Lifestyle Mama & Kind Persoonlijk

Personal | Shae 15 maanden update & kids tips

27 april 2015

ontwikkeling baby 15 maanden
Ik bedacht me laatst dat het echt alweer een tijdje geleden is dat ik een update online had staan over Shae en aangezien ik er best veel vraag naar krijg – èn ik het heerlijk vind over haar te praten – vond ik het wel weer eens tijd worden. Komende woensdag is Shae alweer 15 maanden en het is niet te geloven hoe enorm snel de tijd gegaan is. Van een kleine baby een jaar geleden loopt (!) er nu een kleine meid aan mijn hand door huis.

En dan heb ik daarmee gelijk de grootste opmerkelijke verandering genoemd van de laatste tijd, want Shae loopt inmiddels aan de hand stukjes mee, sjeest met haar ‘rollator’-loopwagentje of een stoeltje door huis en heeft er veel plezier in. Ze is sowieso een erg vrolijke meid, knuffelt graag (goh, van wie zou ze dat toch hebben ♥) en zit nu heel erg in de fase van alles zelf willen doen.

shae-15-maanden-update-4
shae-15-maanden-update-5

Nog meer ontwikkelingsweetjes:
– ze groeit goed, lengte is iets bovengemiddeld en gewicht iets eronder
– maat 74 begint nu echt krap en kort te worden dus het meest wat ze nu draagt is maat 80 en heel soms, van een merk wat iets kleiner valt, al een 86-je
– zelf eten vindt ze enorm leuk, vooral brood en fruit met een vorkje prikken en happen gaat goed
– avondeten is over het algemeen drama, ze heeft er geen zin in en dus vinden we het wel prima na een paar happen. We willen van eetmomenten geen strijdmomenten maken en als ze honger krijgt gaat ze vanzelf wel eten :)
–  ze begint steeds meer te brabbelen en woordjes als papa en mama en in haar taaltje het benoemen van beide poezen Bandit en Sassy (die laatst ‘op visite’ mochten komen op kattenblog PAWsome!) en ook iets wat lijkt op ‘kietelkietelkietel’
– kushandjes geven met een luide “mwaaah” erbij doet ze tig keer achter elkaar *smelt*
– ze slaapt nog twee keer op een dag, beide keren een uur tot 1,5 uur
– sinds april gaat ze elke donderdag naar de gastouder wat mij wat meer ruimte voor werk, evenementen, netwerken en mijzelf geeft en haar de kans zich te ontwikkelen in onder andere samen spelen met andere kindjes
– ze ontwikkelt zich tot een echte poppenmoeder en kan er heerlijk mee tutten maar pakt ook graag boekjes om in te bladeren, dingen aan te wijzen en te ‘benoemen’
– Shae kan zichzelf erg goed vermaken en dat is heel erg fijn, ze verveelt zich niet snel.

shae-15-maanden-update-3

Ik blijf het enorm leuk vinden om dingen voor Shae te kopen en waar ik haar kamertje voor nu even met rust kan laten, kan ik er niks aan doen om kleding en schoentjes te blijven kopen. Gelukkig ‘mag’ (moet) ik ook regelmatig, want ze groeit zo lekker dat er toch weer passende dingen in huis moeten komen. He.. jammer zeg ;) Qua kleding shop ik graag bij HEMA, Zara en H&M maar kan ik soms ook goed slagen bij Primark en voor basics bij Zeeman.

Als het om schoentjes gaat wil ik liever dat ze wat betere merken aan haar voetjes heeft omdat dit gewoonweg ten goede komt voor haar lopen en ontwikkeling van de voeten. Maar helaas blijven schoentjes kopen wel een dure aangelegenheid, want je betaalt met gemak €40,-/€50,- per paar. Enkele favoriete merken en schoenenwinkels van ons zijn Elefanten (een Duits merk), Dolcis en Shoesme, maar ik heb ook voor Shae een zwak voor sneakertjes. Zo schattig!

shae-15-maanden-update-6
shae-15-maanden-update-7

Met mijn werk krijg ik niet alleen pakketjes voor mijzelf met nieuwe producten, maar ook Shae wordt regelmatig enorm verwend. Zo kwamen er de laatste tijd pakketjes binnen met onder andere de volgende producten, misschien handig als je zelf een kindje in dezelfde leeftijd hebt zodat je een beetje op de hoogte bent of er leuke tips uit kan halen:

– sapjes van Cawston Press (€1,99 per 3) waarin enkel puur vruchtensap en bronwater zit (Shae vindt ze heer-lijk!)
– een Fisher Price puppy in een autootje (€17,99) welke wat leert over het alfabet en begroetingen en ze speelt er graag mee. Het hondje neemt ze mee door het huis en met het autootje wordt gereden en maakt ze ‘vroem-vroem’ geluidjes
– de geweldige Stokke Scoot buggy in de prachtige nieuwe pastelroze kleur waarmee we al veel gewandeld hebben en we meenamen naar de kinderboerderij. Binnenkort meer info over deze kinderwagen in een artikel
– het nieuwe Nijntje stoelendans spel (€15,99) welke in 3 fases te spelen is zodat Shae er nu al wat mee kan. Het speelt een leuk melodietje en Shae neemt het muziekdoosje graag met zich mee en wiebelt op de maat van het bekende Nijntje-liedje en als het stopt (stoelendansprincipe) brengt ze hem naar één van ons om weer aan te doen. Als ze wat ouder is kan ze meezingen en zitten er opdrachtkaartjes bij om uit te voeren als de muziek stopt. Heel erg leuk bedacht.

shae-15-maanden-update-2

Verder kreeg ze een superzachte Baby Born knuffelpop waarbij er een schattig rustgevend muziekje begint te spelen als je op het buikje drukt (First Love nachtvriendje, €12,99) en haar eerste fietsje (driewieler) is ook een feit: de Little Tikes 4-in-1 Trike (€79,99). Je kan deze al vanaf 9 maanden gebruiken en door er steeds wat ‘hulpstukken’ bij weg te halen kan ze er een flinke tijd mee vooruit tot ze er helemaal zelfstandig mee kan fietsen. Hier gaan we vast veel plezier van hebben want ze vindt het geweldig om er mee op uit te gaan.

Pfoeh, wat een lang artikel is het geworden. Sorry!! ;) Ik zal proberen wat vaker een update over ons lieve krullenbolletje te schrijven zodat ze niet zo lang hoeven te worden haha. Maar zo ben je in ieder geval weer lekker op de hoogte van alle in’s & out’s rondom Shae en de laatste kids nieuwtjes voor rondom deze leeftijd.

Mocht je trouwens bepaalde dingen willen weten over Shae, het moederschap, de combinatie met ondernemen vanuit huis… vraag maar raak!

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?
Dit artikel bevat product(en) die ik heb ontvangen van een merk of bedrijf, dit heeft geen invloed op mijn persoonlijke mening.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Roxanne
  Reply Roxanne 3 mei 2015 at 14:46

  Wat is het toch een schatje! Die heerlijke krulletjes, dat vrolijke gezichtje…. #rammelendeeierstokken

 • Avatar van Mirte
  Reply Mirte 29 april 2015 at 11:12

  Ahh wat is ze toch een schatje! Leuk om te lezen en wat vliegt de tijd he.. Misschien leuk om eens een kijkje in de kast van Shae te nemen voor onze KIDK rubriek? X

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 30 april 2015 at 08:59

   Hi Mirte, lijkt me leuk! Je mag me altijd mailen hiervoor :)

 • Avatar van Kimberley
  Reply Kimberley 28 april 2015 at 14:43

  Wat is jouw dochtertje toch een mooi meisje, zeg. Mooie krullenbol! Leuk om te lezen wat ze nu allemaal doet en kan. Ik weet nog hoe trots ik altijd was (en nog steeds ben). Super!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 28 april 2015 at 14:44

   Haha, ja echt he. Die trotse gevoelens.. Zo verwarmend ook. En ik zei nog wel altijd niet zo’n ophemelende moeder te worden. Fail :P

 • Avatar van Joyce
  Reply Joyce 28 april 2015 at 08:07

  Wat een prachtig koppie heeft ze toch! Fijn dat ze het zo goed doet :)

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 28 april 2015 at 07:10

  Prachtig artikel en het is juist leuk dat dit zo een lange post is!
  Wat is jullie dochter mooi en ze geniet van het spelen met haar speelgoed etc..
  Mooie kinderwagen en wat groeit ze goed.
  Geniet er maar van.
  Het is zo fijn dat je spulletjes voor haar krijgt en het bij haar ontwikkeling helpt.
  Geeft niets.
  Leuk en fijn dat ze wat dagjes naar een gastouder gaat om te spelen met andere kinderen.
  Zo heb jij ook meer tijd voor jezelf.

  Geniet ervan Xoxo

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 28 april 2015 at 10:04

   Bedankt voor je lieve reactie. Het is inderdaad heel erg fijn, maar wel enorm ‘wennen’ om zo verwend te worden met producten/speelgoed voor Shae. Die gastouderdagen in de maand zijn heel dierbaar geworden, het is fijn dat Shae er duidelijk veel van leert en het er naar de zin heeft en ik zo lekker wat tijd voor mijzelf en mijn bedrijf heb :)

 • Avatar van Nesrin
  Reply Nesrin 27 april 2015 at 22:33

  Wat een popje. Een heel mooi kind. 1,5 – 4 jaar vind ik een hele speciale periode. Mijn dochter is nu 7 en mijn zoon wordt in juni 3. Het gaat zooo snel..ongelooflijk cliche maar zo true.

  Geniet ervan!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 28 april 2015 at 10:04

   Echt he, sinds ik moeder ben geworden vind ik zo’n beetje alle cliché’s rondom zwanger zijn en een kind hebben waar haha.

 • Avatar van Sanne
  Reply Sanne 27 april 2015 at 21:33

  Wat een mooie foto’s en je kindje is zo schattig.
  Wat groeit ze snel.
  Voor je het weet gaat ze al naar school.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 28 april 2015 at 10:05

   Oh hou op inderdaad! Nog een ruim jaar en dan begint de peuterspeelzaal en dan lijkt het me helemaal zo snel gaan..

 • Avatar van Wies
  Reply Wies 27 april 2015 at 21:19

  Wat een prachtig dochtertje heb je! Die ontwikkelingsweetjes zijn erg leuk om te lezen.

 • Avatar van Petra
  Reply Petra 27 april 2015 at 21:09

  Wat heeft Shae toch een heerlijk ondeugend, stralend gezichtje….leuk om dit artikel lekker te lezen en te bekijken….

 • Avatar van Kim | KimterStege.nl
  Reply Kim | KimterStege.nl 27 april 2015 at 20:21

  Wat is het toch een heerlijke meid! Wat een lieve foto’s.
  Leuk om te lezen hoe ze ontwikkelt zeg.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 28 april 2015 at 10:05

   Leuk om te lezen dat het zo goed ontvangen wordt om af en toe over haar te schrijven :)

 • Avatar van Madelon
  Reply Madelon 27 april 2015 at 18:51

  Zo leuk deze artikelen! Ik ben wel benieuwd inderdaad hoe je het zelf ondernemen combineert met het moederschap :)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 28 april 2015 at 10:06

   Het is eerlijk gezegd best heel erg pittig, maar lijstjes maken, timemanagement, efficiënt werken en plannen zijn toch wel keywords hierin..

 • Avatar van Anneloes
  Reply Anneloes 27 april 2015 at 16:47

  Jeetje, 15 maanden alweer? Ik kan me de aankondiging dat je eindelijk zwanger was nog herinneren als de dag van gisteren! Shae is echt een hele mooie meid <3 ik word helemaal vrolijk van de foto's!

 • Avatar van Marije
  Reply Marije 27 april 2015 at 15:59

  Wat is ze toch goed gelukt hè :-) Wat een schatje! Goed dat jullie niet dwingen met eten!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 27 april 2015 at 16:31

   Haha, ja goed geknutseld! <3 Het is soms best pittig om niet wat meer aan te dringen dat ze toch echt wat binnen moet krijgen, maar dwingen heeft toch geen zin :)

 • Avatar van Dana
  Reply Dana 27 april 2015 at 14:53

  Wat een vrolijke dotje is het ook!

 • Avatar van Anita te Gussinklo
  Reply Anita te Gussinklo 27 april 2015 at 14:41

  Wat een leuke foto’s van Shae.
  En wat groeit ze goed.
  Geniet er maar lekker van, voor je het weet zijn ze groot.
  Mijn zoon werd vorige week alweer 10 jaar.

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.