Lifestyle Reizen & vrije tijd

Travel | Tips Parijs en omgeving met kids

24 april 2015

Parijs met kids
Ahhh, ik ben zo enorm excited! Eind komende zomer gaan we als gezinnetje heerlijk op vakantie naar Frankrijk om te kamperen in de buurt van Parijs. Nouja, voor zover je het kamperen kan noemen in een best luxe stacaravan maar we zitten wel op een camping. Een soort glamping dus ;) Ik heb er in ieder geval alvast enorm veel zin in en de voorpret is al lekker begonnen. Een dagje Disneyland Paris en een dagje Parijs zelf kunnen natuurlijk niet gaan ontbreken. Ik vertel je waar wij naartoe gaan en.. kan natuurlijk ook wel wat tips gebruiken!

Parijs met kids
Parijs met kids
Parijs met kids
Parijs met kids
Parijs met kids
Onze uitvalsbasis is Camping La Croix du Vieux Pont waarvan we het verblijf aangeboden hebben gekregen van Eurocamp. Het is zo’n 4,5 uur rijden vanuit huis en dat is volgens mij nog redelijk te doen met een kindje van – dan – anderhalf jaar. De camping ziet er zo op het eerste gezicht vooral heel erg groen en kindvriendelijk uit, ligt aan een lagunemeer en er is zelfs voor de jongste kindjes veel te doen waar veel ‘kidsclubs’ pas vanaf 4 jaar gaan. We zitten in een luxe stacaravan en ik ben heel erg benieuwd hoe dat gaat met een kleine dreumes die rond die tijd toch zeker zal lopen. Best een beetje spannend!

Parijs met kids
Paul en ik zijn in het verleden wel afzonderlijk van elkaar al in Parijs geweest, maar dat is alweer een hele tijd geleden deze prachtige stad staat zeker op ons lijstje om naartoe te gaan. Wel vraag ik me af of dat een beetje te doen is met een kleintje (kinderwagen..) en voor één dag. We hoeven niet alle toeristische plekjes af maar willen liever wat rondwandelen en op die manier wat must sees meenemen. Parijs ligt vanaf de camping op bijna anderhalf uur rijden dus dit moet ook weer goed te doen zijn denk ik :)

We hopen wel op een beetje lekker weer, maar volgens mij zit dat voor die periode wel goed. Het lijkt me leuk om zo een stedentripje eens op een andere manier dan vanuit een hotel in een druk centrum te kunnen beleven.

Parijs met kids
Parijs met kids
Een dagje Disneyland Paris kan natuurlijk ook niet ontbreken en als Disney-fan ben ik hier bijna als een kind zo blij mee. Ik ben er namelijk zelf nog nooit geweest maar het lijkt me heerlijk om doorheen te wandelen, de ‘Disney-magie’ te beleven, in toffe attracties te gaan, de parade te bekijken… #nevergrowup ♥ Van 1 juni tot en met 13 september 2015 is het thema in Disneyland Paris trouwens Frozen Summer Fun, dus dat pikken we nog even leuk mee :)

We zullen in totaal 8 dagen gaan kamperen dus er blijven nog genoeg dagen over om lekker te relaxen of andere leuke dingen te gaan doen. En hierbij komt gelijk mijn vraag: is Parijs te doen met een kinderwagen? Wat is in de omgeving van of ìn Parijs nog meer echt aan te raden om te gaan bezoeken of te doen met een kleintje? Ik heb er alvast een apart notitieboekje voor gemaakt om bezig te gaan met een leuke planning voor deze vakantie. Can’t wait!

Ben jij ook zo iemand die van tevoren al van alles om te doen gaat uitpluizen of laat jij het meer over je heen komen als je op vakantie bent?

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Annebeth
  Reply Annebeth 22 mei 2015 at 16:03

  Heeeelemaal vergeten; hier wat tips;

  – met kinderwagen raad ik je aan Montmartre links te laten liggen. Veel trappen en klinkertjes + drukte, niet handig. Zelfde geldt voor het Quartier Latin, zeker rond etenstijd (lees: de hele dag) is het daar behoorlijk druk.
  – lekker wandelen en picknicken in het park tegenover het Louvre (Jardin de Tuileries) en (in het park) langs de Seine slenteren, aanrader voor een rustig dagje.
  – park bij de eiffeltoren is ook leuk, wel vaak erg druk. Wel leuk; vaak worden daar trouwfoto’s geschoten (wil ik ook wel ;) altijd leuk meekijken.

  Parijs is prima te doen met een kinderwagen, als je de heel drukke stukken een beetje vermijd. Ook is vervoer met de metro heeel handig en snel in Parijs, dat is met een kinderwagen ook wel even gepuzzel.

  Mocht ik nog meer bedenken, hoor je het!

 • Avatar van Nanda
  Reply Nanda 1 mei 2015 at 10:23

  Natuurlijk maak ik van tevoren plannen. Tegenwoordig helemaal ;-). Wat je heel leuk met Shae kunt doen; wandelen in de Bois de Boulogne. Daar kun je ook lekker stappen en hoeft ze niet de hele tijd maar in de wagen te blijven. Je zit er midden in het Franse leven. Leuk! (zeker in het weekend een gezellige drukte)

  Verder kun je je prima met een kinderwagen bewegen rondom de Eiffeltoren, Jardin de Luxembourg (en richting de Notre Dame). De wijk rondom de Sacre Coeur zou ik vermijden, dat is ietwat heuvelachtig. Ook de Tuilerieen zijn mooi vlak.

  Andere leuke plekken rondom Parijs: het plaatsje Fontainebleau. Je hebt er een mooi kasteel en gezellige winkeltjes. Als je nog meer tips wilt… mail je maar gewoon! ;-)

  Een tour is leuk, maar misschien wil ze dan niet blijven zitten? Je kunt evt ook kijken naar 2CV tours, die zijn betaalbaar en privé, dus je kunt ze aanpassen op jouw gezin.

  Alvast heel veel plezier!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 1 mei 2015 at 14:57

   Oeh, bedankt voor al je tips. Superleuk! :D

 • Avatar van janneke
  Reply janneke 28 april 2015 at 16:09

  Leuk met kinderen naar Parijs!! Ik heb een speciale kinderreisgids gemaakt voor gezinnen die naar Parijs gaan, Kidskompas Parijs. Tien jaar geleden verscheen de eerste editie, inmiddels paar edities verder! Een paar maanden ben ik er nog geweest, nieuwe bezienswaardigheden bekijken. Met een kleintje inderdaad leuk en makkelijk om een tout te doen. Zijn ook heel veel leuke parkjes, bij mooi weer kun je daar ook lekker met water spelen. Poppentheater..sowieso veel te zien qua straatartiesten. veel plezier! En wie weet heb je wat aan onze gids..

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 28 april 2015 at 16:22

   Dankjewel voor je tips, ik ga de kompas zeker even bekijken! :)

 • Avatar van beautifulday4makeup
  Reply beautifulday4makeup 26 april 2015 at 16:32

  Ik ben dol op Disneyland. Zelf verlang ik al weer naar mijn volgende bezoekje

 • Avatar van Nicole
  Reply Nicole 26 april 2015 at 13:00

  Oooooh wat lekker zeg, zo glamping! En fijn dat het je aangeboden wordt zeg…
  Wij hebben een tour door parijs gemaakt, echt fijn alleen dit was een avondtoer dus echt te kort..

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 26 april 2015 at 15:29

   Zo’n tour is inderdaad wel een slimme om te doen om toch redelijk wat mee te kunnen pakken :)

 • Avatar van Cindy
  Reply Cindy 25 april 2015 at 21:08

  Superleuk! Ik heb 18 jaar geleden ook op een camping in de buurt van Parijs gestaan met mijn ouders. Geen glamping, maar gewoon echt camping: Regen, kou, in een tentje. Maar goed… Ik kan me daar weinig meer van herinneren en ik ga over een aantal weken naar Parijs. Wel een hotel, geen Disney. Ik kan niet wachten!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 26 april 2015 at 15:32

   Ahhh, heerlijk he die voorpret! Jij ook alvast veel plezier gewenst :D

 • Avatar van Beau
  Reply Beau 25 april 2015 at 15:02

  Wat een heerkijk vooruitzicht :) ik ben iemand die alles graag van te voren uitstippelt en ik doe altijd uitgebreid vooronderzoek van de paats waar we terecht komen. Alvast heel veel plezier gewenst en lekker genieten!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 26 april 2015 at 15:32

   Stiekem wil ik altijd ook zo iemand zijn die ergens naartoe gaat en de boel over zich heen laat komen, maar toch maak ik altijd lijstjes van tevoren :P

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 25 april 2015 at 06:56

  Dat is leuk!
  Het is zeker zeer goed te doen met een kindje in de kinderwagen.
  Ik had jet heel lang geleden gedaan.
  Het is zo leuk en ook het pretpark ;-)
  Een stacaravan is prettig.
  Geniet van de voorpret……

  Xoxo

 • Avatar van Madelon
  Reply Madelon 24 april 2015 at 18:53

  Parijs is zo leuk! Ben benieuwd wat jullie kleine meid van de vakantie gaat vinden.

 • Avatar van Kimberley
  Reply Kimberley 24 april 2015 at 18:09

  Heel erg gaaf! Ik wens jullie alvast heel veel plezier :-)

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 24 april 2015 at 16:18

  Super leuk! Wij gaan ook (met Eurocamp) maar dan naar Spanje!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 26 april 2015 at 15:36

   Heel erg leuk! Ben ook alvast heel benieuwd naar jouw/jullie ervaring :)

 • Avatar van Merin Veronique
  Reply Merin Veronique 24 april 2015 at 16:11

  Wat ontzettend leuk! Iets om naar uit te kijken :)! Parijs met de kinderwagen is wel te doen, maar wat lastiger vanwege al de trappen, heuvels (op en af) etc. Maar deze zijn goed te vermijden hoor. En anders is er altijd wel een oplossing voor.

  Vlakbij Disneyland zit Val d’Europe shopping center. Ook erg leuk, zeker voor de beauty-liefhebber. En de kastelen van Versailles en Fontainebleau zijn ook leuk om te bezoeken (alhoewel ik niet weet of dat leuk is voor de kleine). In Parijs zijn de standaard bezienswaardigheden natuurlijk leuk, maar je hebt er ook een Sea Life etc.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 26 april 2015 at 15:36

   Dankjewel voor het delen van jouw tips, leuk!

 • Avatar van Bouchra | Moroccan Mansion
  Reply Bouchra | Moroccan Mansion 24 april 2015 at 16:05

  Wat leuk! Ik wil ook een keer gaan, lijkt me super leuk :-)

 • Avatar van Manon
  Reply Manon 24 april 2015 at 15:31

  Oh wauw ik wil daar ook naartoe

 • Avatar van Shirley
  Reply Shirley 24 april 2015 at 15:04

  Hé, daar gaan wij 30 mei naartoe! Ik lees de tips mee :D

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.