Fashion Media

Boek tip | Dear fashion diary

20 juli 2015

dear fashion diary
Het is de laatste tijd heel erg ‘in’ om meer met opruimen (Marie Kondo, anyone?), een dagboek bijhouden, een vaste persoonlijke kledingstijl en mode bezig te zijn en ik kan me voorstellen dat het voor sommige mensen lastig is om ergens een begin te maken met dit alles. Gelukkig zijn er een aantal erg leuke boeken op de markt die je goed op weg kunnen helpen en dan ook nog eens op een heel speelse manier. Zo is dat ook met Dear Fashion Diary van Emmi Ojala en Laura de Jong. Het is een Engelstalig boek gericht op iedereen die met mode bezig is of wil zijn en ook al is de doelgroep ‘de jonge fashionista’, ik denk dat je ook als je wat ouder bent hier veel tips en plezier uit kan halen als je enige interesse in fashion hebt.

dear fashion diary
A creative fashion diary that will let you record your fashion life, discover your taste and become your own style guru. This diary is your personal collection of inspiration, leading you off the beaten tracks of fashion with over 50 fun assignments.

Het boek neemt je in 157 pagina’s mee vol met tips, opdrachten, in te vullen lijstjes en meer als het gaat om mode. Van welke stijl je hebt gehad, nu hebt en wat je graag zou willen tot aan wie je inspiratiebronnen zijn, hoe je voor je kleding moet zorgen, was- en vlekverwijdertips, hoe je je kast flink op kan ruimen en opnieuw in kan delen, budgettips, DIY tips om mee aan de slag te gaan om creatief bezig te zijn en zelf toffe items te maken tot aan leuke puzzels en hoe je nu echt jouw eigen stijl kan vinden. Ja, zoals je leest: echt een heel veelzijdig dagboek en boek ineen om lekker mee aan de slag te kunnen gaan.

Het boek is uitgegeven door BIS Publishers, ISBN 9789063693107 en is onder andere bij bol.com verkrijgbaar voor 13,99.

dear fashion diary
dear fashion diary
Waar je in eerste instantie wellicht denkt dat dit meer iets voor je zusje, nichtje of wellicht je dochter een leuk boek is, is het dat ook echt voor volwassenen. Natuurlijk maakt het voor deze jonge doelgroep een enorme must have en is het een geweldige cadeautip als je een kleine fashionista of (startende) fashionblogger kent die je op een leuke manier wil motiveren. Maar ik ben zelf 30 en was erg aangenaam verrast door dit boek. Waarschijnlijk ook omdat ik op dit moment in een enorme opruimfase zit en mijzelf ontwikkel, echt meer een persoonlijke stijl heb gekregen en nog zoek naar tips om dit het beste door te trekken en tot uiting te kunnen laten brengen etc. Een kast vol goede en mooie basics met enkele keypieces is waar ik hard naar op weg ben :)

Spreekt een boek met de combinatie van tips, informatie, opdrachten en DIY’s zoals deze jou aan?

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?
Dit artikel bevat product(en) die ik heb ontvangen van een merk of bedrijf.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Kaya-Quintana
  Reply Kaya-Quintana 21 juli 2015 at 10:07

  Dit boekje ligt serieus al twee jaar in mijn kast en ik heb het nooit gebruikt, misschien toch maar eens doen :D

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 20 juli 2015 at 23:04

  Wat leuk en ik denk dat ik het ook zal kopen ;-)

  Xoxo

 • Avatar van Petra
  Reply Petra 20 juli 2015 at 20:28

  Het klinkt erg leuk…zelf spreken dit soort boeken mij meestal wel aan….dit is misschien niet meer heel geschikt voor mijzelf,maar het is ook wel een leuk boek om inderdaad aan iemand kado te geven…het ziet er leuk en gezellig uit om lekker in te kijken…

 • Avatar van Femke
  Reply Femke 20 juli 2015 at 19:08

  In eerste instantie zou zo’n boek mij nooit aanspreken.., Maar je laatste alinea trekt mij dan wel weer aan.. nu he ik wel zoiets van oehhh, misschien vind ik dit stiekem toch wel erg leuk ;-)!

 • Avatar van Cindy
  Reply Cindy 20 juli 2015 at 16:42

  Het voelt een beetje als een vakantie doe boek haha. Misschien zit ik er helemaal naast. Maar DIY is niets voor mij, ik ben wel klaar na mijn DIY keuken metamorfose (en een volgend project zit in de planning voor over een aantal maanden…)

 • Avatar van Gea W
  Reply Gea W 20 juli 2015 at 15:29

  Lijkt mij zeker een heel leuk en handig boek!
  Liefs Gea

 • Avatar van Anita
  Reply Anita 20 juli 2015 at 11:13

  Lijkt me een heel gaaf boek, jammer dat het in het Engels is. Vind het prettiger als het Nederlands is geschreven.

 • Avatar van Bychristiana
  Reply Bychristiana 20 juli 2015 at 10:50

  Ik vind het echt super leuk dat dit soort boeken tegenwoordig weer zo ‘hip’ zijn! Hoe dol ik ook ben op het lezen van blogs en het plaatjes kijken op Instagram, gaat er eigenlijk niets boven een lekker boek om in te bladeren en inspiratie op te doen! Heb ook altijd zoiets op het nachtkastje liggen:-)

 • Avatar van Manon Boerakker
  Reply Manon Boerakker 20 juli 2015 at 10:26

  Deze kende ik nog niet, ziet er leuk uit!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.