Beauty

Rituals skincare review

18 juni 2015

Rituals skincare review
Ik ben een enorme skincarejunkie, hou ervan om ingrediëntenlijstjes uit te pluizen en heb een kast vol met huidverzorgingsproducten. Ik vind een schone huid en een goede huidverzorging de basis van een mooie huid en er gaat dan ook ècht zo goed als geen dag voorbij dat ik niet twee keer per dag mijn gezicht reinig en verzorg. Daarnaast vind ik het lekker om ongeveer één keer in de week aan de slag te gaan met een exfoliërend product of een wat intensievere peeling en een maskertje. Ik was al een tijdje benieuwd naar de producten voor de huid van dit merk en besloot onlangs wat aan te schaffen en uit te gaan proberen. Kijk mee voor een uitgebreide Rituals skincare review.

Rituals skincare review
Rituals skincare review
Rituals skincare review
Rituals sensational soft cleanser 125ml, €13,50
Ik heb al vaker verteld dat ik een liefhebber ben van een hydrofiele reiniger voor het gezicht. Zo eentje die als een olie aanvoelt, in combinatie met water wat milky wordt en op erg zachte maar grondige manier de huid volledig reinigt. Zo’n reiniger schuimt niet en is geschikt voor elk huidtype. Dit type reiniger is niet gemakkelijk te vinden in winkels en ik was dan ook heel erg verrast deze variant van Rituals tegen te komen die zeepvrij is en ook nog eens heel vriendelijk is geprijsd.

Qua ingrediënten wordt ik vooral vrolijk van de glycerine, aloë vera, panthenol (vitamine B5), zonnebloemolie en vitamine E. De geur van de reiniger is heel zacht, fris en bloemig, je hebt maar een klein beetje per keer nodig en brengt dit zachtjes masserend over je droge huid over eventueel je make-up aan. Neem even de tijd om te masseren, neem ook je oogleden mee, maak je handen vochtig met water, masseer hiermee weer je gezicht tot de substantie helemaal milky is en spoel je gezicht af. Ik verwijder het product en de viezigheid en make-up het liefst met een washandje.

De reiniger prikt niet op de huid, laat geen geïrriteerde ogen achter en neemt echt alles qua vuiltjes en make-up zonder moeite mee. Een grondige reiniger dus en dat zonder dat je gezicht naderhand droog of trekkerig aanvoelt. Mijn drogere en gevoeligere huid wordt er erg blij van!

Rituals skincare review
Rituals skincare review
Rituals skincare review
Rituals brightening face exfoliator 75ml, €12,50
Alhoewel ik echt een voorstander ben van peelings met AHA/BHA erin tegenover een product met scrubdeeltjes, vind ik het ééns in de zoveel tijd wel fijn er eentje met microkorreltjes te gebruiken als ik een erg droge huid heb met velletjes die ik direct weg wil hebben. Deze scrub van Rituals valt binnen dit laatste type. De scrubdeeltjes erin zijn enorm fijn van structuur maar doen erg goed hun werk. Je pakt een klein beetje, brengt dit met zachte en ronddraaiende bewegingen aan op je huid en spoelt het vervolgens af onder de douche of gebruik er een washandje voor.

Qua ingrediënten vind ik glycerine, bamboe celextract, sojaboonolie, vitamine E, calendula (goudsbloem) extract, zonnebloemolie, moringa en lotusextract erg fijn. Ondanks de grondige werking van de scrub zitten er dus zeker verzachtende, beschermende en hydraterende werkstoffen in die echt wat doen voor de huid. Naderhand is mijn huid een klein beetje rood – al trekt dit met zo’n 10 minuutjes weg – en voelt hij weer heerlijk zacht aan. Alle hardnekkige droogtevelletjes verdwijnen hiermee als sneeuw voor de zon.

Rituals skincare review
Rituals skincare review
Rituals skincare review
Rituals intensive moisturising mask 75ml, €14,50
Qua maskertjes probeer ik graag andere merken en andere soorten uit, maar ik kies er altijd eentje die past bij mijn huidtype. Dit hydraterende masker past dan ook goed bij mijn drogere huid die zeker in de zomer met de zon en warmte wel wat extra vocht kan gebruiken. Met ingrediënten als glycerine, squalaan, panthenol, bernagie olie, honing, vitamine E, sojaboonolie, avocado olie, zonnebloemolie, witte thee extract en hyaluronzuur zit dat wel goed!

Het masker ruikt heerlijk fris en zacht, smeert lekker romig op en voelt fris aan op de huid. Ik masseer dit lichtjes in, probeer de huid rondom de ogen te vermijden en laat dit ongeveer 15 minuten op mijn huid zitten. Mijn huid ‘drinkt’ het masker aardig op tijdens de inwerktijd, want naderhand is er niet heel erg veel meer wat ik met een tissue af hoef te nemen. De eventuele restjes masker laat ik zitten om de hele nacht door nog wat door te kunnen werken en de volgende ochtend heb ik een lekkere frisse en soepele huid die een stuk minder last heeft van de bekende vouwlijnen van het kussen en droogtelijntjes.

Rituals skincare review
Overall ben ik aangenaam verrast door de huidverzorging van Rituals en denk ik dat dit ten onrechte een beetje een ondergeschoven kindje van het merk is tegenover de geroemde lichaamsproducten. De lijn met skincare is enorm uitgebreid en er zijn voor elk huidtype en zelfs voor mannen producten te vinden, de verpakkingen zijn lekker fris en clean en staan mooi in de badkamer en zijn ook nog eens vriendelijk geprijsd. Ik wil er zeker meer van gaan uitproberen en hou je tegen die tijd zeker weer op de hoogte :)

Heb jij ervaring met Rituals verzorgingsproducten? Of is het een lijn die jou aanspreekt eens te gaan proberen?

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Marijke - de beste versie van jezelf
  Reply Marijke - de beste versie van jezelf 18 juni 2015 at 12:44

  Ik had echt geen idee dat Rituals skincare heeft, dat terwijl ik dol ben op de doucheproducten! Dit wil ik echt proberen :)

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 18 juni 2015 at 11:36

  Dat ziet er goed en klinkt zeer lekker ;-)

 • Avatar van Kim | KimterStege.nl
  Reply Kim | KimterStege.nl 18 juni 2015 at 11:09

  Lekker lekker lekker :)

 • Avatar van Amelie
  Reply Amelie 18 juni 2015 at 11:00

  Ik was eigenlijk ook nog niet bekend met Rituals gezichtsverzorging maar dit klinkt wel fijn!

 • Avatar van Natascha - Pixel Purrfect
  Reply Natascha - Pixel Purrfect 18 juni 2015 at 10:16

  Ik heb de brightening face exfoliator al en die vind ik ook erg fijn. Maar de andere twee zien er mij ook wel het proberen waard uit :-)

 • Avatar van Manon
  Reply Manon 18 juni 2015 at 10:10

  Lijken mij lekkere verzorgingsproducten van Rituals. Ik ben best benieuwd naar het masker!

 • Avatar van Fleur
  Reply Fleur's Beautytips 18 juni 2015 at 09:26

  Ik gebruik nu een dagcrème van Rituals en ben erg tevreden over. De zonnebrand producten zijn ook fijn van dit merk!

 • Avatar van beautifulday4makeup
  Reply beautifulday4makeup 18 juni 2015 at 09:10

  Het masker lijkt mij heerlijk voor een relax avondje

 • Avatar van Sonja
  Reply Sonja 18 juni 2015 at 07:36

  Ooooh, wat een fijne ingrediënten! Mooie verpakking ook!
  De soft cleanser lijkt mij heerlijk!

 • Avatar van Marion
  Reply Marion 18 juni 2015 at 07:05

  Ik wist inderdaad niet dat Rituals naast de lichaamsverzorging ook een gezichtsverzorging had. Is het overwegen waard als ik het zo lees. Mooie review.

 • Avatar van Femke
  Reply Femke 18 juni 2015 at 06:59

  Deze lijn spreekt mij zeker aan, ik ga hem op mijn wishlist zetten en wie weet binnenkort eens aanschaffen :-)!!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.