Lifestyle

Happylist | Blote voetjes!

17 juni 2015

nederlandschoon
Iets waar ik persoonlijk heel erg vrolijk van word en wat mij echt een zomers feel good gevoel geeft is met de blote voetjes buiten zijn, of dat nu op het strand of bijvoorbeeld in het park is. Komende zondag gaat de zomertijd in en tegelijkertijd start ook officieel het blotevoetenseizoen. Op blote voeten lopen is ook nog eens erg goed voor je hart, houding en humeur dus trek die sokken en schoenen uit, fris je voeten lekker op en geniet van dat lekkere frisse gevoel van de voetjes in de buitenlucht!

Je voetzolen hebben 200.000 zenuwuiteinden die maar wat graag de omgeving verkennen. Lekker met je tenen in het gras, met je voeten in de modder, wandelen over houtsnippers.. Nederland kent steeds meer zogenaamde Blotevoetenpaden; routes die speciaal gemaakt zijn om lekker op blote voeten te lopen. Blote voeten zijn helemaal hot!

nederlandschoon
Deze zomer kan je via de website van Supporter van Schoon een motivatie indienen voor jouw favoriete schoonste park en daarmee kans maken op één van de Blotevoetenprijzen. Zo is er onder andere een Blotevoeten Voetbalclinic onder leiding van een profvoetballer, een Picknick-prijs met een chef-kok en iets leuks waarvan ik hierboven een hint weggeef te winnen en wordt er in één van de schoonste parken een languit-ligconcert georganiseerd waar je liggend in het gras kan gaan genieten van de muziek van een klassiek orkest.

Om Nederland bewust te maken van het belang van schoon, gaat de jaarlijkse Parkencampagne weer van start. Er zijn in Nederland 785 parken en Supporters van Schoon zetten zich weer in om ervoor te zorgen dat deze zo schoon zijn dat je er geen schoenen nodig hebt. Zowel de Parkencampagne als Supporter van Schoon zijn initiatieven van NederlandSchoon.

Zet jouw favoriete schone park in het zonnetje via deze website en maak kans op één van de toffe Blotevoetenprijzen. En.. hou de parken schoon :) Meld je aan als Supporter van Schoon en gooi papiertjes, kauwgom en meer afval gewoon in de prullenbak. Zo houden we het groen in de buurt met z’n allen schoon om lekker van te kunnen genieten.

Klik hier voor de actiewebsite voor meer informatie.

Voor mij als Arnhemse is Park Sonsbeek een favoriete spot voor de zomer :) Welk park in jouw buurt is jouw favoriete plekje?

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?
Dit artikel is gesponsord.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 18 juni 2015 at 12:39

  Ik ken dit helemaal niet!
  Wat een goed concept.

 • Avatar van Laura
  Reply Laura 17 juni 2015 at 22:40

  Ik ben nog nooit naar een blotevoetenpad geweest en dat terwijl ik bijna altijd op blote voeten loop als de temperaturen een beetje omhoog gaan. Volgens mij is Brunssum ( Zuid-Limburg ) het voetenpad wat voor ons het dichtste bij is.

 • Avatar van Femke
  Reply Femke 17 juni 2015 at 20:17

  Mijn favoriete park in Breda is het Engels park. Dit is een vrij onbekend parkje wat in het centrum van Breda ligt, althans aan de rand van het centrum. Je hebt daar een wijk met allemaal chique huizen en daartussen ligt dit Engels parkje. De enigen die ik ken die daar komen zijn wat mensen die daar zelf wonen, of wat hangjeugd van een school in de buurt and that’s it. Heerlijk om daar af en toe te zitten :-)!

 • Avatar van Anoek
  Reply Anoek 17 juni 2015 at 19:03

  Leuk dat je schrijft over blotevoetenpaden.. Ben er eens geweest, zo leuk!
  als ik thuis komt, zijn mijn schoenen eerder uit dan mijn jas,

 • Avatar van Sonja
  Reply Sonja 17 juni 2015 at 18:38

  Goed idee, leuke stimulans ook!

 • Avatar van Cindy
  Reply Cindy 17 juni 2015 at 18:21

  Ik hou van parken.Erg goed dat dit initiatief er is!

 • Avatar van Fleur
  Reply Fleur's Beautytips 17 juni 2015 at 18:11

  Het Griftpark en t Lepelenburg vind ik fijne parken in mijn stad Utrecht :) Laten we het inderdaad schoon maken en houden.

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.