Fashion

New in | Rosa Faia BH’s (plus size tip)

20 mei 2015

Rosa Faia lingerie
Sinds ik september vorig jaar een professionele fitting van lingeriemerk Anita (‘grote zus’ van Rosa Faia) onderging om mijn juiste behamaat op te laten meten ga ik door het leven met een andere behamaat dan ik altijd dacht te hebben. Net als meer dan 70% van de Nederlandse vrouwen droeg ik dus ook een verkeerde BH-maat. Vanwege onder andere de zwangerschap van Shae bleek ik toch echt een cupmaat groter nodig te hebben dan ik dacht en sindsdien merk ik het ook als ik één van mijn oude beha’s draag of één van de BH’s met deze nieuwe cupmaat.

Rosa Faia lingerie
Rosa Faia lingerie
Met de nieuwe Rosa Faia BH’s heb ik geen last meer van prikkende of brekende beugels en sluiten ze mooier aan waardoor gelijk mijn hele lichaam meer in proportie lijkt als ik ze draag. Ik ben zelf trouwens een groot fan van een beha met een zogenoemde schaal erin verwerkt; geen extra vulling maar wel een mooie versteviging die een mooie ronde borst geeft. Oh, en harde tepels door bijvoorbeeld kou zijn zo gelijk ook niet zichtbaar en daarmee voel ik me toch altijd net wat prettiger als ik buiten de deur ben.

Ik was al erg tevreden over de Anita sportbeha’s waar ik al eerder een review over schreef , maar ook deze normale beha’s van Rosa Faia voor iedere dag zitten heerlijk. Ze sluiten mooi aan, zijn prachtig afgewerkt, de bandjes zakken niet af, knellen nergens, ze geven een mooie vorm aan mijn borsten en precies de goede ondersteuning zonder dat ik het gevoel heb ingesnoerd te zitten en in de avond een bevrijdend gevoel te hebben met als resultaat ingesneden plekken in mijn schouders. Yay!

rosa-faia-lingerie-1

Je kan bij Anita en Rosa Faia trouwens niet alleen terecht als je een grotere cup- of omvangmaat nodig hebt (tot en met cupmaat J), maar ook in de kleinere behamaten, shapewear, sportbeha’s, zwemkleding en zelfs lingerie en badkleding voor vrouwen na een borstoperatie en/of met een borstprothese hebben ze een mooi assortiment.

Op de foto’s zie je de volgende Rosa Faia modellen:
– beugelbeha Malia ‘platinium’, €69,95
– beugelbeha Ella ‘nine iron’, €67,95
– beugelbeha Scarlett met schalen ‘bleached aqua’, €69,95.

Klik hier voor de website van Anita/Rosa Faia voor meer informatie en verkoopadressen.

Wat is jouw favoriete soort BH? Ga je eerder voor de beugelbeha, een strapless variant, push-up BH of ook eentje met schalen?

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?
Dit artikel is gesponsord door Anita/Rosa Faia.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Edith
  Reply Edith 24 juli 2019 at 21:07

  Ik vind het zo raar, dat bij het opmeten iedere zaak met een andere maat komt. En dat het altijd aan de maat ligt, wanneer je in een nieuwe zaak komt, terwijl deze beha werd geadviseerd. Ik ben ook al een paar keer veranderd van cup en omvang. Nu naar Rosa Faia, droeg bij aanvang heerlijk maar nu priemende balijnen.
  Ik droeg Dacapo maar kon hier slecht aankomen en ook prijzig net als Rosa Faia. Twijfel daarom, toch maar weer terug?
  Ik ben benieuwd waar die professionele fitting van Anita is geweest, want wat ik nu draag is weer weggegooid geld zoals wel vaker.
  Het blijft een strijd beha’s

 • Avatar van Roxanne
  Reply Roxanne 28 mei 2015 at 00:03

  Mooie, goed passende bh’s vinden, wat een hel soms! Ik draag zelf altijd Prima Donna. Opgemeten en gepast in een speciaalzaak, waar ik ze dus ook altijd koop. Ik draag zelf een 75H, lastig maatje om leuke bh’s in te vinden.
  Ik spot op deze site wel een aantal leuk uitziende in mijn maat.
  Ik zie dat ik hier net over de grens een verkooppunt heb, en zelfs mijn eigen speciaalzaak verkoopt ze! Als ik ga voor nieuwe bh’s, zal ik zeker eens kijken bij dit merk

 • Avatar van FabulousHeidi
  Reply FabulousHeidi 21 mei 2015 at 09:07

  Prachtige bh’s! Dit is echt een merk voor mij denk ik zo, altijd een ramp om bh’s te vinden met mijn maat en soms wil je ook weleens iets anders dan Prima Donna of Marie Jo :-)

 • Avatar van Diana
  Reply Diana 20 mei 2015 at 16:44

  Het zou echt een verademing zijn als een bh goed zit, dus wil ik ze zeker gaan passen met een goede maat. Alleen merk ik op de site dat je geen verkoop adressen staan als je dat aan tikt.Klopt dat! ik wil graag weten of er een winkel in mijn buurt zit. Groetjes Diana

 • Avatar van inge van den berg
  Reply inge van den berg 20 mei 2015 at 15:36

  Ik heb maat 95B of C met beugels. Er is nauwelijks een BH te koop in die maat. Soms lukt het wel bij Bonprix maar andere lingeriemerken laten het afweten. Die maat ‘bestaat’ gewoon niet Ik ga kijken bij de aangegeven site waar je een review van hebt gekeken en misschien slaag ik daar wel. groetjes van Inge

 • Avatar van Evelien DV
  Reply Evelien DV 20 mei 2015 at 15:14

  Bedankt voor de tip! Met maat 75 F kan ik helaas nooit gewoon de HEMA inlopen voor lingerie.
  Geweldig om een nieuw merk te ontdekken dat ver weg blijft van huidskleurige ondingen.
  Sommige merken denken helaas nog steeds dat je maat ook je leeftijd is…

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 20 mei 2015 at 16:16

   Haha, heel erg leuke opmerking. Klopt ook wel hoor. Als ik met mijn maat aankom blijven er vaak de enorm saaie basic modellen over :(

 • Avatar van Sonja
  Reply Sonja 20 mei 2015 at 12:13

  Prachtige beha’s! Ik draag op dit moment alleen jammer genoeg nog voedingsbeha’s (zouden ze die ook hebben?)

 • Avatar van Eline | Simply Handwritten
  Reply Eline | Simply Handwritten 20 mei 2015 at 12:04

  Fijn artikel en goede tips, ga ik zeker onthouden! Ik heb zelf een vrij smalle omvang met een grotere cup en dat maakt het ook lastig om een mooie beha te vinden. Ik hoef geen centimeters dikke vulling of sterk push up effect, en die eisen gecombineerd met mijn maat beperkt de keuze behoorlijk. Ik kan soms behoorlijk jaloers zijn op vriendinnen die voor een prikkie een passende beha kunnen kopen bij de Hema of Hunkemöller, terwijl ik al blij mag zijn als ze ergens mijn maat hebben.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 20 mei 2015 at 14:54

   Ik denk zo dat je bij Anita en/of Rosa Faia maar zomaar wel eens kan slagen. Ik duim voor je! :)

 • Avatar van Manon
  Reply Manon 20 mei 2015 at 11:45

  Mooie bhs hoor, alleen ik moet echt vulling hebben want met die kleintjes van mij kan ik echt bijna nooit een goede bh vinden

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 20 mei 2015 at 14:54

   Ook in de kleinere maten zijn er veel soorten en modellen bij Anita en Rosa Faia te vinden, zeker eens naar kijken :)

 • Avatar van Judith PinkPress
  Reply Judith PinkPress 20 mei 2015 at 11:06

  Wat een mooie kleur dat groen. Fijn ook brede bandjes, die snijden niet zo. Ik ga even op hun site snuffelen :)

 • Avatar van Judith
  Reply Judith 20 mei 2015 at 11:05

  Wat fijn, brede bandjes!! Die snijden tenminste niet zo. Mooie kleur ook die mintgroene. Even op hun site snuffelen :)

 • Avatar van beautifulday4makeup
  Reply beautifulday4makeup 20 mei 2015 at 10:44

  Wat een mooie modellen heeft dit merk

 • Avatar van Sophie ter Aar
  Reply Sophie ter Aar 20 mei 2015 at 10:37

  Wat een fijne review! Ik had al een paar keer iets van dit merk voorbij zien komen en ik was benieuwd of het echt fijner zit. Het is toch wat prijziger, maar ik denk dat ik het binnenkort maar eens ga proberen.. :)

 • Avatar van Sonja
  Reply Sonja 20 mei 2015 at 07:47

  Ik vind bh-s horror, maar zonder is het voor mijn twee theezakjes ook geen feestje! De trend geen bh deze zomer laat ik mij ook voorbij gaan! Het liefst katoen, zonder franje en zo min mogelijk dingen waar ik jeuk van krijg… Mijn ideale bh!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 20 mei 2015 at 09:54

   Haha, ik snap je helemaal! De bh-loze trend is er ook niet eentje die ik ga volgen ;)

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 20 mei 2015 at 07:23

  Dank je voor deze fijne en goede tips!
  Ik laat ze elk jaar een keer opmeten voor de juiste cupmaat.
  Nooit geweten dat beugel bh ’s perfect passen terwijl ik het eerst maar niet vondt en ik altijd….. ‘dat geprik’.
  Maar heb er nooit last van gehad.
  Ik moet nodig eens wat nieuwe kopen.
  Ik ga zeker naar dit merk op zoek.
  Fijn dat vrouwen onder elkaar zich niet hoeven te schamen.
  Het artikel bewaar ik zodat ik op zoek kan naar de winkels die dit merk verkopen.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 20 mei 2015 at 09:55

   We zouden het als vrouwen onderling misschien nog wel meer over zulke dingen moeten hebben, we herkennen er veel in en kunnen fijne tips delen natuurlijk :) Dankjewel voor je reactie en ik hoop dat je goed kan slagen bij dit merk.

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.