Beauty

Beautyblender & solid cleanser

23 juni 2015

beautyblender solid cleanser
De Beautyblender was in de begintijd van mijn site, 2010, echt een enorme hype en niemand kon er omheen. Je moèst en zou dit roze make-upei geprobeerd hebben en er waren ontiegelijk veel positieve filmpjes en reviews over te vinden. Ik heb hem zelf begin 2011 uitgeprobeerd, kon er maar niet mee omgaan en schreef uiteindelijk een redelijk negatieve review. De katten gingen er uiteindelijk met het bouncy ding vandoor als speeltje.. Toen ik de Beautyblender onlangs in de starterset ontving met de solid cleanser erbij wilde ik hem graag een tweede kans geven. Is mijn mening onveranderd? Kijk mee voor meer informatie, foto’s en mijn ervaring op dit moment. 

beautyblender solid cleanser
beautyblender solid cleanser
Beautyblender blendercleanser solid cleanser
Deze reiniger komt in een klein rond bakje met een draaideksel en he is een vast blokje ‘zeep’ met daaronder een klein roostertje waarop hij kan drogen als je hem hebt gebruikt. Heel handig verpakt dus! De geur van de reiniger doet me ergens denken aan de geur van Gamila Secret zeep, een beetje wellness-achtig en kruidig met overduidelijk lavendel. Qua ingrediënten is het een natuurlijke basis met onder andere glycerine, vetzuren uit kokosnoot en aloë vera.

Je maakt je Beautyblender (of je make-upkwasten) vochtig, haalt hem met een ronddraaiende beweging over de cleanser, masseert dit zachtjes in en spoelt hem vervolgens uit onder de lauwwarme kraan tot het water helder is. Ik heb hem met de Beautyblender en enkele kwasten geprobeerd en hij maakt ze zeker weer lekker fris en zacht. Een eenmaal gebruikte Beautyblender blijft een beetje verkleurd van de foundation, maar al met al is hij wel weer lekker clean voor een volgende keer en dat in een paar minuutjes tijd.

beautyblender solid cleanser
Dan de Beautyblender zelf. Een roze eitje van een open-cell-structuur die je vooraf even goed vochtig moet maken, vervolgens uitknijpt en even in een handdoek nogmaals uitknijpt zodat het overtollige water eruit verdwenen is en hij nog wat vochtig aanvoelt. Zoals je op de foto kan zien is een vochtige Beautyblender net een stukje groter dan een droge variant. Wat je niet aan de foto’s kunt voelen maar wat je van me aan moet nemen: dit roze eitje is lekker zacht en nodigt uit tot ermee te gaan spelen en experimenteren!

De Beautyblender is trouwens latexvrij en ruikt nergens naar en kan je gebruiken voor primers, foundation, BB cream, crème blush, concealer en zelfs setting powders.

beautyblender solid cleanser
Op bovenstaande foto’s zie je hoe ik de bolle en plattere kant gebruik voor mijn wangen – en daarna voor mijn kin en voorhoofd – en de smalle kant met het puntje voor rondom mijn neus en onder mijn ogen. Handig dat je met de vorm zo overal heel precies bij kan komen. Ik bracht eerst wat primer aan en vervolgens veegde ik wat streepjes foundation over mijn huid die ik vervolgens al ‘stempelend’ uitwerkte zonder vegende bewegingen. Je kan de foundation ook op de Beautyblender aanbrengen, maar ik heb het idee dat hij dan wat meer product lijkt op te zuigen en dat is natuurlijk zonde.

Ehhh… waarom kreeg ik dit product zo’n 4 jaar geleden niet aan het werk? Lag het aan mijn toenmalige skills en/of foundation? Is het eitje qua samenstelling aangepast? Ik snap er helemaal niks van, want het werkt enorm fijn, supernel (mijn foundation zat er binnen een paar minuutjes perfect geblend op), oogt een stukje minder droog en laat zelfs een goeddekkende foundation nog mooi glowy aanbrengen. Love it! ♥

Zoals je kan begrijpen was ik heel erg verbaasd maar vooral heel erg blij met het resultaat. Op de foto’s hierboven zie je namelijk hoe mooi mijn huid erdoor oogt en dat terwijl het lijkt alsof ik geen foundation draag. Hij staat nu dus op mijn bureau, op de houder uit de verpakking zodat hij elke keer goed kan drogen en ik er hopelijk lang van kan genieten.

De Beautyblender is onder andere verkrijgbaar bij Douglas en kost €19,95. De blendercleanser solid cleanser is verkrijgbaar voor €19,95. De starterkit met hierin een Beautyblender en de cleanser kost €29,95.

Heb jij ervaring met de Beautyblender? Hoe breng jij het liefst je foundation aan?

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?
Dit artikel bevat product(en) die ik heb ontvangen van een merk of bedrijf.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Pirre
  Reply Pirre 23 juni 2015 at 21:10

  Alleen om de kleur al zou ik ‘em kopen ;p
  Ik breng het meestal met een kwast aan, werkt prima

 • Avatar van Dionne
  Reply Dionne 23 juni 2015 at 19:24

  Ik heb zelfs sinds kort ook een beauty blender en vind hem erg fijn!

 • Avatar van Manon
  Reply Manon 23 juni 2015 at 17:56

  Ik gebruik een kwast of soms sponsjes van de primark om mijn foundation aan te brengen, dit lijkt me ook fijn het enigste is dat ik het een beetje duur vind.

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 23 juni 2015 at 16:36

  De set met de cleanser ziet er zeer handig uit.

 • Avatar van Kiss & Make-up
  Reply Kiss & Make-up 23 juni 2015 at 15:41

  Dit is echt mijn allerfavorietste make-up spons! DE tool om foundation mee aan te brengen voor mij :-) Ik reinig ‘m zelf wel gewoon met water en babyshampoo, werkt prima zo.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 23 juni 2015 at 15:45

   Ik ben voor mijn kwasten ook altijd groot fan van de antiklit Zwitsal shampoo voor baby’s <3

 • Avatar van anouska
  Reply anouska 23 juni 2015 at 15:31

  bedankt voor deze goede review. Een tijdje loop ik al met het idee rond er een te kopen, maar ik twijfelde steeds. Mijn foundation breng ik altijd gewoon met mijn vingers aan. Ik gebruik de foundation van Bourjois 123, en bevalt mij heel goed. Deze foundation matteert ook heel goed. Ik denk na het lezen van jouw review dat ik hem waarschijnlijk ook maar eens een kans ga geven. Ik zag trouwens bij Claire’s een goedkopere variant van ong.5 euro, maar of die net zo goed is??

 • Avatar van Imke
  Reply Imke 23 juni 2015 at 14:53

  Ik heb m ook en gebuik de bb zelden. Het is toch teveel gedoe op een of andere manier. ik zal mijn leven beteren en mij bb ook weer gaan gebruiken. En de zeep moet echt goed zijn, ook om make-up kwasten mee te reinigen, maar €20,- voor een stukje zeep …… beetje duur.

 • Avatar van Tania
  Reply Tania 23 juni 2015 at 12:47

  Ik heb een soortgelijke van Real Techniques maar gebruik die bijna nooit. Misschien moet ik deze wel een kans geven.

 • Avatar van Kim | KimterStege.nl
  Reply Kim | KimterStege.nl 23 juni 2015 at 11:41

  Hihi, ik ben echt verliefd op de Beautyblender. Heb ze allemaal!
  Wist je trouwens dat elke kleur een andere ‘eigenschap’ heeft?

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 23 juni 2015 at 14:38

   Jep, I know! Ik ben nu ook zeker benieuwd naar de andere varianten geworden :)

 • Avatar van FabulousHeidi
  Reply FabulousHeidi 23 juni 2015 at 11:33

  Ik heb ‘m destijds tijdens die hype ook aangeschaft en had altijd ook wel zoiets van mwah, soort haat/liefde verhouding, ik breng foundation liever met een kwast aan maar als ik jouw review zo lees zal ik ‘m toch ’s een 2e kans gaan geven. Misschien ’s wat geduldiger worden ook haha!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 23 juni 2015 at 14:39

   Haha, heel herkenbaar hoor. Je hebt toch zo je vaste producten en accessoires die je al jaren graag gebruikt :)

   • Avatar van fabulousheidi
    Reply fabulousheidi 24 juni 2015 at 16:18

    Ja echt he! Ik heb ‘m gisteren wel weer meteen even gebruikt, toch maar ’s vast aan mijn tools toevoegen :-)

 • Avatar van AA Beautyaddicts
  Reply AA Beautyaddicts 23 juni 2015 at 11:19

  Fijn dat hij nu wel goed voor je werkt! De cleanser lijkt me heel handig!

 • Avatar van beautifulday4makeup
  Reply beautifulday4makeup 23 juni 2015 at 10:16

  Ik denk dat het mss wat gewenning vraagt?

 • Avatar van Aisha
  Reply Aisha 23 juni 2015 at 08:14

  Ik heb hem dus tijdens die hype nooit geprobeerd. Het concept van een “spons” sprak me gewoon niet aan. Maar toen ik er laatst opeens weer veel YouTubers over hoorde wilde ik hem toch proberen, dus heb ik hem bij Douglas besteld. Ik moet hem alleen nog testen. Goeie tip om de houder te gebruiken om hem in te laten drogen trouwens, dan gooi ik die niet weg. Ik ben door jouw review nu nóg meer benieuwd naar dit wonder eitje! :-)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 23 juni 2015 at 14:40

   De houder zeker niet wegdoen hoor! Ben benieuwd naar jouw ervaring ermee.

 • Avatar van Sonja
  Reply Sonja 23 juni 2015 at 07:30

  Omdat de meeste latex hebben, vond ik er ooit 1 bij het kruidvat. Die werkt wel, maar ook niet. Haat/liefde verhouding. Ik was van de week in Duitsland en daar zag ik dit ook liggen, waarom niet gekocht? Denk geen vertrouwen dat dit wel werkt.

 • Avatar van Marijke - de beste versie van jezelf
  Reply Marijke - de beste versie van jezelf 23 juni 2015 at 07:10

  Ik heb de Beautyblender nooit een kans gegeven terwijl ik best een droge huid heb. Bedankt voor dit artikel, ik ga eens even een bezoek aan Douglas plannen!

 • Avatar van Femke
  Reply Femke 23 juni 2015 at 07:09

  Ik heb deze beautyblender laatst bij Douglas nog aan willen schaffen, maar niet gedaan.. Nu baal ik toch als ik jouw review lees. Binnenkort toch maar aanschaffen denk ik zo, hihi!

 • Avatar van Bianca
  Reply Bianca 23 juni 2015 at 07:04

  Zelf vind ik het een te prijzig product ik gebruik die van Real Techniques, die werkt super en is een stuk goedkoper x

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.