Media

Blogs I love | Must reads over bloggen

24 mei 2015

tips voor bloggers
Ondanks dat ik niet veel tijd over heb tussen het werken, moederschap en sociale leven door probeer ik regelmatig andere blogs te lezen en de artikelen die gedeeld worden via Twitter die mij interessant lijken te lezen. Zo zijn er de laatste tijd enkele goede artikelen voorbij gekomen met handige tips voor bloggers en must reads over bloggen met tips die ik zo zelfgeschreven zou kunnen hebben en daarom graag met je deel. Door bloggers, voor bloggers!

tips voor bloggers
Annesolveig.nl – 5 x bezoekers bereiken op je blog die niet zelf bloggen
Het is nu eenmaal zo dat een groot deel van het publiek van een blog zelf ook blogt. Maar, je wilt natuurlijk ook die mensen daarbuiten bereiken. Zeg maar ‘de gemiddelde consument’ en hoe je daar meer mee kan bereiken legt Anne je uit met enkele tips. Vooral het SEO en social media gedeelte spelen hierin een grote rol!

tips voor bloggers
Marjolean.nl – 5 x behind the scenes blogtips
Als lezer van een blog zie je bij elke update het eindresultaat van het werk van een blogger, waarbij je – tenzij je zelf ook blogt – vaak geen idee hebt hoeveel meer er bij bloggen komt kijken. Ik zeg zelf wel eens dat je als bezoeker maar zo’n 30% van het werk van de blogger te zien krijgt en met dit artikel van Marjolein krijg je een beetje inzicht in het werk achter de schermen met handige tips voor bloggers.

tips voor bloggers
stories&forever.com – De pagina over jou
Als er één pagina op mijn blog is waar ik niet echt raad mee weet en dus nog niet volledig tevreden over ben, dan is het wel de ‘over mij’-pagina. In dit artikel van Kimberley geeft ze enkele handige richtlijnen van wat je zoal op deze pagina kan delen en ja, dit heeft mij zeker wel aan het denken gezet. Achter de schermen ben ik met enkele veranderingen voor Curvacious.nl bezig en er gaat dus ook zeker een leukere en persoonlijke ‘over mij’-pagina aan komen ^^

tips voor bloggers
Youniqueblog.nl – Zo plan je als een pro
Of je nu een blogger bent of niet, dit artikel geeft enkele heel handige tips om zo efficiënt mogelijk met je tijd om te kunnen gaan. Veel van de tips zijn dingen die ik zelf ook doe en ik ben zeker sinds de komst van Shae een pro geworden in timemanagement (al zeg ik het zelf). Een kindje opvoeden kost heel wat tijd en toch krijg ik bijna net zoveel gedaan aan werk, huishouden en sociale ‘verplichtingen’ als hiervoor. Bijna he, ik kan niet toveren ;)

tips voor bloggers
Justagirlandherblog.com – 5 reasons every blogger needs an email list
Een Engelstalig artikel over het aanbieden van een emaillijst/nieuwsbrief als blogger en welke voordelen dat kan opleveren. Dit is voor mij zeker een punt waar ik al een tijdje aan twijfel en ik moet nog even wat tijd vinden hier echt voor te gaan zitten en te bekijken of ik het zal gaan oppikken en of het voor mìjn site echt meerwaarde zal bieden. Op dit moment kan je in ieder geval rechtsonderin de sidebar wel inschrijven om in ieder geval alle laatste updates in je mailbox te ontvangen. Zou jij een bijvoorbeeld maandelijkse nieuwsbrief met tips, ideetjes, must reads en dergelijke leuk vinden als aanvulling op Curvacious.nl?

Wat zijn punten waar jij als blogger tegenaan loopt? Waar zou jij meer over willen leren/lezen?

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Julie
  Reply Julie 25 mei 2015 at 21:46

  Leuk dat je zo andere bloggers ook nog even in het zonnetje zet! :-)
  Handig overzicht!

 • Avatar van Mariska
  Reply Mariska 25 mei 2015 at 21:36

  Dit zijn zeker allemaal hele leuke blogs :) Goede keuze!

 • Avatar van Amelie
  Reply Amelie 25 mei 2015 at 21:05

  Heel erg handig!

 • Avatar van Diyaata
  Reply Diyaata 25 mei 2015 at 19:55

  Tof, ik ga deze even saven op bloglovin’ om later alles te lezen / bekijken!

 • Avatar van Imke
  Reply Imke 25 mei 2015 at 09:02

  Handige tips. Dank je wel

 • Avatar van Petra
  Reply Petra 24 mei 2015 at 22:40

  Ohhh wat een handig artikel, ik ga hem opslaan en sommige artikelen zeker even lezen of terug lezen….

 • Avatar van Femke
  Reply Femke 24 mei 2015 at 22:36

  Handig, die mailinglist zal ik zeker gaan doen.. wel wil eerst even kijken of mijn blog wel gaat lopen aangezien hij nog vrij nieuw is. Het artikel van Younique had ik al gelezen, de andere zal ik zeker eens even doornemen.. tnx voor de tips :)!

 • Avatar van beautifulday4makeup
  Reply beautifulday4makeup 24 mei 2015 at 14:31

  Mooie artikels heb je gekozen

 • Avatar van Miriam
  Reply Miriam 24 mei 2015 at 13:17

  Wat een handige tips zeg! Komt erg van pas (wil graag een .nl-tje hebben!) Thnx :)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 25 mei 2015 at 19:17

   Ah, leuk! Een eigen .nl-tje voelt zo lekker ^^

 • Avatar van Kimberley
  Reply Kimberley 24 mei 2015 at 12:30

  De meeste blogjes heb ik gelezen (en eentje heb ik geschreven, haha), maar de laatste nog niet. Ik ga daar snel even naar kijken, want ik ben toevallig bezig geweest met het opzetten van een mail-systeem. Helemaal top, dus!

 • Avatar van Fleur
  Reply Fleur's Beautytips 24 mei 2015 at 12:29

  Handig artikel. Ik ga ze nu even rustig lezen allemaal :)

 • Avatar van Joyce - Beamingbeautynl
  Reply Joyce - Beamingbeautynl 24 mei 2015 at 11:20

  Wat een handig overzicht! Kende de artikelen nog niet maar ga ze nu gelijk even bekijken!

 • Avatar van Marjolein
  Reply Marjolein 24 mei 2015 at 10:31

  Ah tof dat mijne erbij staat, bedankt! Een aantal had ik al gelezen, de rest ga ik ook zeker even bekijken. Handig artikel!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 25 mei 2015 at 19:18

   You’re welcome lady, was een handig artikel!

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 24 mei 2015 at 09:40

  Dit zo handig!
  Sommig blog ken ik niet dus zal er even gaan rondkijken ;-)

  Mooie dag Xoxo

 • Avatar van Ceetje
  Reply Ceetje 24 mei 2015 at 09:39

  Mijn favoriete blog over bloggen is http://www.blogaholic.nl/ Met echt super goede tip!

  • Avatar van Beautyjuf
   Reply Beautyjuf 24 mei 2015 at 10:20

   Deze blog vind ik ook geweldig! Daar haal ik veel inspiratie en tips vandaan.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 25 mei 2015 at 19:18

   Als het puur om bloggen en blogtips gaat dan staat die ook zeker tussen mijn favorieten!

 • Avatar van BEAUZ
  Reply BEAUZ 24 mei 2015 at 09:07

  Superhandig en leuk om te lezen ;)

 • Avatar van Hennie
  Reply Hennie 24 mei 2015 at 09:02

  Dit is echt verdomd handig.
  Ik voel me als herintredende Blogster soms net alsof ik in 1940 ben gaan slapen en in 2036 wakker werd. Hier heb ik dus echt iets aan. Thanks!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 25 mei 2015 at 19:19

   Haha! Gelukkig is er tegenwoordig enorm veel leesvoer online en offline te vinden om de boel weer bij te spijkeren :)

 • Avatar van Eline
  Reply Eline 24 mei 2015 at 07:55

  Handig overzichtje, thanks!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.