Beauty

How to | Tips & tricks voor de gevoelige huid

29 juni 2015

gevoelige huid tips
Reageert jouw huid snel op temperatuurverschillen, zon, kou en wind, bepaalde verzorgingsproducten en heb je regelmatig last van een prikkelend, jeukend of brandend gevoel, roodheid en schilferige plekjes? Dan kan je er bijna zeker van zijn dat je een gevoelige huid hebt. In dit artikel meer informatie over de gevoelige huid inclusief tips, tricks, do’s, dont’s en verschillende producten voor dit huidtype.

Kenmerken en oorzaken van een gevoelige huid
Als je denkt een gevoelige huid te hebben kan het maar zo zijn dat dit helemaal niet zo is, maar dat je gewoonweg de verkeerde producten voor jouw huid gebruikt waardoor je huid een reactie geeft. Bij een echt gevoelige huid komt dit vaak naar boven in periodes van stress, bij weersveranderingen, bepaalde verzorgingsproducten of na het scheren en merk je dit aan een strak gevoel, irritatie, roodheid, overmatig blozen/rode wangen, tintelingen, droge huid etc. Ook hormonale disbalans, de genen, uv-straling, medicijnen en alcohol werken een gevoelige huid in de hand.

Twijfel je of je een gevoelige huid hebt en of het bijvoorbeeld geen eczeem, rosacea of couperose is laat je huid dan eens door een dermatoloog bekijken. Zo weet je zeker dat je met de juiste producten voor jouw huidtype en huidbehoeften aan de slag gaat.

Do’s en dont’s bij een gevoelige huid
– Als je een gevoelige huid hebt dan kan je producten met alcohol, zeep, parfum en kleurstoffen het beste proberen te vermijden maar er zijn ook bepaalde voedingsmiddelen die een reactie uit kunnen lokken. Vaak heb je dit al snel in de gaten als je een beetje bijhoudt wat je eet en hoe je huid reageert. Voedingsstoffen als cafeïne, alcohol, scherpe/pittige kruiden en hete/warme dranken staan erom bekend dat ze huidreacties kunnen veroorzaken.

– Probeer schuimende producten te vermijden; kies liever voor een creamy reiniger, een hydrofiele/olie/balm variant en/of een micellaire lotion. Probeer scrubhandschoentjes, gezichtsborstels en scrubs met scrubdeeltjes erin te vermijden, ga voor een zachte peeling om de huid te ontdoen van dode huidcellen. Probeer je een nieuw product uit? Smeer dan eerst een klein beetje achter je oor of aan de binnenkant van je elleboog en kijk of dit een reactie geeft.

– Gebruik je make-up zoals primers en foundations dan is het ook aan te raden om hierbij eens te kijken naar de ingrediëntenlijsten. Je kan je basis qua producten voor reiniging en verzorging dan wel aanpakken, maar als je vervolgens make-up met voor jouw huid irriterende stoffen gebruikt doe je het effect van je huidverzorging juist teniet.

– Als je de zon in gaat, kies dan voor een product met een mineraal zonnefilter zoals titaniumdioxide en zinkoxide en probeer olie in zonnebeschermingsproducten te vermijden, dit kan namelijk bij de echt gevoelige huidjes een allergische reactie oproepen met een jeukende, rode huid en kleine irritatiebultjes als gevolg. Bekijk eens mijn favoriete gezichtscrèmes voor de gevoelige huid met een hoge SPF en lees het artikel over zonbescherming ook zeker nog eens door als reminder, zeker met het warme weer wat er weer aankomt.

Producten voor een gevoelige huid:

gevoelige huid tips
In de nieuwe Biodermal verzorgingslijn voor de (zeer) gevoelige huid vind je een micellair reinigingswater, een dagcrème en een nachtcrème die allemaal geen parfum bevatten, dermatologisch getest en pH-huidneutraal zijn. Er zitten vooral fijne kalmerende en hydraterende ingrediënten in zoals glycerine, panthenol (vitamine B5), haverextract, vitamine E, luffa olie, zoete amandelolie, kamille extract en druivenpitolie.

Biodermal (zeer) gevoelige huid micellair reinigingswater 200ml, €12,49
Biodermal (zeer) gevoelige huid dagcrème 50ml, €19,99
Biodermal (zeer) gevoelige huid nachtcrème 50ml, €19,99

gevoelige huid tips

De Beautypillow staat vooral bekend als hulpmiddel voor je haren – het zou zachter, beter in model en makkelijker doorkambaar zijn na het slapen hierop – maar voor je huid zitten er ook voordelen aan. Door het zachte satijn ontstaat er veel minder druk en wrijving op de huid wat slaapvouwen voorkomt, verkoelend aanvoelt op de huid en roodheid door warmte en wrijving verminderd. Vanwege deze en de anti-allergene eigenschappen wordt een satijnen kussensloop ook bij de gevoelige huid aangeraden.

De Beauty Pillow is verkrijgbaar in verschillende kleuren voor €22,95 per stuk. Ik vind het zelf heel lekker liggen en zie het zeker als hulpmiddel bij mijn drogere en gevoeligere huid maar ook als ondersteuning voor mijn haar en hoofdhuid omdat ik mijn haar wil laten groeien en het hierdoor minder wrijving en warmte krijgt dan bij een normale kussenhoes.

gevoelige huid tips

De nieuwe Yves Rocher sensitive végétal lijn bestaat uit 8 producten die allemaal geen parfum, parabenen, minerale oliën, ‘harde’ alcohol en kleurstoffen bevatten. Er zit onder andere glycerine, shea boter, algenextracten, koolraapolie, vitamine E, acacia extract en extracten van Siegesbeckia Orientalis uit Madagaskar in verwerkt wat een geneeskrachtige kalmerende werking op de huid heeft.

Yves Rocher sensitive végétal soothing micellar water 2-in-1 200ml, €7,90
Yves Rocher sensitive végétal intense soothing concentrate 40ml, €18,00
Yves Rocher sensitive végétal targeted comfort care oogcrème 15ml, €12,90
Yves Rocher sensitive végétal anti-redness moisturizing cream 50ml, €15,90

Mocht jij een gevoelige huid hebben dan hoop ik dat je wat aan dit artikel hebt gehad :) Als er een bepaald onderwerp qua huidtypes, verzorging, huidproblemen en/of ingrediënten is waar je graag meer over zou willen lezen, dien dan gerust een verzoekje in via de reacties onder dit artikel.

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?
Dit artikel bevat product(en) die ik heb ontvangen van een merk of bedrijf.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Bianca
  Reply Bianca 29 juni 2015 at 18:24

  Super goede info. Ik volg pas heel kort jou blog. Volg veel beautyblogs, en ook deze van jou staat bij mijn fovorieten.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 30 juni 2015 at 08:25

   Wow, heel erg leuk om te horen!

 • Avatar van Manon
  Reply Manon 29 juni 2015 at 13:28

  Handige tips. Hmm ik heb opzicht best wel een gevoelige huid en gebruik een faoming reiniger , daar kan ik dan het beste mee stoppen

 • Avatar van AA Beautyaddicts
  Reply AA Beautyaddicts 29 juni 2015 at 12:44

  Goede tips! Gelukkig is mijn huid niet zo gevoelig!

 • Avatar van kellycaresse
  Reply kellycaresse 29 juni 2015 at 10:32

  Wat een fijn artikel! Ik heb ook een gevoelige huid, die beauty pillow lijkt me fijn

 • Avatar van beautifulday4makeup
  Reply beautifulday4makeup 29 juni 2015 at 09:17

  Ik heb gelukkig een niet al te gevoelige huid, hoewel ik ver weg moet blijven van tea tree

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 29 juni 2015 at 08:47

  Zeer handige tips!
  Die kussen lijkt me geweldig.

 • Avatar van BEAUZ
  Reply BEAUZ 29 juni 2015 at 08:35

  Waardevolle informatie en het satijnen kussen lijkt mij geweldig fijn om op te slapen :)

 • Avatar van Fleur
  Reply Fleur 29 juni 2015 at 08:26

  Mijn huid is een beetje gevoelig. Wat een fijne tips! Die producten van Yves Rochez zijn goed bestaalbaar! Ik ga dit artikel delen komende zondag in mijn sharing sunday blog :)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 29 juni 2015 at 09:32

   Heel erg leuk, alvast bedankt!

 • Avatar van 40PlusVrouw
  Reply 40PlusVrouw 29 juni 2015 at 07:42

  Dank je voor deze info! Ik ben zelf ook weer wat wijzer geworden.

 • Avatar van femkedj
  Reply femkedj 29 juni 2015 at 07:01

  Ik vind jouw artikelen over huidverzorging altijd van grote waarde.. Je weet er zo veel van en kan er zo goed over uitleggen! Ik weet zeker dat dit artikel voor veel meiden nuttig kan zijn :-)!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 29 juni 2015 at 09:32

   Dankjewel voor je enthousiaste reactie, heel erg leuk om te horen!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.