Beauty

Clinique pore refining solutions | Charcoal Mask

5 mei 2015

clinique pore refining solutions charcoal mask
Clinique introduceert een gezichtsmasker voor de droge-gecombineerde tot de vette-onzuivere huidtypes met houtskool erin verwerkt. Clinique pore refining solutions Charcoal Mask is een zwart crèmemasker welke een matterend effect heeft op de huid, ontdoet deze van vuil en onzuiverheden en laat hem weer zacht en fris aanvoelen. Nu heb ik zelf niet zozeer een onzuivere huid, eerder wat droger en gevoeliger, maar toch heb ik zo af en toe een wat onzuivere huid rondom mijn kingebied. Voor deze periodes èn om af en toe gewoon even goed en wat dieper te reinigen leek dit masker me perfect geschikt. Kijk mee voor meer informatie, foto’s en de review.

clinique pore refining solutions charcoal mask
clinique pore refining solutions charcoal mask
clinique pore refining solutions charcoal mask
In het masker zitten onder andere enkele talgabsorberende kleisoorten, houtskool, hyaluronzuur, sucrose, cafeïne en algenextracten.

– Houtskoolpoeder werkt als een magneet op de huid en trekt zo vetten en fijnstof uit de huid voor een diepe reiniging
– montmorilloniet klei is rijk aan mineralen, trekt de stoffen aan die poriën kunnen verstoppen (zoals vuil, vet, dode huidcellen en fijnstof) en helpt de zichtbaarheid van poriën te verminderen
– kaoline klei helpt om olie, gifstoffen en vuil uit de huid te absorberen
– algenextracten gaan het opstapelen van talg in de poriën tegen en houdt ze onder controle waardoor je huid een fijnere textuur krijgt
– cafeïne, sucrose en hyaluronzuur zorgen ervoor dat de huid niet uitdroogt en zacht en glad wordt.

Zoals je kan begrijpen is het dus zeker een diepreinigend masker, maar vanwege de hydraterende en verzachtende ingrediënten zou deze ook geschikt moeten zijn voor de wat minder onzuivere en vette huidtypes zoals ik heb.

clinique pore refining solutions charcoal mask
Het masker komt in een lekkere grote tube met een inhoud van 100ml en de geur is verrassend zacht en fris. Ondanks dat het een kleimasker is voelt hij wel lekker romig aan op de huid en trekt hij zo goed als niet. Geadviseerd wordt om hem één tot twee keer per week te gebruiken waarbij je hem op een schone huid aanbrengt en 5 tot 10 minuutjes laat zitten. Hierna kan je hem verwijderen met wat lauw water en een washandje. Het viel mij op dat ik tijdens het gebruik geen geïrriteerde ogen kreeg wat helaas nog wel eens gebeurt bij reinigende maskers, ondanks dat ik ze niet te dicht rondom de ogen aanbreng.

Het masker wordt niet helemaal hard zoals een kleimasker wel doet, de foto van enkel de onderste helft van mijn gezicht is na een kleine tien minuutjes gemaakt zodat je kan zien hoe hij ‘intrekt’ en opdroogt. Het verwijderen is alsnog wel even een klusje en vergt wat tijd en voorzichtig boenwerk, maar eenmaal verwijdert blijft er een heerlijke frisse, opgepepte en schone huid achter. Ik breng hierna mijn favoriete olieserum aan in een wat dikker laagje en kan er zo helemaal tegenaan. Ondanks dit serum ziet mijn huid er redelijk mat uit en ogen de onzuiverheden gelijk wat rustiger. Natuurlijk verricht een wekelijks maskertje geen wonderen, maar ik denk dat het zeker helpt om de huid af en toe eens wat dieper te reinigen èn tegelijkertijd te verzorgen.

Het nieuwe Clinique pore refining solutions Charcoal Mask is verkrijgbaar voor €30,00 en ik gok dat je er zo’n 6 keer een gezichtsmasker uit kan halen.

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?
Dit artikel bevat product(en) die ik heb ontvangen van een merk of bedrijf.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Kimberley
  Reply Kimberley 6 mei 2015 at 23:26

  Het klinkt beter dan het eruit ziet! ;-) Ik vind dat bij maskertjes altijd zo leuk, foto’s maken, haha. Wat fijn dat hij niet heel hard wordt en in je ogen prikt. Ik heb daar eigenlijk altijd last van.

 • Avatar van Beauty Treasures
  Reply Beauty Treasures 6 mei 2015 at 12:40

  Mooie foto’s

  Dit masker spreekt mij wel aan!

 • Avatar van Imke
  Reply Imke 6 mei 2015 at 00:46

  Klinkt heel goed

 • Avatar van Denise
  Reply Denise 5 mei 2015 at 15:04

  Ik ben echt dol op de producten van Clinique, dit masker lijkt me dan ook een fantastische aanwinst! Helaas wel erg prijzig :(

 • Avatar van Kim | KimterStege.nl
  Reply Kim | KimterStege.nl 5 mei 2015 at 12:17

  Heerlijk! Lijkt me een erg fijn masker.

 • Avatar van Manon
  Reply Manon 5 mei 2015 at 11:37

  Nu ik deze review zie , merk ik hoe weinig ik een masker opdoe! Dit klinkt wel erg goed.

 • Avatar van Marleen
  Reply Marleen 5 mei 2015 at 10:39

  Wat klinkt dat masker fijn! Ik gebruik liever wat goedkopere maskers, maar misschien dat ik deze binnenkort ook wel ga aanschaffen.

 • Avatar van Jolanda
  Reply Jolanda 5 mei 2015 at 10:19

  Wat een fijne review. Ik ga deze zeker uitproberen. Mijn huid kan wel een diepe reiniging gebruiken.

 • Avatar van beautifulday4makeup
  Reply beautifulday4makeup 5 mei 2015 at 10:12

  Pfiew, 5 euro per masker, niet goedkoop, maar als het goed werkt!

 • Avatar van Merin Veronique
  Reply Merin Veronique 5 mei 2015 at 10:10

  Altijd lekker, een goed huidmaskertje! Alhoewel ik deze flink prijzig vindt.. maar hij lijkt me wel erg fijn.

 • Avatar van Madelon
  Reply Madelon 5 mei 2015 at 09:41

  Ik ben altijd bang dat mijn huid dit soort maskertjes te heftig vindt. Het idee van grondig reinigen vind ik namelijk wel fijn.

 • Avatar van Sabine
  Reply Sabine 5 mei 2015 at 09:26

  Klinkt erg goed, deze ga ik zeker onthouden!!

 • Avatar van Lena
  Reply Lena 5 mei 2015 at 09:25

  Mooie review & foto’s! Ik ben altijd op zoek naar goede producten voor mijn gecombineerde en onrustige huid. Dit masker ga ik uitproberen.

 • Avatar van Nesrin
  Reply Nesrin 5 mei 2015 at 09:19

  Klinkt goed alleen ben ik altijd terughoudend als het op boenen en kleimaskers aankomt. Fijne review met as usual mooie foto’s Desirée.

 • Avatar van Lisa
  Reply Lisa 5 mei 2015 at 09:13

  Dit ziet er heel goed uit! Leuk kleurtje ook haha

 • Avatar van Beau
  Reply Beau 5 mei 2015 at 09:05

  Lijkt me een fijn product, ik gebruik niet vaak een klei-achtig masker vind het altijd zo’n gedoe ;( maar deze klinkt veelbelovend hoor

 • Avatar van Sonja
  Reply Sonja 5 mei 2015 at 07:46

  Lijkt mij heerlijk! Straks klaar ben met klussen een me-time inlassen. Ik pak dan wel een andere.

 • Avatar van Marion
  Reply Marion 5 mei 2015 at 07:24

  Ik doe dit te weinig. Ik neem wel vaak een masker, maar altijd ontspannend en verzorgend. Ik ben een beetje angstig voor die diep reinigende maskers. Deze klinkt wel heel fijn!

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 5 mei 2015 at 07:08

  Heerlijk om het de huid van het gezicht goed te reinigen want met al die uitlaatgassen etc. krijg ik onzuiverheden!
  Ik zal eens gaan kijken of dit product iets voor mij is.
  Grappig foto’s van je van wat we gewend zijn van je.

  Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.