Beauty

Jane Iredale | Smooth Affair & Glow Time

11 juni 2015

jane iredale review
Jane Iredale is een mineraal make-upmerk wat naar mijn mening te weinig aandacht krijgt, want het heeft echt prachtige producten in het assortiment. Zo liet ik onlangs al de Powder Me SPF30 zien en wil ik vandaag nog twee erg fijne producten met jullie delen, namelijk de Smooth Affair primer & brightener en de Glow Time full coverage mineral BB cream. Als je op zoek bent naar een verzorgend product wat zorgt voor een gladde basis onder je make-up, je een mooie glow geeft èn een volledige dekking dan zit je met deze twee producten wel goed. Oh, en héél fijn om te weten: ze hebben erg lichte kleuren in het assortiment zitten, zodat de Sneeuwwitjes onder ons ook goed kunnen slagen! Lees verder voor meer informatie, foto’s, swatches en looks in deze Jane Iredale review.

jane iredale review
jane iredale review
Jane Iredale Smooth Affair facial primer & brightener 50ml, €50,00
Deze primer voor onder je make-up zorgt voor een gladde en frisse basis waardoor je make-up langer en beter blijft zitten en verzorgt tegelijkertijd je huid met ingrediënten als glycerine, appelextract, chlorella, witte thee extract, groene thee extract, aloë vera, grapefruitextract, olijfolie, royal jelly, vitamine E, zonnebloemolie en kamperfoelie extract. Je kan dus zeggen dat dit naast een primer ook een verzorgingsproduct is en zelfs ik met mijn drogere huid hoef er niet per se een dagcrème onder te dragen, zeker in combinatie met de Glow Time.

Een kleine hoeveelheid is meer dan voldoende om je gezicht mee in te kunnen smeren. Het product ruikt lekker fris naar citrus en maakt de huid heerlijk soepel en laat deze gelijk zachter en gladder aanvoelen. Misschien een puntje om bij stil te staan als je er niet goed tegen kan: dit product bevat wel siliconen, maar voelt een heel stuk minder ‘glibberig’ aan dan andere primers op siliconenbasis. Met deze primer voelt mijn gezicht lekker zacht en soepel aan de hele dag door en hij zorgt er ook nog eens voor dat mijn make-up echt langer en mooier blijft zitten. Zeker in de zomer of met feestjes een onmisbaar product in mijn make-uproutine.

jane iredale review
jane iredale review
Jane Iredale Glow Time full coverage mineral BB cream 50ml, €50,00
Deze BB cream zou eigenlijk gerust een full coverage foundation mogen heten, maar ik snap wel waarom er gekozen is voor de term BB cream aangezien ook dit product weer een heleboel fijne ingrediënten bevat. Zo zit er onder andere witte thee extract, groene thee extract, aloë vera, grapefruitextract, glycerine, appelextract, chlorella, vitamine E, zonnebloemolie en kamperfoelie extract in, wat het verzorgende en herstellende eigenschappen meegeeft. De SPF25 die eraan is toegevoegd is zelfs tot 40 minuten waterbestendig en is ook tot erg donkere kleuren verkrijgbaar. Mocht je er gevoelig voor zijn: ook dit product bevat siliconen.

Ik heb deze BB cream in de lichtste kleur die verkrijgbaar is, BB1, en ik kan je zeggen dat deze kleur ook echt héél erg licht is. Hij is voor mij persoonlijk misschien zelfs net ietsjes te licht waardoor hij voor de winterperiode misschien beter zou passen en ik eens moet uitkijken naar BB2 die voor nu waarschijnlijk beter aansluit. De ondertoon is redelijk neutraal, niet te roze/koel of te oranje/warm en ook de BB cream heeft die lekkere frisse citrusgeur. De textuur is iets aan de dikkere kant en zonder te overdrijven heb je maar een hoeveelheid ter grootte van een erwt nodig om je hele gezicht te kunnen bedekken en een deel van je hals mee te kunnen nemen. De tube is al een stuk groter dan de gemiddelde 30ml flacons van foundations en doordat het product ook nog eens zo zuinig in gebruik is kan je hier echt heel erg lang mee vooruit en maakt dit de prijs meer dan waard.

jane iredale review
Door de dikke textuur van de BB cream en de enorme dekking die deze geeft vind ik het zelf het prettigst om hem 1 op 1 te mengen met de Smooth Affair primer zodat er een luchtigere substantie ontstaat die zich heel prettig laat aanbrengen met vingers, kwast en Beautyblender. Hij voelt prettig aan op de huid, dekt zelfs pigmentvlekjes en littekentjes zonder moeite en geeft een satijnen finish met een natuurlijke glow. Qua houdbaarheid komt hij aardig in de buurt van de Estée Lauder double wear foundation en blijft hij erg lang mooi op z’n plek.

jane iredale review
jane iredale review
Door de enorm goede dekking van de BB cream kan het eenmaal aangebracht er wel heel erg als een masker uit komen te zien, waardoor ik het zelf onmisbaar vind om hierna nog even aan de slag te gaan met een shapingkleur, bronzer en blush. Zoals je ziet is het eindresultaat – ondanks de volledige dekking – dan alsnog redelijk natuurlijk om te zien. Love it! Voor mij persoonlijk niet een product voor elke dag, maar wel eentje voor lange dagen met afspraken en events buiten de deur en feestjes waarbij je er perfect uit wil zien.

Fijn om te weten: de producten van Jane Iredale bevatten geen minerale make-up in nanoformaat, bevatten geen parabenen, bevatten ontstekingswerende ingrediënten, zijn klinisch en dermatologisch getest op veiligheid en allergieën, zijn niet comedogeen, olievrij en niet getest op dieren. Op de website van Jane Iredale kan je een verkooppunt bij jou in de buurt zoeken.

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?
Dit artikel bevat product(en) die ik heb ontvangen van een merk of bedrijf.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van klaartje
  Reply klaartje 12 juni 2015 at 02:12

  De dekking van de BB is echt geweldig! Ik had al wel eens van dit merk gehoord en vind het leuk om er eens een review van te zien/lezen. x

 • Avatar van Tisha
  Reply Tisha 11 juni 2015 at 23:21

  Ik heb vrij weinig verstand van primers, bb creams en andere goedjes die je op je gezicht moet smeren, maar ik ben intens verliefd op deze tubes. Want. Alleen al om ze mooi op de plank te laten staan.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 12 juni 2015 at 10:12

   Ze zijn ook echt heel erg stijlvol vormgegeven èn superhandig in gebruik met doseren, je pakt niet snel teveel bijvoorbeeld :)

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 11 juni 2015 at 22:40

  Het ziet er goed en zeer dekkend uit!

 • Avatar van AA Beautyaddicts
  Reply AA Beautyaddicts 11 juni 2015 at 19:19

  Wat een mooie en goede dekking!!

 • Avatar van Femke
  Reply Femke 11 juni 2015 at 18:22

  Hele mooi producten.. Ik vind die BB-cream wel heel erg mooi zeg! Voor mij zijn beide producten momenteel even geen optie want ik mag van mezelf voorlopig niks kopen, of in ieder geval geen producten boven de 20 euro haha!

 • Avatar van FabulousHeidi
  Reply FabulousHeidi 11 juni 2015 at 17:31

  Die BB cream ziet er echt zo goed uit! Ik ben momenteel de Smooth affair aan het testen. Die geur is echt zo lekker! Jammer dat er siliconen in zetten dat wel. Resultaat mag er zeker wezen!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 12 juni 2015 at 10:14

   Ik ben alvast heel benieuwd naar jouw review over Smooth Affair! :)

 • Avatar van Fleur
  Reply Fleur's Beautytips 11 juni 2015 at 17:17

  Ziet er erg mooi uit! Wel een luxe product gezien de prijs maar hij maakt het dus wel waar. Fijne review, ik kende dit merk nog niet.

 • Avatar van Manon
  Reply Manon 11 juni 2015 at 16:37

  Zo dat ziet er wel erg goed uit!

 • Avatar van Lisa - ElisabethsMusthaves
  Reply Lisa - ElisabethsMusthaves 11 juni 2015 at 13:15

  ik ken het merk wel maar je hoort er inderdaad niet veel over ziet er wel heel goed uit

 • Avatar van Tania
  Reply Tania 11 juni 2015 at 12:40

  Wat een mooi glow heb je hiermee. Moet ik zeker ook eens proberen

 • Avatar van Marijke - de beste versie van jezelf
  Reply Marijke - de beste versie van jezelf 11 juni 2015 at 11:57

  Dit merk spreekt me wel aan, vooral de bb klinkt erg goed!

 • Avatar van Mieke
  Reply Mieke 11 juni 2015 at 11:42

  Ziet er goed uit! Fijn ook dat het een echt licht kleurtje is!

 • Avatar van beautifulday4makeup
  Reply beautifulday4makeup 11 juni 2015 at 11:12

  Je gelaat met de BB cream is echt supermooi en glowy

 • Avatar van Lizet van Gestel
  Reply Lizet van Gestel 11 juni 2015 at 11:00

  Ik vind m op de na foto idd wat te licht voor je maar op de foto waar je verder bent opgemaakt ziet ie er heel goed uit.
  Mooie dekking…
  Ik had nog nooit van t merk gehoord…mss eens kijken voor een proefmonster aangezien mijn huid erg gevoelig is .

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.