Beauty

Kort haar inspiratie | Mijn haardoel

31 mei 2015

kort haar inspiratie
De meest voornamelijke reden dat ik mijn haar ongeveer een half jaar geleden drastisch kort liet knippen kwam door veel haaruitval en wat kalende plekken. Dit is iets wat veel voorkomend is na een zwangerschap en ik had er op dat moment echt helemaal genoeg van dat het niet meer mooi viel vanwege het uitvallende en afbrekende haar. Gelukkig is hier nu verandering in aan het komen en merk ik dat mijn haar weer voller en sterker wordt. Yay! Tijd dus om eens uit te gaan zoeken wat voor kapsel ik nu ècht het leukst vind en een haardoel te stellen waar ik steeds naar kan kijken, want je haar van echt kort naar wat langer laten groeien is best pittig vanwege allerlei vervelende tussenlengtes.. Kijk mee voor kort haar inspiratie en mijn haardoel!

kort haar inspiratie
kort haar inspiratie
kort haar inspiratie
Ik vind de lengte van de kapsels in dit artikel echt helemaal geweldig en ik hoop dat het dan ook lekker vlot gaat groeien de komende tijd. Zoals je ziet blijft het wel een korter kapsel, ik vind dit namelijk leuk, fris en toch vrouwelijk staan bij mij en heb gemerkt aan mijzelf en de reacties van anderen dat ik schijnbaar meer een kort-haar-type ben. Of ik iets met de kleur ga doen weet ik nog niet, want erg tevreden was ik in het verleden met mijn ombre kleurverloop niet en met highlights ben ik toch bang voor gele/oranje strepen.. Wel denk ik dat ik voor een iets asymmetrische variant ga om er wat meer speelsheid in te krijgen en vind ik de variant zoals op de laatste foto erg leuk met de grove krul in de lengte.

To do: een goede hooggedoseerde multivitamine ter ondersteuning blijven nemen, lief zijn voor mijn haar en hoofdhuid met een goede borstel en ‘schone’ producten en af en toe een oliemaskertje voor mijn hoofdhuid. En vooral niet de schaar erin laten zetten als ik op zo’n irritante tussenlengte kom..

Wat is jouw haardoel? Is er een bepaald kapsel wat jij echt heel graag zou willen?

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Roxanne
  Reply Roxanne 19 juni 2015 at 21:11

  Mooie kapsels! Wat pokon er op en gaan met die banaan ;) Nee haha! Vooral het niet naar de kapper rennen bij een irritante tussenlengte. Succes :)

 • Avatar van Mieke
  Reply Mieke 2 juni 2015 at 17:06

  Ik ben eigenlijk heel blij met mijn korte haar, maar dit soort kapsels heb ik ook in m’n achterhoofd! Ken je Whippycake op IG? Heur haar! <3

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 2 juni 2015 at 17:42

   Ik kende haar nog niet, maar inderdaad: wat een geweldig haar!!

 • Avatar van Shanna
  Reply Shanna 1 juni 2015 at 12:35

  Heb je het huidige haar van Essiebutton gezien? ook zó mooi, vooral als ze het gekruld heeft! <3

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 1 juni 2015 at 14:44

   Nee niet gezien! *opgezocht* Oh yes! Love it! <3 Duurt nog wel even met laten groeien nu, maar als ik zulke foto's zie dan kan ik de kappersbezoekjes vast uitstellen ^^

 • Avatar van Karen
  Reply Karen 1 juni 2015 at 11:31

  Oooh echt heel leuk! Vooral die eerste. Ik heb krullen, dus voor mij gaat deze vlieger niet op. Al zou ik ook wel weer wat korter willen.

 • Avatar van Imke
  Reply Imke 1 juni 2015 at 10:05

  Leuke kapsels. De eerste twee zijn mijn favoriet

 • Avatar van Nicole
  Reply Nicole 31 mei 2015 at 20:31

  Ik vind die ponnies altijd erg leuk maar dat lukt bij mij dus nooit he.. Komt altijd een scheiding in!

 • Avatar van femketje
  Reply femketje 31 mei 2015 at 19:56

  zo’n korte messy bob vind ik zo mooi :D

 • Avatar van Kimberley
  Reply Kimberley 31 mei 2015 at 16:12

  Het eerste model vind ik het leukst! Lekker kort, maar ook nog lekker vrouwelijk. Stoer en classy. Ik zeg: Doen!

 • Avatar van BEAUZ
  Reply BEAUZ 31 mei 2015 at 13:07

  Ik heb al heel lang lang haar en krullen van mijzelf, heel af en toe droom ik van een pittige korte bob maar ik durf het nog niet af te knippen want ik weet dat het niet meer zo snel groeit na je veertigste ;(

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 31 mei 2015 at 13:23

   Ik zeg altijd: het groeit vanzelf wel weer aan. Als je zo twijfelt en er van droomt: doen!

 • Avatar van beautifulday4makeup
  Reply beautifulday4makeup 31 mei 2015 at 12:41

  Dit gaat je mooi staan. Zelf ben ik bang dat kort haar mij niet gaat staan.

 • Avatar van Sandy
  Reply Sandy 31 mei 2015 at 11:21

  Wat een mooie kapsels heb je gekozen, tof! <3
  Zelf heb ik als enige doel goed voor mijn haar zorgen. Het valt momenteel ook veel uit als gevolg van de maagverkleining en ik durf het nu ook niet te verven enzo. Momenteel dus extra lief zijn en over een poosje, als het minder uitvalt, er een nieuw kleurtje in. Qua kapsels weet ik het nog niet zo, haha

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 31 mei 2015 at 13:23

   Dat hoor je inderdaad vaak na een maagverkleining.. Ik hoop dat je haar snel weer de oude wordt!

 • Avatar van Marjolein
  Reply Marjolein 31 mei 2015 at 10:56

  Coole kapsels, vooral als de onderkant een beetje gekruld is! Zelf ben ik echt van het lange haar, al was het maar omdat mijn haar dan nog een beetje tembaar blijft haha. Maar kort haar staat jou zeker weten heel goed!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 31 mei 2015 at 13:24

   Als ik jouw haar had, zou ik het ook forever lang hebben <3

 • Avatar van Sonja
  Reply Sonja 31 mei 2015 at 10:30

  Lang, kort, lang kort… Lang nooit meer! Het staat niet bij mij. Voel mij net een zwerver! Dus kort met bovenop wat langer. Vroeger zette ik de tondeuze er in, 4 cm en gaan met dat ding. Nu heb ik mijn nichtje die ze knipt.
  Ik heb ook minder haaruitval door schone shampoo te gebruiken. Echter mijn oude bos heb ik niet meer terug!

 • Avatar van Wies | Nature of Happiness
  Reply Wies | Nature of Happiness 31 mei 2015 at 09:25

  Ik laat mijn haar nu weer wat langer groeien, maar kort haar vind ik ook prachtig. Een tijdje geleden heb ik mijn haar tot op mijn schouders geknipt, dus nu wil ik het weer even wat langer hebben :)

 • Avatar van Femke
  Reply Femke 31 mei 2015 at 09:20

  Op dit moment wil ik vooral mijn haar nog wat langer laten groeien.. Ik vind langer haar echt ontzettend mooi, maar vind vaak korte koppies bij anderen ook ontzettend leuk staan! Een kapper heeft ooit mijn haar veel korter geknipt dan de bedoeling was en ik kreeg daar toen erg veel complimenten over, toch voel ik mijzelf op dit moment met lang haar zekerder dus das blijft het voorlopig toch :-).

 • Avatar van Bianca
  Reply Bianca 31 mei 2015 at 09:11

  Vind ze er allemaal leuk en pittig eruit zien. Zelf heb ik niet echt een doel zit zelf al weken te twijfelen om weer een pony te laten knippen of niet, dat vind ik al een moeilijke keuze haha x

 • Avatar van Christa
  Reply Christa 31 mei 2015 at 08:47

  Leuke kapsels heb je uitgezocht!! Ik heb zelf net een fles black seed oil besteld, dit schijnt veel voor veel dingen goed te zijn maar ook mooie resultaten te geven om je haar weer goed te laten groeien. Heb dus zelf nog niet de ervaring, maar wat ik er over lees stemt mij hoopvol. Als je googled dan vind je een site met iemand die dit zelf perst waardoor de prijs heel netjes blijft.
  Succes :D

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 31 mei 2015 at 13:24

   Thanks voor de tip, ik ga er eens wat over lezen :)

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 31 mei 2015 at 07:55

  Herkenbaar die haaruitval na de bevalling. Gelukkig zo dik dat je geen verschil merkt. Toch ga ik er binnenkort een kleine 50 cm vanaf laten knippen dus kan deze inspiratie wel gebruiken.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 31 mei 2015 at 13:25

   Oh, wow! Dat gaat een hele verandering worden. Spannend :)

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 31 mei 2015 at 07:26

  Mooie kapsels en fijn om door deze post inspiratie op te kunnen doen.
  Ik twijfelde de afgelopen week om mijn kapsel weer korter te laten knippen.
  Maar ik heb me snel bedacht.
  Laat het niet meer knippen behalve de punten.

  Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.