Lifestyle Persoonlijk

Personal | I ♥ sleep tag

16 juli 2015

i love sleep tag
Je slaapt gemiddeld zo’n 1/3e van je dag weg en je rust nemen is enorm belangrijk. Ik heb al vaker over stress, ontspannen en slaaptips geschreven maar vandaag leek het me leuk jou mee te nemen in mijn slaaprituelen. Deze I ♥ sleep tag maakte me erg bewust van mijn slaapritme en ik ben benieuwd of jij dat herkent na het lezen? En wat is jouw vaste bedritueel?

Hoelaat ga je meestal naar bed?
Dit is meestal rond 22.30 uur, maar in het weekend meer rond 00.00 uur. Echt heel erg laat maak ik het bijna nooit meer, ik heb gewoon mijn uurtjes slaap ’s nachts hard nodig.

Wat is jouw vaste ritueel voor het slapen gaan?
Mijn gezicht reinigen en verzorgen en/of douchen, insmeren, voetjes en handen insmeren, nog even wat lezen en vervolgens lekker tegen Paul aankruipen voor een kus en knuffel.

Wat doe je als je niet kan slapen?
Meestal probeer ik me dan even los te maken, om te draaien en toch echt proberen weer in slaap te vallen maar als dat echt niet lukt dan ga ik vaak even wat op mijn smartphone lezen tot mijn ogen vanzelf vermoeid raken.

i love sleep tag

Wat is je favoriete slaaphouding?
Ik slaap altijd op mijn zij en mijn rechterzij heeft mijn voorkeur. Ook precies de reden waarom ik zo’n lekker stevig en dik traagschuim kussen heb om een goede ondersteuning te krijgen.

Waarvoor mag je jou altijd wakker maken?
Let’s be honest: ‘een intiem moment’ om het maar netjes te zeggen, maar verder mogen vrienden en familie mij ook altijd bellen als er iets is: welk tijdstip dan ook. Ik ben niet echt zo enorm gek van een bepaald gerecht of drankje dat ik dan kan noemen :)

Hoe laat gaat je wekker ’s ochtends?
De wekker gaat doordeweeks om 06.45 uur.

Snoozen of direct opstaan?
Ik ben echt iemand die gelijk opstaat als de wekker is gegaan.

i love sleep tag

Slaap je uit in het weekend?
Niet echt. Ik ben in het weekend meestal nog voor 08.00 uur op, maar als Shae goed ligt te slapen halen we ook de 09.00 uur heel soms wel eens. Ach, ik ben toch een ochtendmens dus vind het ook in het weekend niet erg om op tijd op te staan.

Welke rare dingen doe je in je slaap?
Volgens mij niks? Maar Paul zegt wel eens dat ik wat mompel of iets heel geks/onverklaarbaars zeg in tijden van stress en drukte. Heel vreemd haha!

Hoeveel kussens liggen er in je bed?
Twee, eentje voor Paul en eentje voor mij :)

i love sleep tag

Wat heb je aan in bed?
Meestal draag ik een slipje en een hemdje, als het iets frisser is een nachthemd en als het echt koud is dan een flanellen pyjama. Wij slapen het hele jaar door met het raam wagenwijd open voor de frisse lucht, dus soms ontkom ik niet aan een echte ouderwetse pyjama.

Slaap je met je sokken aan?
Nooit. Ik vind dat echt een verschrikkelijk gevoel, zo ‘opgesloten’ en ‘benauwd’ op de één of andere manier. Ik leg wel vaak sokjes naast mijn bed, maar dat is omdat ik mijn voeten voor het slapen gaan insmeer en ’s nachts niet plat op het laminaat wil liggen als ik naar de WC moet of als Shae wakker is..

i love sleep tag

Hoe groot is jouw bed?
Wij hebben een heerlijk groot bed van 180x200cm en zo’n 70cm hoog. Door die hoogte hebben we 4 grote lades in ons bed waar we onze schoenen in verzamelen.

Als ik ’s ochtends wakker word, is het eerste wat ik doe..
Ik ga naar de WC, dan ga ik even snel douchen en/of verzorg ik mijn gezicht, kleed ik me aan en haal ik Shae uit bed. Paul is dan vaak bezig met de thee en maakt Shae’s boterham en zijn lunch voor op werk. Vervolgens ben ik klaar met Shae en maak ik de ontbijtsmoothies voor Paul en mij en ontbijten we met z’n drietjes.

Droom je elke nacht?
Ik zal vast wel dromen, maar ik kan me niet herinneren voor het laatst gedroomd te hebben.

Welke droom of nachtmerrie kan je je goed herinneren?
De meest erge rampscenario’s kwamen in het verleden in mijn dromen voorbij, van een enorm auto ongeluk veroorzaken tijdens mijn eerste rijles tot aan gruwelijke dingen die gebeurden met geliefden. Als ik een droom onthoud, is het bijna nooit een positieve of fijne droom eigenlijk..

Wat is jouw grootste droom?
Om een liefdevol en gelukkig leven te hebben samen met Paul en Shae. Niks maakt me gelukkiger dan die gedachte.

Mocht je nu wat meer willen lezen over ontspannen, stress en slaaptips nodig hebben dan kan ik de volgende artikelen aanraden (nog) eens te lezen:

interieur inspiratie | een rustige slaapkamer
wat is stress?
– ontstress tips & tricks deel 1 en deel 2
– tips voor een goede nachtrust deel 1 en deel 2

Wil je deze I love sleep tag op je eigen blog of website invullen? Dat mag altijd! Laat dan het linkje hieronder achter zodat ik en anderen het kunnen lezen, sharing is caring

Wat is jouw vaste bedritueel wat je voor het slapen doet?

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?

balkje-nieuwe-layout

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Andrea
  Reply Andrea 18 juli 2015 at 22:00

  Wat leuk om te lezen! Had deze tag nog nooit eerder voorbij zien komen.

 • Avatar van Eline | Simply Handwritten
  Reply Eline | Simply Handwritten 16 juli 2015 at 20:15

  Leuk om te lezen.
  Zelf heb ik de laatste tijd onwijs veel aan mijn hoofd en daarbij is slaap ook datgene dat ik tekort kom. Toch belangrijk om even wat beter op mezelf te gaan letten! Ik ga jouw artikelen met tips zeker eventjes doornemen.

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 16 juli 2015 at 19:10

  Leuke antwoorden van deze tag!

 • Avatar van Femke
  Reply Femke 16 juli 2015 at 14:15

  Leuk om deze tag bij je te lezen :-)! Ik vond dit zelf ook een leuke tag om in te vullen.. En met betrekking tot je droom: ik snap hem helemaal.. Hij is heerlijk ‘cliché’, maar zo is het wel toch!!

 • Avatar van marijkeplante
  Reply marijkeplante 16 juli 2015 at 14:13

  Trouwens, je had laatst een prachtige sjaal getipt. Ik heb toch even op de sale gewacht. Kreeg hem net binnen, hij is echt te gek! Je hebt er geen woord over gelogen. Nogmaals heel erg bedankt voor de tip!!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 16 juli 2015 at 14:48

   Ah, wat superleuk om te horen! Ik vind de shawl ook echt prachtig nog steeds ♥

 • Avatar van marijkeplante
  Reply marijkeplante 16 juli 2015 at 14:11

  Pas nu ik twee zoons heb realiseer ik me hoe belangrijk slaap is. Die van mij zijn er namelijk niet zo goed in. En dan merk je pas wat voor effect het op je heeft. Mijn oudste slaapt nu goed, is meestal wel al vroeg wakker, uur of 6. De jongste is 16 maanden en wordt nog zo’n 1 à 2 keer per nacht wakker en vindt 6 uur ook wel een mooie tijd om weer een feestje te beginnen. Heb dus al ruim drie jaar wallen die met geen camouflagestick zijn weg te werken :-)

  Ik lig altijd voor 22 uur in bed, weekends soms wat later. En af en toe nog een dutje overdag in het weekend, als het uit komt. Ach, ook dit gaat voorbij. Het zijn gezonde mannetjes en altijd vrolijk, dat telt!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.