Beauty

Budgettip | Essence the gel nail polish

23 mei 2015

essence the gel nail polish review
Ik ben een grote fan van langhoudende nagellak en dan helemaal van de gelmanicures. Het blijft lang zitten, geeft een mooie kleur en glans en maakt de nagels wat steviger zonder ze te beschadigen. Eén groot nadeel: je moet het bij een salon laten aanbrengen en verwijderen en bent er dan elke twee à drie weken best wat geld aan kwijt. Gelukkig zijn er ook steeds betere producten voor thuisgebruik verkrijgbaar die hetzelfde resultaat beloven. Ik testte een budgetvriendelijke variant, kijk mee naar de essence the gel nail polish review!

essence the gel nail polish review
essence the gel nail polish review
the matt / 22 i ♥ my blue jeans is een matte donkerblauwe nagellak die in twee laagjes volledig dekt. Hij droogt niet hardcore mat op, maar meer ergens tussen semi-mat en diepmat in.

Zo testte ik in het verleden al de Sally Hansen miracle gel, CND Vinlylux weekly polish en Caption nagellak die allemaal een langdurig resultaat, mooie kleuren, lichte versteviging en mooie glans beloven zonder de nagels te beschadigen. Helemaal fijn: je hebt er geen uv of led lamp bij nodig en kan er dus gelijk mee aan de slag.

Zodra er eenmaal meer merken een soortgelijk product op de markt brengen, kunnen de budgetmerken niet achterblijven en zo liep ik tegen de essence the gel nail polish producten aan en nam ze uit nieuwsgierigheid mee. Alles wat je nodig hebt is de basecoat en de topcoat en hiertussen een kleurtje gel-nagellak die essence ook in veel verschillende kleuren in het assortiment heeft.

essence the gel nail polish review
essence the gel nail polish review
the jelly / 02 bubble gum is een transparante nagellak met een rozerode ondertoon en een heel subtiel rozerode glittertje erin verwerkt. Perfect voor die dagen dat je geen zin hebt in een kleurtje, maar wel mooie, verzorgde en glanzende nagels wilt.

Je zorgt dat je nagels helemaal schoon, vrij van nagellak en vetvrij zijn, brengt een laagje basecoat aan, vervolgens de kleurlak tot de gewenste dekking en als laatste een laagje topcoat. Het is wel belangrijk dat je tussendoor telkens even wacht tot de lak goed droog is, maar al met al is het met een kwartier tot half uur helemaal uitgehard. Tip: dit uitharden lijkt overdag echt sneller te gaan dan in de avond, ik gok toch door de uv-straling van buiten.. Tip 2: lak goed tot ‘over de rand’ zodat de lak het mooist en langst blijft zitten.

essence the gel nail polish review
essence the gel nail polish review
the satin / 35 engaged is een romantische nudekleurige nagellak die in twee laagjes dekt en richting semi-mat opdroogt. Hij is neutraal qua ondertoon en bevat een subtiel parelmoerkleurige microglitter.

De lak geeft een kleine versteviging aan de nagels, mooie kleur en glans en blijft makkelijk zo’n 5 dagen zitten voor er een minimale tipwear zichtbaar wordt. Het is trouwens erg fijn om te weten dat je deze gellak gewoon met normale nagellakremover kan verwijderen. De lakjes met een finish zoals de satin en de matte variant hebben deze natuurlijk niet meer zodra je er de topcoat over aanbrengt – omdat dit ze glanzend en glad maakt – maar met enkel de basecoat eronder blijven deze alsnog zo’n 3 dagen mooi zonder opvallende tipwear of beschadigingen. Ik ben fan!

essence the gel nail polish is verkrijgbaar voor €2,59 voor de basecoat en topcat en €1,69 voor de gel nagellak die er in enorm veel kleuren is. In alle flesjes zit 8ml product.

Nu ben ik alleen nog benieuwd naar de OPI Infinite Shine producten die verkrijgbaar zijn. Gewoon, om te vergelijken. Maar eigenlijk ben ik zo tevreden over deze wel heel erg budgetvriendelijke variant dat ik me niet erg gehaast voel die van OPI te gaan halen..

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Roxanne
  Reply Roxanne 31 mei 2015 at 17:27

  Mooie lakjes! Ik vraag me alleen altijd af of het verschil maakt dat je per se die basecoat er onder gebruikt of een andere….

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 1 juni 2015 at 09:27

   Ik denk dat het toch een bepaalde samenwerking van de lakjes op elkaar is die die langhoudende combinatie maakt, maar wil het wel eens gaan proberen nu. Kijken of het echt zo is!

   • Avatar van Roxanne
    Reply Roxanne 7 juni 2015 at 14:54

    Ik ben benieuwd :) Ik vraag me dat altijd af, of dat het meer een soort marketing truc is zodat je de basis en topcoat ook koopt ;)

 • Avatar van Rory
  Reply Rory 29 mei 2015 at 14:48

  Wat een goede tip! Direct de ‘jelly’ gehaald. Ik gebruik de base- en topcoat niet, maar doe na twee laagjes ‘jelly’ een laag van ANNY (die 7 in 1) erover heen. En…prachtig! Blijft vooralsnog (twee dagen. Dit is de derde dag) mooi zitten. De kleur twijfel ik alleen nog over. Ik vind het heel mooi,maar eigenlijk ook een beetje vreemd. Alsof ik met mijn vingers in de bietjes heb gezeten en de kleur dan niet meer van mijn nagels afgaat. Begrijp je een beetje wat ik bedoel?
  Afijn, een goede aanvulling op mijn eigen lakjes :)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 29 mei 2015 at 17:46

   Haha, ja begrijp wel wat je bedoelt! Misschien dat het bij jou nog iets meer zo lijkt omdat de natuurlijke kleur van jouw nagels iets donkerder is dan die van mij?

 • Avatar van beautifulday4makeup
  Reply beautifulday4makeup 24 mei 2015 at 15:16

  Ik hoor alleen goede dingen over deze lakjes. Ik ben er erg benieuwd naar

 • Avatar van Miriam
  Reply Miriam 24 mei 2015 at 13:15

  Jaaa, love de Essence nagellakjes! Die blauw/paarse tint is mooi, die heb ik nog niet ;p

 • Avatar van Amelie
  Reply Amelie 23 mei 2015 at 22:35

  Wat klinkt dat goed!

 • Avatar van Petra
  Reply Petra 23 mei 2015 at 20:53

  Ohhh, the jelly vind ik wel heel erg leuk om te zien …het ziet er heerlijk fris en niet te opvallend uit
  zelf heb ik nu 3 van deze lakken van essence en ze bevallen mij ook echt heel erg goed…

 • Avatar van Kim | KimterStege.nl
  Reply Kim | KimterStege.nl 23 mei 2015 at 20:30

  De laatste is heeeel erg mooi!

 • Avatar van Sanne
  Reply Sanne 23 mei 2015 at 18:01

  Deze collectie heb ik nog niet, dat licht roze nagellakje is zo mooi.

 • Avatar van NailTalk
  Reply NailTalk 23 mei 2015 at 16:49

  Dat laatste lakje vinden de bewoners in het verzorgingshuis waar ik nagels lak erg mooi! Dus die haal ik regelmatig, ook nog die van de oude collectie als ie te vinden is.

  Die jelly verrast me. Zou het mn gele nagels (vh vele swacthen) kunnen verbergen? Denk dat ik ‘m ga proberen! Misschien met twee laagjes wel mooi dan.

  En die mat donkerblauwe… prachtig. Al eerder dacht ik wauw toen ik ‘m zag. Toch maar halen!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 25 mei 2015 at 19:19

   Oh, dat zou best kunnen! Misschien helpt een iets paarsige jelly dan nog beter..

 • Avatar van anna
  Reply anna 23 mei 2015 at 15:59

  Jaaa, ik wil deze ook! Wat een fijne review.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 25 mei 2015 at 19:20

   Dankjewel voor je compliment!

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 23 mei 2015 at 14:18

  Ik vind het echt verrassend leuke lakjes weer, en dat voor zo’n snoep prijsje <3

 • Avatar van mieke
  Reply mieke 23 mei 2015 at 11:22

  Ik ben ook fan..

 • Avatar van Marjolein
  Reply Marjolein 23 mei 2015 at 11:17

  Oh ik ben ook echt fan van deze producten, normaal viel Essence nagellak er bij mij letterlijk na een dag al vanaf haha. Maar dit blijft bij mij ook zeker 3 dagen mooi! :)

 • Avatar van Annemarie
  Reply Annemarie 23 mei 2015 at 10:06

  Leuk dat je ze getest hebt. Ik vroeg me al af of het wat was en ik ben een beetje verbaast maar vooral blij te lezen dat je er zo positief over bent!
  Zitten namelijk echt leuke kleurtjes bij;-) Alleen een beetje jammer dat er van het matte door de topcoat weinig overblijft.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 23 mei 2015 at 13:26

   Ja, ik ben er echt enorm door verrast! Ik snap ineens waarom de rekken van vooral de base- en topcoat bijna altijd leeg zijn haha

 • Avatar van Karen
  Reply Karen 23 mei 2015 at 09:39

  Ze staan hier ook klaar om te testen, maar als ik bij jou het resultaat zie, word ik er al heeeeel enthousiast over. Alle drie leuke kleuren zeg. Die jelly zou ik zelf nooit gekocht hebben, maar bij jou vind ik hem echt leuk staan.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 23 mei 2015 at 13:26

   Die jelly is echt zo’n perfecte verzorgde-nagels-zonde-moeite-look ^^ Ben benieuwd naar jouw ervaring ermee!

 • Avatar van Imke
  Reply Imke 23 mei 2015 at 08:45

  Leuke lakjes voor een hele leuke prijs. Ik heb er drie en merk niet heel veel verschil met de vorige lijn.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 23 mei 2015 at 13:27

   Ook met die nieuwe base- en topcoat erbij niet?

 • Avatar van Marion
  Reply Marion 23 mei 2015 at 08:40

  Ik heb er nu vier! Twee lichte roze tinten en de lila en mint. Ben er zeer tevreden over. Maar die Jellie is echt precies wat ik zoek! Ik had alleen nooit verwacht dat hij zo mooi licht zou uitpakken! Die ga ik meteen halen straks! Super. Thanks voor de tip!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 23 mei 2015 at 13:27

   Ik vond het ook een lastige gok met de jellylak, maar hij pakt verrassend mooi uit :)

 • Avatar van Lizet van Gestel
  Reply Lizet van Gestel 23 mei 2015 at 08:26

  Ik heb ze zelf ook en de lakjes van SALLY-HANSEN.
  Zelf geef ik daar de voorkeur aan maar zijn helaas weer wat duurder.
  Dus gebruik ik ze afgewisseld, want voor de prijs van de Essence hoef je ze niet te laten liggen :)

 • Avatar van Nanda
  Reply Nanda 23 mei 2015 at 08:23

  Ik vraag me altijd af of het iets is, van Essence, nu ben ik toch getriggerd om het te gaan proberen,… ;-)

 • Avatar van Tineke
  Reply Tineke 23 mei 2015 at 08:02

  Vooral die laatste twee vind ik erg mooi! Misschien dat ik ze nog ga halen!
  Liefs

 • Avatar van Sjess
  Reply Sjess 23 mei 2015 at 07:11

  Ik heb zelf zo’n lamp van Sensationail dus voor mij zijn deze lakjes niks. De droogtijd zou me veel te lang zijn

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 23 mei 2015 at 06:49

  Dat zijn zulke mooie lakjes!
  De eerste 2 kleuren staan je prachtig!
  Er was pas geleden een aanbieding van.

  Mooie dag Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.