Beauty

Olaz Regenerist elektrische gezichtsreiniger

19 juni 2015

Olaz Regenerist gezichtsborstel
Toen ik deze Olaz Regenenerist gezichtborstel zag was ik gelijk heel benieuwd. De elektrische gezichtsreinigers zijn helemaal hot maar er zijn maar weinig goede budgetvarianten van de Clarisonic, de Philips Visa Pure en het Clinique sonic systeem te vinden. Ik was dan ook heel benieuwd hoe deze variant mij zou gaan bevallen en heb hem uitgebreid getest. Lees verder voor meer informatie, foto’s, vergelijkingen en de review.

Olaz Regenerist gezichtsborstel
Het apparaatje zelf ziet er zeker mooi en professioneel uit, voelt stevig aan en ligt lekker in de hand. Het borstelkopje voelt redelijk zacht, de haartjes staan wat meer verspreid over de kop en hij draait rond in plaats van oscillerend (heen-en-weer) of met sonische trilling. Het apparaatje werkt trouwens op 2 batterijen en is dus niet oplaadbaar en minder waterproof, beter niet in bad of onder de douche te gebruiken dus.

Hiermee merk ik al snel de verschillen op met de andere elektrische reinigers die ik heb, de Clarisonic en het Clinique sonic system, en valt het volgende bij de Olaz variant me gelijk op:

– het borstelkopje is minder zacht
– het is niet volledig waterproof
– het apparaat werkt op batterijen is dus niet op te laden
– het apparaat maakt een ronddraaiende beweging, iets wat een stuk meer belastend voor de huid is dan de heen-en-weer beweging van de Clarisonic of de sonische trilling van de Clinique variant. De ronddraaiende beweging die telkens één kant op gaat ‘trekt’ namelijk meer aan de huid
– het apparaat stopt niet automatisch na een bepaalde periode van gebruik, je moet hem echt zelf uitzetten waardoor je wellicht te lang doorgaat.

Olaz Regenerist gezichtsborstel

Het grootste voordeel van het gebruik van een elektrische gezichtsborstel is dat het de huid dieper en beter reinigt, het geeft een massage waardoor het de doorbloeding stimuleert, verwijdert dode huidcellen en zorgt ervoor dat een serum en crème naderhand beter opgenomen worden. Zeker een aanrader dus om aan je reinigingsroutine toe te voegen. Maar (!) het is belangrijk dat je hierbij de borstel zijn werk laat doen zonder verder enige druk uit te oefenen, hem nooit droog gebruikt en dat je hem hooguit een half minuutje tot minuutje per keer gebruikt. Het is namelijk niet de bedoeling dat je je huid beschadigt..

Er zitten twee standen op het apparaat. Zodra je hem aan zet staat automatisch de snelste stand aan en als je op de onderste knop drukt gaat hij over op de minder snelle en zachtere stand.

Olaz Regenerist gezichtsborstel
Olaz Regenerist gezichtsborstel

Ondanks dat deze Olaz Regenerist gezichtsborstel dus wat nadeeltjes heeft tegenover zijn duurdere zusjes van andere merken is het, als je hem zachtjes en niet te lang gebruikt, zeker geen verkeerd product. De bijgeleverde reiniger met heel kleine scrubdeeltjes is ook nog eens fijn in gebruik en zacht voor de huid, al is elke creamy reiniger fijn om te gebruiken met een gezichtsborstel als deze. Mijn huid is na gebruik van dit apparaat voor 30 seconden op de zachtste stand wel even ietsjes rood, maar dit trekt na een paar minuutjes weg waarna er een zachte huid achterblijft.

In Nederland is dit apparaat nieuw op de markt, maar ik heb ergens het idee dat het een herintroductie is aangezien hij in bijvoorbeeld Duitsland al langere tijd op de markt is. Wat mij hoop geeft dat het microdermabrasiekit van Olaz wellicht ook weer eens terugkomt, want die vond ik superfijn in gebruik en was zeker een goede budgetvariant van de bekende Philosophy The Microdeliviery Peel

Olaz Regenerist gezichtsborstel

Deze Olaz Regenerist gezichtsborstel is verkrijgbaar voor €34,99 inclusief 2 batterijen en de gezichtsreiniger (20ml). Losse borstelkopjes zijn ook verkrijgbaar voor €14,99 per twee stuks.

Tip: bij Kruidvat is er op dit moment de actie dat je op elk 2e Olaz product 50% korting krijgt en in de webwinkel zie ik dat deze actie ook op het apparaat geldt. Schaf je er twee aan (samen met je moeder, zus of vriendin bijvoorbeeld) dan kosten ze dus nog ‘maar’ €26,25 per stuk. Ka-ching!

Gebruik jij al een elektrische gezichtsreiniger in je routine?

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?
Dit artikel bevat product(en) die ik heb ontvangen van een merk of bedrijf.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Gerrie Philipsen
  Reply Gerrie Philipsen 6 oktober 2017 at 11:37

  Vraag: waar moet je hem openen om de batterijen erin te doen?????

 • Avatar van Sarah
  Reply Sarah 20 oktober 2016 at 16:48

  Hoi! In mijn zoektocht naar een gezichtsreinigingsborstel ben ik op op jouw artikel gestuit. Ik twijfel eraan om deze set te kopen van Darphin bij Newpharma: http://www.newpharma.nl/darphin/526078/darphin-borstel-gezichtsverzorging-van-l-institut-sonisch-reinigings-en-massagetoestel-1-kit.html. Je hebt blijkbaar al meerdere elektrische gezichtsreinigers mogen uittesten maar ik vroeg me af of je deze ook al eens de revue had zien passeren ergens? :)

 • Avatar van Leonore
  Reply Leonore 17 september 2016 at 15:29

  Hoe kan 34.99 gedeeld door twee in hemelsnaam 26.25 zijn? Kaching?!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 18 september 2016 at 20:01

   Je kreeg met die actie op het tweede product 50% korting, dus niet op beide items? ;)

 • Avatar van Cindy
  Reply Cindy 29 oktober 2015 at 11:52

  Waar kan je de borstelkopjes zelf kopen? Ik heb het namelijk kwijt :(

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 29 oktober 2015 at 12:02

   Als het goed is bij Kruidvat :)

 • Avatar van Bente
  Reply Bente 6 september 2015 at 12:23

  Super handig, helaas ben ik er allergisch voor en heb allemaal bultjes van gekregen in mijn gezicht. Het lijkt net of ik beginnende acne heb. Test het daarom eerst of je er tegen kunt vooral dat spulletje dat jebeebij krijgt.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 7 september 2015 at 09:43

   Ai, dat is spijtig om te horen! Als je zo’n gevoeligere huid hebt kan ik je aanraden het apparaatje te gebruiken met een milde reinigingsmilk :)

 • Avatar van Anoe
  Reply Anoe 27 juli 2015 at 15:57

  Waat kun je de gezichtborsteltjes kopen? Ik heb m in huis, maar vraag me af hoe ik aan de opzetstukjes kom. Graag tips?

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 27 juli 2015 at 16:09

   Hallo Anoe, deze zouden bij Kruidvat verkocht moeten worden.

   • Avatar van Anoe
    Reply Anoe 28 juli 2015 at 12:08

    Bedankt Desiree. Ik ga straks een kijkje nemen.

 • Avatar van Manon
  Reply Manon 19 juni 2015 at 17:33

  €35,- vind ik nog niet eens zo duur! en het lijkt mij heel fijn om je gezicht mee te reinigen!

 • Avatar van Annette - Ann Ages Gracefully
  Reply Annette - Ann Ages Gracefully 19 juni 2015 at 15:44

  Ik gebruik deze nu 2 jaar (idd in Duitsland gekocht). Ik ben er nog steeds heel erg blij mee. De batterijen gaan superlang mee, pas 1x vervangen tot nu toe en ik gebruik de borstel ongeveer 4x per week. Op mijn site kunnen mensen ook een review vinden als ze er meer over willen lezen. Ik vind het een (budget) toppertje! Leuk dat deze nu ook in NL te koop is met name voor mij voor de aanschaf van extra borsteltjes.

 • Avatar van Amelie
  Reply Amelie 19 juni 2015 at 10:22

  Deze lijkt een beetje op het borsteltje wat ik ooit bij Blokker kocht. Fijn ding hoor! Ik vind het onnodig om meer dan 100€ te besteden als zon goedkopere ook prima werkt. Dat ie dan net wat minder goed is neem ik dan voor lief!

  • Avatar van Amelie
   Reply Amelie 19 juni 2015 at 10:23

   Die van mij werkt trouwens ook op batterijen en gebruik ik ook onder de douche, dat gaat prima, nog geen problemen mee gehad!

 • Avatar van Karen
  Reply Karen 19 juni 2015 at 10:12

  Prima opstapmodelletje. Wat goed van Procter dat ze in het gat springen. Lijkt me iets beter dan die obscure apparaatjes die je bij de Blokker ziet staan.

 • Avatar van beautifulday4makeup
  Reply beautifulday4makeup 19 juni 2015 at 09:50

  Ik heb deze ook. Zelf gebruikte ik deze voor ik mijn Clarisonic had, maar sinds ik die laatste heb, grijp ik eigenlijk niet meer naar deze.

 • Avatar van Beau
  Reply Beau 19 juni 2015 at 08:14

  Wil dit ook wel gaan proberen, ik gebruik nog geen elektrische gezichtsreiniger ;)

 • Avatar van Sonja
  Reply Sonja 19 juni 2015 at 08:07

  Fijn dat je jouw eerlijke mening deelt en bevindingen, want als leek zou ik echt niet weten waar ik op moet letten! Dit zijn echte tips! Ik ga nu eens op onderzoek uit, wil er wel graag 1 hebben/kopen.

 • Avatar van lisette
  Reply lisette 19 juni 2015 at 07:59

  wat een onzin! Dit exacte ding is via aliExpres in China voor 5 euro te koop. Dan is ie niet grijs maar roze. En krijg je er nog 2 andere borsteltjes bij!! Dit sla ik over. Onzin!!

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 19 juni 2015 at 07:34

  Ziet er goed uit alleen erg jammer dat men het apparaat niet kan opladen!

 • Avatar van Bianca
  Reply Bianca 19 juni 2015 at 07:10

  Er staat hier al 1.5 jaar een reinigingsborstel nieuw in de doos, word misschien tijd dat ik die toch eens ga gebruiken :-)

 • Avatar van Femke
  Reply Femke 19 juni 2015 at 07:02

  Hmmm ik wil al een tijdje erg graag een gezichtsborstel kopen.. ik vind ze alleen wat prijzig. Misschien is dit toch een begin, ik ga er eens over nadenken!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.