Lifestyle Media

Boektip | Anna Nooshin – On Top

6 mei 2015

Anna Nooshin on top
Zoals ik al eerder in een artikel voorbij liet komen heb ik een zwak voor bloggers die boeken uitbrengen en als zo’n boek mij dan ook maar enigszins aanspreekt ligt hij zo in mijn mandje bij bol.com. Zo gebeurde dat ook met het boek van Anna Nooshin: On Top, die ik je vandaag als boektip laat zien. Vind jij het interessant om iemands levensverhaal te lezen aangevuld met veel persoonlijke foto’s inclusief tips en tricks voor (online) ondernemen dan is dit boek zeker iets voor jou.

Anna Nooshin on top
“On Top is de must have inspiratiegids voor vrouwen die weleens gedacht hebben: is dit alles? Een boek vol humor, zelfspot en herkenbare situaties. Selfmade woman Anna Nooshin richtte in 2011 een van de meest succesvolle online magazines van Nederland (NSMBL) op en is een begrip in modeland. Ze werkt met de grootste merken uit de lifestyle-industrie (van Chanel tot Nike) en reist de wereld rond voor haar baan.

In On Top deelt ze haar tips en ideeën over hoe ook jij het beste uit jezelf kunt halen. Ze verpakt deze tips in een eerlijk (succes)verhaal, geïllustreerd met vele mooie – never before seen – privéfoto’sm waarbij Anna niet terugdeinst om zichzelf van een andere kant te laten zien. Wat gebeurt er als je ineens ‘On Top’ staat? Hoe verandert je leven, hoe veranderen je vriendschappen, wat gebeurt er als je voor je droom gaat en het lukt?”

Anna Nooshin on top

Het boek heeft een lekker handzaam formaat, is gedrukt op mooi stevig papier en het lettertype lees prettig. Zeker in combinatie met Anna’s schrijfstijl – persoonlijk, vlot en op z’n tijd komt ze zeker grappig uit de hoek – is het een boek wat je in enkele uurtjes uitleest.

Laat ik maar gelijk beginnen te zeggen dat ik dit boek nu nièt echt een handboek voor online succes vind, wat de subtitel doet vermoeden. Hiervoor had ik er meer tips & tricks en do’s & dont’s in terug willen zien. Deze subtitel kan dus ietwat misleidend zijn als je verwacht een boek als How blogs work, Masterclass ondernemen of het Blogboek te vinden in On Top.

Wat het boek wel is? Een persoonlijk levensverhaal, een autobiografie van Anna’s leven vanaf haar geboorte in Iran tot haar komst naar Nederland waarin ze in verschillende asielzoekerscentra woont en al vanaf jongs af aan verschillende baantjes langsgaat om haar eigen boontjes te kunnen doppen. Van ijsjesschepper, videotheekmedewerker, hefkarmedewerker (fun fact: zonder rijbewijs te hebben) en verkoopmedewerker bij een luxe kledingwinkel tot aan telemarketeer, bediende bij een luxe restaurant, PR stagiaire in New York en schoonmaakster: Anna pakte elke kans voor werk aan om haar dromen waar te kunnen maken. Al vanaf dat ze jong was was ze erg geïnteresseerd in beroemde mensen en wilde ze later ook graag beroemd worden. Iets wat haar drijfveer was om succesvol te worden en wat ze met onder andere haar samenwerkingen met mooie merken, drukbezochte website en prachtige reizen zakelijk gezien zeker behaald heeft.

Het boek neemt je langs verschillende hoofdstukken en persoonlijke quotes mee van het het opgroeien als onzeker meisje, baantjes die het allemaal niet waren maar waarvan ze wel veel heeft geleerd, hoe ze ‘per ongeluk’ blogger werd, wat de beste mindset is om eigen baas te worden (het liefst zònder bitchy kant), de heerlijke polderglamour, haar persoonlijke beautygeheimen, haar liefdesleven waar ze normaal gesproken amper over naar buiten komt en zelfacceptatie. Anna’s persoonlijke weg naar haar succes dus met tussendoor zeker leuke en fijne inzichten, inspiratie en tips waar je als ondernemer zeker wat aan kan hebben.

Anna Nooshin On Top is uitgegeven door Het Spectrum en is onder andere bij bol.com verkrijgbaar voor €20,00 (ISBN 9789000344352).

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

–> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Nanda
  Reply Nanda 7 mei 2015 at 20:27

  Ik zie het boek overal voorbij komen! Leuk dat je er even iets over schrijft zodat ik weet waar het over gaat. Klinkt zeker als iets wat ik zou willen lezen.

 • Avatar van Cindy
  Reply Cindy 7 mei 2015 at 19:46

  Ik ben erg benieuwd naar het boek, ik lees er goede verhalen over.

 • Avatar van layla
  Reply layla 6 mei 2015 at 23:38

  Lijkt mij een leuk boek… deze staat op mijn lijstje

 • Avatar van Beau
  Reply Beau 6 mei 2015 at 21:48

  Door jouw fijne review ben ik wel heel nieuwsgierig geworden naar haar boek, hoop dat jij zelf ook nog eens een autobiografisch boek gaat schrijven ;)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 7 mei 2015 at 08:06

   Nee joh, lijkt me totaal niet interessant genoeg hoor ;)

 • Avatar van Sanne
  Reply Sanne 6 mei 2015 at 19:58

  Dit lijkt mij echt wel een interessant boek.

 • Avatar van Stephanie
  Reply Stephanie 6 mei 2015 at 17:35

  Ben erg benieuwd naar het boek :) goede review in ieder geval!

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 6 mei 2015 at 16:59

  Wat een goede review!
  Was namelijk zo benieuwd naar haar boek.
  Ze heeft een fijn en goed blog staat stevig in haar schoenen en weet wat ze wil.

 • Avatar van FabulousHeidi
  Reply FabulousHeidi 6 mei 2015 at 16:45

  Fijn review Desirée! Ik ben er nu toch wel nieuwsgierig naar, ik vind haar een leuke meid (tenminste zo komt ze altijd op me over) leuke blog ook. Ik ga toch ’s kijken om deze aan te schaffen. Thx 4 the tip!

 • Avatar van beautifulday4makeup
  Reply beautifulday4makeup 6 mei 2015 at 15:31

  Ik hoor enkel goede dingen over het boek. Misschien moet ik hem toch eens gaan lezen

 • Avatar van Joyce
  Reply Joyce 6 mei 2015 at 15:07

  Ik lees goede dingen over het boek en ga hem binnenkort toch maar aanschaffen denk ik.

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.