Beauty

Freedom Makeup London | Pro shade & brighten shimmers kit

29 juli 2015

freedom makeup london pro shade brighten shimmers kit
Ik liet onlangs in een shoplog zien dat ik een bestelling had geplaatst bij budgetmerk Freedom Makeup London, een merk waar ik nog niet eerder wat van geprobeerd had. In dat artikel reviewde ik tegelijkertijd de bekende highlighter en was ik erg positief waardoor ik meer en meer benieuwd werd naar de overige producten. Vandaag review ik het Freedom Makeup London pro shade brighten shimmers kit. Lees verder voor meer informatie, foto’s, swatches, review en look. Zal ik hierover net zo tevreden zijn?

freedom makeup london pro shade brighten shimmers kit
freedom makeup london pro shade brighten shimmers kit
Het palette komt in een handig formaat doosje die zo in je hand past om even duidelijk te laten zien hoe groot (of klein) hij is. Erg praktisch om dus mee te nemen met een weekendje weg of vakantie omdat je zo toch veel basic kleuren bij je hebt om verschillende looks mee te kunnen creëren, of je nu van een frisse en lichte look of een zwaardere en donkere look houdt.

Het palette voelt wel redelijk plastic aan en er mist een spiegeltje aan de binnenkant, maar goed: voor deze prijs kan je ook niet alles verwachten en het gaat natuurlijk om de make-up die erin zit. De zeven verschillende kleuren oogschaduw wegen samen 5,6g en één kleur is wat groter dan de anderen. Waarschijnlijk omdat dit een veelgebruikte highlighterkleur zal gaan worden en die er dus sneller doorheen zal gaan.

freedom makeup london pro shade brighten shimmers kit
freedom makeup london pro shade brighten shimmers kit
freedom makeup london pro shade brighten shimmers kit

De kleuren in het palette hebben allemaal een glanzende finish die in bepaald licht wat metallics kan hebben, iets waar ik geen grote fan van ben maar met de naam van het palette was het te verwachten dat er veel glans zal zijn. Qua glitters valt het eigenlijk wel mee, het is meer echt de glans van de finish op de meeste rechtse kleur na die een satijnfinish heeft.

Van links naar rechts zie je een gelige highlighterkleur, lichtbruin, middenbruin, oudroze met een gouden glans, donkerbruin richting aubergine met een gouden glans, donkerbrons en als laatste een redelijk neutrale huidkleurige highlighter. Het is in zijn geheel wel een redelijk warm palette qua ondertoon, maar met een koele blush en lipkleur kan je er als koeler huidtype ook zeker mee uit de voeten.

Je kan zien dat de pigmentatie ook met de droge swatches meer dan prima is en dat verraste me heel positief want ik vind de kleuren zelfs mooier zonder oogschaduwbasis of zonder dat ze vochtig aangebracht worden. De kleuren worden daar namelijk naar mijn smaak net iets tè glimmend van.

freedom makeup london pro shade brighten shimmers kit

Naast de wat goedkope verpakking heb ik nog één nadeel en dat is dat de oogschaduw wel wat poederig werkt. De kwast na het deppen dus even goed aftikken om fallout te voorkomen en om netjes te kunnen werken. Ik vind dit al met al zeker geen verkeerd palette om als basis toe te voegen aan je make-upverzameling, te geven aan een make-upbeginneling of bijvoorbeeld mee te nemen op reis zodat je minder bang hoeft te zijn voor verlies en breuk dan bijvoorbeeld je dure Urban Decay Naked palette..

Het Freedom Makeup London pro shade brighten shimmers kit palette is te bestellen via de webwinkel van Freedom Makeup London en kost omgerekend €3,59. Tip: als je je inschrijft op de nieuwsbrief krijg je een code voor 20% korting op je eerste bestelling en er zijn regelmatig toffe aanbiedingen met kortingen of gratis make-up bij je bestelling. Altijd leuk ^^

Heb jij ervaring met dit merk? Welk budgetmerk is jouw favoriet?

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?

Reacties op dit artikel

  • Avatar van Beauty Treasures
    Reply Beauty Treasures 2 augustus 2015 at 09:43

    Voor de prijs vind ik het een mooi palet.

  • Avatar van Linda
    Reply Linda 31 juli 2015 at 01:57

    Wat een mooie look heb je ermee gemaakt, vind het erg mooie kleuren.

  • Avatar van sonja
    Reply sonja 30 juli 2015 at 07:52

    Mooie palette. Echter ik heb momenteel al zoveel moois liggen dat ik deze lijn laat voor wat het is. Je look is eel mooi diep! Vaker doen!

  • Avatar van Marijke I easydailyfood
    Reply Marijke I easydailyfood 29 juli 2015 at 20:51

    Ik vind zelf matte kleuren erg mooi. Mooie look heb je gemaakt! Volgens mij had ik het al eens gezegd maar als ik op mijn iPhone op jouw website ben en ik reageren staat er nergens een knop ‘reactie plaatsen’. Dacht zeg het even wie weer ben ik niet de enige, zou zonde zijn voor je leuke site!

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 29 juli 2015 at 21:54

      Ai, dat is echt heel erg jammer. Thanks voor het melden, ik ga er nogmaals achteraan! :)

  • Avatar van Mariska
    Reply Mariska 29 juli 2015 at 18:52

    Vind het er wel mooi uit zien moet ik zeggen! :)

  • Avatar van Petra
    Reply Petra 29 juli 2015 at 16:25

    het ziet er heel erg leuk uit, ook al lijkt het best veel op The make up revolution, Ook de prijs is erg aantrekkelijk, zelf draag ik niet vaak dit soort kleuren maar voor de liefhebster van dit soort tinten is het echt leuk

  • Avatar van AA Beautyaddicts
    Reply AA Beautyaddicts 29 juli 2015 at 13:57

    Ziet er goed uit!

  • Avatar van Femke
    Reply Femke 29 juli 2015 at 13:51

    Wat een mooie look..dit palette lijkt me ook weer fijn. Ik heb denk ik echt de verkeerde producten gekocht een tijdje terug haha!

  • Avatar van Lisa - Elisabethsmusthaves
    Reply Lisa - Elisabethsmusthaves 29 juli 2015 at 13:18

    Wat een mooi Palette <3

  • Avatar van Fleur
    Reply Fleur's Beautytips 29 juli 2015 at 12:42

    Het doet me erg denken aan Makeup merk Revolution. Ik vind het niet heel indrukwekkend de swatches. Je hebt er zeker wel een mooie look mee gemaakt. Ik zou het alleen niet snel kopen dit palette.

  • Avatar van Pink it
    Reply Pink it 29 juli 2015 at 12:10

    Dit ziet er zeker goed uit maar ben nog steeds niet overtuigd om van dit merk ook wat te gaan bestellen x

  • Avatar van Manon Boerakker
    Reply Manon Boerakker 29 juli 2015 at 11:53

    Mooi palletje ze lijken echt op de paletten iconic pro van make-up revolution haha! Je hebt er een mooie look mee gemaakt.

  • Avatar van Kirsten
    Reply Kirsten 29 juli 2015 at 10:28

    Oeh dit palette ziet er wel mooi uit. Je look is ook erg mooi!

  • Avatar van marjolean
    Reply marjolean 29 juli 2015 at 10:11

    Mooie look heb je ermee gemaakt! Moet zeggen dat ik dit soort palettes vaak zat koop, maar ze al snel liggen te verstoffen in een kast haha. Al lijkt het formaat me wel super handig!

  • Avatar van Jamey
    Reply Jamey 29 juli 2015 at 10:02

    Wat een grappig palletje! en dat voor zo weinig geld.. .Nog bedankt voor de box! Ik heb hem binnen en mijn vriend is ook erg blij met zijn nieuwe scheerapparaatje!
    <3

  • Avatar van Anita
    Reply Anita 29 juli 2015 at 10:00

    Mooi merk maar sommige producten vallen inderdaad wat tegen.

  • Avatar van Marijke - de beste versie van jezelf
    Reply Marijke - de beste versie van jezelf 29 juli 2015 at 09:02

    Ik ben met je eens dat je voor die prijs niet alles kan verwachten, maar kruimelige oogschaduw ga ik waarschijnlijk niet gebruiken, ongeacht de prijs. Ik vind de look die je hebt gemaakt je erg mooi staan!

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 29 juli 2015 at 10:02

      Inderdaad echt heel jammer, want verder is het zeker een palette waar je veel kanten mee op kan.. Dankjewel voor je compliment! ^^

  • Avatar van beautifulday4makeup
    Reply beautifulday4makeup 29 juli 2015 at 09:00

    Dat van dat poederige heb ik nog gelezen, wel wat jammer

  • Avatar van chucky1012
    Reply chucky1012 29 juli 2015 at 07:30

    Zeer goed gepigmenteerde kleuren en mooie make-up look!
    De teinten zijn zo natural.

    Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.