Eten & drinken

Instacookin’ | Recept quiche zonder korst

1 april 2015

recept korstloze quiche
Het begon allemaal een tijdje geleden met bovenstaande foto op Instagram waarop een quiche zonder korst te zien is. Ik schreef er al eens kort over in dit artikel en sindsdien heb ik het recept een klein beetje aangepast en al met verschillende ingrediënten gemaakt. Als je de basis maar eenmaal weet kan je er namelijk veel mee variëren. De korstloze en roomloze quiche is een gezonder alternatief voor een gewone quiche welke vanwege de korst en de room die erin zit nog flink aan kan tikken qua calorieën. Als je toch van de smaak van een echte quiche wil genieten maar wat gezonder wil eten is dit een mooi compromis. Hier staat hij inmiddels wekelijks in een andere variatie op tafel en naar aanleiding van de vele vragen erover deel ik vandaag het basisrecept en enkele variatietips met je.

recept-korstloze-quiche-2
recept-korstloze-quiche-3
recept-korstloze-quiche-1
Recept quiche zonder korst voor 2 personen
– 300-400 gram groente
– 200-300 gram vlees of vis
– 3 eieren
– kruiden naar smaak
– 4 flinke eetlepels (magere) kwark
– geraspte kaas naar smaak

Bereidingswijze
– verwarm de oven op 200 graden
– bak de groente en bereid het vlees of vis tot het nèt gaar is
– meng de kwark, eieren, kruiden en kaas tot het goed gemengd is
– doe de groente en het vlees of de vis in een bakvorm (een siliconen vorm is handig en hoeft niet ingevet te worden)
– zet het geheel voor ongeveer 20 minuten in de oven of tot de bovenkant goudbruin is geworden.

Variatietips
Op de foto’s hierboven zie je van boven naar beneden de volgende variaties:
– spruitjes met uitgebakken spekjes, peper, zout en knoflook
– prei, gekruide shoarmareepjes, peper, zout en knoflook
– bladspinazie, zalm, rode ui, peper, zout, knoflook en lichtjes bestrooid met Parmezaanse kaas
– gekruide kipstukjes, broccoli, rode ui, knoflook, peper, zout, lichtjes bestrooid met Parmezaanse kaas en pijnboompitjes.

Qua vlees, vis en groente merk ik dat ik niks afweeg en eigenlijk gaat het hele recept op gevoel omdat het bijna niet mogelijk is om dit te laten mislukken. Perfect dus als je geen keukenprinses bent, houdt van een simpele en lekkere maaltijd zonder al teveel werk en ook nog eens gezond is. Owja, als ik spekjes door de quiche doe merk ik dat ik echt minder vlees erin doe vanwege de kleine stukjes en de opvallende smaak ervan en vind dan een bakje van 125g voldoende voor twee personen. De quiche bevat lekker wat eiwit vanwege de eieren en kwark en vult hierdoor erg goed waardoor je de koolhydraten niet zal missen.

Eet smakelijk!

Liefs,
Desirée

–> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?

Reacties op dit artikel

  • Avatar van Beauty Treasures
    Reply Beauty Treasures 13 april 2015 at 07:57

    Ik ben dol op quiche, maar zoals je zegt dikt het enorm aan. Dit is zeker een mooie optie. Bedankt voor het delen van dit recept. Staat zeker en vast deze week op de menu.

  • Avatar van Roxanne
    Reply Roxanne 5 april 2015 at 16:27

    Ja daar issie dan! De veel te lekker uitziende quiche! Die ga ik zeker eens namaken :)

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 5 april 2015 at 19:54

      Ik ben alvast heel benieuwd wat je ervan gaat vinden!

      • Avatar van Roxanne
        Reply Roxanne 16 april 2015 at 16:48

        Hij staat voor vandaag op het menu, de kip met broccoli enz

        • Avatar van Desirée
          Reply Desirée 16 april 2015 at 21:56

          En? Hoe was de korstloze quiche je bevallen? :)

        • Avatar van Roxanne
          Reply Roxanne 17 april 2015 at 12:25

          Hij was erg lekker! Mijn vriend miste alleen het krokante ;) Volgende keer dan toch maar met korst dus haha

  • Avatar van NailTalk
    Reply NailTalk 2 april 2015 at 11:01

    Dit zou je toch ook wel in de vriezer kunnen bewaren? Dan maak ik er eentje en kan ik de rest bewaren. Lijkt me echt heerlijk, ben dol op hartige taart!

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 2 april 2015 at 15:28

      Ik weet het niet zeker vanwege de eieren/fluffyness, maar anders gewoon eens proberen met een stukje hoe dat gaat? Let me know!

      • Avatar van NailTalk
        Reply NailTalk 2 april 2015 at 16:19

        Ik heb even wat “research” gedaan op het net. Meningen zijn verschillend maar over het algemeen is het antwoord ja dat kan alleen is ie daarna inderdaad niet meer zo fluffy zoals jij dat noemt ;-) In de oven wel het beste resultaat! We shall see :-D

        • Avatar van Desirée
          Reply Desirée 2 april 2015 at 17:12

          Hier gaat hij met z’n tweetjes in één keer op dus niet te testen :P Ben wel heel benieuwd naar je bevindingen. Alvast bedankt voor het op de hoogte houden van je research :)

  • Avatar van brenda
    Reply brenda 1 april 2015 at 23:15

    Ik gebruik vaak prei, ham, champignons, cherrytomaatjes bovenop en ei en bladerdeeg. Zal het eens zonder bladerdeeg proberen, al vind ik dat dan juist erg lekker :p

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 2 april 2015 at 08:58

      Bedankt voor je variatietip, die combinatie klinkt lekker en ga ik zeker eens proberen!

  • Avatar van beautifulday4makeup
    Reply beautifulday4makeup 1 april 2015 at 18:49

    Dit ziet er heel erg lekker uit!

  • Avatar van femketje
    Reply femketje 1 april 2015 at 17:30

    oehh lijkt me wel echt heerlijk :D

  • Avatar van Lenneke
    Reply Lenneke 1 april 2015 at 16:50

    Lijkt me echt lekker! Binnenkort een keer proberen :) Bedankt
    voor het delen!

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 2 april 2015 at 08:57

      Ik ben alvast heel benieuwd naar welke variatie je gaat maken en of het gelukt is :)

  • Avatar van Kaylani
    Reply Kaylani 1 april 2015 at 15:37

    Hmmmm dat ziet er ontzettend goed uit!

  • Avatar van Cindy | Life meets Beauty
    Reply Cindy | Life meets Beauty 1 april 2015 at 15:22

    Ik zag het ook al eerder bij je voorbij komen en hoopte eigenlijk op een recept! Hier is hij dan! :-) Super makkelijk en ook zo fijn dat je lekker kan variëren. Ik ga dit zeker uitproberen!

  • Avatar van chucky1012
    Reply chucky1012 1 april 2015 at 15:01

    Mmmm dat ziet er heerlijk uit ;-)

  • Avatar van Liesbeth
    Reply Liesbeth 1 april 2015 at 14:17

    Dit ziet er wel heeeeel lekker uit!
    Ga het absoluut proberen ( fijn ook dat het
    niet mislukken kan

  • Avatar van Madelon
    Reply Madelon 1 april 2015 at 14:12

    Mmm zo lekker. Quiche is ook zo handig om restjes in te verwerken :D

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 1 april 2015 at 14:36

      Dat is inderdaad echt zo, je kan er zoveel in stoppen aan wat je nog in de koelkast hebt liggen en grote kans dat het zo verwerkt nog lekker is ook :)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.