Lifestyle Persoonlijk

Personal | Maandelijkse doelen (update juni)

20 juni 2015

doelen juni 1 - Personal | Maandelijkse doelen (update juni)
Wow, wat is de afgelopen maand voorbij gevlogen.. Niet normaal meer. Ik heb dan ook zowel zakelijk als privé een erg drukke tijd achter de rug waarbij ik een beetje het gevoel hebt geleefd te worden, maar soms is het even niet anders. Positief blijven dus want er komt nu – voor zoals het er nu naar uitziet – een rustigere maand aan. Ondanks alle drukte kan ik me wel meer focussen op wat belangrijk is en wat moèt gebeuren en merk dat ik echt een andere mindset heb gekregen dan een tijd terug, iets waar ik heel blij mee ben.

Hoe het met mijn doelen is gegaan? *klik*
1. Minderen met mijn (social) mediaverslaving.
Dit gaat eigenlijk verrassend goed! Ik heb mijn telefoon gemiddeld genomen echt een stuk minder in mijn hand en kan het meer en meer loslaten om niet de hele tijd te ‘moeten’ refreshen van mijzelf. Natuurlijk kan het altijd beter, maar social en online media is nu eenmaal mijn werk, dus een balans hierin vinden is echt wel even pittig.

2. Een fittere versie van mijzelf worden.
Ik had mijzelf als doel gesteld dat ik echt weer even in een goede flow met betrekking tot gezonder, meer en regelmatiger eten, meer water drinken en meer beweging krijgen moest komen. Dit gaat me eigenlijk best goed af en ik vind het fijn om hierbij zo gesteund te worden door Paul, want hij is gewoon met mij mee gaan doen. Ik had als doel om 2,5kg af te vallen de afgelopen maand en dit zijn er uiteindelijk 2,4 geworden. Yay! Hier ben ik helemaal blij mee, want het is toch even een nieuw ritme vinden en uitvogelen hoe en wat zo’n nieuwe leefstijl :)

3. Meer boeken lezen.
Ai, niet helemaal in geslaagd want het boek waarin ik vorige maand begonnen was (De 13 Geboden van Amy Morin) heb ik niet meer aangeraakt. Maar, ik heb ondertussen wel enkele andere boeken doorgewerkt zoals deze van Xelly Cabau van Kasbergen en Happy Body. Wel wil ik het boek van Amy Morin zeker op gaan pakken en uitlezen, want het is superinteressant!

doelen juni 2 - Personal | Maandelijkse doelen (update juni)

Welke doelen stel ik mijzelf voor de komende maand?
1. Een fittere en gezondere versie van mijzelf worden.
Dit doel blijft gewoonweg staan. Ik ben nu in een fijne flow en wil dit echt vasthouden want ik heb nog een lange weg te gaan op mijn #roadtosizeperfect. De grootste veranderingen zijn het duidelijk meer water drinken (te beginnen met een groot glas lauwwarm water met citroensap op de nuchtere maag als boost en het lichaam helpen op te starten), dat ik meer plantaardig ben gaan eten, meer eiwitten en wat minder koolhydraten.

Het is op dit moment zelfs zo dat ik het echt merk als ik eens wat ongezonder heb gegeten zoals een flinke after dinner dip na een patatje met mayonaise of flinke hoofdpijn na een gebakje op een verjaardag bijvoorbeeld. Opvallend hoe dat werkt eigenlijk maar het geeft wel een fijne motivatie om gezonder door te gaan. Maar: het moet wel leuk blijven en genieten mag dus ik pak in het weekend zeker wel eens wat lekkers, ga lekker sushi eten, we halen dan wel eens een patatje of eten lekkere broodjes en croissantjes bij het ontbijt. De balans vinden van 80% netjes en gezond en 20% ‘minder goed’ vind ik een mooie :)

Ik stel hierbij dus weer voor dat ik goed water blijf drinken, regelmatig en gezond eet en goed blijf bewegen en wil volgende maand weer 2,5kg kwijt zijn.

2. De boekenkast uitruimen.
Hey, niet alle doelen hoeven enorm ingrijpend en life changing te zijn toch? Maar als er één ding is wat me stoort als ik de woonkamer inloop is het wel die ongeordende boekenkast vol met boeken die er maar wat staan te staan. De echt informatieve boeken die ik er nog regelmatig bij pak, mijn favoriete kookboeken en de boeken die Paul of ik echt nog willen lezen blijven erin staan dus er zullen er ook een heleboel weggaan. Weggooien vind ik wel zonde, dus het is nog maar even kijken wat we ermee gaan doen. Mocht je een tip hebben..?

3. Eindelijk mijn werkkamer eens die makeover geven.
Dit project schuiven we al maaaaanden voor ons uit vanwege tijdgebrek, terwijl het echt niet zoveel tijd hoeft te kosten. Even met z’n tweetjes aan de slag in een weekendje en het is klaar. De verf, handigheidjes qua belichting voor het bloggen, een mooi wandrek, accessoires en dergelijke zijn allemaal al in huis. Geen smoesjes meer dus!

Ik wil echt meer kleur, frisheid, licht en vrolijkheid in mijn werkkamer zodat ik er hopelijk nog prettiger in kan werken ♥

doelen juni 3 - Personal | Maandelijkse doelen (update juni)

Ik merk dat het voor mijzelf echt heel goed werkt om mijn doelen uit te schrijven en er maandelijks ‘maar’ drie aan mijzelf te geven om aan te werken. Dat de doelen gelezen worden door tienduizenden mensen werkt natuurlijk als een flinke stok achter de deur en het is leuk om elkaar zo te motiveren om meer uit onszelf te halen :)

Hoe gaat het met jouw persoonlijke doelen? En welke stel jij voor jezelf voor de komende maand?

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van smilingbeauties
  Reply smilingbeauties 25 juni 2015 at 21:42

  Goed bezig! Je boeken zou je op Marktplaats of 2e hands op bol.com kunnen verkopen bijv. Geld in een spaarpotje mikken en het na een tijdje er uit halen om bijv iets leuks met zn drietjes van te doen of iets van je wishlist te kopen :)

 • Avatar van Imke
  Reply Imke 23 juni 2015 at 14:42

  Mooie doelen en fijn dat je merkt dat je je er ook lekkerder door voelt. Ik ben ook gezonder aan het eten. Dat betekent veel ingredientenlijsten eten en nieuwe dingen proberen. Ik merk ook dat ik meer energie heb, of in ieder geval minder tegenzin om dingen te doen. Ander groot doel ik me minder druk te maken op de dingen waar ik geen controle over heb. En dat wordt een levensdoel denk ik :-0

 • Avatar van Nanda
  Reply Nanda 22 juni 2015 at 12:43

  Oeh, ik was wel benieuwd hoe het je vergaan was. Hmm… mijn minderen met social media is niet gelukt. Ik ben wel heel veel naar de sportschool geweest zodra het weer kon. Ik heb geen boeken gelezen, maar wel wat vaker de krant gepakt. Toch vooruitgang ;-).

  Succes de komende maand met inderdaad hopelijk wat meer balans voor je!

 • Avatar van beautifulday4makeup
  Reply beautifulday4makeup 21 juni 2015 at 12:53

  Leuke doelen heb je gekozen

 • Avatar van BEAUZ
  Reply BEAUZ 20 juni 2015 at 20:19

  Leuk om te lezen, ik ga toch ook maar eens maandelijks doelen proberen na te streven ;)

 • Reply Fleur's Beautytips 20 juni 2015 at 12:39

  Ik heb ook als doel gezonder eten en meer bewegen. Lukt niet altijd even goed. Verder heb ik nog meer doelen waar ik ook over blog. Soort stok achter de deur hè ;) Succes met alle doelen!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 22 juni 2015 at 09:49

   Haha, ja enorme stok achter de deur voor mij. Dat werkt wel! ^^

 • Avatar van Marijke - de beste versie van jezelf
  Reply Marijke - de beste versie van jezelf 20 juni 2015 at 12:04

  Knap, 2,4 kg eraf! Inspirerend artikel en succes komende maand!

 • Avatar van Petra van Leukemoeders.nl
  Reply Petra van Leukemoeders.nl 20 juni 2015 at 12:04

  Leuk artikel, moedigt mij ook weer aan om maandelijkse doelen te gaan stellen, dat schiet er nog wel eens bij in. Tip voor je boeken inderdaad verkopen via Bol.com, naar de kringloop brengen, een thuisbieb starten.
  En om je boekenkast wat rustiger te laten lijken, je boeken op kleur sorteren!
  Veel succes met je doelen voor komende maand!

 • Avatar van Femke
  Reply Femke 20 juni 2015 at 11:11

  Hele fijne doelen hoor.. En knap dat je jouw levensstijl zo aan het veranderen bent om fitter te worden. Is toch een hele opgaaf, en volhouden is ook niet altijd even gemakkelijk toch. Succes ermee, ik ben benieuwd naar de volgende update :-)!

 • Avatar van Kim | KimterStege.nl
  Reply Kim | KimterStege.nl 20 juni 2015 at 10:57

  Mooie en inspirerende doelen <3

 • Avatar van Suzanne
  Reply Suzanne 20 juni 2015 at 10:38

  Inspirerende post,mgoed bezig jij! En ik heb een poos geleden afstand gedaan van heel veel boeken nadat ik de Marie Kondo methode toepaste op mijn boekenkast. Wat ik het beste vind werken is Bol.com. Je verdient er wel wat minder mee dan Marktplaats maar je hebt geen gezeur met verkopers. En wat dacht je van een blogsale?

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 22 juni 2015 at 09:49

   Ik ben persoonlijk geen fan van blogsales, maar via bol.com wordt zovaak aangeraden dat ik dat maar eens ga proberen :)

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 20 juni 2015 at 10:31

  Wat goed dat je zo gezond bezig bent en ga zo door!
  Ik ben aan het afvallen en ik neem het zoals het komt.
  Weer 2 kilo’s eraf en ben ook minder op soc.med. aanwezig.
  Want er zijn véél belangrijkere dingen.

  Xoxo

 • Avatar van Manon
  Reply Manon 20 juni 2015 at 09:47

  Mooie doelen heb je voor jezelf gesteld, ik probeer ook meer te lezen, maar soms heb ik de neiging om sneller een serie te gaan kijken.

 • Avatar van Sonja
  Reply Sonja 20 juni 2015 at 08:45

  Doel minder social media gaat goed, geen twitter meer lucht op. Dit ook blijven volhouden.
  Geen aardappels meer, mijn lijf reageerd niet goed meer op piepers! Alleen op vrijdag mag ik nog een patatje.
  Verder weer meer water en wandelen.

 • Avatar van Francisca
  Reply Francisca 20 juni 2015 at 08:40

  Wat een leuk inspirerend artikel om te lezen!
  Wat betreft het uitruimen van je boekenkast: misschien is het leuk een ruilavondje te organiseren met vriendinnen of familie?

 • Avatar van Natascha Velthuis
  Reply Natascha Velthuis 20 juni 2015 at 08:06

  Wat goed zeg dat je zo bezig bent. Super. Gebruik je bij je doel: een fittere versie van mezelf worden, misschien de Jawbone Move? Ik ben benieuwd naar je ervaring daarmee.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 22 juni 2015 at 09:50

   Ik gebruik deze zeker nog, wel alleen voor de beweging dus ik voer geen eten in. Het helpt zeker voor de motivatie!

 • Avatar van Astrid
  Reply Astrid 20 juni 2015 at 08:01

  Wat goed dat het gezonder leven zo goed gaat! Het is echt een lang ingesleten patroon wat je moet doorbreken dus een maand of drie ervoor uittrekken is een goed idee.
  Mocht je nog boeken hebben waar je niks mee kan, zie hier HET boeken monster van het Noorden. Leest graag informatieve boeken en soms een romannetje tussen door. Dus ja. Bij deze een oplossing voor je boeken overschot probleem ;)

  Succes komende maand!

 • Avatar van Marieke
  Reply Marieke 20 juni 2015 at 08:01

  Tip: je kunt tweedehands boeken verkopen via bol.com! Ik doe dat zelf ook en ik heb er goede ervaringen mee, het werkt erg goed. Je maakt er een ander blij mee en het levert ook nog wat op. Het ruimt lekker op!

 • Avatar van Ella
  Reply Ella 20 juni 2015 at 07:49

  Mooie doelen! Ik herken je doel fitter en gezonder te worden, ik doe momenteel ook mijn best om af te vallen. En wat een kick als het lukt hè?! Het euvel met de boeken heb ik ook. Veel kookboeken vooral. Ik zit er zelf aan te denken een swap op te zetten, maar goochel met de vorm. Ben benieuwd naar je andere reacties mbt dat onderwerp! Fijn weekend!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.