Beauty

5 x crème met SPF voor de gevoelige huid

18 april 2015

zonnebrandcrème voor de gevoelige huid
Je huid tegen de zon beschermen is het beste anti-ageing middel ter wereld, maar als je een (zon)gevoelige huid hebt kan het knap lastig zijn om een fijn product te vinden die je huid goed beschermt èn waar je geen uitslag van krijgt. Zo heb ik zelf ook regelmatig last van zonneallergie of andere huidirritatie door de zon en/of verkeerde producten en ben ik altijd op zoek naar een fijne zonnebrandcreme voor de gevoelige huid. Vandaag deel ik 5 producten die je zeker eens zou kunnen proberen als jij hetzelfde huidtype hebt, of gewoonweg op zoek bent naar een goede zonnebrandcrème voor het gezicht die zacht voor de huid is.

zonnebrandcrème voor de gevoelige huid
zonnebrandcrème voor de gevoelige huid
Ladival zonnebrand gel voor het gezicht voor de zongevoelige huid met factor 30 is er eentje waar geen parfum, kleur- en conserveringsstoffen, vet en emulgatoren in zitten. Ik was eerst een beetje bang dat het product dan waarschijnlijk een witte waas en plakkerig gevoel achter zou laten, maar niets is minder waar. Hij smeert prettig uit en na enkele minuutjes is hij ingetrokken. Er zit onder andere Vitamine E, glycerine en druivenextract in om je huid ook nog te hydrateren en te verzorgen. 75ml, €9,95

zonnebrandcrème voor de gevoelige huid
zonnebrandcrème voor de gevoelige huid
Clarins UV Plus anti-pollution biedt een hoge zonbescherming met factor 50 en brengt zonder wit of plakkerig laagje aan. Het is een erg vloeibare substantie die je vooraf goed moet schudden en trekt snel in. Het grote voordeel van deze superfijne substantie is dat je hem ook over je make-up aan kan brengen door voorzichtig te deppen, maar het nadeel is misschien dat je er al snel te weinig van aanbrengt en dan niet de beoogde SPF50 haalt. Er zitten siliconen in, waar mijn huid geen problemen mee heeft, en er is onder andere hyaluronzuur en extract van heelhuid, cantaloupe en zwarte bes aan toegevoegd die de huid beschermen tegen de schadelijke effecten van vrije radicalen en milieuvervuiling. 30ml, €43,50

zonnebrandcrème voor de gevoelige huid
zonnebrandcrème voor de gevoelige huid
La Roche-Posay Anthelios comfort crème heeft een factor 30 en bevat geen parfum en parabenen. Hij smeert lekker uit, smelt een beetje door de lichaamswarmte en trekt vervolgens snel in. Er zitten wel siliconen in waar sommige gevoelige huidjes minder goed op reageren, maar dit zorgt wel voor een heerlijk zacht huidgevoel en dat hij het goed doet onder make-up. Deze crème laat wel iets van een laagje op de huid achter, waardoor je er met een droog huidtype zeker niet je normale dagcrème onder hoeft te smeren omdat het met een warme/klamme dag anders kan gaan ‘glijden’. 50ml, €17,65

zonnebrandcrème voor de gevoelige huid
zonnebrandcrème voor de gevoelige huid
Lancaster Sun Control uniform tan cream biedt een factor 30 en werkt tegelijkertijd als een anti-rimpelcrème, tegen huidverkleuringen/pigmentvlekken en zorgt voor een gelijkmatige bruining van de huid. Er zitten verschillende extracten van vruchten, planten en koffie in en onder andere glycerine, shea boter, kokoswater en vitamine E in en is dus naast een product met goede zonnebeschermingsfactor ook een volledige dagcrème te noemen qua werking. Deze heeft de meeste geur van alle vijf de crèmes die ik vandaag laat zien, lekker fris en zacht, en trekt snel in zonder wit of plakkerig laagje achter te laten. 50ml, €47,75

zonnebrandcrème voor de gevoelige huid
zonnebrandcrème voor de gevoelige huid
RoC Soleil Protexion+ heeft een hoge SPF50 beschermingsfactor kwam vorig jaar ook voorbij in een top 5 artikel voor zonnebrandcrèmes voor het gezicht met een hoge factor en ligt ook dit jaar weer in mijn kast. Hij is wat dunner van textuur, trekt snel in, hydrateert goed, laat geen wit of plakkerig laagje achter en heeft een subtiele frisse geur terwijl er geen parfum in zit, wat voor veel gevoelige huidjes een pré is. 50ml, €18,50

Persoonlijke tips
Na het insmeren met een product met SPF kan je het beste even je handen wassen omdat het nog wel eens voor verkleuringen op kunststof producten (telefoons, horloges met rubberen bandjes etc.) en textiel kan geven. Wel hierna even met de bovenkant van de handen langs je net ingesmeerde benen of armen vegen zodat deze ook beschermd worden tegen de zon. Vergeet ook niet dat je jezelf echt royaal en goed in moet smeren om de bescherming van de SPF op de verpakking te krijgen en sla vooral je nek, hals, decolleté en oorlellen niet over met insmeren. Oh, en af en toe even een half uurtje in de zon zonder bescherming – natuurlijk niet op het warmste moment van de dag – is helemaal niet zo erg en goed voor onder andere de aanmaak van vitamine D.

Ik ben heel benieuwd wat jouw favoriete zonnebrandcrème voor het gezicht is en mocht je nog een tip hebben voor een fijne crème voor de (zon)gevoelige huid dan mag je deze natuurlijk altijd delen via de reacties onder dit artikel :)

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?

Dit artikel bevat product(en) die ik heb ontvangen van een merk of bedrijf.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van beautifulday4makeup
  Reply beautifulday4makeup 19 april 2015 at 12:28

  Ah ja, het is weer tijd om een sterkere spf te gaan smeren :)

 • Avatar van Kirsten
  Reply Kirsten 18 april 2015 at 13:53

  Ik moet ook nog even opzoek naar een fijn product om me te beschermen tegen de zon. Wel een goeie tip tegen verkleuringen van andere producten! :D dat wist ik helemaal niet.

 • Avatar van Sabrina
  Reply Sabrina 18 april 2015 at 13:36

  Goede tips! Ik gebruik zelf altijd Vichy voor het gezicht en ben er echt tevreden over. Kost volgens mij rond de 20euro maar verbranden doe ik niet :) Liefs Sabrina

 • Avatar van Mariëlle
  Reply Mariëlle 18 april 2015 at 10:20

  Wat goed dat je dit deelt, het is zo belangrijk om je in te smeren! Mijn huid is verschrikkelijk gevoelig en ik krijg altijd mijn acne weer terug in de zomer… Nu heb ik een zonnebrand van Eucerin voor mijn gezicht (matte fluid) en ik hoop dat die me helpt!

 • Avatar van Petra van Leukemoeders.nl
  Reply Petra van Leukemoeders.nl 18 april 2015 at 10:11

  Hoi Sonja, welke dagcreme gebruik jij als ik vragen mag? Ik moet namelijk ook dagelijks smeren ivm dat ik diverse keren huidkanker in mijn gezicht heb gehad, maar tot nu toe nog geen fijne dagcreme met SPF kunnen vinden. Had laatst de creme van Diadermine met SPF 30, maar die vind ik niet lekker ruiken.

 • Avatar van Sonja
  Reply Sonja 18 april 2015 at 09:10

  Ik was blij dat recent Lovea op mijn pad kwam. Maar ik zie hier ook mooie producten.
  Ik moet smeren sowiezo ivm kans op huidkanker. Echter ook voor mijn allergie, krijg snel jeuk van de uv straling.

 • Avatar van Beau
  Reply Beau 18 april 2015 at 09:07

  In ons gezin gebruiken we ook de Anthelios van La Roche Posay, ik gebruik zelf voor mijn gezicht de Sublime Sun van L’Oreal anti-aging&anti-pigmentvlekken met SPF50+

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 18 april 2015 at 08:54

  Zeer goed en uitgebreid advies van je wat betrefd deze producten om de huid goed tegen de zon te kunnen beschermen!
  De enerlaatste lijkt me de beste omdat dit ook een dubbele werking heeft.
  Daar ben ik zeer benieuwd naar.
  Want met mijn geteinte moet ik me ook goed beschermen tegen de zon.
  De meesten vergissen zich omdat men denkt dat als je een bruingeteinte huid hebt het in de genen zit en wel goed tegen de zon kan.
  Maar dat is niet zo.
  Regelmatig was ik zomers verbrand door de zon en ging mijn huid vervellen.
  Mijn neus, oorlellen, nek en hals moet ik niet vergeten goed in te smeren en ook te beschermen tegen de zon.
  Inderdaad….. ook uit de zon gaan.

  Prachtig weekend Xoxo

 • Avatar van Madelon
  Reply Madelon 18 april 2015 at 08:02

  Anthelios van La Roche Posay vinden wij thuis erg fijn. Ik kan er zelfs tegen met mijn overgevoelige huid haha. Voor de dreumes gebruiken we Lavera.

 • Avatar van sharona
  Reply sharona 18 april 2015 at 07:52

  Dit artikel komt op precies het goede moment. Waar kan je Ladival kopen? Ik ken het merk niet.

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.