Als de temperatuur buiten omhoog gaat vind ik het lekker om de smaken in de keuken wat meer Mediterraans en zomers te maken en zo kwam ik op het idee aan de slag te gaan voor een simpel, maar smaakvol kipgerecht uit de oven. Perfect voor bij een gepofte aardappel en een frisse groene salade bijvoorbeeld, al kan je de gemarineerde kipdrumsticks natuurlijk ook op de grill bereiden op je BBQ-feestje.
Het recept is echt heel erg gemakkelijk te maken en omdat je het een tijdje van tevoren al voor kunt bereiden is last minute stress er niet bij.
Benodigdheden voor 4-6 personen
– een pedaalemmerzak
– 10/12 kipdrumsticks
– 2 citroenen
– 2 sinaasappels
– peper en (gemalen) zeezout naar smaak
– 60ml olijfolie
– 4 tenen knoflook
– 2el suiker
– 1el Italiaanse kruiden
– 1/2tl paprikapoeder
– 1tl uipoeder
– 1/4tl chilipoeder of stukjes (gedroogde) chilipeper
– 1 ui in ringen
– 1tl tijm
– 1tl rozemarijn
Je hebt ook een grote ovenschaal nodig, ik gebruikte deze mooie uit de Twin-serie die ik onlangs ontving van Bitossi Home. Dit is een Italiaans merk met van oorsprong keramieken keukenproducten van servies tot aan glaswerk en keuken- en woonaccessoires. Ik ben vast niet de enige die hier erg blij van kan worden en ook uren in woonwinkels rond kan struinen? :)
Bereidingswijze
– was de citroenen en sinaasappels en dep de drumsticks droog
– open de pedaalemmerzak
– ontvel de knoflooktenen en snij deze in partjes
– meng de olijfolie met alle kruiden en de suiker
– snij de citroenen en sinaasappels in schijven en haal de pitjes eruit
– stop de kip, de citroenen en sinaasappels en de olijfolie-kruidenmix in de zak, laat de lucht er een beetje uit en knoop deze dicht
– even goed schudden en ronddraaien met de zak tot alles gemengd is
– laat het geheel minstens een paar uur marineren, maar overnight kan ook
– verwarm de oven voor op 200C, verspreid de inhoud van de zak in een ovenschaal en zet het geheel voor ongeveer een uur in de oven of tot de kip goudbruin van kleur is en een knapperig korstje heeft gekregen.
Tips:
– met deze hoeveelheid is een grote ovenschaal in omtrek nodig, anders moet je de kip iets langer in de oven laten en tussendoor omdraaien om alle stukken goed gaar te krijgen
– je kan de kipdrumsticks natuurlijk ook in de grillpan of op de BBQ bereiden (zonder citroenen en sinaasappels).
De kip krijgt zo een heerlijke kruidige maar tegelijkertijd frisse smaak en is perfect voor het weer zoals voor deze week voorspeld is. Mocht je leftovers hebben dan kan je deze de dag erna natuurlijk ook meenemen naar het strand of het park voor de lunch of in de avond met een aardappel- en groente/fruitsalade eten bijvoorbeeld.
Enjoy the taste of summer!
Liefs,
Desirée
–> Volg jij mij al via Twitter, Instagram, Facebook en/of Bloglovin’?
Dit artikel bevat product(en) die ik heb ontvangen van een merk of bedrijf.
Reacties op dit artikel
Wat een lekker recept, deze ga ik zeker eens proberen!
Mmm die zien er goed uit! Wij eten veel kip. Goede marinades maken kip echt verslavend haha.
MMMM, dat ziet er heerlijk uit
Ziet er heerlijk uit!
Bedankt voor het recept!je had me al lekker gemaakt op je instagram x Sonja
Hmmmm heerlijk, ik krijg spontaan trek!
Fijn om zo een heerlijk zomers gerecht te maken in de oven.
Inderdaad ook goed om als men iets ervan over heeft de kip te ontdoen van botten en het uitpluizen en er stokbrood mee te beleggen.
Mooie ovenschaal.
De website die dat verkoopt heeft zoveel mooie servies en ovenschalen.
Fijn dat er nu eens echt zomerse temperaturen aankomen.
Heerlijk. Bedankt voor de tip!
Oeh yummy dit is echt iets voor me ma en mij
Die marinade klinkt heerlijk! Ik heb afgelopen zaterdag echt een zomerse maaltijd gegeten, aardappelsalade, kip (gemarineerd met ketjap) en salade. De zomer is echt begonnen!