Lifestyle Persoonlijk

Personal | Maandelijkse doelen stellen

18 mei 2015

doelen stellen tips
Ondanks dat ik heel gelukkig ben in mijn leven en ik echt niet mag klagen over wat ik heb, zijn er toch een aantal dingen die ik graag anders zou willen zien of wat aan zou willen verbeteren. Ik denk dat ik hier niet de enige in ben en het leek me leuk, interessant en motiverend om elke maand drie doelen met je te delen en hier dan elke maand op terug te komen.

1. Minderen met mijn mediaverslaving
Dit gaat nog een lastig punt worden, omdat het hele (online) media gebeuren mijn werk is maar ik moet toch echt minder vastgeplakt zitten aan mijn computer en smartphone. Het is op dit moment al een heel stuk minder dan voorheen, maar alsnog teveel. Mail checken en beantwoorden, comments checken en beantwoorden, telefoontje hier en daar, Twitter, Facebook, Instagram, WhatsApp..

Ik denk dat het voor mij het beste gaat werken als ik vaste tijden voor bepaalde zaken aan ga houden en de telefoon ’s avonds bijvoorbeeld niet meer naast mijn bed leg maar in de woonkamer laat liggen. Scheelt toch echt zo weer minstens een half uur voor het slapen gaan. Helemaal fijn dat dit waarschijnlijk ook nog voor betere nachten gaat zorgen, want het is bewezen dat dit een slechte invloed heeft op de nachtrust en betere nachten kan ik ook wel gebruiken..

doelen stellen tips

2. Een fittere versie van mijzelf worden
Ik heb al een paar keer door laten schemeren dat ik ‘de boel’ weer op probeer te pakken in mijn #roadtosizeperfect en als je deze hashtag in Instagram intikt kan je er al enkele foto’s van mijn hand en een paar anderen vinden waarmee we elkaar proberen te motiveren. Ik ben in het verleden al eens zo’n 30 kilo afgevallen en weet dus dat ik het kan, maar ik ben nu toch echt een stukje ouder en merk dat ik het lastig vind het weer echt op de rit te krijgen.

Wel heb ik met mijzelf afgesproken dat ik het langzaam aan ga doen en op een gezonde manier. Dus: meer eetmomenten op een dag op vaste tijden om er een fijn schema in te krijgen, meer bewegen als in wandelen, krachttraining en kijken of ik Zumba weer op kan pakken want dat vond ik ook altijd erg leuk om te doen en vooral proberen het leuk te houden. Ik heb nog een lange weg te gaan en een blijvende verandering in mijn levensstijl is de beste manier.

De kilo’s zijn niet eens zozeer het belangrijkste, maar zal wel een fijn bijkomend voordeel zijn. Ik wil dan ook komende maand proberen om 2,5 kilo af te vallen, dus een gemiddelde van zo’n halve kilo per week. Dat klinkt misschien niet enorm veel, maar dat is toch zo 26 kilo in een jaar! Om mijzelf te motiveren heb ik bij H&M in de plussize collectie een heel fijne sportlegging en sporttop gekocht, fijne en goede sneakers heb ik meer dan genoeg en mogen wel eens meer ingelopen worden. Hup met die beentjes!

doelen stellen tips

3. Meer boeken lezen
Vroeger ging er geen dag voorbij zonder dat ik in een fysiek boek had gelezen en ik kan me nog goed herinneren hoe ik stapels boeken verslond – helemaal op vakantie – en hoe ik hiervan tot rust kon komen. Nu heb ik steeds meer moeite met überhaupt de rust te vinden om te gaan lezen en ben ik mijzelf een soort van aan het trainen om steeds wat meer te kunnen lezen en mijzelf deze tijd te gunnen. Even de gedachtes loslaten dat dit of dat ook nog gedaan “moet” worden, nee: gewoon even me time met een goed boek. Ik heb namelijk een flinke boekenkast vol staan met interessante boeken die ik echt graag wil lezen.

Zo ben ik nu bezig in De 13 Geboden van Amy Morin (‘dertien dingen die mentaal sterke mensen niet doen’) en ik wordt er helemaal ingezogen. Ik heb een enorme interesse in psychologie en kan mijn honger naar nieuwe informatie en interessante invalshoeken zo ook weer proberen te stillen.

“Everyday is a new challenge to become the person you want to be.”

Dit zijn voor mij op dit moment de belangrijkste doelen die ik mijzelf ga stellen en ik ben benieuwd hoe het mij vergaat de komende maand. Ik ga je zeker op de hoogte houden! Zin om met me mee te doen en zo elkaar te motiveren? Ik ben namelijk heel benieuwd naar jouw doelen :)

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Roxanne
  Reply Roxanne 26 mei 2015 at 22:29

  Mooie voornemens die in bepaalde mate ook voor mijzelf wel tellen

 • Avatar van FabulousHeidi
  Reply FabulousHeidi 21 mei 2015 at 09:13

  Wat een goed artikel, elkaar motiveren en mooie doelen heb je Desirée! Ik heb zeker ook doelen, altijd belangrijk om deze te hebben :-) Ik wil graag dit jaar 10 kilo afvallen, door stress best wel aangekomen. Vind jouw doel halve kilo per week echt een mooi streven, ik doe met je mee! Gezond en fit zijn is natuurlijk wel het belangrijkste en hoe je je voelt.
  Lezen is ook een goede al lees ik de laatste tijd wel bijna elke dag in een boek maar mag meer. En meer tijd vrij maken om te bloggen, dat is wat ik het allerleukste vind maar schuif ik toch wat vooruit.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 22 mei 2015 at 09:48

   Mooie doelen lady, je kan het! X

   • Avatar van FabulousHeidi
    Reply FabulousHeidi 22 mei 2015 at 10:34

    Thanks lieverd! Yesss laten we maar gewoon lekker zeggen WE CAN DO IT! :D X

 • Avatar van Cindy
  Reply Cindy 19 mei 2015 at 21:35

  Een halve kilo per week is heel netjes hoor. Heel veel succes met je mooie doelen!

 • Avatar van Kelly
  Reply Kelly 19 mei 2015 at 08:41

  Je inspireert mij om ook even na te denken over mijn doelen. Ik wil fitter worden, maar niet afvallen en dat is in het verleden wel eens lastig geweest. Ik ben vorige week gestart met yoga en ik hoop op deze manier fitter te worden, maar ook fysiek (en misschien wel geestelijk) sterker. Voor de rest wil ik ook meer boeken lezen en eindelijk eens de foto’s van de afgelopen vier jaar te gaan scrapbooken.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 19 mei 2015 at 09:34

   Oh, dat is ook zo’n ding: foto’s! Bijna 5 jaar geleden getrouwd en *schaam schaam* het trouwalbum nog steeds niet gemaakt terwijl alles ervoor in huis is. Dat moet er binnenkort ook maar eens echt van komen. Heel veel succes met jouw mooie doelen!

 • Avatar van Kimberley
  Reply Kimberley 18 mei 2015 at 21:11

  Poeh, dit zouden zo mijn doelen kunnen zijn. Ik ben ook wel minder vaak achter de laptop of telefoon te vinden, dat scheelt… Maar toch, het kan altijd beter. En wat betreft het gezonder leven, tja. Ik eet echt absurd weinig op een dag en ik vind het ook heel moeilijk om te ontbijten en tussendoortjes te nemen, dat ben ik gewoon niet gewend. Toch wel goed om daar even bij stil te staan en beter mijn best te doen. Dus eh… Ik doe gezellig mee met jouw doelen, blijkbaar :-)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 19 mei 2015 at 09:36

   Dat te weinig eten en er gewoonweg niet aan denken is hier ook een valkuil… Succes met jouw doelen, we kunnen het!

 • Avatar van Petra
  Reply Petra 18 mei 2015 at 20:38

  W=Tjee, je hebt wel goede doelen voor jezelf gesteld, eigenlijk is het wel een beetje te gek dat er zoveel tijd in Sociale media gaat zitten…Ik heb dat ook best een hele tijd veel tijd aan besteedd, maar sinds ik het niet meer laat op de avond doe doe slaap ik inderdaad veel beter…..lekker relaxt in je bed , even een momentje voor jezelf, het boek lezen wat je graag wilt gaan doen…goed plan en ik weet zeker dat het je gaat lukken…

 • Avatar van Petra
  Reply Petra 18 mei 2015 at 15:13

  Heel herkenbaar. Ik ben heel erg gelukkig met mijn leventje nu. Maar ik mag nog wel iets beter voor mezelf gaan zorgen. Ik wil het nog concreter maken door er doelen aan te koppelen maar ik heb het nog niet helemaal helder voor ogen. De doelen moeten nl wel haalbaar zijn. En liever kleine stapjes dan te grote stappen die je uiteindelijk niet neemt. Volgens mij moeten jouw doelen haalbaar zijn. Goed bezig.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 18 mei 2015 at 16:22

   Dat is precies zoals ik het ook op wil pakken nu, kleine stappen en haalbare doelen zodat het geen straf wordt om de goede kant op te gaan :)

 • Avatar van Nanda
  Reply Nanda 18 mei 2015 at 14:20

  Oh wat goed dat je dit doet! Eigenlijk zijn mijn drie doelen hetzelfde. Grappig! Ik ben de laatste tijd al bezig mijn tijd in kleine blokken te verdelen, om zo niet te veel tijd kwijt te zijn aan randzaken.
  Fitter wil ik ook heel graag.
  En meer boeken lezen, dat gaat er dan weer van komen als telefoons beneden blijven ;-).
  En daar wil ik dan nog bij: uitzoeken wat ik het fijnst vind werken om een collage te maken van foto’s op mijn blog. Grootste doorn in het oog op dit moment.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 18 mei 2015 at 16:23

   Leuk dat we dezelfde doelen hebben, kunnen we elkaar mentaal wat steunen :) Wellicht is PhotoScape of Canva iets voor de collages?

   • Avatar van Lara
    Reply Lara 18 mei 2015 at 18:51

    Zelf vind ik PicMonkey altijd fijn werken! Als je tenminste zoiets bedoeld.. Ik gebruik het dan niet voor een site ofzo, maar gewoon voor bureaubladachtergronden etc ;)

    • Avatar van Desirée
     Reply Desirée 18 mei 2015 at 19:08

     Bedankt voor het delen van je tip!

   • Avatar van Nanda
    Reply Nanda 19 mei 2015 at 12:48

    Ja! Laten we dat doen. Heb je je telefoon gisteren beneden gelaten? Canva heb ik inderdaad net ontdekt (leuk speelgoed!), maar ik moet even tijd vinden om er mee te vogelen. De bevestiging dat jij het opnoemt steunt dan al weer om het daar toch te gaan proberen ;-).
    Ik ben vandaag mijn tussendoortje vergeten, FOEI.

    • Avatar van Desirée
     Reply Desirée 19 mei 2015 at 14:34

     De telefoon heb ik inderdaad niet mee naar bed genomen! :) En vergeet je deze middag niet je tussendoortje?

    • Avatar van Nanda
     Reply Nanda 20 mei 2015 at 14:48

     Haha! Is gelukt! Ik had ananas. Heb je al gesport?

 • Avatar van Manon
  Reply Manon 18 mei 2015 at 13:54

  Goede doelen! en goed bezig! ik wil zelf ook fitter worden , maar ik heb echt zo geen motivatie

 • Avatar van Merin Veronique
  Reply Merin Veronique 18 mei 2015 at 12:52

  Goed bezig!! Dat boek van Amy Morin lijkt me ook wel tof. Ik heb hier nog steeds een stapel boeken liggen die gelezen moeten worden… Dat wordt mijn nieuwe voornemen.

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 18 mei 2015 at 12:21

  Dit is heel grappig: deze doelen heb ik mezelf een tijd geleden gesteld. Met het afvallen en fit worden gaat het super goed en ook het boeken lezen, in combinatie met het minderen met online zijn. Mijn telefoon gaat sinds een paar maanden niet meer mee naar bed. Hij ligt ’s avonds vaak in een kastje, geluid uit. Zo kan ik af en toe even wat mail checken, maar ik zet hem ook regelmatig helemaal uit. En zo kom je dus toe aan lezen. Ik heb deze maand al vier boeken verslonden: heerlijk. Veel succes, je kan het :) Doe het voor je dochter. XX

 • Avatar van Marieke
  Reply Marieke 18 mei 2015 at 10:52

  Oh wat ontzettend herkenbaar! Voorheen fietste ik altijd naar mijn werk en had ik een staand beroep waar ik ook veel rondrende dus qua beweging zat het wel goed. Tegenwoordig werk ik vanuit huis, zit ik veelal achter de computer en ook social media is een groot aspect van mijn werk. Ik heb dus nu én minder beweging én meer te maken met social media. Het blijft zoeken naar de balans merk ik. Zit er sterk aan te denken om yoga en krachttraining te gaan doen. Het punt is inderdaad: stoppen met denken en gewoon gaan doen, haha ;-) Veel succes met je doelen!

 • Avatar van Karen
  Reply Karen 18 mei 2015 at 10:16

  Dit zijn voor mij hele herkenbare doelen. Toevallig gisteren een artikel geplaatst over social media verslaving. Sporten moet ik ook weer meer gaan oppakken (al yoga ik wel elke dag). Gelukkig lees ik wel al elke avond, maar er ligt hier ook nog een hele stapel tijdschriften die ik nog moet lezen, misschien moet ik er daar eens een van pakken ipv achter de laptop mijn Facebook te checken :).

 • Avatar van Beau
  Reply Beau 18 mei 2015 at 09:35

  Mijn doelen voor de komende maand zijn 1. Mijn dochter zoveel mogelijk helpen om door haar HAVO examens heen te komen. 2. Een paar kilo afvallen en meer bewegen. 3. Nog minder met dingen en mensen bezig zijn die alleen maar negatieve energie veroorzaken. Ik vind het wel altijd moeilijk om mijn doelen waar te maken maar daar ben ik denk ik niet de enige in ;) Succes!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 18 mei 2015 at 16:24

   Mooie doelen! Doel nummer 3 van jou is iets waar ik ook al enige tijd mee bezig ben. Niet altijd even makkelijk, maar wel nodig voor een fijner en positiever leven :)

 • Avatar van beautifulday4makeup
  Reply beautifulday4makeup 18 mei 2015 at 08:58

  Dat zijn mooie voornemens zeg.

 • Avatar van itgirlkym
  Reply itgirlkym 18 mei 2015 at 08:07

  You go girl! Ik blik binnenkort ook eens terug op mijn goals die ik voor mezelf gesteld had in het begin van het jaar. Ik weet nu al eentje die gefaald is, gaan squashen. Ik vind er gewoon geen tijd voor. Stom, want ik moet er gewoon tijd voor maken. Succes!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 18 mei 2015 at 09:23

   Ik kijk alvast uit naar jouw terugblik, altijd leuk om te lezen en hoop dat je de andere goals wel haalt of op de goede weg bent? Wel herkenbaar hoor, dat tijd maken voor sport want die tijd is er wel. Het ertoe zetten is gewoon zo pittig soms..

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 18 mei 2015 at 06:59

  Wat een fijn lijstje met dingen die je allemaal zou willen gaan doen de komende tijd!

  Good luck Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.