Fashion

Plussize | 6 x must have zomerjurkjes

5 juni 2015

plussize zomerjurkjes
Met het warme weer zoals vandaag kan je er eigenlijk niet onderuit dat je toch wel een jurkje in je kast moet hebben hangen, want als de temperatuur rond de 30 graden is wil je het liefst zo min mogelijk aan je lijf maar er wèl leuk uit zien. Zo’n luchtig zomerjurkje is dan de perfecte oplossing en met een lengte tot net iets boven de knie hoef je niet bang te zijn voor gênante momenten tijdens een zomerbriesje. Ik ging op zoek en vond 6 wel heel erg leuke plussize zomerjurkjes. Kijk mee!

1. Deze ASOS Curve Bardot dress (€47,95) met streepjes in een off shoulder model heeft een uitlopend rokgedeelte en valt zeker onder de klassieke jurkjes. Heel classy maar toch ook weer girly en geschikt voor veel verschillende gelegenheden. Oh, en ja: ik ben van mening dat je met een grotere maat gerust een breedtestreep kan dragen!

2. Ook dit jurkje van Asos Curve (€61,70) viel mij heel erg op vanwege de festival feelings die ik erbij krijg. Het tweede laagje wat los over het buikgedeelte valt maskeert zo buikje, de off shoulder maakt het perfect voor de zomer en de halflange transparante mouwtjes bedekken de bovenarmen voor wie dat liever heeft :)

3. Dit jurkje van New Look Inspire (€19,99) heeft ook een fijn kort en los mouwtje en komt in een frisgele kleur met schattige bloemenprint. Vanwege het elastiek in de taille creëer je meer een figuur wat in verhouding is en het losse model zit heerlijk in de zomer. Echt zo’n jurkje wat kan van een gezellige picknick in het park tot een familiebarbecue.

plussize zomerjurkjes
4. Wederom een jurkje van New Look Inspire (€20,50), één van mijn favoriete plussize merken vanwege de erg leuke kleding èn vriendelijke prijzen, en ook weer eentje met een elastiek in de taille. Het bloemenpatroon vind ik persoonlijk heel erg mooi. Dit is wel echt een wat ‘netter’ jurkje die dus goed kan voor zakelijke gelegenheden bijvoorbeeld of als je er gewoon van houdt om je ondanks dat je een jurkje draagt toch net iets meer bedekt te kleden.

5. Dit romantische jurkje van Forever21 (€21,00) in luchtige zomerse stof vind ik heel lieflijk en erg geschikt voor bijvoorbeeld een picknickdate. De gesmokte halslijn en de dunne schouderbandjes staan mooi fijntjes en het jurkje is gedeeltelijk gevoerd om doorkijk te voorkomen. Ik kan met mijn lichte huid zulke nudekleuren helaas niet dragen omdat ze erg bleek maken.. *sadface*

6. Als laatste kan ik dit vrolijke en vrouwelijke jurkje van Forever21 (€13,00) niet overslaan. Niet alleen ziet hij er superleuk uit, heeft hij een mooi detail op de rug (stukje onderrug bloot met een strikje erboven) maar ook is hij wel heel erg budgetvriendelijk. De luchtige geweven stof, de perfecte lengte en de zomerse bloemenprint maken hem perfect voor de zomer!

Mocht je nu graag een jurkje dragen maar hou je niet van plakkende en schurende bovenbenen? Dan kan je hiervoor talkpoeder of een dun laagje vaseline gebruiken (niet die twee combineren) of bijvoorbeeld een extra dry deodorantstick die zo’n zacht poederig crèmelaagje achterlaat. Helpen deze tips niet of hou je er niet van om een product tussen je bovenbenen te gebruiken, dan kan je ook altijd kiezen voor een luchtig en aansluitend katoenen shortje. Als je liever je bovenarmen wat meer bedekt hebt kan je over het jurkje eventueel een gehaakt vestje dragen. In het wit en zwart zeker een must have voor in je kledingkast deze zomer :)

Op zoek naar meer leuke plussize shoppingtips? Neem dan zeker eens een kijkje in dit overzicht met leuke plussize webwinkels.

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Manon
  Reply Manon 8 juni 2015 at 15:56

  Ik vroeg me af Desirée, waar jij die katoenen shortjes koopt? Verkopen ze dit op een lingerieafdeling of gewoon in het normale assortiment? Ik ga naar Barcelona dus daar zou ik graag jurkjes dragen :)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 8 juni 2015 at 16:01

   Ik vind shortjes voor onder jurkjes meestal bij Ulla Popken en vind die van Sarah’s Sweeties ook heel erg fijn :) Alvast een fijne vakantie gewenst!

  • Avatar van Trudy
   Reply Trudy 15 juni 2015 at 20:47

   Ik heb er ook van sarah’s sweeties…de grijze is ook nog n beetje corrigerend..niet goedkoop…wel onmisbaar bij schurende bovenbenen

 • Avatar van Miriam
  Reply Miriam 7 juni 2015 at 15:52

  Superrrrrleuk, vooral die laatste! Love alle printjes, lekker vrolijk :D

 • Avatar van Lizet van Gestel
  Reply Lizet van Gestel 6 juni 2015 at 15:55

  Leuke jurkje,ik vind paprika ook een erg leuke winkel

 • Avatar van NailTalk
  Reply NailTalk 6 juni 2015 at 10:09

  Van de eerste foto de laatste twee! Prachtig, vrouwelijk!

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 6 juni 2015 at 06:53

  Erg mooie dresses!

 • Avatar van Petra
  Reply Petra 5 juni 2015 at 20:19

  Ohhhh,, het jurke van kant is echt geweldig, zo lief om naar te kijken….

 • Avatar van Femke
  Reply Femke 5 juni 2015 at 19:56

  Ik hou zelf niet zo van wit/zwart gestreepte jurkjes.. De anderen zijn erg leuk zeg, goede tips :-)!

 • Avatar van beautifulday4makeup
  Reply beautifulday4makeup 5 juni 2015 at 17:35

  Dat laatste jurkje is echt mijn favoriet

 • Avatar van Lena
  Reply Lena 5 juni 2015 at 17:01

  Superleuke jurkjes en ook heel budgetvriendelijk! Grote maten klefing is toch vaak wat duurder, maar dit zijn fijne prijsjes. Ik ga zeker even kijken op de websites.

 • Avatar van Themommydiaries
  Reply Themommydiaries 5 juni 2015 at 15:08

  Leuke jurkjes! Ik draag inderdaad altijd een katoenen short eronder, want de rest helpt niet! Van die ruime jurkjes zijn vast ook heerlijk als ik straks bevallen ben :D

 • Avatar van Bianca
  Reply Bianca 5 juni 2015 at 15:05

  Vind ze allemaal heel leuk eruit zien alleen “durf” ik zelf niet echt een jurkje te dragen x

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 5 juni 2015 at 15:28

   Misschien zou je er dan eerst veilig thuis mee kunnen beginnen? En als je je er meer comfortabel in voelt eens naar een strandje en zo ‘uitbreiden’? :)

 • Avatar van debbieschrijft
  Reply debbieschrijft 5 juni 2015 at 15:02

  Nummer 1, 2 en 4 vind ik erg leuk! Tip: vergeet Bandelettes niet tegen schurende dijbenen. Ik draag ze vandaag ook. Zit heerlijk en niet zo warm als een broekje. Zoek op mijn blog voor meer informatie!

 • Avatar van Marjolein
  Reply Marjolein 5 juni 2015 at 14:52

  Nummer 4 en nummer 6 vind ik super leuk!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.