Beauty

Budgettip | Essence the gel nail polish

23 mei 2015

essence the gel nail polish review 1 - Budgettip | Essence the gel nail polish
Ik ben een grote fan van langhoudende nagellak en dan helemaal van de gelmanicures. Het blijft lang zitten, geeft een mooie kleur en glans en maakt de nagels wat steviger zonder ze te beschadigen. Eén groot nadeel: je moet het bij een salon laten aanbrengen en verwijderen en bent er dan elke twee à drie weken best wat geld aan kwijt. Gelukkig zijn er ook steeds betere producten voor thuisgebruik verkrijgbaar die hetzelfde resultaat beloven. Ik testte een budgetvriendelijke variant, kijk mee naar de essence the gel nail polish review!

essence the gel nail polish review 2 - Budgettip | Essence the gel nail polish
essence the gel nail polish review 3 - Budgettip | Essence the gel nail polish
the matt / 22 i ♥ my blue jeans is een matte donkerblauwe nagellak die in twee laagjes volledig dekt. Hij droogt niet hardcore mat op, maar meer ergens tussen semi-mat en diepmat in.

Zo testte ik in het verleden al de Sally Hansen miracle gel, CND Vinlylux weekly polish en Caption nagellak die allemaal een langdurig resultaat, mooie kleuren, lichte versteviging en mooie glans beloven zonder de nagels te beschadigen. Helemaal fijn: je hebt er geen uv of led lamp bij nodig en kan er dus gelijk mee aan de slag.

Zodra er eenmaal meer merken een soortgelijk product op de markt brengen, kunnen de budgetmerken niet achterblijven en zo liep ik tegen de essence the gel nail polish producten aan en nam ze uit nieuwsgierigheid mee. Alles wat je nodig hebt is de basecoat en de topcoat en hiertussen een kleurtje gel-nagellak die essence ook in veel verschillende kleuren in het assortiment heeft.

essence the gel nail polish review 4 - Budgettip | Essence the gel nail polish
essence the gel nail polish review 5 - Budgettip | Essence the gel nail polish
the jelly / 02 bubble gum is een transparante nagellak met een rozerode ondertoon en een heel subtiel rozerode glittertje erin verwerkt. Perfect voor die dagen dat je geen zin hebt in een kleurtje, maar wel mooie, verzorgde en glanzende nagels wilt.

Je zorgt dat je nagels helemaal schoon, vrij van nagellak en vetvrij zijn, brengt een laagje basecoat aan, vervolgens de kleurlak tot de gewenste dekking en als laatste een laagje topcoat. Het is wel belangrijk dat je tussendoor telkens even wacht tot de lak goed droog is, maar al met al is het met een kwartier tot half uur helemaal uitgehard. Tip: dit uitharden lijkt overdag echt sneller te gaan dan in de avond, ik gok toch door de uv-straling van buiten.. Tip 2: lak goed tot ‘over de rand’ zodat de lak het mooist en langst blijft zitten.

essence the gel nail polish review 6 - Budgettip | Essence the gel nail polish
essence the gel nail polish review 7 - Budgettip | Essence the gel nail polish
the satin / 35 engaged is een romantische nudekleurige nagellak die in twee laagjes dekt en richting semi-mat opdroogt. Hij is neutraal qua ondertoon en bevat een subtiel parelmoerkleurige microglitter.

De lak geeft een kleine versteviging aan de nagels, mooie kleur en glans en blijft makkelijk zo’n 5 dagen zitten voor er een minimale tipwear zichtbaar wordt. Het is trouwens erg fijn om te weten dat je deze gellak gewoon met normale nagellakremover kan verwijderen. De lakjes met een finish zoals de satin en de matte variant hebben deze natuurlijk niet meer zodra je er de topcoat over aanbrengt – omdat dit ze glanzend en glad maakt – maar met enkel de basecoat eronder blijven deze alsnog zo’n 3 dagen mooi zonder opvallende tipwear of beschadigingen. Ik ben fan!

essence the gel nail polish is verkrijgbaar voor €2,59 voor de basecoat en topcat en €1,69 voor de gel nagellak die er in enorm veel kleuren is. In alle flesjes zit 8ml product.

Nu ben ik alleen nog benieuwd naar de OPI Infinite Shine producten die verkrijgbaar zijn. Gewoon, om te vergelijken. Maar eigenlijk ben ik zo tevreden over deze wel heel erg budgetvriendelijke variant dat ik me niet erg gehaast voel die van OPI te gaan halen..

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Roxanne
  Reply Roxanne 31 mei 2015 at 17:27

  Mooie lakjes! Ik vraag me alleen altijd af of het verschil maakt dat je per se die basecoat er onder gebruikt of een andere….

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 1 juni 2015 at 09:27

   Ik denk dat het toch een bepaalde samenwerking van de lakjes op elkaar is die die langhoudende combinatie maakt, maar wil het wel eens gaan proberen nu. Kijken of het echt zo is!

   • Avatar van Roxanne
    Reply Roxanne 7 juni 2015 at 14:54

    Ik ben benieuwd :) Ik vraag me dat altijd af, of dat het meer een soort marketing truc is zodat je de basis en topcoat ook koopt ;)

 • Avatar van Rory
  Reply Rory 29 mei 2015 at 14:48

  Wat een goede tip! Direct de ‘jelly’ gehaald. Ik gebruik de base- en topcoat niet, maar doe na twee laagjes ‘jelly’ een laag van ANNY (die 7 in 1) erover heen. En…prachtig! Blijft vooralsnog (twee dagen. Dit is de derde dag) mooi zitten. De kleur twijfel ik alleen nog over. Ik vind het heel mooi,maar eigenlijk ook een beetje vreemd. Alsof ik met mijn vingers in de bietjes heb gezeten en de kleur dan niet meer van mijn nagels afgaat. Begrijp je een beetje wat ik bedoel?
  Afijn, een goede aanvulling op mijn eigen lakjes :)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 29 mei 2015 at 17:46

   Haha, ja begrijp wel wat je bedoelt! Misschien dat het bij jou nog iets meer zo lijkt omdat de natuurlijke kleur van jouw nagels iets donkerder is dan die van mij?

1 2

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer in Beauty
opgemaakte beautyproducten
Opgemaakte beautyproducten mei 2015

Ik vind het altijd heerlijk om de opgemaakt-artikelen van beautybloggers te bekijken, want ik krijg dan altijd het idee dat...

Sluiten