Media

Gametime | Good old Mario en Kirby

25 mei 2015

Nintendo Wii U review
Als je mij via social media volgt dan is het vast geen verrassing voor je dat ik graag een spelletje speel op de Nintendo Wii U en ook in het verleden heb ik er al eens over geschreven. Ik ben geen die-hard-gamer met allerlei heftige race- of vechtspellen, maar echt zo’n softie qua voorkeur voor spellen. Vandaag review ik drie games voor je met good old Mario en Kirby, maar dan in een nieuw jasje: Mario Party 10, Mario Kart 8 en Kirby and the Rainbow Paintbrush!

Nintendo Wii u Mario Kart 8 review
Mario Kart 8
Wat mij betreft is dit echt een onmisbaar spel. We hebben in het verleden al vaak verschillende voorgangers van het spel gehad, maar deze nieuwste variant voor de Wii U is echt de allermooiste. De graphics zien er goed uit, er zitten toffe features in, je kan over onder andere wanden en plafonds rijden, er zijn lekker veel banen waardoor je er niet snel op uitgekeken raakt en je speelt steeds nieuwe onderdelen vrij zoals andere wagens, poppetjes, banden, snellere klasses en een spiegelmodus waardoor je op alle banen in tegengestelde richting zal moeten racen.

Je kan het spel met maximaal 4 personen spelen als je bij elkaar op de bank zit, maar online kan je tot twaalf personen aansluiten. Leuk detail: er komen banen voorbij uit eerdere varianten, waarbij vooral Rainbow Road voor kleffe handjes blijft zorgen!

Nintendo Wii U Mario Party 10 review
Martio Party 10
Nog zo’n heerlijke klassieker, maar dan wederom helemaal in een nieuw jasje gestoken en met nieuwe features. Dit spel is vooral onmisbaar als je gek bent van minigames, want er zitten er meer dan 70 in verstopt. In de spelmodus zit je allemaal in hetzelfde karretje en ben je dus altijd ‘even ver’ op het bord zelf maar door onder andere meer minigames te winnen, sterren te verzamelen en van elkaar af te pakken komt er toch altijd een duidelijke winnaar uit. Er zijn verschillende spelborden waardoor je je elke keer in een andere wereld beleeft en verrassende comebacks en wendingen zorgen vaak voor een leuke draai waardoor elk bordspel tot het einde leuk blijft.

Eén ding wat ik jammer vind, is dat veel mogelijkheden in dit spel verstopt zitten achter amiibo’s die je los aan moet schaffen. Heb je deze niet dan zijn bepaalde delen van het spel niet te spelen zijn of is er niet het maximale uit te halen is als je niet minstens de Bowser amiibo aanschaft.

Je speelt dit spel met maximaal 4 personen, maar als je een Bowser amiibo hebt kan je met 5 personen aan de slag waarbij eentje als Bowser kan spelen om het de anderen moeilijk te maken of het in een speciale modus op gaat nemen tegen de andere vier in Bowser Party.

Nintendo Wii U Kirby and the rainbow paintbrush review
Kirby and the Rainbow Paintbrush
Ook Kirby is een klassieker in de Nintendowereld en in deze nieuwste game, vormgegeven in klei, moet je aan de slag om alle kleuren in Dream Land terug te gaan halen. Je loopt door het spel door telkens nieuwe regenboogtouwen te tekenen waarover Kirby zal kunnen lopen, of verder helpen door bijvoorbeeld watervallen tegen te houden. Je kan dit spel prima in je eentje spelen, maar je kan bijgestaan worden door maximaal 3 anderen die in de vorm van Waddle Dee-vriendjes jou in het spel kunnen gaan helpen. Bedenk je van tevoren wel goed dat dit spel een stuk lastiger te spelen is dan andere Kirbytitels.

Als je speelt als Kirby ben je de hele game door aan het kijken en tekenen op het touchscreen van de Gamepad wat voor je ogen redelijk intensief kan zijn, maar wat het wel weer een hele andere dimensie geeft. In veel levels heb je geen vaste grond onder je voeten waardoor je niet alleen deze aan het tekenen bent, maar tegelijkertijd ook nog vijanden probeert te verslaan. Je moet er echt even behendigheid in krijgen voor je het misschien echt lekker onder de knie hebt, maar het is een enorm leuk en verslavend spel! Wat ik vooral heel leuk vindt, is dat als je dit met meerdere spelers speelt je niet tégen elkaar speelt maar elkaar juist aan het helpen bent. Je hebt één gezamenlijk doel en daar werk je echt naartoe, waardoor elke speler aan het eind van een level zo’n leuke victoryfeeling zal hebben.

Het is met elk van bovenstaande games maar lastig om te stoppen en ze zijn lekker ouderwets verslavend om steeds verder te willen komen, beter te worden en het doel te kunnen behalen. Als je van gamen houdt zonder al teveel stress en ook het ‘samen spelen’-aspect leuk vindt, kan ik je deze games zeker aanraden. Ook erg leuk voor kids trouwens ;)

Game jij wel eens? Welk spel is jouw ultieme favoriet?

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?
Dit artikel bevat product(en) die ik heb ontvangen van een merk of bedrijf.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 26 mei 2015 at 06:45

  Leuk!
  Mario speelde ik vroegen ;-)

 • Avatar van Evelien
  Reply Evelien 25 mei 2015 at 19:44

  Ik speelde vroeger altijd Mario en Kirby haha! Leuk :)

 • Avatar van Manon
  Reply Manon 25 mei 2015 at 17:35

  Ik game de laatste tijd niet meer zo heel veel!!!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 25 mei 2015 at 19:21

   Ik ben wel benieuwd.. wat voor games je graag speelde?

   • Avatar van Manon
    Reply Manon 25 mei 2015 at 19:51

    Ik had de Wii en speelde daar heel vaak mario kart op dat vond ik zo leuk! Op de pc op laptop speelde ik vaak de sims heb ook alle sims, maar tegenwoordig ben ik meer met mijn blog enz bezig.

 • Avatar van Nicoline
  Reply Nicoline 25 mei 2015 at 16:09

  leuk artikel! Ik game heel veel, maar ook veel Xbox one. Kirby blijft een all time favoriet!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 25 mei 2015 at 19:14

   Ah, leuk! En wat is jouw ultieme favo game?

   • Avatar van Nicoline
    Reply Nicoline 26 mei 2015 at 15:33

    Ik ben met gamen net een man :) ik speel het liefste zombie / horror games. Op de nintendo blijft toch Zelda mijn favoriet.

    • Avatar van Desirée
     Reply Desirée 27 mei 2015 at 13:18

     Haha, heerlijk! Lekker uitleven op wat zombies :D

 • Avatar van Bianca
  Reply Bianca 25 mei 2015 at 14:58

  Ik had zelf een Wii maar die heb ik na de scheiding moeten verkopen inmiddels heeft mijn dochtertje een Nintendo DS en die “leen” ik wel eens (spelletjes met Mario vind ik geweldig) x

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 25 mei 2015 at 19:14

   Mario blijft ook echt altijd leuk ^^

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.