Beauty

Mijn everyday make-up routine

29 mei 2015

everyday make-up routine
Eigenlijk ben ik heel erg vasthoudend aan bepaalde make-upproducten, maar soms sluipen er toch nog wat nieuwe producten in die op dat moment beter bevallen waardoor ik mijn everyday bakje weer eens even onder handen neem. Zo heb ik dit afgelopen weekend ook gedaan en vond ik het wel weer tijd om een update te geven met mijn nieuwe everyday make-up routine. Kijk mee voor meer informatie en foto’s van de producten voor bovenstaand eindresultaat.

everyday make-up routine
De basis
Onmisbaar is een goede moisturizer met een SPF, zeker nu de zonnige seizoenen weer begonnen zijn. Ik gebruik de Paula’s Choice RESIST cellular defense daily moisturizer SPF25 die nu redelijk leeg begint te raken waarna ik overstap op één van deze zonnebrandcrèmes voor het gezicht met een hoge factor. Toch een luxe dat ik in mijn beautykast het zo voor het kiezen heb ♥

Daarna is het tijd voor de echte basis voor de make-up en dat is een primer voor rondom de ogen – die ervoor zorgt dat foundation en concealer niet in de fijne lijntjes gaat zitten – en eentje voor het gezicht. Hierbij wissel ik af tussen een hydraterende variant voor de minder warme dagen en een matterende variant met groene ondertoon als het warm en klef weer is omdat die dan echt de hele dag door goed blijft werken.

– Smashbox photo finish hydrating under eye primer
– GOSH primer plus blur protect rejuvenate (hydration)
Dermalogica redness relief primer

 

everyday make-up routine
Foundation, Concealer & Poeder
Qua foundations hou ik op dit moment heel erg vast aan twee favorieten die ik beide ook al eens uitgebreid behandeld heb in een artikel. Ze dekken allebei erg goed en blijven lang zitten, de Estée Lauder variant is echt voor lange dagen buiten de deur en de Max Factor variant is net wat sneller en makkelijker in gebruik en werkt heel fijn in combinatie met de hydraterende primer.

Estée Lauder Double Wear stay-in-place makeup
Max Factor Pan Stik foundation

De concealers die ik op dit moment het liefste gebruik zijn de Bobbi Brown creamy concealer die ik al eens liet zien in een artikel met tips om wallen weg te werken maar die kan soms net iets te crèmig zijn wat op warme dagen minder prettig is. Op die dagen wissel ik hem af met de Estée Lauder Double Wear stay-in-place flawless wear concealer.

Mijn gezichtspoeder is de Boots No7 Perfect Light pressed powder, om te shapen gebruik ik het Smashbox contour palette en als blush MAC Dainty.

everyday make-up routine

Wenkbrauwen & Ogen
Voor mijn wenkbrauwen ben ik helemaal hooked aan de wenkbrauwkit van Make-Up Studio. Er zit een goede pincet, een fijn dubbelzijdig penseeltje, verschillende sjablonen (ik gebruik de natural variant), een matte highlighter en een perfecte wenkbrauwkleur in die niet te warm of te koeltjes is en de hele dag op z’n plek blijft.

Op mijn oogleden gebruik ik de Collistar eye primer tot aan mijn wenkbrauwen zodat de oogschaduw de hele dag op z’n plek blijft en op mijn waterlijn het NYX wonder pencil voor een net iets frissere blik.

Mijn go to oogschaduwduo blijft nog steeds het Chanel ombres contraste duo in 20 Taupe Délicat en ik zit op dit moment in een fase waarin ik geen eyeliner gebruik. Ik vind het nu op de één of andere manier juist weer meer ‘open’ ogen, maar het kan maar weer zo veranderen dat ik terugga naar een subtiele eyeliner met een kleine wing. Gelukkig zijn er geen regels in make-up, het is maar net waar ik op dat moment zin in heb :)

Met mijn korte wimpers heb ik nooit echt een favoriete mascara gehad, want er is er nog nooit eentje zo opgevallen bij mij dat ik er enorm van onder de indruk was. Mijn beste vriend is dan ook een wimperkruller wat wel enig effect geeft van langere wimpers. Ik las veel positieve reviews over de Benefit Roller Lash mascara en heb deze nu ook gehaald. En ja, deze mascara doet wel goed zijn werk! Zeker in combinatie met een wimperkruller zorgt hij voor mooie zwarte en langere wimpers en houdt hij de hele dag de krul vast. Je kan er niet mee gaan zwemmen en hij trotseert ook geen huil- of regenbui, maar het is zeker één van de beste mascara’s die ik sinds laaaaaange tijd heb gehad.

everyday make-up routine

Lippen
Qua lipproducten wissel ik nu heel erg af tussen MAC Crème Cup lipstick, Clarins instant light lip balm perfector in 02 Coral of Maybelline Superstay 14hr lipstick in 110 Neverending Pink. Op de foto bovenaan dit artikel draag ik de MAC lipstick.

Hoelang doe ik er nu over om mijn totale everyday make-up routine aan te brengen? Ik heb het geklokt en kom uit op ongeveer 15 minuutjes. Valt mee toch? De meeste dagen dat ik vanuit huis werk draag ik trouwens geen of amper make-up, dit is meer mijn standaard/signature look als ik echt de deur uit ga en waar ik dan – op lipstick bijwerken na – geen omkijken meer naar heb.

Hoelang doe jij over je dagelijkse make-up?

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Amelie
  Reply Amelie 29 mei 2015 at 19:49

  Mooie routine! Leuk om te zien dat je met zo’n kleintje in huis toch nog lekker de tijd neemt om je uitgebreid op te maken!

 • Avatar van Fleur
  Reply Fleur's Beautytips 29 mei 2015 at 10:19

  Mooie producten! Ik doe meestal 10 tot 15 min over m’n make-up. 10 min als ik weinig oogmake-up op doe en 15 als ik meer oogschaduw kleuren gebruik. In m’n blog van ong een week geleden heb ik ook over m’n make-up routine geschreven :)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 29 mei 2015 at 17:51

   Ah, even snuffelen. Altijd leuk om de routine van een ander te zien!

 • Avatar van Imke
  Reply Imke 29 mei 2015 at 10:13

  Ik heb het al eens gezegd, maar zeg het nog een keer HOT MAMA

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 29 mei 2015 at 17:51

   Ahww, dankjewel! *bloos* ^^

 • Avatar van Joyce - Beamingbeautynl
  Reply Joyce - Beamingbeautynl 29 mei 2015 at 09:49

  Wat een mooie producten gebruik je!

 • Avatar van Manon
  Reply Manon 29 mei 2015 at 09:49

  Leuk om te zien wat jij gebruikt. Ik doe ongeveer een kwsartier over alles en ik hou het op werk ook graag nude, maar dan toch wel classy make-up.

 • Avatar van Marjolein
  Reply Marjolein 29 mei 2015 at 09:07

  Leuk om te zien, mooie items! En nog best knap dat je het in een kwartiertje kan met de hoeveelheid producten, haha. Ik doe er altijd veel langer over en gebruik minder :p.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 29 mei 2015 at 17:51

   Oh, ik kan dat ook pas zo snel sinds ik moeder ben geworden hoor. Drukdrukdrukhaasthaasthaastgekte! :P

 • Avatar van Lisa - Elisabeths Musthaves
  Reply Lisa - Elisabeths Musthaves 29 mei 2015 at 09:04

  Een mooie frisse everyday look, Love It! Mooi producten ook trouwens ;).

 • Avatar van Bianca
  Reply Bianca 29 mei 2015 at 07:36

  Je gebruikt echt hele mooie en fijne producten, en een kwartiertje is niet zo heel lang zelf doe ik er ook zoiets over soms wat langer en soms korter…gemiddeld dus haha x

 • Avatar van Femke
  Reply Femke 29 mei 2015 at 07:06

  Ik doe ook ongeveer een kwartiertje over mijn make-up..Het kan een stuk sneller maar voor een feestje of wat dan ook kan ik er gerust een stuk langer over doen :-).

  De blush van Mac (dainty) heb ik trouwens al veel goede dingen over gehoord dus daar ben ik erg benieuwd naar! Ik ga binnenkort ook even je eerder geschreven artikel lezen over de gezichtsprimers.. Ik gebruik er nu 1 van E.L.F., waar ik niet super tevreden over ben, wie weet wordt één van jouw twee opties mijn nieuwe variant!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 29 mei 2015 at 17:52

   Voor een feestje kan ik er ook makkelijk veel langer over doen, zeker als ik ga zitten voor een mooie ooglook! Dainty is echt prachtig, zeker eens voor gaan kijken :)

 • Avatar van Beau
  Reply Beau 29 mei 2015 at 06:49

  Ik heb ook een kwartiertje nodig maar dan moet ik wel alle producten bij de hand hebben, soms leent mijn dochter wel iets en legt het dan op een andere plek of helemaal niet terug ;(

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 29 mei 2015 at 17:53

   Ohhh, ik bereid me alvast voor voor als Shae wat ouder is..

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 29 mei 2015 at 06:36

  Wat fijn dat je hier je favoriete make-up producten laat zien die je dagelijks gebruikt!
  Jij hebt zo weinig tijd nodig.

  Fijne dag Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.