zeker aanraden bij een goede salon/kliniek/praktijk naar de optie voor een laser te kijken, hier kunnen ze ook vast goed advies geven in combinatie met de pigmentverstoring. Nogmaals bedankt voor je woorden en ik hoop dat er voor jou ook een manier is dat je er vanaf kan komen.. Liefs!

 • Avatar van Nina
  Reply Nina 16 augustus 2020 at 11:26

  Hoi ik heb hier zelf ook last van ik las het nu pas. Hoe haal jij het weg.
  Want ik heb alles veel geprobeerd van laser bIj ziekenhuis. Tot schoonheidsspecialist.
  Ik weet het niet meer.

 • Avatar van sweetypie23
  Reply sweetypie23 31 juli 2019 at 11:57

  Dag Desirée, waar laat je het doen, het laserontharen?
  Wil mij namelijk ergens laten behandelen waar de ervaringen positief zijn aangezien mijn kin erg gevoelig is.

  Groetjes

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 31 juli 2019 at 12:11

   Ik ga hiervoor naar Triaderm. Ik was ook heel angstig voor brandwonden, verkleuringen etc. maar hier heb ik geen last van. Zelfs amper tot geen roodheid. Zo blij mee!

 • Avatar van Anna
  Reply Anna 22 mei 2019 at 21:13

  Ik lees dit artikel nu pas, 5 jaar na datum, maar wilde toch nog reageren omdat het zo moedig vind dat je dit schrijft.
  Mooi dat je zo kwetsbaar durft te zijn. Het raakt me echt.

  Het is heel herkenbaar voor mij, vanmiddag tijdens de lunch baalde ik nog dat ik met mijn gezicht in de zon moest zitten. Ik ben angstig wanneer mensen dicht naast me zitten en de zijkant van mijn gezicht zien… en zo mogelijks haartjes zien op plekken die voor mij moeilijk te zien zijn in de spiegel.

  Ik heb vaak in mijn leven ontmoetingen en gesprekken vermeden omdat ik haartjes voelde op een plek waar ze bij anderen niet zitten. Gesprekken afkappen en fysiek letterlijk meer afstand zoeken omdat je bang bent dat iemand het ziet.

  Hoe alleen ik me heb gevoeld als tiener. Het gevoel van paniek dat ik heb als ik bij thuiskomst haartjes zie en dat ik doodsbang ben dat anderen dat hebben gezien.

  Ik baal dat ik nog steeds geen werkende routine heb gevonden. Eerst epileerde ik alles, maar de ingegroeide haren werden teveel en de wondjes helen traag waardoor het volgende haartje dat er groeit ook weer ingroeit.

  Soms hoop ik dat ik een ‘fairy god mother’ zou hebben, die me precies kon zeggen hoe ik het moest aanpakken. Die mijn verdriet en pijn herkent. Daarom doet dit blog zo’n goed. Een stuk herkenning vinden in iets wat me zo eenzaam heeft doen voelen vaak. Dank daarvoor.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 23 mei 2019 at 14:10

   Wow.. Dankjewel voor je woorden, ik lees er zoveel herkenning in. Bizar hoe zoiets als dit ons leven zo kan beïnvloeden.. Ik ben nu net een maandje geleden begonnen met laserontharing en kan zelfs na één behandeling al een gigantisch verschil merken. Dit had ik jaren eerder moeten doen! Ik hoop dat het resultaat na meer behandelingen nog beter zal worden en zal mijn bevindingen erover ook zeker gaan delen in een blog over een tijdje. Wellicht kan je hier ook eens voor kijken/je laten informeren? Succes en veel kracht. Je staat er zeker niet alleen in.

 • Avatar van Bente
  Reply Bente 11 april 2019 at 16:47

  Hallo Desireé
  Kom dit artikel tegen en ben reuze benieuwd hoe het nu met je gaat.
  Ik heb sinds een jaar of 3 een enorme toename van beharing in mijn gezicht. Ben er iedere dag mee bezig en voel me heel onzeker. Laseren is geen optie, krijg ik onomkeerbare witte plekken van. Heb dit uitgeprobeerd in mijn nek bij een erkende laserkliniek. Ik moet me zeker 1x per week scheren en dat doe ik met een scheermesje en schuim. Is niet echt prettig voor de huid, heb nog nooit een scheerapparaat geprobeerd.
  Scheer jij je gezicht nog steeds met een apparaat voor mannen?
  Liefs Bente

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 12 april 2019 at 11:27

   Hi Bente, ik scheer inderdaad nog steeds iedere dag met dit apparaatje.. Binnenkort start ik met lasertherapie voor de overbeharing. Wel spannend hoor! Ik ga hier natuurlijk tegen die tijd ook over schrijven met voor- en nafoto’s, ben heel benieuwd :)

 • Avatar van Yvonne langenburg
  Reply Yvonne langenburg 29 november 2017 at 02:30

  Alles maar dan ook alles geprobeerd om van mijn overbeharing af te komen dure behandelings met de laser elektrische ipeleren haarremmers enz niks helpt de haartjes komen gewoon terug. Ik ben licht blond door de overgang is het nog erger geworden ik ipeleer elke dag de haartjes hoop dat er eindelijk een keer wat uitgevonden word voor dat grote probleem en dat de haar groei stopt ik ben 57 jaar.liefs Yvonne.

 • Avatar van Willemijn
  Reply Willemijn 19 december 2016 at 15:08

  Heel naar als je zo veel last hebt van overbeharing.

  Besef wel dat wereldwijd 40% (!!) van de vrouwen last heeft van overbeharing in het gezicht! Dus je bent niet bepaald de enige.

  Ik heb ook overbeharing in mijn gezicht. Vooral blonde haartjes, maar ook vrij donkere. Ze zijn van een afstandje niet goed zichtbaar, maar van dichtbij wel en ze zijn ook zeer hard en stoppelig waardoor ze altijd voelbaar zijn wanneer ik iemand een zoen geef. Een hele tijd heb ik ze weggeplukt met een pincet, maar mijn kin was uiteindelijk permanent rood en geïrriteerd.

  Ben nu ruim een jaar bezig met IPL en elektrisch ontharen, maar dat helpt maar zeer beperkt. Er zijn iets minder haren, ze lijken iets minder stug, maar van aanzienlijke vermindering is geen sprake.

  Heb je weleens Vaniqa gebruikt, een crème om de haargroei te remmen? Het verwijdert de haartjes niet, maar zorgt dat ze minder hard groeien. Ik overweeg dat nu, omdat ik niet veel zin meer heb om honderden euro’s uit te geven aan behandelingen die toch nauwelijks helpen.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 19 december 2016 at 15:26

   Hi Willemijn, bedankt voor je reactie. Ik Twijfel al lange tijd aan Bioxet of Vaniqa. Maar lees zoveel wisselende ervaringen en zoveel over minimaal tot geen resultaat dat ik de kosten er niet voor over heb om het gewoon even te proberen..

 • Avatar van Kelly
  Reply Kelly 9 maart 2016 at 20:20

  Hoi Desirée,

  Ik zie dat dit al een oud artikel is, maar ik wil er toch graag op reageren.
  Super fijn en knap dat je dit onderwerp aansnijdt. Ik denk dat er teveel vrouwen hiermee rond lopen en zich schamen, minder vrouw voelen. Ik heb niet gelezen (of heb er misschien overheen gelezen) wat de uitkomst was van het gebruik van het IPL apparaat?
  Zelf heb ik ook ontzettend last van overbeharing op mijn kin. Het wordt steeds erger en ben zelf nu net begonnen met elektrisch te laten ontharen. Het nadeel hiervan is dat je het haar moet laten staan, dus nu loop ik rond met een ‘baardje’ van een paar millimeter. Lastig om te verstoppen als je naar je werk moet!
  Zoals ik al veel heb gelezen, maakt het ook mij onzeker. Altijd bang dat iemand je ‘baard’ ziet of erger nog, er een opmerking over zou maken. Ik hoop dat het elektrisch ontharen werkt, dan is het voor schandaal lopen het wel waard.

  Ik hoop dat je inmiddels iets hebt gevonden dat werkt. Mocht het elektrisch ontharen mij helpen, zal ik het ook laten weten.

  Het ga je goed!

 • Avatar van Angela
  Reply Angela 30 mei 2015 at 20:04

  Wat super leuk om het eens van een ander te lezen! Ik heb zelf een zwart snorretje op mijn bovenlip, op mijn kin en mn hals begint ook steeds meer op een harenoerwoud te lijken.
  Sinds kort heb ik me over laten halen om te harsen.. en oh wat ben ik er blij mee! Haartjes worden dunner en ik hoop dat het na een aantal keer weg blijft.. Moet wel echt 1 keer in de 2/3 weken naar de schoonheidsspecialiste maar na 7 jaar zorgen en onzekerheid heb ik dat er wel voor over :)

  Als dit apparaat echt werkt dan schaf ik m meteen aan!

 • Avatar van Celeste
  Reply Celeste 3 mei 2015 at 19:35

  Wauw wat ontzettend stoer dat je dit durft te delen, ook ik ben er even stil van.

 • Avatar van Lola
  Reply Lola 26 april 2015 at 22:55

  Wat herkenbaar om dit verhaal te lezen!! Ik zelf heb ook veel last van overbeharing op mijn kin! Ik moet echt elke dag de pincet erbij pakken om het geheel een beetje bij te houden :( Nu ben ik de laatste tijd aan het twijfelen of ik in plaats van epileren met een pincet … mijn gehele kin zou scheren omdat mijn huid steeds geeriteerder raakt bij mijn kin en het daardoor alleen nog maar meer opvalt… Alleen ben ik bang als ik het scheer dat het gebied alleen nog maar hariger word en sneller gaat groeien.. iemand hier ervaring mee?

  Ik ben benieuwd na je ervaring en proces want als het positief is zal ik zeker gaan overwegen om het ook te kopen!

  Alvast bedankt xx

 • Avatar van Lisa
  Reply Lisa 19 april 2015 at 13:05

  Wat fijn om al deze herkenbare verhalen te lezen… Ik ben niet alleen in de wereld.
  Bij mij is het jammergenoeg deels een combi van lichte haren en een lichte huid. Ik heb begrepen dat er dan niet zoveel met ipl en laser gedaan kan worden?
  ik scheer om de dag m’n kaken kin en lippen. De rest van m’n lichaam laat ik meestal voor wat het is.
  Omdat de huid op den duur geïrriteerd raakt, doe ik soms 3-4 dagen niet scheren, zodat de huid rust krijgt… Alleen dan heb ik voor mijn gevoel echt een vachtje… Dus dan verblijf ik zo veel mogelijk binnenshuis.
  Zoals een bn-er ooit zei: I am a hairy woman.

 • Avatar van Stephanie
  Reply Stephanie 17 april 2015 at 13:48

  Sterk dat je dit online zet, misschien kun je er meiden mee helpen! Wat heftig dit, ik kan me goed voorstellen dat je hier onzeker van word (dat werd ik van mijn acne). Knuffel!

 • Avatar van Roxanne
  Reply Roxanne 9 april 2015 at 23:42

  Stoer dat je er gewoon aandacht aan besteed, net als 4 jaar geleden! Als niemand het doet, blijft het een taboe. En als ik de reacties van anderen lees, hebben er genoeg mensen last van.
  Hopelijk kan dit apparaat iets voor je doen.

  Xxxx

 • Avatar van Imke
  Reply Imke 9 april 2015 at 21:59

  Respect dat je dit met ons wilt delen. Het is een probleem waar veel meer vrouwen last van hebben, maar niet over durven te praten. Ik hoop dat zij zich gesteund voelen door jouw verhaal. XO Imke

 • Avatar van Cindy | Life meets Beauty
  Reply Cindy | Life meets Beauty 9 april 2015 at 12:20

  Wat ontzettend knap dat je dit verhaal met ons deelt! Ik begrijp heel goed dat dit als vrouw zijnde echt vreselijk is! Ik heb sinds een jaar of twee zo af en toe eens een enkele haar aan mijn kin en dat vind ik al vreselijk. Laat staan dat je je elke dag moet scheren. Jammer dat de IPL behandelingen niet voldoende werkten. Ik zou ook echt even geen andere oplossing weten en jij hebt natuurlijk alles al geprobeerd. Ik wens je ontzettend veel sterkte en hoop echt dat er ooit iets op de markt komt wat jou er vanaf kan helpen!!

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 9 april 2015 at 00:03

  Ik ben even stil van jou verhaal en ik heb diep respect voor jou lef, dat je dit verhaal open met ons wilt delen vind ik echt heel wat! En dat terwijl ik denk dat jij zeker niet de enige zal zijj die met dit probleem rondloopt. Wel lijkt het mij erg intensief om je altijd bewust te zijn van de dekking van je make-up en het licht erop en of iemand het dan al wel dan al niet ziet. Daarom hoop ik ook van harte dat jij met dit apparaatje minimaal de 70% vermindering behaalt!

 • Avatar van D.
  Reply D. 8 april 2015 at 21:48

  Lieve lieve Desiree,
  Ik heb zelf ook last van overbeharing, dit komt door het PCO syndroom.
  Alhoewel het bij mij niet zo is dat ik me moet scheren herken ik mezelf heel erg in je verhaal en weet hoe diep dit kan gaan.
  Weet dat je door dit te delen goed doet en het steunt mij om te weten dat ik zeker niet de enige ben.
  Je ben een topper en prachtig in alle opzichten dame!
  Liefs

 • Avatar van Angelien
  Reply Angelien 8 april 2015 at 20:29

  Jeetje, wat herkenbaar. Idd wat je zegt, dat je er zo lang al mee weet te leven en er nog steeds zo’n taboe op rust. Als ik ook de vele reacties nu zie, vind ik het fijn dat je dit met ons gedeeld hebt. Je post van 4 jaar geleden is me ook altijd bijgebleven en als ik dan je mooie gezicht zie, is het goed te weten dat je ermee kunt leven. Bij mij is de hirsutisme in de pubertijd begonnen en na een bezoek aan m’n huisarts ben ik begonnen de diane35 pil te slikken. Ik heb vijf jaar lang wekelijks elektrische epilatie (pijnlijk) en een jaar lang IPL ondergaan. Pas op latere leeftijd mijn man leren kennen (stond nooit voor een relatie open) en hem pas later huilend verteld dat ik last van overbeharing heb (wat hij overigens gelukkig helemaal geen probleem vindt). Gebruik nog dagelijks pincet met spiegeltje en al 25 jaar lang slik ik nog steeds de ‘pil’. Het is minder geworden en ik weet er mee te leven maar het heeft een behoorlijke stempel op m’n leven gedrukt.

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 8 april 2015 at 20:21

  Wat ben jij een een super kanjer en dapper dat je dit online zet. Ik vind het heel erg voor je en hoop,dat het niuewe apparaat het heel goed gaat doen en het liefst nog meer dan sie 70!%, dat verdien je zo heel erg!
  Ik ben ook iedere dag met de pimcet in de weer om veel “losse” zwarte haartje weg te halen en heb best veel dons haren op ,mijn gezicht/wangen……..maar mopperen zal ik niet meer, nu ik zie hoeveel last jij hebt en dit met alle pijn en verdriet wat je hebt. Als je maar nooit vergeet hoe mooi je bent van buiten en van binnen en dat mijn bewondering voor jou, nu nog groter is geworden. Heel veel succes met de nieuwe behandelimg. Xxx

  ( sorry dat ik er een tijdje niet was, het gaat even wat minder goed)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 9 april 2015 at 09:01

   Dankjewel voor je lieve woorden. Ik hoop dat het snel beter gaat met je :)

 • Avatar van Nicole
  Reply Nicole 8 april 2015 at 19:28

  Ik heb er geen last van zelf maar kan me wel goed voorstellen hoe vervelend zoiets kan zijn!
  Vind je enorm moedig dat je hier zo openlijk over schrijft, ik denk dat ik het niet zou durven..

 • Avatar van Wojis
  Reply Wojis 8 april 2015 at 19:18

  Wat een goed artikel, goed dat je dit gedaan hebt en ja er rust een taboe op beharing. Jammer, want het is gewoon iets waar je mee geboren wordt. Dames met overbeharing zijn nooit blij, in het gezicht is nog minder leuk omdat het zichtbaar kan zij. En heel goed dat je het behandeld, als dat de weg is die jij wilt gaan, doen! Ik heb een Phillips IPL zapper gekocht paar jaar terug, heel blij mee. Bijna 80% is blijvend weg. Behalve mijn snor en bikinilijn, de plekken waar ik het meeste vanaf wilde :-). Pijnloos, gemakkelijk en wanneer ik wil. Armen en benen zijn zo goed als kaal, oksels
  Ook. Gek hoor her en der een verdwaalde haar. Ach, het is niet altijd leuk, maar gelukkig hebben we opties en jij ook ben benieuwd hoe het gaat, neem je tijd. X

 • Avatar van Beau
  Reply Beau 8 april 2015 at 17:13

  Jeetje wat een ontroerend verhaal, knap hoor wat jij hier laat zien, ik heb zelf geen last van overbeharing maar kan nu door jouw verhaal en foto heel goed begrijpen dat dit voor een vrouw verschrikkelijk vervelend is. Superknap dat je dit durft te vertellen, je kan trots zijn op jezelf en op je ontzettend leuke blog ;)
  X Beauz

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 9 april 2015 at 09:00

   Dankjewel voor je lieve woorden ♥

 • Avatar van Emilia
  Reply Emilia 8 april 2015 at 16:02

  Jeetje, wat heb ik respect voor jouw verhaal! Ik zag dit bericht toevallig voorbij komen op Facebook en omdat ik huidtherapie studeer, was ik meteen geïnteresseerd. Ik vind hirsutisme echt een ontzettend rotte aandoening, maar wat eigenlijk nog rotter is, is dat er zo’n taboe rust op overbeharing bij vrouwen. Ik bedoel, je bent een prachtige vrouw en die rottige haartjes veranderen daar niets aan.
  Ik had nog nooit van dit apparaat gehoord, maar ik ga keihard voor je duimen dat het een mooi resultaat geeft, dat zou zo fijn zijn! :) En anders zou je altijd nog die laser kunnen overwegen… Ik heb al tijdens verschillende stages mogen meekijken met laserbehandelingen en als je naar een professional gaat, dan kan dat bijna niet misgaan!

 • Avatar van Anita te Gussinklo
  Reply Anita te Gussinklo 8 april 2015 at 15:09

  Super goed dat je dit onderwerp behandeld op jouw blog Desiree.
  Zelf heb ik er geen last van maar ik hoop echt dat dit apparaat jouw gaat helpen.

 • Avatar van Chouke
  Reply Chouke 8 april 2015 at 14:47

  Snap zeker dat het moeilijk is om zo’n verhaal te delen, zeker omdat het haar in je gezicht groeit. Hoewel haargroei natuurlijk is en niet vies snap ik dat het echt rotgevoelens met zich mee brengt, geen enkele vrouw zit te wachten op een bos haar behalve op haar hoofd.

  Ik herken het verhaal, heb erg last van overbeharing op mijn buik. Ik heb nog meer haar op mijn buik dan mijn vriend en heb regelmatig korsten van ingegroeide haartjes, bultjes, zwarte haren enz.

  Wordt er ook erg onzeker van en overweeg IPL. Ik ga dit artikel zeker volgen om de bevindingen te horen over het apparaat!

 • Avatar van Marjolijn de Jong
  Reply Marjolijn de Jong 8 april 2015 at 14:10

  Wat goed dat je er zo open over bent, ik denk dat veel mensen hier iets aan kunnen hebben. Gelukkig heb ik er zelf geen last van (wel haartjes, maar heel licht van kleur), maar snap helemaal hoe vervelend het is. Hopelijk gaat dit apparaat helpen, ik blijf het volgen!

 • Avatar van Annette - Ann Ages Gracefully
  Reply Annette - Ann Ages Gracefully 8 april 2015 at 14:09

  Het is al door velen gezegd maar idd top dat je dit taboe beschrijft. Ik hoop zo dat dit apparaat wat voor je gaat doen. Ik ben zelf donkerharig en heb ook behoorlijk wat IPL behandelingen erop zitten (gelukkig geen last in mijn gezicht). Uiteindelijk ben ik ermee gestopt. Deels om financiële redenen maar met name omdat het resultaat echt minimaal was. Ik hoop dat dit ‘m gaat worden en ben dan ook erg benieuwd naar je follow-up artikel(en).

 • Avatar van Petra
  Reply Petra 8 april 2015 at 13:32

  wat goed dat je dit stukje hebt geschreven en wat een reacties! Er zijn dus heel veel vrouwen die hier mee zitten!
  Zelf epileer ik al jaren (en dan bedoel ik 30 jaar) elke ochtend mijn onderkin (de zijkanten) Het is een vast ritueel geworden, ik doe het voor een TL-buis mbv een pincet. Heel soms, als ik geen tijd heb, scheer ik het een keer weg. Mijn moeder had het hetzelfde probleempje. Ik vind het vervelend dat ik hiermee zit, maar laat mijn leven er niet ongelukkig door maken.
  Waar ik wel benieuwd naar ben, is, of er ook vrowuen zijn die zo’n elektrisch eplileerapparaat hebben genruikt en wat daar het resultaat van is.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 8 april 2015 at 14:40

   Ik heb een tijdlang mijn kingebied onthaart met een elektrisch epileerapparaat, zo eentje die eigenlijk voor je lichaam bedoeld is. Het werkte wel en het is even de tanden op elkaar zetten vanwege de pijn, maar de haartjes blijven zo redelijk lang weg. Wel kreeg ik er wat meer ingegroeide haartjes en een geïrriteerde huid van.

 • Avatar van Sjess
  Reply Sjess 8 april 2015 at 13:23

  Ik ben ook behoorlijk harig, maar dan vooral op mijn lichaam. Benen, armen, oksel, bikinilijn en snor, lijk wel een kerel :’). Ik epileer mijn oksels en (onder) benen wekelijks meermaals, mijn armen laat ik maar zoals ze zijn, want wil het vooral niet erger maken… Nieuwe haren komen namelijk altijd pikzwart weer omhoog bij mij, en die op mijn armen zijn nog enigszins gebleekt… Bovenbenen alleen in de lente en zomer, in de winter laat ik dat voor wat het is omdat het anders echt uren duurt voor ik klaar ben! Ook heb ik een snor, die hars ik wekelijks of ik laat ‘em threaden bij de Turkse kapper. Zelf vind ik het niet zo’n taboe, een vriendin van mij is net zo harig en we grappen er op los, ook als anderen erbij zijn. Misschien omdat het nu eenmaal zo is, en ik er aan gewend ben om het te verwijderen of er mee rond te lopen..? Maar ik begrijp heel goed dat dat niet voor iedereen geldt. En als ik iets aan mezelf zou kunnen laten doen, geld geen bezwaar, dan zou ik mezelf toch IPL doen op mijn lichaam.

 • Avatar van Nelleke
  Reply Nelleke 8 april 2015 at 13:12

  Goed dat je dit onderwerp uit de taboesfeer wilt halen! Ik liet mijn lip, kin en wenkbrauwen elke drie weken harsen. Nu ik daar minder tijd voor heb epileer ik om de dag. De rest scheer ik. ik ben erg benieuwd hoe het apparaat je bevalt en blijf je volgen!

 • Avatar van Cindy
  Reply Cindy 8 april 2015 at 13:06

  Pff en ik maar denken dat ik de enige in de wereld ben met dit probleem. Ik heb wel PCOS, waardoor dit komt, al is de PCOS wel geminimaliseerd, volgens de gynaecoloog: De overbeharing blijft. Terwijl andere symptomen, zoals pukkeltjes stukken minder zijn. Ook ik sta dagelijks met een pincet voor de spiegel te pulken. Ik heb ook zwarte stoppels op mijn kin en ondanks dat ik ook IPL heb gedaan, heeft het resultaat niet gebracht wat ik gewenst had. Ook dit tast mij in mijn vrouwelijkheid aan, ik voel precies wat jij voelt. Ik hoop van harte dat dit IPL apparaat doet wat je hoopt dat het moet doen en ik ben heel, héél erg, nieuwsgierig naar je ervaring ermee. Mijn bovenlip scheer ik één keer in de week met een speciaal scheermesje, maar na 4 dagen zie je al weer donkere haren terug :(

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 8 april 2015 at 14:42

   Bedankt voor het delen van jouw verhaal, ook al vind ik het enorm rot dat we dezelfde ervaring delen toch is de herkenning wel heel erg fijn :)

 • Avatar van Suus
  Reply Suus 8 april 2015 at 13:04

  hoi hoi

  Het komt me heel erg bekend voor

  Ik heb op mijn kin en hals ook heel veel last van overbeharing
  Mijn zoon zegt vaak tegen me mama je kin kriebeld
  Dan stop ik maar met knuffelen wat ik dan wel heel jammer vind
  Voel me ook geen vrouw meer
  Begin me een man te voelen wat ik niet wil
  Bij mij is baard groei begonnen in de zwangerschap van mijn oudste zoon en is nog erger geworden met de zwangerschap ban mijn tweede zoon

  Ik heb helaas geen geld om dingen te kunnen aanschaffen omer vanaf te komen dus doe het maar met scheren

 • Avatar van Eline | Simply Handwritten
  Reply Eline | Simply Handwritten 8 april 2015 at 13:02

  Wat dapper dat je dit online zet Desiree! Heel veel respect! Hopelijk kan je andere vrouwen ook helpen met jouw ervaringen en poging om het taboe te ontbreken. Zelf heb ik gelukkig niet veel last van gezichtsbeharing (alleen wat vervelende haartjes die uit mijn moedervlek groeien), maar ik kan me heel goed voorstellen dat meer gezichtshaar je onzeker maakt. Hopelijk heb je baad bij de Remington!

  Liefs, Eline

 • Avatar van Natascha Velthuis
  Reply Natascha Velthuis 8 april 2015 at 12:30

  Lieve Desiree.
  Wat een moedig artikel om te schrijven. Ik kreeg er tranen van in mijn ogen. ik volg je dan al wel een tijdje maar ik heb denk ik dat ene artikel net gemist. Ik had geen idee…. ik heb zelf geen ervaring met hirsutisme. Ik heb af en toe een haartje die uit mijn moedervlek groeien maar daar houdt het dan ook mee op…. alhoewel als ik het vergeten ben en ik voel het dan voel ik me voor de rest van de dag niet fijn. En dan hebben we het over een moedervlek met 1 haartje. ik hoop dat je veel gemak en succes uit de remington zult halen. ik hoop voor jou dat je in de toekomst lachend de zon in kan kijken zonder je weg te draaien.

  Liefs Natascha

 • Avatar van Lana
  Reply Lana 8 april 2015 at 12:14

  Superdapper om je zo bloot te geven! Ik denk dat je veel mensen helpt, nu weten ze dat ze niet de enige zijn. Ik hoop dat het apparaat je helpt.

 • Avatar van Michelle Kaiser
  Reply Michelle Kaiser 8 april 2015 at 11:25

  God Desiree, wat vervelend voor je zeg. Ik snap wel dat je je hierdoor ongemakkelijk voelt, je schaamt. Maar ondanks alles dan toch deze foto plaatsen, bij dit artikel. Diep, diep respect. Echt heel knap. Ik hoop oprecht dat dit je gaat helpen, dit apparaat en dat je daardoor weer “normaal” door het leven kunt. Niet je gezicht uit de zon hoeft te draaien, niet eerst een heel ritueel hoeft te doen voordat je de dag kan beginnen. Ik gun het je. Wel bijzonder knap dat je het hebt kunnen accepteren voor zover dit mogelijk is.

 • Avatar van Nesrin
  Reply Nesrin 8 april 2015 at 11:00

  Ik heb bewondering voor jou dat je dit deelt. Ik heb een volle bos met haren op mijn hoofd en hier blijft het niet bij helaas. Mijn gezicht zat al vanaf kleins af aan behoorlijk vol met donshaar en nu nog worstel ik ermee.

  Voor de twee zwangerschappen ben ik veel verschillende salons binnen gelopen om het weg te laseren en heb uiteindelijk net als jij wel wat weg weten te krijgen. Toen ik zwanger was kwam het terug.

  Nu laser ik het niet meer weg en laat het soms weg harsen maar omdat ik mijn huid hier niet altijd tegen kan heb ik vaak brandvlekken/plekken in mijn gezicht en deze blijven vrij lang zitten…Dit is ook geen oplossing.

  Ik ben heel benieuwd of dit Remington apparaat gaat werken! Please keep us posted.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 8 april 2015 at 14:43

   Ik heb helaas al meer gehoord over blijvende huidverkleuring en brandplekken door laser, precies de rede dat ik er angstig voor ben..

 • Avatar van Maartje
  Reply Maartje 8 april 2015 at 10:56

  Wauw, wat knap dat je dit taboe bespreekbaar durft te maken én wat een ongelofelijk lieve reacties hier..
  Ook ik heb er ontzettend veel last van. Ik sta steevast iedere dag aan het raam gewapend met pincet en spiegel en soms bij weinig tijd gaat het scheermesje erover.
  Het is vreselijk, het zorgt voor enorm veel schaamte en vooral het op afstand houden van mensen omdat ik bang ben dat het opvalt. En ja, het valt op!
  Ik ben enorm benieuwd naar jouw ervaringen, ik vrees altijd omdat je je moet scheren dat het erger wordt en de IPL niet helpt. Hopelijk is dat niet zo!
  Ik weet in ieder geval wat je doormaakt en ga je volgen, dankjewel dat je dit bespreekbaar maakt…
  Alsof er een grote last van me afvalt, herkenning!!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 8 april 2015 at 14:44

   Heel erg bedankt voor het delen van jouw verhaal en emoties, die herkenning is zo fijn! Ik hoop dat er ooit een echt blijvende behandeling kan worden gevonden hiervoor..

 • Avatar van Charlotte
  Reply Charlotte 8 april 2015 at 10:55

  Ben erg benieuwd wat je er van vindt! Of ik echt overbeharing heb, weet ik niet, maar ik epileer mijn kin, hals en lip wel elke dag. Mijn ‘bakkebaarden’ laat ik vaak zitten. Een IPL lijkt me wel erg prettig. Gelukkig worden ze steeds goedkoper. Maar het heeft pas zin als het werkt.

 • Avatar van NailTalk
  Reply NailTalk 8 april 2015 at 10:50

  Hier zelf geen last van maar ik begrijp dat je je hierdoor onzeker voelt. Ik hoop dat je inderdaad het taboe weet te doorbreken en het voor jou makkelijker wordt om over te praten. Hoop dat de Remington zijn werk doet en je je beter voelt er door!

 • Avatar van Tedje
  Reply Tedje 8 april 2015 at 10:46

  Wauw, wat knap dat je dit verhaal op je blog deelt. Ik hoop echt dat je iets gaat vinden wat voor jou werkt. Dikke kus!

 • Avatar van Selina
  Reply Selina 8 april 2015 at 10:41

  Wat ontzettend stoer dat je dit zo durft te delen! Ik hoop echt voor je dat je op een dag een behandeling gaat vinden die aanslaat.

 • Avatar van Thea
  Reply Thea 8 april 2015 at 10:30

  Wat herkenbaar! Ik heb een lichte huid en donkere haren dus ze vallen snel op. Ik heb twee plekken met ong net zo veel haren als jij hebt maar dan wat lager, echt op en net onder mijn kaaklijn. En dan nog losse dikke baardharen verspreid op mijn wangen en onder mijn kin. Ik heb IPL gedaan en dat leek zolang ik het deed te werken, ben nu wat jaren verder maar alle haren zijn er helaas nog. Ook ik heb helaas geen oplossing, ik epileer letterlijk elke ochtend en vaak kijk ik overdag met ander licht nog een keer of er dan niets te zien is. Ik ben zeer benieuwd wat je van dit apparaat vind. Ik ben ook benieuwd naar laseren maar vraag me wel af of dat wel een blijvend resultaat geeft.

 • Avatar van Eve
  Reply Eve 8 april 2015 at 10:28

  wat knap van je dit verhaal! Ik ben een paar jaar geleden ook getest voor hirsutisme, maar volgens hun had ik het niet.
  Toen ben ik begonnen met laser behandelingen via Mediskincare, echt een top bedrijf!
  Ik ben goed verzekerd dus ik kreeg ook nog een gedeelte terug want het is een dure grap.
  Ik heb m’n bovenlip en kin/hals laten doen. Ik ben enige tijd elke 6 weken geweest en dat hebben we afgebouwd. Nu ga ik 2 keer per jaar om het te onderhouden. Maar wat een wereld van verschil, ben er zo blij mee!
  Ik ben op de rest van m’n lijf ook flink behaard maar daar heb ik minder moeite mee. Dat scheer ik en ik hars m’n benen in de zomer. Ben benieuwd hoe het nieuwe apparaat bevalt!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 8 april 2015 at 14:46

   Bedankt voor het delen van jouw tip over de laser, dit lijkt toch een stuk beter te werken dan IPL hoor ik vaak. Ben er alleen wat angstig voor in verband met brandplekken/huidverkleuringen..

   • Avatar van Eva
    Reply Eva 8 april 2015 at 18:25

    Mediskincare is een bedrijf met kennis en ze werken in diverse ziekenhuizen.
    Ze kijken naar wat mogelijk is bij jou huid.
    Na de behandeling is m’n huid een btje rood maar dat trekt binnen een paar uur weg.
    Nooit brandwonden oid gehad of gehoord dat andere dat hadden. Ook geen huidverkleuringen.
    Je kan ook eerst in gesprek gaan met ze, staan ze zeker voor open!

    • Avatar van Ella
     Reply Ella 8 april 2015 at 19:20

     Hoe herkenbaar! Ik ben ook aan de laser, zolang je naar een geschoolde huidtherapeut gaat is het risico op branden heel klein. Ik heb een hele lichte huid en bij mij gaat het heel goed. Een verschil van dag en nacht. Ik kan Triaderm in Utrecht aanraden, ben doorverwezen door mijn huisarts. Ik leef met je mee, want het maakt zo zelfbewust! Respect dat je er over blogt!

 • Avatar van Madelon
  Reply Madelon 8 april 2015 at 10:25

  Ik ben benieuwd naar je ervaring met dit apparaat. Ik heb niet echt overbeharing maar wel zoveel haar op mijn gezicht dat ik elke 2 dagen aan het weghalen ben. Voel me anders net een fluffy monster :$

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 8 april 2015 at 10:14

  Wat ontzettend sterk dat je dit deelt met ons. Ik ben dan ook zeer benieuwd naar de resultaten. Ik heb hier zelf ook last van en sta steevast iedere moment van de dag voor de spiegel met een pincet om de langere haartjes er weer uit te trekken. Ik weet dat dit niet de beste manier is, maar vooralsnog is dit bij mij het enige wat helpt. Scheren doe ik juist niet, voor mij is dit mentaal weer een stap te veel. In het verleden heb ik het nog geprobeerd te bestrijden met elektrisch epileren, maar dit was te pijnlijk en het schoot uiteindelijk ook niets op. Vaak kijk ik nu naar de mogelijkheden op gebied van laseren, maar vooralsnog is dit qua kosten te hoog voor mij gegrepen. Ik kan het gewoonweg niet betalen. Hou vol en ik zal je blijven volgen voor het resultaat.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 8 april 2015 at 14:47

   Zo herkenbaar, de eerste keer dat ik mij scheerde rondom mijn kingebied brak ik echt even flink in tranen uit. Het is mentaal zo pittig!

 • Avatar van Anomniem
  Reply Anomniem 8 april 2015 at 10:09

  Ik heb extreme overbeharing in het gezicht in verband met mijn PCOS. Ik ga al jaren naar de schoonheidsspecialist om IPL te laten doen. En nog steeds is het niet weg, wel verminderd. Ik krijg het gelukkig vergoed van de verzekering, maar ik zou zo’n apparaat graag zelf willen hebben. Dit scheelt veel gedoe, en de verzekering veel geld. Gek genoeg vergoeden ze wel tot zoveel honderd euro per jaar voor de behandeling bij de schoonheidsspecialiste, maar niet een eenmalige aanschaf van zoveel honderd euro voor zo’n apparaat. Lekker krom!

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 8 april 2015 at 10:04

  Wat goed dat je hier gewoon over schrijft! Succes met het testen en ik hoop voor je dat het helpt. Ondanks de ‘overbeharing’ ben je een mooie vrouw!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 8 april 2015 at 14:47

   Dankjewel voor je lieve woorden Linda!

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 8 april 2015 at 09:52

  Knap zeg, dat je hier over schrijft en de foto plaatst. Ik heb heel veel donsjes rond m’n ‘bakkebaarden’ enzo, maar dat is niet storend. Ik kan me eerlijk gezegd best voorstellen dat je hier onzeker door raakt. En ik hoop dan ook enorm dat dit apparaat gaat werken. 70% is altijd nog minder dan 100%. xx

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 8 april 2015 at 14:48

   Nou precies, met die 70% minder zou ik echt weer heel erg blij zijn..

 • Avatar van Nelly
  Reply Nelly 8 april 2015 at 09:41

  Knap dat je het opschrijft, zeker omdat je er onzeker over bent. Hier ook last van haargroei in mijn gezicht. Ik scheer of epileer. Echt onzeker ben ik er niet over. Ook niet zo over mijn psoriasis. Alleen als het echt een uitbraak met rode jeukende plekken rond mijn neus is. Gelukkig is dat een stuk minder inmiddels (paula’s choice producten)
  Over mijn vollere lichaam ben ik meer onzeker. Zo zie je maar dat het “gelukkig” bij iedereen anders is.
  Ik ben wel benieuwd naar je resultaten.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 8 april 2015 at 14:48

   Geheel offtopic, maar fijn dat Paula’s Choice zo goed doet voor je huid. Dat is al één onzekerheid minder :)

 • Avatar van manon
  Reply manon 8 april 2015 at 09:28

  Ik vind het super dapper dat je hierover praat en dit laat zien aan ons. Mijn moeder heeft boven de lippen er erg last van en aan de onderkant. Ze epileert dit, maar ik denk dat ze eens een andere oplossing moet vinden.

 • Avatar van Bianca
  Reply Bianca 8 april 2015 at 09:26

  Vind het super dat je hier open over praat! Zelf heb ik er ook last van maar vooral op mijn rug/ schouders. gezicht….Zelf onthaar ik dagelijks en dit zou ik zeker wel eens willen proberen, alleen de prijs ligt voor mij echt te hoog. Hopelijk werkt dit ben heel benieuwd naar het vervolg hier over x

 • Avatar van Lisa
  Reply Lisa 8 april 2015 at 09:07

  Wat stoer dat je hier over praat. Een vriendin van mijn moeder heeft een snor. Die harst ze weg maar vaak zie je het toch zitten. Echt respect voor je verhaal!

  elisabethsmusthaves.com

 • Avatar van Marije
  Reply Marije 8 april 2015 at 09:01

  Dikke vette knuffel voor jou! Stoer dat je dit durft te delen en dat je daarmee het taboe wilt doorbreken! More power to you! En succes met testen. Ik hoop dat het apparaat al die irritante haartjes de laan uit stuurt!

 • Avatar van Joyce
  Reply Joyce 8 april 2015 at 08:54

  Heel erg knap dat je dit deelt! Ik heb er (nog) geen last van, maar als ik de vrouwen in mijn familie moet geloven kan ik over een jaar of 10 wel op zoek naar oplossingen hiervoor… Als ik hun genen heb overgenomen wat dit betreft tenminste.

  Ik hoop dat het apparaat voor je werkt!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 8 april 2015 at 14:51

   Ik hoop echt van harte dat deze haartjes ver bij jou uit de buurt blijven.. Dankjewel voor je woorden!

 • Avatar van beautifulday4makeup
  Reply beautifulday4makeup 8 april 2015 at 08:54

  Ik ben nieuwsgierig naar je resultaten en ik duim dat het werkt!

 • Avatar van Yanna
  Reply Yanna 8 april 2015 at 08:46

  Ontzettend moedig van jou dat je dit verhaal wil delen. Ik denk dat er meer vrouwen zijn die zich kunnen vinden in je verhaal dan je zou vermoeden!

  Knuff!

 • Avatar van Jess
  Reply Jess 8 april 2015 at 08:43

  Als een eerste een hele dikke knuffel voor jou! Kan me voorstellen dat het heel lastig is om te moeten delen. Ik heb ook last van overbeharing maar meer ten gevolge van mediterrane genen en niet op mijn kin. Ik heb wel een snor die ik sinds mijn twaalfde iedere week hars en scheer ik mijn wenkbrauwen bij met een mesje nadat ik ze geëpileerd heb omdat dat de enige manier is om van de zwarte stoppels af te komen van haartjes die te kort zijn om uit te trekken. Verder tja, harig. Ik scheer me dus een ongeluk maar weet inmiddels niet beter.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 8 april 2015 at 14:51

   Eigenlijk bizar hoe we er dagelijks mee omgaan en jarenlang mee weten te leven maar dat er zo’n taboe op rust en nog geen enkele blijvende oplossing voor te bedenken is.. Jij ook een dikke knuff!

 • Avatar van Jennie
  Reply Jennie 8 april 2015 at 08:35

  wauw, wat vind ik het knap van je dat je dit deelt! Zelf ben ik 18 jaar en heb ik er ook last van.. Mijn bovenlip scheer ik dagelijks maar ook op mijn kin zie ik soms al haartjes zitten, eigenlijk zit het overal wel; maar het ergste vind ik nog wel mijn bikinilijn en mijn buik. De zomer komt er weer aan en ik ga net zoals de vorige zomers weer smoesjes verzinnen waarom ik niet mee ga te zwemmen, ik heb het al jaren niet gedaan.. Ik heb het al wel eens met mijn moeder erover gehad en ze zegt dat ik misschien maar naar de dokter moet, maar ik heb het al met zoveel moeite aan haar verteld: hoe moet ik het dan aan de dokter uitleggen?

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 8 april 2015 at 14:53

   Bedankt voor het delen van jouw ervaring, heel moedig. Ik kan me voorstellen dat het zomers vooral erg moeilijk is.. Maar wellicht zijn er dingen uit te sluiten of juist te onderzoeken waardoor er oplossingen naar boven kunnen komen. Misschien is een bezoekje aan de huisarts aan te raden om je hormonen etc. na te laten kijken. Bedenk je dat je voor hem echt niet de eerste zal zijn met deze klachten.. Sterkte!

 • Avatar van Claudia
  Reply Claudia 8 april 2015 at 08:26

  Oh meis wat is dit herkenbaar. Dagelijks of om de dag trek ik wel wat haartjes uit en zo rond de maandelijkse misère wordt het even veel erger. Hopelijk helpt dit apparaatje eindelijk, ik zelf epileer nog even verder in de tussentijd en hou je site in de gaten voor een update *knuff* je bent in ieder geval niet alleen lieverd <3 ik leef met je mee.

 • Avatar van Sonja
  Reply Sonja 8 april 2015 at 08:20

  Ach jee Desiree, wat een vervelend gevoel. Wel knap om het te delen. Zelf heb ik ook veel haar, alleen is dat licht. Bij mij blijft al het donshaar zitten. En ook op mijn hele lijf. Goed dat valt niet op.
  Maar troost je dat er meer vrouwen een overbeharing hebben. Mijn vriendin, ook donker haar, scheert haar gezicht elke dag. Dit product zou voor haar een uitkomst zijn. Ik hoop dat dit gaat werken.
  Desalniettemin vind ik je een prachtige vrouw!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 8 april 2015 at 14:54

   Dankjewel voor je lieve woorden!

 • Avatar van Miranda
  Reply Miranda 8 april 2015 at 08:10

  Wat stoer dat je je verhaal deelt. Dat zouden meer mensen moeten doen, ik vind het altijd zo jammer te merken dat er een taboe rust op uiterlijke dingen zoals dit, dingen waar je niks aan kan doen.
  We zijn allemaal mensen, de een met meer haren hier en de ander met een probleem daar.
  Ik heb dan wel geen haargroei in m’n gezicht zoals dit, maar ik weet misschien toch een beetje hoe je je voelt. Ik heb psoriasis en dat komt de laatste tijd ook in mijn gezicht. Waardoor ik een paar grote rode vlekken zichtbaar op m’n neus en voorhoofd heb. Ook zoiets stoms.
  Ben heel benieuwd naar je ervaringen met de remmington. Hopelijk boek je resultaat!

 • Avatar van sarina
  Reply sarina 8 april 2015 at 07:55

  Wat moet dat moeilijk zijn zeg. :( ik kreeg er tranen van in mijn ogen. Maar je bent nog steeds op en top vrouw met een prachtig gezinnetje. Ik hoop dat dit apparaat helpt!

 • Avatar van José
  Reply José 8 april 2015 at 07:51

  Wat ongelofelijk stoer dat je dit onderwerp pakt èn er ook nog eens je persoonlijke verhaal mee naar buiten brengt.
  Ik maak er zelf altijd grapjes over… maar daar zit wel verdriet onder.
  Ik heb dit zelf ook, wanneer ik de pil slik (de vroegere diana35) is het gelukkig veel minder.
  1.5 jaar lang heb ik dit niet gedaan, nu zo’n 7 jaar geleden en daar heb ik echt een trauma door opgelopen.
  Acne en baardgroei, bikinilijn liep door tot mn navel, ik herkende mezelf niet meer.
  Toendertijd vanalles geprobeerd, maar eigenlijk niks gevonden dat ook werkt. Op advies van de gynacoloog weer de pil gaan slikken
  Heeft het bij de andere dames ook met hormonen te maken?

 • Avatar van Adelaide Balk
  Reply Adelaide Balk 8 april 2015 at 07:22

  Wat ben jij een stoere vrouw! Fijn dat je dit onderwerp durft aan te snijden. Zelf heb ik geen last van overbeharing maar in mijn directe omgeving ken ik wel 3 dames. Succes met de Remington i-Light, ik hoop dat hijhet iets van je probleem vermindert of zelfs doet weggaan. Liefs Aïde

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 8 april 2015 at 06:55

  Gossie…..
  Ik begrijp je heel goed.
  Herken dit verhaal en heb er zelf ook last van.
  Op de benen de kin en het gezicht.
  Ik schaam me dood.
  Het is niet leuk als anderen het kunnen zien.
  Dat scheren elke ochtend kost zoveel tijd en moeite.
  Ik schaam er ook heel erg veel voor.
  Weet me geen raadt meer…….
  Ik ben dan ook zeer benieuwd naar het resultaat als jij een lange tijd dit gebruikt heb.

  Heel veel succes Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.