Eten & drinken Mama & Kind

Frisse zomersmoothies voor kids op basis van geitenmelk

7 juni 2015

kabrita peutermelk
Ik blijf het leuk vinden om Shae regelmatig eens wat anders dan de standaard producten voor te zetten en sta dan ook vaak in de keuken om eens wat nieuws klaar te maken voor haar. Vanwege het warmere weer bedacht ik enkele zomerse smoothies op basis van geitenmelk. Zo krijgt je kindje voldoende vocht, fruit en vezels binnen en maakt het zo een gezond en verantwoord tussendoortje.

 

kabrita peutermelk
kabrita peutermelk
Kabrita
Geitenmelk is steeds populairder aan het worden en dat is niet vreemd als je kijkt naar alle voordelen ervan. Het is licht verteerbaar, rijk aan vitamines en mineralen, mild van smaak en zacht voor de maag en darmen. Hierdoor is het bijvoorbeeld een goede basis voor kindervoeding en is het ook aan te raden bij kindjes die koemelk slecht kunnen verdragen. Vanwege een eventuele kruisreactie is geitenmelk niet aan te raden bij kindjes met vastgestelde koemelkallergie, maar bij melkintolerantie kan het wel klachten als eczeem, luieruitslag, verstopping en/of krampjes verminderen of zelfs laten verdwijnen.

Kabrita is voorstander van borstvoeding en vindt dit het allerbeste voor je kindje, maar soms lukt borstvoeding helaas niet of is er een opvolgmelk nodig bij het afbouwen van de borstvoeding. De geitenmelk van Kabrita komt van Nederlandse boeren en is dus helemaal ‘Made in Holland’. Alle producten van Kabrita hebben een samenstelling van vitamines, mineralen, onverzadigde vetzuren (AA & DHA), prebiotische vezels (GOS / FOS), en de speciale DigestX OPO-vetblend, zodat de voeding volledig voldoet aan de laatste wetenschappelijke inzichten voor gezonde babyvoeding.

kabrita peutermelk
kabrita peutermelk

Onze ervaring? Shae is nog duidelijk te jong om te praten en een uitgebreide mening te geven, maar ze vond de smoothies op basis van Kabrita als ook de pure Kabrita Peutermelk duidelijk goed smaken. Ze reageerde met een duidelijke ‘mmmm’ en daarbij het bekende gebaar voor ‘lekker’. Ik heb zelf ook even geproefd en ik vond het opvallend dat de smaak lekker puur, mild, licht en fris is en eigenlijk nauwelijks verschilt met de smaak van babyvoeding op basis van koemelk.

Kabrita is onder andere verkrijgbaar bij Etos, de apotheek en de Kabrita webwinkel voor €27,95 per blik van 800 gram.

kabrita peutermelk
kabrita peutermelk

Smoothies
Met de Kabrita Peutermelk als basis kan je eindeloos variëren voor smoothies en eigenlijk is dit heel erg makkelijk. Je maakt een gewenste hoeveelheid geitenmelk klaar volgens de verpakking en voegt hier ongeveer 50 gram fruit aan toe. Mijn tips hiervoor zijn een goede blender zodat het echt een luchtige massa wordt en om in de zomer te kiezen voor fruit van het seizoen en het liefst de ingevroren variant (kan je zo kopen maar ook zelf invriezen in afgewogen zakjes). Zo heb je altijd binnen no time een koude en gezonde vervanger voor het flesje melk bij de hand :)

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?
Dit artikel is gesponsord.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Merin Veronique
  Reply Merin Veronique 8 juni 2015 at 10:02

  Aan haar oogjes te zien had ze er geen moeite mee de geitenmelk op te drinken :)! Ik las laatst ergens dat koeienmelk inderdaad juist heel ‘onnatuurlijk’ blijkt te zijn om te drinken en geitenmelk beter is. Goed dat ze dit ook in kinderproducten doorvoeren.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 8 juni 2015 at 10:23

   Ik vind het ook heel erg interessant wat er meer en meer over koemelk naar buiten wordt gebracht. Fijn dat er steeds meer alternatieven komen :) En nee, ze vond het inderdaad heerlijk! ^^

 • Avatar van FabulousHeidi
  Reply FabulousHeidi 8 juni 2015 at 09:54

  Wat een dotje is het toch :-) ik wist het inderdaad wel, het schijnt dat als je een ontgift kuur gaat doen dat je geen soya, geen koeienmelk maar wel geitenmelk mag. Wel fijn dat het in deze vorm nu ook voor kindjes is (dat wist ik dan weer niet) het schijnt het dichtst bij moedermelk te liggen.

 • Avatar van Dineke
  Reply Dineke 7 juni 2015 at 23:31

  Op deze foto’s lijkt Shae echt enorm veel op jou!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 8 juni 2015 at 10:23

   Ahwww, een groter compliment is er bijna niet hoor. Dankjewel! ♥

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 7 juni 2015 at 20:22

  Wat fijn dat dit nu ook te koop is want vroeger had men dit niet.

 • Avatar van Andrea •TrendyMommy.nl
  Reply Andrea •TrendyMommy.nl 7 juni 2015 at 20:12

  Wij zijn fan, ik geef het al heel lang aan Elena!

 • Avatar van Lisanneleeft
  Reply Lisanneleeft 7 juni 2015 at 18:56

  Kleine opmerking: Veel mensen die niet tegen koemelk kunnen, kunnen ook niet tegen geitenmelk, in verband met het feit dat de bepaalde stoffen die de reactie veroorzaken zo op elkaar lijken. Niet voor iedereen die niet tegen melk kan geschikt dus helaas!

  Alsnog natuurlijk voor sommige kinderen zeker een goed alternatief :)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 7 juni 2015 at 21:36

   Die waarschuwing had ik er al in staan :)

   • Avatar van Lisanneleeft
    Reply Lisanneleeft 8 juni 2015 at 11:23

    Haha, wat dom van me, ik heb duidelijk met mijn neus gelezen. Sorry!

    • Avatar van Desirée
     Reply Desirée 8 juni 2015 at 13:00

     Is niet erg! En zo’n waarschuwing kan maar beter 2 keer dan niet gegeven worden :)

 • Avatar van Lizet van Gestel
  Reply Lizet van Gestel 7 juni 2015 at 17:57

  Wij (mijn dochtertje en ik ) zijn gek op smoothies…Geitenmelk nog nooit geprobeerd ..Kun je hiervoor ook de verse variant gebruiken die je bv bij de Ah kunt vinden?

 • Avatar van Kimberley
  Reply Kimberley 7 juni 2015 at 15:58

  Geitenmelk, eigenlijk had ik er nog nooit over nagedacht om dat aan de kindjes te geven. Het klinkt wel goed!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.