Beauty Eten & drinken Huis & interieur Media

Feel good sunday

10 mei 2015

relax tips
Ik weet niet hoe het met jou zit, maar op de één of andere manier is de zondag bij mij altijd een dag waarop ik me even wat meer terugtrek en wat tijd aan mijzelf wil spenderen. Deze me time vind ik namelijk heel belangrijk maar ik kan er helaas niet zoveel van nemen wegens een drukke agenda. Ook al is het dan vandaag moederdag (mijn 2e dat ik zelf ook mama ben ♥) en gaan we langs beide (schoon)mama’s, ik probeer de dag redelijk rustig te beginnen en te eindigen waardoor ik de gehele dag toch niet als druk ervaar. Hoe ik dat doe deel ik in dit feel good artikel met enkele relax tips. Happy readings!

relax tips
relax tips
Ik ben volgens mij een redelijke uitzondering, want ik heb niet echt een voorkeur voor koffie òf thee maar drink als ik zin heb in een wellnessmomentje graag een lekkere thee. Op dit moment is e Pukka detox thee met citroen, anijszaad, venkel en kardemom één van mijn favorieten. Hij smaakt lekker fris en verwarmend tegelijk en het geeft tijdens elke slok zo’n instant rustgevoel.

Als de ramen wagenwijd open staan, Shae nog in bed ligt en ik de dag rustig op de bank kan opstarten met een lekkere kop thee en de cleane geur van een geurkaars zoals deze soft blanket van Yankee Candle die ik vorige week in de shoplog voorbij liet komen dan is dat voor mij een perfect begin van de dag.

relax tips
Toen ik dit pakket met enkele nieuwe producten uit de nieuwe luxe L’Occitane Almond Velvet collectie ontving wist ik gelijk dat ik ze zou bewaren voor een moment dat ik er echt even van kon gaan genieten. Een uitgebreide douchesessie met scrubben, scheren en een gezichts- en haarmaskertje geeft me al zo’n heerlijk ‘nieuw’ gevoel – je herkent het vast wel – en naderhand dan mijzelf in te smeren met producten als deze maakt het helemaal af. Deze producten gaan de vijf tekenen van huidveroudering tegen: droogte, verslapping, minder elastisch, fijne lijntjes en onregelmatigheden. Perfect dus om de ochtendkreukels glad te strijken en OK, eerlijk toegegeven, de verouderings- en droogtelijntjes kunnen ook wel wat hulp gebruiken ;)

relax tips
relax tips
Het L’Occitane velvet serum (100ml, €39,00) komt in een pompflacon waardoor je goed kan doseren. De substantie is wat dunner en ruikt heerlijk luxe en romig, smeert prettig uit en is zuinig in gebruik. Het geeft direct al een zijden gevoel aan de huid en voelt comfortabel aan. Dit lichaamsserum trekt supersnel in en als je niet zo’n heel droge huid hebt zou dit voldoende voor je kunnen zijn qua voeding.

Er zit onder andere glycerine, amandelolie, amandelextract van verschillende delen van de plant, rozenextract, zonnebloemolie, salicylzuur, vitamine C en vitamine E in. Er zitten ook siliconen in, iets waar mijn huid geen problemen mee heeft en wat juist ook zorgt voor dat gladde gevoel maar er zijn huidjes die er minder op reageren dus ik wilde het wel even melden.

relax tips
relax tips
De L’Occitane velvet balm (200ml, €44,00) is een mooie aanvulling op het serum als je een drogere huid hebt die wel wat extra’s kan gebruiken. Hij is lekker vol van textuur maar wel dunner dan een bodybutter, smeert wederom heerlijk uit en trekt redelijk snel in zonder een vettig of plakkerig laagje achter te laten. Er zit onder andere shea boter, glycerine, amandelolie, amandelextract van verschillende delen van de plant, zonnebloemolie, rozenextract, salicylzuur en vitamine E in wat het een lekkere en verzorgende crème maakt.

Na het insmeren van mijn lichaam met het serum en de balm voelt mijn huid lekker zacht en soepel aan en heeft het gelijk zo’n mooie en gezonde glow gekregen. De slaaprimpels in mijn decolleté verdwijnen als sneeuw voor de zon en lijken na enkele dagen smeren ook minder heftig te zijn bij het opstaan. Aan de ene kant wil ik zulke luxe producten voor het lichaam het liefst bewaren voor speciale gelegenheden, aan de andere kant vind ik het ook wel weer lekker om elke dag te gebruiken voor optimaal resultaat. Het zijn in ieder geval heerlijke, rijke en luxe producten en gelukkig zijn ze zuinig in gebruik zodat ik er nog even goed van kan genieten ♥

relax tips
Als laatste kan ik nog een boek aanraden wat helemaal in dit feel good thema past. ‘Het regent geluk’ van Lisa Portengen en Koos Janson. Lisa wilde het bekende spirituele boek ‘Een cursus in wonderen’ lezen, maar kwam er al gauw achter dat het naast heel dik ook niet makkelijk leesbaar is. Ze vond in Koos Janson de perfecte leraar en ze besloten elkaar 100 dagen lang elke dag te bellen waarbij ze eerst een les uit het werkboek van ‘de cursus’ las en ze het er telefonisch over gingen hebben wat prachtige gesprekken tot gevolg heeft waar je als lezer in meegenomen wordt. Het boek gaat over onder andere verloren vriendschappen, loslaten, geloof, de liefde en ondernemen en staat vol met mooie inzichten. Het boek is uitgegeven voor AnkhHermes, telt 192 bladzijdes en is verkrijgbaar voor €14,99.

Wat zijn producten die jij graag gebruikt voor zo’n wellnessdagje? Wat doe je dan graag om tot rust te komen en de tijd aan jezelf te geven?

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Roxanne
  Reply Roxanne 11 mei 2015 at 23:50

  Wat ziet de verpakking van de Pukka thee er geweldig leuk uit! Eens kijken waar ze die verkopen en naar de smaakjes. Ademt ook iets van wellness.
  Heerlijk zeg, zo’n zondagje! Ik moet eerlijk zeggen dat ik die vrij weinig houdt. Wel lazy sundays, maar al een hele tijd niet meer echt lekker uitgebreid douchen, verzorgen, nagels lakken…. Meer gewoon ‘standaard’ zeg maar. De zin om meer met beauty enz bezig te zijn komt wel meer, dus nu ook nog het doen. Blijkt iets te zijn wat bij een burn out kan horen….

 • Avatar van Nicoline
  Reply Nicoline 11 mei 2015 at 12:04

  Leuk om te lezen! Heerlijk van die ik-momenten, dit hebben wij moeders af en toe zo hard nodig :)

 • Avatar van Petra
  Reply Petra 10 mei 2015 at 22:04

  Heerlijk die Me time dagen, Ik zie hier leuke producten staan, dat is op en top genieten…Ook een fijn boek daar word je gewoon altijd blij van….zo ben ik vandaag heerlijk een lekker stuk wezen fietsen, heb een molen bezichtigd
  ( Nationale Molendag) hebben we ge’koe knuffeld in een weiland en lekker koofie gedronken en geluncht in de zon…heerlijk, ik ben helemaal bij gekomen…

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 11 mei 2015 at 09:45

   Dat klinkt zeker als een heerlijke dag! :)

 • Avatar van Cindy
  Reply Cindy 10 mei 2015 at 20:41

  De zondag probeer ik ook altijd rustig te houden. Soms lukt het niet vanwege familiaire verplichtingen, maar Moederdag hebben we dit jaar vandaag over geslagen. Even een time-out, beetje lezen, relaxen, veel slapen.

 • Avatar van Kim | KimterStege.nl
  Reply Kim | KimterStege.nl 10 mei 2015 at 16:46

  Wat een heerlijke producten zeg!

 • Avatar van Nesrin
  Reply Nesrin 10 mei 2015 at 15:26

  Heerlijke me-time en wat een prachtige foto’s weer.

  Ik heb eigenlijk nooit echt me time maar kan al wel genieten met Rituals douche foam onder de douche ;-)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 11 mei 2015 at 09:46

   Dankjewel voor je compliment weer :) Rituals producten vind ik ook zo lekker, heerlijk voor een wellnessmomentje!

 • Avatar van Manon
  Reply Manon 10 mei 2015 at 14:37

  Lekker zo een me-time momentje! Oh ik drink trouwens ook pukka thee haha! Die producten van L’occitane zien er goed uit en klinken ook erg fijn!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 11 mei 2015 at 09:47

   Oh, mocht je nog een tip hebben voor een smaak van Pukka die ik echt eens moet proberen dan hoor ik het graag! :)

   • Avatar van Manon
    Reply Manon 11 mei 2015 at 10:18

    Ik drink nu Harmonise, soms drink ik ook night time thee of three cinnamon

 • Avatar van beautifulday4makeup
  Reply beautifulday4makeup 10 mei 2015 at 13:46

  Die producten l’occitane lijken me heerlijk

 • Avatar van Marion
  Reply Marion 10 mei 2015 at 11:03

  Heerlijk Me – Time! En helemaal op zondag! Ik heb een aantal complete lijnen met scrub, douchegel en bodylotion. Een aantal heb ik zelfs met shampoo, conditioner en eau de toilette. Heerlijk. Mijn favorieten zijn de lavendel lijn van De Tuinen en de mangolijn van The Body Shop. Oeh, die White by Nature van de Hema is ook heerlijk. Oh zo kan ik nog wel even doorgaan….

 • Avatar van Fleur
  Reply Fleur's Beautytips 10 mei 2015 at 09:46

  Ik neem meestal bij mijn ontbijt een kopje thee. Maar daarna een kop koffie om echt goed wakker te worden. Na het douchen smeer ik graag met TBS Moringa bodybutter mijn scheenbenen in. Dan ben ik wel klaar om m’n dag goed te starten. En in de avond ga ik graag vroeg naar bed om een goed boek te lezen. Dan slaap ik gemakkelijker in.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 11 mei 2015 at 09:47

   Ik ben de laatste tijd ook weer wat meer aan het lezen voordat ik ga slapen, merk ook dat ik er helemaal van tot rust kom. Fijne afsluiting van de dag!

 • Avatar van Beau
  Reply Beau 10 mei 2015 at 09:11

  Heerlijk magazines lezen, uitgebreid douchen met Rituals producten, uitgebreid ontbijten en daarna heerlijk wandelen met mijn bulletje. Dat is voor mij echt relaxen ;)

 • Avatar van Nanda
  Reply Nanda 10 mei 2015 at 08:13

  Happy moederdag! Wat ik heerlijk vind, is een maskertje nemen. En scrubben. Oh, en natuurlijk tijd nemen om bodylotion even in te laten trekken. Het liefst met een lekker relaxed muziekje erbij.

 • Avatar van PinkFairy
  Reply PinkFairy 10 mei 2015 at 07:42

  Leuk om te lezen! Ik hou ook van die luie zondagen, al probeer ik doordeweeks ’s avonds ook wat me-time in te bouwen :)

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 10 mei 2015 at 07:21

  Ik geef je geen ongelijk om zo een me time moment voor jezelf in te plannen!
  Heerlijke kop thee en goede beautyproducten waar ik blij van wordt ;-)

  Fijne dag Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.