Beauty

Lush UK aankoopjes ♥

26 juni 2015

Lush haarproducten
In het verleden hebben we hier in huis een flinke Lush verslaving gehad waarbij we onszelf echt een halt toe moesten roepen, want zo’n beetje alle kasten en plankjes werden ingenomen door een zwarte potjes-en-dopjes invasie ;) Paul en ik hebben gewoonweg een liefde voor het merk en ondanks dat onze collectie tegenwoordig een stuk kleiner is, hebben we enkele favorieten die we steeds weer blijven kopen of bij terugkomen. Zo herinnerde ik me laatst hoe mooi mijn haar was in de tijd dat ik Lush haarproducten gebruikte en ik moest en zou een bestelling plaatsen. Als je echt wat meer dingen wil bestellen dan is het zelfs inclusief verzendkosten voordeliger dit bij Lush UK te doen en zo rekende ik bovenstaande producten af..

Lush Hellstone
Voor vaderdag kreeg Paul onder andere dit parfum van mij: Lush Hellstone. Het is een niche-parfum te noemen en niet iedereen zal hem even lekker vinden, maar voor Paul als man-man en Whiskyliefhebber was het een schot in de roos. Toch altijd een beetje tricky om een geur online te bestellen zonder real life gesnuffeld en geprobeerd te hebben, maar hij vond hem gelijk heerlijk. Het is een geur op jojoba olie basis in plaats van alcohol, is megazuinig in gebruik en blijft de hele dag door goed op zijn huid ruiken.

De parfumolie ruikt naar vetiver, bijenwas, ambrette en komijn en heeft wat weg van de wat rokerige geur in een oud bruin café; heel warm, sensueel en mannelijk. Eerst komt er een wat scherpere en kruidige bosgeur tegemoet, maar hoe langer de geur op de huid is hoe warmer en ‘intiemer’ hij wordt met een heel klein zoetig randje. De geur komt in een pipetflesje met een inhoud van 30ml en kost omgerekend ongeveer €56,33.

Lush haarproducten
Sinds ik heb besloten mijn haren toch weer te laten groeien omdat de haaruitval en het afbreken een heel stuk verminderd is, heb ik ook besloten wat liever te gaan zijn voor mijn haar. Ik kon me herinneren dat mijn haar altijd heerlijk zacht, sterk, glanzend en heerlijk ruikend was in de tijd dat ik voornamelijk Lush producten hiervoor gebruikte en dat ook mijn hoofdhuid toen stukken blijer leek te zijn. Terug naar mijn alltime favorieten van Lush dus: de combinatie van Rehab shampoo en Retread conditioner.

Rehab shampoo is goed reinigend, zacht voor haar en hoofdhuid en er zit onder andere zeewierextract, papayasap, ananassap, zeezout, kiwisap, mangosap, jojoba olie, olijfolie, amandelolie, lavendelolie, pepermuntolie, rozemarijnolie en jeneverbesolie in verwerkt. De geur is heel kruidig en mintig tegelijk, een klein beetje maakt de haren al goed schoon (zelfs als ik stylingproducten heb gebruikt) en het laat mijn hoofdhuid lekker schoon en fris aanvoelen zonder trekkerig gevoel.

Ik heb deze shampoo maar gelijk in de 500ml fles besteld, deze kost bij Lush UK omgerekend ongeveer €25,28.

Lush haarproducten
Lush haarproducten
Retread hair conditioner heeft één nadeel: hij komt in een pot. Een flesje was toch prettiger, zuiniger en hygiënischer geweest. Maar de voordelen die ik merk maken dit meer dan goed. Ik heb voor mijn redelijk steile Europese haar wat iets aan de droge kant is maar een klein beetje nodig, ongeveer ter grootte van een €2,- muntstuk dus kan met de pot van 245g zeker lange tijd vooruit. Deze pot kost omgerekend ongeveer €15,14.

In Retread zitten onder andere de volgende ingrediënten: agargel, sojamelk, meloen, olijfolie, yoghurt, avocado olie, jojoba olie, musk, viooltjes en oranjebloesem. De geur is aan de ene kant lekker fris, maar ook Retread heeft wat poederigs en kruidigs in zich wat ik persoonlijk heel lekker vind.

Ik gebruik trouwens graag de reversed methode om mijn haar te wassen. Oftewel: ik spoel mijn haar goed uit onder de kraan, masseer wat Retread conditioner in, laat dit intrekken tijdens het scrubben, wassen en scheren van mijn gezicht en/of lijf, pak vervolgens wat Rehab shampoo en masseer dit over de conditioner in tot het een crème-achtig schuim wordt en spoel dit vervolgens goed uit. Ik merk dat dit de zachtste manier voor mijn haren en hoofdhuid is met veel shampoos en conditioners :)

Lush haarproducten
Lush haarproducten
Naar de R&B hair moisturiser was ik al even benieuwd en toen Paul erachter kwam dat je hem ook voor in je baard kan gebruiken wilde hij hem ook in huis hebben. Deal! Dit is een erg voedend goedje voor je haar wat vooral geliefd is bij mensen met krullen en kroeshaar, maar je kan hem met elk haartype wel gebruiken om droogte en frizz tegen te gaan. Ik gebruik hem zelf op handdoekdroog haar door echt een heel klein beetje tussen mijn handen te verdelen en dan als serum/leave-in aan te brengen. Mijn haar droogt zo lekker zacht, glanzend en heerlijk ruikend op.

Er zit onder andere havermoutmelk, glycerine, avocadoboter olijfolie, kokosnootolie, jojoba olie, laurierolie, oranjebloesem, jasmijn, capuacu boter en candelilla was in en de geur is poederig en bloemig en de jasmijn is er goed in terug te ruiken ♥ De pot van 100g kost omgerekend €16,19.

Lush haarproducten
Lush haarproducten
Als laatste bestelde ik Silky Underwear mee, een talkpoeder met de heerlijke geur van jasmijn. Deze poeder is gek genoeg door de cacaoboter die erin verwerkt zit ook nog eens een beetje voedend voor de huid. Ik gebruik dit product na het douchen in de zomer op plekjes waar je sneller gaat zweten of plakken, hij werkt redelijk goed bij schurende bovenbenen als je een rok/jurk aan hebt en een parfum gebruiken is hierna bijna niet meer nodig. Oh, ook heel fijn om te gebruiken na het scheren van gevoeligere zones zoals down under en je oksels, het voorkomt irritatie en maakt de huid superzacht. Ik ben zelf zo gek op de geur dat ik hem ook wel eens een beetje tussen de lakens strooi voor het slapen gaan ^^ Een flesje met 60g poeder kost omgerekend €6,34.

Wat zijn producten van Lush die jij echt nog eens wil proberen en wat zijn jouw ultieme favorieten van het merk?

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Teddy
  Reply Teddy 27 juni 2015 at 12:36

  Wat een leuke aankoopjes!

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 26 juni 2015 at 18:19

  Dat ziet er goed uit!
  Ben nu ook zeer nieuwsgierig naar de conditioner.
  Leuk dat jij je kapsel wilt laten groeien ;-)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 27 juni 2015 at 22:53

   Ik hoop alleen dat ik er het geduld voor ga hebben haha, duurt nog wel even voor er echt wat lengte in komt..

 • Avatar van Donna Luisa
  Reply Donna Luisa 26 juni 2015 at 12:50

  Oehh die conditioner lijkt me fijn!

 • Avatar van Manon Boerakker
  Reply Manon Boerakker 26 juni 2015 at 11:43

  Ik heb niet zo heel veel Lush producten, maar ik ben heel benieuwd naar de Rehab Shampoo, ik heb een beetje hetzelfde probleem als jij

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 27 juni 2015 at 22:53

   Misschien kan je eens een proefje vragen en kijken of dat al bevalt?

 • Avatar van beautifulday4makeup
  Reply beautifulday4makeup 26 juni 2015 at 11:01

  Die hairconditioner wil ik ook wel eens proberen

 • Avatar van Vlijtig Liesje
  Reply Vlijtig Liesje 26 juni 2015 at 10:49

  Die rehab lijn lijkt mij wel wat. Mijn haar is behoorlijk vochtarm en ik ben nu altijd in de weer met argan olie.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 27 juni 2015 at 22:54

   Arganolie is ook echt zo’n heerlijk product voor je huid en haar ♥

 • Avatar van fabulousheidi
  Reply fabulousheidi 26 juni 2015 at 10:03

  Wat een hoop heerlijke producten! Ik ben dol op Lush en vaak inderdaad handiger (en goedkoper) om het vanuit UK te bestellen. DE Silky Undewear lijkt me lekker en fijn, die ’s een keer proberen. De Rehab is zeker echt ook een fijn product! :-)

 • Avatar van zjojes
  Reply zjojes 26 juni 2015 at 09:24

  Wij zijn ook Lush fans. Sinds 3 jaar gebruiken we niks anders meer.
  Ik bestel ook altijd in Engeland.
  We hebben alles, op onze tandpasta en deo, vervangen door alles van Lush :)
  Dus we hebben ook heel veel favorieten.
  Groetjes,
  Joyce

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 26 juni 2015 at 09:46

   Ik ben heel benieuwd naar jouw absolute nummer 1 product van Lush?

   • Avatar van zjojes
    Reply zjojes 26 juni 2015 at 09:51

    Dat is een goede vraag! Ik heb veel favorieten. Rub Rub Rub om te scrubben, Ultrabland voor mijn ogen , de mascara, Celestial als dagcreme en D-fluff voor het scheren van mijn benen. Moet ii jog doorgaan?

    • Avatar van Desirée
     Reply Desirée 26 juni 2015 at 09:57

     Oh, nu je het zegt.. Rub Rub Rub is hier al even geleden, maar die vond ik altijd heerlijk inderdaad! D’Fluff moet ik ook maar weer eens halen, die gebruikte mijn man ook graag haha :)

 • Avatar van Seren
  Reply Seren 26 juni 2015 at 08:27

  Een goeie vriendin en ik kijken ook altijd terug naar de tijd hoe mooi ons haar was in de tijd dat we rehab etc voor ons haar gebruikten! Nu heeft zij het eindelijk gekocht en nu jij precies hetzelfde zegt moet ik het toch echt weer halen! Best hairdays of my life.. Tot ik ging ontkleuren..

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 26 juni 2015 at 09:47

   Ah, zie je! Ik ben niet de enige <3 En ontkleuren was hier ook ooit de slechtste beslissing ever, 'gelukkig' is dat er allemaal uit toen ik het kort liet knippen. Nu geduld hebben tot er weer lengte in komt..

 • Avatar van Fleur
  Reply Fleur's Beautytips 26 juni 2015 at 08:16

  Mooie producten! Ik ben geen Lush fan (nog). Soms loop ik voorbij de winkel maar ga er bijna nooit naar binnen. De geuren zijn me vaak iets te sterk. Maar wie weet, als ik er eens de tijd voor neem vind ik er misschien wel een fijn product wat niet al te sterk geurt :)

 • Avatar van Pink it
  Reply Pink it 26 juni 2015 at 07:10

  Wat een mooie producten heb je gekocht :) Zelf heb ik niet zo heel veel met Lush ben vooral gek op de douchegel Snow Fairy x

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 26 juni 2015 at 09:48

   Ah, zo jammer dat die niet het hele jaar door verkrijgbaar is he?

 • Avatar van femkedj
  Reply femkedj 26 juni 2015 at 06:58

  Die hairconditioner wil ik echt nog een keertje proberen, lijkt mij erg fijn :-)!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.