Beauty

Back in use | Clinique sonic system

2 juni 2015

clinique sonic system review
Er zijn van die beautyproducten die je graag gebruikt en waar je erg tevreden over bent, maar die je op de één of andere manier al snel vergeet om te gebruiken. Zo heb ik dat met de elektrische gezichtsborstels zoals de Clarisonic en het Clinique sonic system die ik beide thuis heb liggen. Een enorme luxepositie dus en deze lazy ass heeft de laatstgenoemde weer uit de kast gehaald om trouw te gaan gebruiken, want ik kan me herinneren dat mijn huid er in de tijd van de eerdere review een stukje beter uit zag en aanvoelde..

clinique sonic system review
Deze gezichtsborstel reinigt de huid in 30 seconden met sonische trilling waardoor je een schone, gezonde, gladde en stralende huid met diepgereinigde poriën overhoudt. Hierdoor worden werkzame bestanddelen in crèmes en serums beter opgenomen en haal je daar dus ook het meeste uit. De borstelkop draait dus niet rond, maar trilt heel lichtjes waardoor je huid gemasseerd wordt en vuil en vet lostrilt en de huidconditie wordt verbeterd.

Door de handige vorm van het borstelkopje met iets stevigere haartjes in het groene deel kan je gemakkelijker langs de neus en mondlijn komen zodat je alle plekjes goed mee kan nemen. De borstel voelt superzacht aan en is zelfs voor de gevoelige huid geschikt. Fijn om te weten: eenmaal opgeladen kan je zo’n 3 uur vooruit met het apparaat en aangezien één behandeling slechts 30 seconden duurt is dat een hele periode. Lang genoeg dus om zonder oplader mee te kunnen nemen op vakantie bijvoorbeeld! Het Clinique sonic system is trouwens volledig waterproof en kan dus ook onder de douche worden gebruikt.

Ik vertelde het al eerder in een ander artikel: de haartjes van deze Clinique gezichtsborstel zijn nog ietsjes zachter dan die van de Clarisonic voor de gevoelige huid. De body is lekker compact en ligt lekker in de hand en zeker in deze limited edition variant met paarse stippen ziet hij er helemaal leuk uit. Deze gelimiteerde stippenvariant is er trouwens ook in het groen :)

clinique sonic system review
clinique sonic system review

Bij de eerste keer gebruik voelt hij wat kriebelig en tintelend aan, maar dit trekt na enkele keren gebruik wel weg. Ik vind het fijn om voor het gebruik mijn gezicht alvast te ontdoen van alle make-up, zodat hij echt goed zijn werk kan doen op de dieptereiniging. Er is nu ook speciaal voor dit apparaatje een foaming sonic facial soap door Clinique op de markt gebracht die ik op dit moment ook aan het testen ben. Er zit onder andere glycerine, cafeïne, verschillende vetzuren, hyaluronzuur en urea in en voelt lekker zacht aan op de huid. Deze zachte zeep die maar heel lichtjes schuimt is parfumvrij en zelfs geschikt voor de gevoeligere huidjes. Toch merk ik dat hij de huid wel èrg schoon maakt, want naderhand vraagt mijn huid echt om een lekker (olie)serum en/of crème. Zodra ik dit heb aangebracht is het trekkerige gevoel verdwenen en voelt mijn huid lekker zacht, fris en schoon aan zonder roodheid, gevoeligheid of wat dan ook.

Na wat langer gebruik merk ik echt dat mijn huid er frisser, zachter en egaler uit ziet en dat voedende serums en crèmes beter en sneller intrekken waardoor die dus ook zuiniger in gebruik worden. Onzuiverheden heb ik bijna niet meer, zelfs tijdens de laatste maandelijkse periode heb ik er wonderbaarlijk geen gehad, en ook de droogtelijntjes en droge plekjes zijn weer verdwenen. Waarom was ik ook alweer zo lui hem niet meer te gebruiken? Zo zonde!

Het Clinique sonic system is verkrijgbaar voor €125,- inclusief een borstelkop, die daarna ook los verkrijgbaar zijn voor €20,- per stuk. Via de Clinique webwinkel is de limited edition variant met groene of paarse stippen verkrijgbaar èn setjes met het sonic system waar je nu tijdelijk een 3-stappensysteem met reiniger, lotion en moisturzier passend bij jouw huidtype bij cadeau krijgt.

Herkenbaar? Zijn er beautyproducten, beautygadgets of beautywerkjes die jij uit luiheid ‘vergeet’?

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?
Dit artikel bevat product(en) die ik heb ontvangen van een merk of bedrijf.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Anouska
  Reply Anouska 5 juni 2015 at 16:05

  Fijn he zo’n gezichtsborstel! Ik heb laatst de Magnitone besteld bij Feelunique en die is ook heel fijn. Ik heb verschillende borsteltjes, omdat mijn gezicht gevoelig is. Mijn puberdochter gebruikt de borstel die wat dieper en actiever reinigt. Leuk artikel weer en mooie foto’s!!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 6 juni 2015 at 08:28

   Dankjewel voor je complimenten!

 • Avatar van Iris
  Reply Iris 4 juni 2015 at 21:00

  Ik heb zelf een vrij goedkope gezichtsborstel waarvan de borstels een beetje hard zijn, erg jammer. Wil graag een keer een betere aanschaffen, dus dit is een kanshebber!

 • Avatar van Naomi
  Reply Naomi 4 juni 2015 at 15:55

  Aah! Ik wilde hem vorig jaar zo graag kopen maar vond (en vind ik nog steeds) hem te duur. Ik was hem net een beetje vergeten maar hij gaat toch weer op mijn wishlist. Fijne review!

 • Avatar van Marieke
  Reply Marieke 3 juni 2015 at 13:07

  Ha, dat heb ik nou ook! Ik heb een clarisonic; en mijn gevoelige Huidje met rosacea en acne plekjes had daar wel echt baat bij. Inmiddels is de accu al maanden leeg en gebruik ik hem niet. Gewoon pure luiheid volgens mij! Ik ga hem vanavond gauw weer aan de lader leggen!
  Merk jij dat je huid er weer aan moet ‘wennen’?komen er bijvoorbeeld eerst meer onzuiverheden bij voordat je huid rustiger wordt? Ik heb dat idee wel steeds als ik weer begin met een reinigingsborstel. Daardoor haak ik ook sneller weer af, terwijl ik eigenlijk even door moet bijten…

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 3 juni 2015 at 14:21

   Ik snap wat je bedoelt. Het klopt dat het de eerste tijd hee ietsjes onzuiverder is maar dit trekt al snel weg en zorgt voor een echt mooiere, gladdere, zachtere en stevigere huid. Opladen en weer gaan gebruiken dus! ;)

 • Avatar van AA Beautyaddicts
  Reply AA Beautyaddicts 2 juni 2015 at 23:14

  Zo jammer dat dit soort systemen zo duur zijn!

 • Avatar van Merin Veroniqu
  Reply Merin Veroniqu 2 juni 2015 at 10:42

  Ik was al een tijdje heel erg benieuwd naar deze beautygadget. Ik heb zelf de VisaPure en de VisaCare, en ik merk dat mijn huid gladder en zachter is geworden. Soms wel iets roder dan normaal, maar niet heel vervelend en vaak trekt dat binnen no time weer weg. Handige helpers zijn het! :)

 • Avatar van Romina
  Reply Romina 2 juni 2015 at 10:38

  Ik heb zelf de Foreo Luna, waar ik enorm tevreden over ben, maar toch ben ik nog altijd heel nieuwsgierig naar iets gelijkaardigs maar dan met een borstel met haartjes. Deze ziet er dan ook nog eens heel leuk uit! ^^

 • Avatar van Karen
  Reply Karen 2 juni 2015 at 09:36

  Ik heb ook de Clarisonic en die gebruik ik om de dag. Elke dag vind ik toch te heftig of zo. Ik heb bij Mooi met deze in mijn handen gestaan, maar ik vind de Clarisonic en de Visapure dan toch beter aanvoelen of zo. Deze vind ik wat gammeler. Overigens vind ik je huid reinigen met een borstel wel echt het fijnst, het voelt daaarna het schoonst aan.

 • Avatar van beautifulday4makeup
  Reply beautifulday4makeup 2 juni 2015 at 09:11

  Wat leuk met die stipjes op de houder

 • Avatar van Sonja
  Reply Sonja 2 juni 2015 at 08:28

  Elke keer zie ik zo’n apparaatje en ik zit dan echt te denken hoe doe je dat dan?
  Moet iemand eens voordoen, wellicht dat ik dat dan nog overweeg te kopen!
  Helpt vast ook wel om droge velletjes te verwijderen.

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 2 juni 2015 at 07:04

  Leuk apparaat om en zeer handig lijkt me dit om ermee het gezicht te reinigen!
  Ik zou het zelf ook graag willen kopen omdat je in een grote stad met veel luchtvervuiling een zeer vies gezicht krijgt door uitlaatgassen en fabrieken etc..

  Xoxo

 • Avatar van Femke
  Reply Femke 2 juni 2015 at 06:57

  Ik ben ontzettend benieuwd naar deze reinigingsmiddelen..toch heb ik het nog niet eerder geprobeerd. Ik vind het toch een beetje prijzig om zo’n ding aan te schaffen, maar in bloggersland hoor ik niets dan goede verhalen.. Misschien toch eens goed gaan overwegen :-).

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.