Media

Boektip | Serena Verbon – Serena’s Stijlgids

16 mei 2015

serena's stijlgids
Nieuw in mijn boekenkast is wederom een boek van een blogger en deze keer is het Serena’s Stijlgids van Serena Verbon (bekend van Beautylab.nl). Het boek zit vol met foto’s die Serena zelf heeft gemaakt en staat vol met informatie, tips, tricks, how to’s en DIY-projecten over beauty, mode, koken en interieur. Als dit helemaal jouw ding is is dit boek echt een must have voor in je boekenkast.

serena's stijlgids

“Welke wenkbrauwvorm past het best bij jouw gezicht. Hoe krul je je haar zonder hitte en hoe maak je smokey eyes? Hoe combineer je de meest te gekke outfits en welke basics moet je altijd in je kledingkast hebben hangen? Hoe maak je in een handomdraai heerlijke scrubs en lotions met ingrediënten uit je keukenkastje of simpel en snel de mooiste decoraties voor in huis? Dat alles vertelt blogger Serena Verbon je in Serena’s Stijlgids.”

Serena Verbon Serena’s Stijlgids is uitgegeven door Uitgeverij Brandt en is onder andere verkrijgbaar bij onder andere bol.com voor €22,50 (ISBN 9789492037138).

serena's stijlgids

Als je met Serena’s Stijlgids verwacht om echt meer over Serena, haar leven of bloggen te lezen dan kan je dit boek beter overslaan. Op enkele zinnen in het voorwoord en dankwoord na is hier namelijk niks over te vinden. Ben je op zoek naar een boek met tips, tricks, informatie en inspiratie op het gebied van beauty, bath & body, fashion, interieur, food en travel dan zit je met dit boek wèl goed.

In zes hoofdstukken neemt dit boek je mee langs de verschillende onderwerpen met tips en leuke – en budgetvriendelijke – Do It Yourself (DIY) projecten waar je direct mee aan de slag kan. Het boek heeft een paperback kaft en is vormgegeven in een prettige layout, fijn lettertype en staat vol met mooie foto’s die Serena zelf gemaakt heeft.

Eerlijk gezegd had ik vanwege Serena’s achtergrond in Molecular Biology, de naam van haar blog en haar eerdere diepgaande blogposts over ingrediënten iets meer van deze artikelen in het boek verwacht. Dit boek is wat mij betreft vooral sterk in de Pinterest-achtige DIY projecten, how-to’s en recepten waarvan je er maar liefst 37 kan vinden in het boek en waarvan mijn vingers gaan jeuken om ermee aan de slag te gaan ^^

Heb jij ook een tic voor boeken van bloggers of over bloggen zelf dan kan ik je onderstaand rijtje ook zeker aanraden eens te gaan lezen:
Anna Nooshin, On Top
Blogboek, How Blogs Work en Masterclass Ondernemen
Joy Deangdeelert Cho, Blog inc.

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Floor Daasvand
  Reply Floor Daasvand 18 mei 2015 at 17:46

  Ik heb het boek van Serena ook! Ik vind hem erg leuk!

 • Avatar van beautifulday4makeup
  Reply beautifulday4makeup 17 mei 2015 at 15:17

  Ik denk dat dit een leuke kadotip is

 • Avatar van Dana
  Reply Dana 16 mei 2015 at 18:35

  Had hem gezien in de AKO alleen vond ik hem niet heel denderend maar die van Annic van ILFN lijkt mij wel tof!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 17 mei 2015 at 16:01

   Het boek van Annic is ook zeker aan te raden als je echt wat meer wil lezen over (online) ondernemen :)

 • Avatar van Karen
  Reply Karen 16 mei 2015 at 11:49

  Ik heb het ook doorgebladerd en ik vind het veel te oppervlakkig. Wat ik vooral een beetje jammer vind, is dat veel DIY’s gekopieerd zijn van andere bloggers uit het buitenland. Maar ja, ik ben op Beautylab ook wel eens foto’s tegen gekomen, die al eerder op Huda’s Beauty stonden, dus… beter goed gejat dan slecht bedacht. Het is sowieso moeilijk om in blogland het wiel nog zelf uit te vinden, er zijn al zo veel ‘formats’.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 17 mei 2015 at 16:03

   Daar heb je zeker gelijk in, al zie ik dan nog liever wel echt zelf verzonnen dingen of duidelijk een andere draai eraan gegeven met een linkje naar waar je de inspiratie vandaan haalde, dan klakkeloos overnemen en doen alsof het je eigen idee was. Met je eens!

 • Avatar van Marjolein
  Reply Marjolein 16 mei 2015 at 10:20

  Goede review, ben het wel met je eens! Een heerlijk inspirerend boek, maar had het ook heel interessant gevonden om meer te weten te komen over Serena zelf of over ingrediënten en hun werking. Gelukkig kan je daar ook wel wat dingen over vinden op haar blog :).

 • Avatar van Bouchra | MoroccanMansion
  Reply Bouchra | MoroccanMansion 16 mei 2015 at 10:15

  Het boek ziet er idd leuk uit. Maar ik had verwacht dat er meer over haar zelf ging. Wat hieronder ook al wordt medegedeeld is of de teksten in haar boek ook niet al voorgekomen zijn op haar blog?

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 17 mei 2015 at 16:04

   Er zijn inderdaad veel dingen al voorbij gekomen op haar blog, maar er staan ook zeker enkele nieuwe dingen tussen. Anders eens doorbladeren in de boekhandel?

  • Avatar van Bouchra | MoroccanMansion
   Reply Bouchra | MoroccanMansion 17 mei 2015 at 16:26

   Ja idd, daar zat ik ook aan te denken. Binnenkort even kijken hoe het daadwerkelijk eruit ziet :-)

 • Avatar van Joyce - Beamingbeautynl
  Reply Joyce - Beamingbeautynl 16 mei 2015 at 10:08

  Het boek ziet er wel goed uit! Maar ik vraag me wel af of het nog vernieuwend is of dat we veel ook al op haar blog zelf kunnen vinden.

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 16 mei 2015 at 06:55

  Ziet er goed uit en heb er al bij diverse bloggers veel over gelezen!
  Ik denk dat ik dit boek zal gaan kopen omdat het van de grootste blogster van Nederland is.

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.