Fashion

Question | Wat draag jij deze zomer naar het strand?

19 april 2015

grote maten badmode
Het lekkere lenteweer laat zich steeds meer zien en de tijd van aan het strand liggen en vaker naar een zwembad gaan breekt weer aan. Voor mij persoonlijk altijd een beetje een lastige tijd, want alhoewel ik graag ga zwemmen – helemaal sinds we een kleintje hebben die dat ook heerlijk vindt om te doen – voel ik me toch niet helemaal op mijn gemak in badkleding. Vandaag wil ik wat inspiratie en enkele tips voor grote maten badmode met je delen en ik kwam hierbij tot de vraag van vandaag: wat draag jij deze zomer naar het strand? Heb jij maling aan alles en draag je gerust een bikini met je maat(je) meer of ga je voor een veiligere en meer bedekte keuze met een tankini of zwemjurkje of.. ga je misschien helemaal niet zwemmen?

grote maten badmode
Ik heb groot respect voor curvy ladies die er geen enkel probleem mee hebben om een bikini aan te trekken en zo vond ik het ook erg stoer van plus size blogger Marie dat ze als test een bikini aantrok naar het strand om de reacties van anderen te testen. Haar conclusie? Dat er op die dag waarbij er honderden mensen op het strand lagen, slechts een enkeling haar leek op te vallen op een negatieve manier. De meerderheid leek het niks te interesseren en was gewoon vriendelijk waarmee ze eigenlijk wil aangeven dat je het jezelf moeilijker maakt door er zelf een probleem van te maken. En zo is het in mijn geval ook merk ik vaak. Waar ik me ongemakkelijk en ‘bekeken’ voel, valt dit in het echt heus wel mee als ik eenmaal aan het zwemmen ben :)

grote maten badmode
grote maten badmode
grote maten badmode
Ook plus size blogger Gabi laat zichzelf al jaren regelmatig in badkleding zien en heeft zelfs enkele keren een deal met een badkledingbedrijf binnen gehaald om het gezicht te worden van een campagne en mee te denken met de modellen, printjes en kleuren voor het nieuwe jaar. Met haar eigen stijl, zelfvertrouwen en blog werkt ze hard aan size diversity in de mode-industrie. Ze is al verschillende keren in grote televisieshows als gast geweest en heeft in verschillende magazines gestaan zoals The New York Times, Cosmopolitan en Teen Vogue.

De eerste foto in dit artikel is afkomstig uit de PLUS Model Magazine x Always For Me campagne en laat enkele volle vrouwen zien in verschillende soorten badkleding.

grote maten badmode
grote maten badmode
Mijn persoonlijke voorkeur voor badkleding gaat uit naar een tankini of een zwemjurkje, hier voel ik mij gewoonweg het meest comfortabel in omdat het mijn minst mooie deel – mijn onderbuik – op een fijne manier minder op laat vallen. Wel zorg ik ervoor dat het model niet te saai is qua kleur en/of printje, want ik hou wel van een leuk kleurtje en ben nog altijd ‘pas’ 30. Het kan soms best lastig zijn om leuke grote maten badmode te vinden maar gelukkig komt er steeds meer leuks op de markt. Zo ben ik zelf fan van de badkleding van Anita, waarvan de bovenstaande acht foto’s zijn. Zoals je ziet hebben ze bikini’s, tankini’s en badpakken maar ze hebben ook zwemjurkjes, zwemkleding voor zwangere vrouwen èn zelfs voor vrouwen met een borstprothese.

De badkleding van Anita en het ‘jonge zusje’ Rosa Faia is verkrijgbaar tot en met kledingmaat 54 en cupmaat I en het is fijn dat de badmode ook in verschillende cupmaten verkrijgbaar is. Iets wat bij bikini’s niet heel bijzonder is, maar vaak hebben badpakken, tankini’s en zwemjurkjes één standaard cupmaat terwijl echt niet iedereen met bijvoorbeeld maat 48 dezelfde cupmaat heeft. De badkleding van Anita bevat Lycra, wat zorgt voor een mooie elasticiteit, kleuren die beter tot hun recht komen, sneller droogt en prettiger draagt. Daarnaast zijn veel van de cups verstevigd en zit er in verschillende modellen ingebouwde shapewear. Yay! Voor meer informatie en verkooppunten kan je een kijkje nemen op de Anita website.

Tip: was na het zwemmen je badkleding gelijk even uit in een kort programma in de wasmachine of met een handwasje met wat wasmiddel, zodat chloor, zeewater, zweet en restjes zonnebrandcrème er uitgespoeld worden en je langer van je badkleding kan genieten. Pssst: neem voor meer plussize kledingwinkels een kijkje in het plussize webwinkeloverzicht.

Question: wat draag jij deze zomer naar het strand? Ik ben benieuwd! :)

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?

Dit artikel is gesponsord door Anita, dit heeft geen invloed op mijn persoonlijke mening.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Avon
  Reply Avon 29 april 2015 at 17:17

  Voor plus maten vind ik Fantasie en Elomi geweldige badmode hebben!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 30 april 2015 at 08:58

   Bedankt voor het delen van je tips :)

 • Avatar van Roxanne
  Reply Roxanne 26 april 2015 at 15:12

  Fijne tip! Ook voor mij is het elke keer weer een struggle om leuke badkleding te vinden!
  Tankini’s doen mijn figuur absoluut geen goed, en in bikini voel ik me te onzeker. Mijn buik is dan vooral het grootste punt van onzekerheid.
  Doe mij maar een mooi badpak!
  Alleen die zoektocht….elke keer weer! En vaak eindig ik dan inderdaad met een saai badpak

 • Avatar van Angela | Great Body & Skin
  Reply Angela | Great Body & Skin 21 april 2015 at 14:42

  Lekker een bikini’tje. Ik heb dan wel een zwangerschapsbuik, maar die mag gezien worden!

 • Avatar van NailTalk
  Reply NailTalk 20 april 2015 at 17:21

  Zitten hele leuke dingen tussen! Heb vorig jaar een leuke bikini gescoord bij Livera. Hij past perfect. Al gebruik ik ‘m eigenlijk nooit. Strand is way out of my comfort zone.

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 20 april 2015 at 07:05

  Hele handig tip om beachwear te gaan shoppen!
  Daar heb ik altijd problemen mee.
  Ik ga eens even rondkijken in de webshop die dit mooist verkoopt.

 • Avatar van beautifulday4makeup
  Reply beautifulday4makeup 19 april 2015 at 19:17

  Ik denk dat ik toch maar een bikini aantrek

 • Avatar van Cindy
  Reply Cindy 19 april 2015 at 18:03

  Toen ik nog 45kg zwaarder woog, droeg ik een tankini, daar voelde ik me prettiger in. Alhoewel ik ook gewoon een bikini soms droeg, maar dan alleen in het buitenland waar niemand mij kende. Wel vind ik dat ze tegenwoordige ook leuke badkleding hebben voor de curvy ladies, top!

 • Avatar van Michelle
  Reply Michelle 19 april 2015 at 18:03

  Ik heb twee superleuke bikini’s bij forever 21 gescoord. Een zwarte bandeau met cutouts in de broek en een felle turqoise met tropisch fruit. De broekjes bedekken de hele buik. Bikini’s zijn bijna niet te vinden n plussize dus ik ben heel blij.

 • Avatar van Beau
  Reply Beau 19 april 2015 at 15:36

  Ik draag meestal een bikini met een goede hoogsluitende slip en een top met een goede cup. Ik draag ook altijd een pareo, vooral als ik op het strand loop ;)

 • Avatar van Eline
  Reply Eline 19 april 2015 at 15:07

  Ik ga voor het eerst ooit in bikini. Mijn lijf is niet perfect, ik heb veel losse slappe huid door het afvallen, zit onder de striae en geef licht in het donker. Maar mijn lijf heeft zo hard gewerkt, dat verdient wel wat lekkere zonnestraaltjes!

 • Avatar van Kimberley
  Reply Kimberley 19 april 2015 at 15:05

  Wauw, wat gaaf! Ik ben ook plus-size, grote borsten, grote kont, haha. En ik ben echt helemaal verliefd geworden op dat zwarte badpak! Echt heel mooi.

 • Avatar van Marije
  Reply Marije 19 april 2015 at 14:36

  Ik ben ook zo’n persoon die zich druk loopt te maken om de mening van een ander. Hoewel ik vind dat iedereen moet dragen wat ie wil merk ik dat ik me zelf het prettigst voel in een swimdress of tankini. Een bedekte buik en iets bedekte bovenbenen voelen voor mij als plussize vrouw toch fijner dan een bikini of badpak. De badkleding van Anita ziet er goed uit!

 • Avatar van Manon
  Reply Manon 19 april 2015 at 14:28

  Ik heb altijd moeite met een bikini zoeken omdat ik een kleine cupmaat heb. Vaak koop ik dezelfde bikini in de zelfde winkel haha

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 19 april 2015 at 14:44

   Oh, heel herkenbaar hoor. Als ik van iets een model heb wat goed zit, koop ik die ook telkens weer in een andere of zelfde kleur zelfs haha!

 • Avatar van Adelaide Balk
  Reply Adelaide Balk 19 april 2015 at 14:24

  Een maximizer bikini is mijn ideale strastrandoutfit…. mn borsten krijgen zo een boost waardoor ik me zelfverzekerd voel.

 • Avatar van Josanne
  Reply Josanne 19 april 2015 at 14:21

  Ik draag altijd een bikini met een kaftan erover heen,alleen als ik t water in ga doe ik die uit :) ik vind indd ook dat iedereen gewoon mag dragen wat ie wilt! Leuke blog weer!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 19 april 2015 at 14:45

   Dankjewel, leuk om te horen!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.