Beauty

Kiehl’s ultra facial cream (Selwyn Senatori limited edition)

8 mei 2015

Kiehl's ultra facial cream review
Kiehl’s is een skincaremerk wat in 1851 in New York door apotheker John Kiehl is opgericht en sindsdien is uitgegroeid tot een wereldberoemd merk met meerdere awardwinning producten in het assortiment en de Kiehl’s ultra facial cream is er hier één van. In samenwerking met Nederlandse neo-pop kunstenaar Selwyn Senatori is er een limited edition variant van deze crème uitgbebracht waarmee de stichting Trees For All wordt gesteund. Voor elke verkochte verpakking doneert Kiehl’s namelijk een boom. Mooi als een merk zich zo weet in te zetten voor het milieu! Ik was zelf al een tijdje nieuwsgierig naar de crème en ga hem vandaag uitgebreid voor je reviewen.

Kiehl's ultra facial cream review
Kiehl's ultra facial cream review
Ingrediënten
Water, Glycerin, Cyclohexasiloxane, Squalane, Bis-PEG-18 Methyl Ether Dimethyl Silane, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Sucrose Stearate, Stearyl Alcohol, Imperata Cylindrica Root Extract, PEG-8 Stearate, Urea, Myristyl Myristate, Pentaerithrityl Tetraethylhexanoate, Prunus Armeniaca (Apricot) Kernel Oil, Phenoxyethanol, Persea Gratissima (Avocado) Oil, Cetyl Alcohol, Olea Europaea (Olive) Fruit Oil, Oryza Sativa (Rice Bran) Oil, Glyceryl Stearate, Stearic Acid, Methylparaben, Chlorphenesin, Pseudoalteromonas Ferment Extract, Disodium EDTA, Propylparaben, PEG-8, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Carbomer, Triethanolamine, Sweet Almond Oil, Xanthan Gum, Sodium Hydroxide, Glycine Soja (Soybean)Oil, Tocopherol, Collagen, Hydroxypalmitoyl, Sphinganine, Chitosan, Sodium Chondroitin Sulfate.

De crème komt in een kunststof pot met een inhoud van 50ml, is geschikt om ’s ochtends en ’s avonds te gebruiken en wordt vooral bij de drogere huidtypes die wel wat extra hydratatie kunnen gebruiken aangeraden. Er zit onder andere glycerine, squalane, abrikozenpitolie, avocado olie, olijfolie, rijstolie, zoete amandelolie, vitamine E, collageen, sojaboonolie, woestijnplantextract en antarcticine in. Een erg voedende en hydraterende combinatie dus, perfect voor mijn huid.

Let wel: de crème bevat siliconen en parabenen. Als je een heel gevoelige huid hebt of deze ingrediënten liever niet in je producten hebt kan je deze crème beter overslaan.

Kiehl's ultra facial cream review
Kiehl's ultra facial cream review
De crème komt in een pot en hier had ik liever een pompflacon gezien vanwege de hygiëne en een beter behoud van de werkzaamheid van de ingrediënten, maar hiermee is dan ook gelijk het meest negatieve punt aangehaald. De crème bevat geen parfum en is nagenoeg geurloos, heeft ondanks de vele voedende ingrediënten toch een luchtige – bijna jelly – textuur en smeert heel prettig uit waardoor hij zuinig in gebruik is. De crème trekt bij mij redelijk snel in zonder een vettig of plakkerig laagje achter te laten maar laat de huid wel direct soepel aanvoelen en geeft een mooie natuurlijke glow. Mocht ik dan nog een nadeeltje opnoemen dan is het dat er geen SPF in zit, maar dat zou ook weer vreemd zijn als je hem ’s nachts opbrengt. Gelukkig is er een variant met SPF30 (in flacon) verkrijgbaar voor overdag.

Deze crème geeft mijn huid de hele dag door voldoende hydratatie zonder dat hij gaat glimmen en heeft als fijn voordeel dat hij het overdag ook onder make-up goed doet. Zoals je leest: ik vind dit een heerlijke crème en kan hem zeker aanraden om eens te gaan proberen als je een normale tot droge huid hebt. Mocht je twijfelen: bij Kiehl’s zijn ze altijd genereus met proefjes, dus loop zeker één van de winkels of shop-in-shops eens binnen als je in de buurt bent. Er zijn er drie in Amsterdam (Kiehl’s Store, Skins Cosmetics en in de Bijenkorf), eentje in Den Haag (in de Bijenkorf) en eentje in Eindhoven (in de Bijenkorf).

Kiehl’s ultra facial cream is verkrijgbaar in twee formaten: 50ml voor €24,00 en 125ml voor €50,00.

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?
Dit artikel bevat product(en) die ik heb ontvangen van een merk of bedrijf.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Lisa
  Reply Lisa 9 mei 2015 at 20:55

  Jammer van de siliconen en parabelen was hier best wel benieuwd naar. goed review!

 • Avatar van Petra
  Reply Petra 8 mei 2015 at 22:06

  Wat een grappige verpakking,,,het lijkt mij een fijn product, maar ik heb zelf buiten een aantal testers nog nooit iets geprobeerd en die bevoelen best fijn, Ik heb verder nog zelf niets aangeschaft van dit merk…

 • Avatar van Karen
  Reply Karen 8 mei 2015 at 17:08

  Ik hou van Kiehl’s. Ik vind het altijd zo lekker basic qua verpakking, maar deze verpakking staat wel heel gezellig. Inderdaad wel jammer van de siliconen en parabenen. Met die laatste heb ik niet zo veel moeite, maar met siliconen wel.

 • Avatar van come-moda
  Reply come-moda 8 mei 2015 at 12:20

  Lijkt mee een fijn product!

 • Avatar van Nesrin
  Reply Nesrin 8 mei 2015 at 10:56

  Verpakking is top maar ik vind het zo jammer dat er siliconen inzitten. Ik krijg hier snel uitbraak van :-(

  Fijne review Desirée.

 • Avatar van Kim | KimterStege.nl
  Reply Kim | KimterStege.nl 8 mei 2015 at 10:08

  Lijkt me een heerlijk product!

 • Avatar van beautifulday4makeup
  Reply beautifulday4makeup 8 mei 2015 at 09:38

  Ik vind de verpakking echt superleuk

 • Avatar van Merin Veronique
  Reply Merin Veronique 8 mei 2015 at 08:39

  In ieder geval een vrolijke verpakking om je dag met een lach te beginnen :)

 • Avatar van Sonja
  Reply Sonja 8 mei 2015 at 08:25

  Altijd kijk ik even bij dit merk, het heeft iets. Straks ga ik naar de groooooote stad en ga ik even testen.

 • Avatar van Fleur
  Reply Fleur's Beautytips 8 mei 2015 at 08:11

  Als het in een tube had gezeten was het ook al fijner geweest denk ik. Klinkt wel als een fijne dag en nacht verzorging.

 • Avatar van Beau
  Reply Beau 8 mei 2015 at 07:09

  Jammer dat er parabenen en siliconen in zitten, ik moest toen ik de verpakking zag aan spongebob denken :) :)
  Desondanks wel een leuk initiatief ;)

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 8 mei 2015 at 06:59

  Dat ziet er goed uit!
  Jammer dat de pot gemaakt is van plastic.
  Ik had toch iet van glas verwacht.
  Ik kijk mijn ogen uit als ik in het warenhuis ben en langs dit merk producten loop!
  Maar ik weet me zeer goed in te houden om de verleiding te weerstaan en niets te kopen!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.