Beauty Media

Boektip | Xelly – Make-up

9 juni 2015

Xelly make-up
“Make-up is niet om je achter te verbergen, maar juist om jezelf te laten zien!” Een uitspraak – waar ik het persoonlijk helemaal mee eens ben – van Xelly Cabau van Kasbergen uit haar onlangs gelanceerde eerste boek met de passende titel Make-up. Terwijl ze voor veel mensen ‘het zusje van’ bleef is het juist een dame die zichzelf als visagiste en haarstyliste op de kaart wist te zetten. Zo werkt ze met verschillende bekende Nederlanders zoals zus Yolanthe, Sylvie Mei en Danie Bles, verzorgt ze make-up voor shoots van onder andere Beau Monde, Glossy en Grazia en is ze regelmatig te zien op televisie en bij events als styliste/visagiste.

Xelly begon met haar opleiding Visagie en Haarstyling bij Dik Peeters en maakte zo steeds vaker haar zus op waardoor ze al snel door andere celebrities werd gevraagd. Ze ging aan de slag bij de Bijenkorf voor luxe merken als Estée Lauder en Bobbi Brown en werd uiteindelijk make-up artist voor Chanel. Leuk om zo wat meer over Xelly en haar achtergrond in het wereldje te weten te komen en dat ze dus al heel wat jaartjes ervaring in haar vingers heeft zitten.

Xelly make-up
Xelly Make-up komt in een hardcover uitgave met 160 bladzijdes in een compact formaat wat lekker in de hand legt. Als je de boeken van Bobbi Brown zoals everything eyes kent dan kan je het formaat hier zeker wat mee vergelijken en ook de manier van de informatie, opbouw en layout in het boek deed me gelijk daaraan denken. Voor- en achterin het boek zie je in Instagramstijl een flink aantal persoonlijke foto’s van Xelly wat het een fijne persoonlijke touch geeft.

Maar, waar het om gaat: de inhoud! Het boek neemt je mee langs informatie, tips, tricks, do’s èn dont’s als het gaat om verzorging, je lifestyle en make-up. Van het ontdekken van je huidtype en hoe je deze het beste kan verzorgen, informatie hoe voeding en lichaamsbeweging stress kunnen verminderen waardoor je je ook echt beter zal gaan voelen tot aan lekker veel informatie over make-up en verschillende looks met stap voor stap how-to’s waar iedereen mee uit de voeten kan, van beginner tot gevorderde.

Eerlijk is eerlijk: voor mij persoonlijk stond er niet veel echt nieuws in. Maar (!) alsnog vond ik het boek erg leuk om door te lezen en het liet me toch weer denken om eens wat meer te gaan spelen met make-up en bepaalde technieken te proberen of te gaan verfijnen voor een mooier of beter resultaat. Je bent nooit te oud om (bij) te leren :) Het is leuk dat er in het boek verschillende modellen met verschillende ondertonen en huidtinten worden gebruikt en er komen zelfs enkele BN’ers voorbij waarbij Xelly vertelt hoe ze hun look creëert. Erg leuk en ik kan het boek dan ook zeker aanraden bij make-upliefhebbers. Ook erg leuk om cadeau te geven aan je jongere zusje, nichtje of andere make-up ‘nieuweling’ om zo een mooi basisboek in handen te geven.

Xelly Make-up is uitgegeven door Kosmos Uitgevers, ISBN 9789021559667 en is verkrijgbaar bij bijvoorbeeld bol.com voor €17,99.

Lees jij graag boeken over verzorging en make-up? Welk boek hierin kan je mij echt aanraden eens te bekijken?

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?
Dit artikel bevat product(en) die ik heb ontvangen van een merk of bedrijf.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Femke
  Reply Femke 9 juni 2015 at 22:32

  Ja, dit boek wil ik graag nog hebben :-)! Eerst maar eens het boek van Anna Nooshin gaan lezen en dan zie ik wel of ik deze daarna aan ga schaffen :-)!

 • Avatar van Petra
  Reply Petra 9 juni 2015 at 20:00

  Ik ben best wel een beetje nieuwsgierig naar dit boek geworden, ik heb er nu al een paar keer iets over gehoord en gelezen en dat trekt wel een beetje …misschien juist wel omdat ze het ” zusje van” is, Dat kan voor je carriere een voor als een groot nadeel zijn….en dat geeft mij nieuwsgierigheid toch wel iets extraas…

 • Avatar van AA Beautyaddicts
  Reply AA Beautyaddicts 9 juni 2015 at 17:55

  Mooi boek! Ik denk dat het weinig nieuws is voor mij, maar wel heel leuk voor beginners!

 • Avatar van Stella
  Reply Stella 9 juni 2015 at 17:13

  Fijn dat je eerlijk bent over dat je niet echt iets nieuws in het boek bent tegengekomen, ik twijfel soms of ik beautyboeken wil aanschaffen omdat er vaak en over het algemeen hetzelfde in staat. Toch is er iets aan dit boek wat mij aanspreekt, misschien haar achtergrond en hoe ze haar carrière heeft gevormd. Ik ben in ieder geval nieuwsgierig geworden :)

 • Avatar van Manon
  Reply Manon 9 juni 2015 at 12:05

  Ik heb een boek van Lauren Conrad , dit boek lijkt me ook wel geweldig !

 • Avatar van Daniëlle Springer
  Reply Daniëlle Springer 9 juni 2015 at 09:53

  De foto’s in het boek lijken me prachtig. Ik zou hem graag willen, maar omdat ik verwacht dat er niet veel nieuws in staat wil ik er niet zoveel geld voor uitgeven. Als er een aanbieding komt ga ik er zeker naar kijken! Goed eerlijk artikel!

 • Avatar van Fleur
  Reply Fleur's Beautytips 9 juni 2015 at 09:46

  Ik heb drie hele mooie make-up boeken (waaronder die van Bobbi Brown) maar ze allemaal nog lezen. Heel erg want heb ze al best wel lang. Ga er zeker eens goed voor zitten want ik kan er absoluut veel van leren. Research voor mijn blog meteen :)

 • Avatar van Cindy
  Reply Cindy 9 juni 2015 at 09:45

  Ik vind zulke boeken leuk, maar na één keer doorbladeren doe ik er zelf niets mee. Wel tof voor haar dat ze een boek heeft uit mogen brengen, zo zie je dat offline ook steeds meer gebeurd.

 • Avatar van beautifulday4makeup
  Reply beautifulday4makeup 9 juni 2015 at 08:59

  Ik ben dol op dit soort boeken

 • Avatar van Sonja
  Reply Sonja 9 juni 2015 at 08:43

  Heel leuk boek! Voor alle leeftijden staat er.
  Toch miste ik daar een stukje,… Tijdens het doorbladeren in de boekhandel, zag ik geen ‘rijpere’ vrouw terug waar wat tips te vinden waren.
  Verder leuk opgezet boek.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 9 juni 2015 at 11:05

   Ik vind inderdaad ook dat dat in de hele beautyindustrie een ondergeschoven kindje is. Er worden tig antiagecrèmes op de markt gebracht, maar in print en online media maar weinig aandacht voor echte tips en tricks qua make-up, how to’s etc.

 • Avatar van Marijke - de beste versie van jezelf
  Reply Marijke - de beste versie van jezelf 9 juni 2015 at 07:27

  Ik ben wel benieuwd naar dit boek, het spreekt me aan op een een of andere manier!

 • Avatar van Beau
  Reply Beau 9 juni 2015 at 07:14

  Leuke tip, ik ga hem voor mijn dochter bestellen. Zij denkt er ook over na om iets met visagie te gaan doen ;)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 9 juni 2015 at 08:33

   Ik denk dat het boek echt enorm leuk is om te geven dan, lief cadeau! :)

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 9 juni 2015 at 06:49

  Handig boek voor iedereen die van make-up houdt met duidelijke foto’s en goede tips!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.