Huis & interieur

Interieur inspiratie | Fotobehang

19 juni 2015

interieur inspiratie
Ik heb al vaker artikelen geschreven vol met heerlijke interieur inspiratie hoe je aan de slag kan met een bepaalde accentkleur in je huis of juist één bepaalde kleur helemaal doorvoert in je huis om een bepaalde rust te creëren. Er zijn nog veel meer leuke tips en tricks om een huis meer eigen te maken of een bepaalde ruimte een gevoel mee te geven, zoals bijvoorbeeld met fotobehang. Ik laat je vandaag de effecten van verschillende soorten fotobehang zien en welke ik heb gekozen om mee aan de slag te gaan om een kamer een makeover te geven.

interieur inspiratie
interieur inspiratie
interieur inspiratie
interieur inspiratie
Natuurafbeeldingen doen het altijd erg goed in de slaapkamer omdat ze heel rustgevend werken op de zintuigen. En als je dan ook nog eens kiest voor koele en frisse tinten van pastelblauw tot groentinten en vergrijsd lavendel werkt dit dubbel zo rustgevend. Er zijn trouwens nog meer tips om beter te kunnen slapen, handig om rekening mee te houden of iets mee te doen. Lees ook zeker eens deze twee artikelen die ik er eerder over schreef:

tips voor een goede nachtrust #1
tips voor een goede nachtrust #2

Mocht je nu een grote badkamer hebben met een vrije wand of een badkamer en suite, dan kan een fotobehang met bomen, de zee, zonsopkomst/zonsondergang of bijvoorbeeld een waterval ook heel mooi zijn.

interieur inspiratie
interieur inspiratie

Mocht je qua interieur nu voor rustige kleuren gekozen hebben en kan een bepaalde kamer wel wat extra’s gebruiken, dan is een fotobehang ook een makkelijke manier om de kamer in redelijk korte tijd een compleet andere uitstraling te geven.

Wat je nodig hebt zijn een vrije dag, behanglijm, kwast, een behangtafel (kan je ook huren/lenen), een stanleymes, aandrukrol en een loodlijn. Oh, en natuurlijk is het handig als jij zelf en/of je vriend(in) kan behangen, maar je kan eventueel ook een handige buurman, vader, broer, oom of kennis vragen je te helpen.

interieur inspiratie
interieur inspiratie

Zelf heb ik bovenstaand prachtig fotobehang gekozen van 368x249cm om op de slaapkamer op de wand waar het hoofdbord tegenaan staat aan te gaan brengen. De natuurelementen zoals de vogels en bloemen en het aquarel-achtige wat erin verwerkt is geeft het geheel wat rustgevends en de kleuren vinden Paul en ik prachtig en geven ons echt zo’n feel good gevoel. Het gaat nog even een precisieklusje worden, maar ik kan alvast niet wachten tot het op de muur zit.

Het is leuk om te merken dat ons huis steeds meer ‘af’ is en we steeds meer tevreden zijn met hoe alles nu is. Alleen nog even mijn werkkamer aanpakken binnenkort, want daar wil ik echt graag wat meer kleur en licht in hebben. Ik hou je op de hoogte! Een voor- en na makeover artikel lijkt me wel leuk? Eerst nog even de tijd vinden om ermee aan de slag te kunnen gaan..

Via deze link kan je de andere interieur inspiratie artikelen die ik eerder schreef terugvinden, leuk om lekker doorheen te snuffelen :)

Welk interieurproject staat als volgende op jouw lijstje?

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?
Dit artikel bevat product(en) die ik heb ontvangen van een merk of bedrijf.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Jenneke
  Reply Jenneke 16 januari 2019 at 09:24

  Ondanks dat fotobehang best wel druk is, kan het juist ook je ruimte groter laten lijken! Bijna een soort doorkijk ofzo omdat er diepte in een foto zit. Wel belangrijk dus dat de pixels zo scherp mogelijk zijn!

 • Avatar van beautifulday4makeup
  Reply beautifulday4makeup 21 juni 2015 at 13:45

  Ik fotobehang altijd erg leuk ogen

 • Avatar van Miriam
  Reply Miriam 21 juni 2015 at 11:43

  Oh my…die eerste (en laatste) foto! In LOVEEEE. Hebben! <3 :D

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 20 juni 2015 at 10:32

  Wat zitten er zoveel mooie bij!

 • Avatar van Dana
  Reply Dana 19 juni 2015 at 23:28

  Dat bloemen behang *hearteyes*

 • Avatar van Nathalie
  Reply Nathalie 19 juni 2015 at 21:06

  Oh wat mooi en speciaal! Ik ben al gelijk aan het bedenken waar ik dit ook zou kunnen hangen. Ik vind de prijs ook erg meevallen. Graag de foto’s wanneer je er klaar mee bent, want ben toch best benieuwd hoe dit nu IRL gaat en er uit ziet :)

 • Avatar van Carlijn
  Reply Carlijn 19 juni 2015 at 17:55

  Wat ontzettend mooi! Kan je de precieze link sturen van dit behang? Ik heb de site doorzocht maar kan deze nergens vinden…. :(

 • Avatar van Femke
  Reply Femke 19 juni 2015 at 17:52

  Wat een toffe inspiratiefoto’s.. Ik heb al volgende interieur ‘ding’ op mijn lijstje staan: het liefste een heel nieuw huis (we zijn flink aan het bezichtigen ;-) ).. Zo niet, dan een bepaalde wand in mijn woonkamer, daar mag nog wel wat komen.. Of het een schilderij, planken, behang of what so ever moet worden.. geen idee, daar denk ik nog over na :-)!

 • Avatar van Jess
  Reply Jess 19 juni 2015 at 17:32

  Wat gaaf! Ik zou dat zo graag willen op de muur bij de keukentafel maar vriendlief ziet het helaas niet zo zitten. Pfff, mannen ;-)

 • Avatar van Manon
  Reply Manon 19 juni 2015 at 17:28

  Van die eerste foto werd ik al blij , ik vind het er super leuk uitzien

 • Avatar van Debbie
  Reply Debbie 19 juni 2015 at 14:49

  Super leuk! Ik ben regelmatig aan het snuffelen, we hebben een nieuwbouw appartement gekocht wat eind dit jaar opgeleverd wordt. Ben alleen zo bang dat ik het behang er niet netjes opkrijg, maar ik zou het wel misschien in 1 kamer kunnen proberen.

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.