Beauty

How to | Jezelf een manicure geven

24 juli 2015

manicure tips
Er is één slechte gewoonte waar ik maar niet vanaf lijk te kunnen komen, want in tijden van stress grijp ik er altijd naar terug: velletjes bijten. Het hele nagelbijten doe ik al enorm lang niet meer, maar van de velletjes eromheen kan ik niet afblijven. Het is gelukkig al een heel stuk minder dan het was en ik doe hard mijn best er helemaal mee te stoppen. Lastig! Al merk ik dat het beter gaat als ik mijn nagels regelmatig goed verzorg, want naast een stel goedverzorgde nagels zien die velletjes er niet uit natuurlijk. Vandaag deel ik tips en tricks met je voor een manicure @ home en mijn favoriete producten hiervoor.


manicure tips
manicure tips
manicure tips
Voorbereiding

Ik begin met mijn handen te wassen en oude nagellak ter verwijderen. De nagellak die ik hierboven nog op had is ANNY Life is Love uit de zomercollectie en die heeft er een week opgezeten. Netjes he? Je ziet duidelijk een stukje uitgroei, maar niet echt beschadigingen en ik ben dan ook erg tevreden over deze nagellak. Ik verwijder hem met de essence quick & easy sponge nail polish remover, breng de Alessandro cuticle remover gel aan rondom mijn nagelriemen en begin met het bokkenpootje voorzichtig de nagelriemen terug te duwen en overtollige velletjes te verwijderen wat heel makkelijk gaat en een mooie basis voor de vervolgstappen is. Ik vijl mijn nagels mooi in vorm en dan nog even de handen en nagels ontvetten door ze te wassen of OPI swiss hand guard te gebruiken (antiseptische handgel) en ik ben klaar om te gaan lakken.

Wist je dat vastgegroeide nagelriemen de groei van de nagels kan tegenhouden en ribbels op de nagels kunnen veroorzaken?

manicure tips

Tijd om te gaan lakken!
Ik kies vandaag voor subtiele French manicure-achtige nagels, oftewel heel natuurlijk waarbij het witte randje wat meer opvalt en met een mooie glans. Ik begin met de Alessandro multi talent nail polish (werkt als basecoat, nagelverharder, anti-vergeling en UV-bescherming), wacht tot deze droog is en lak dan met de Alessandro pro white French nail effect polish in twee laagjes. Ik sluit af met de nieuwste essie gelsetter topcoat die zonder UV/ledlamp van elke kleurlak eronder een gellak maakt, oftewel dat je nagellak een mooie glans krijgt en echt een stuk langer blijft zitten. Er zit onder andere een mix in van acrylaat en copolymeer die de nagels versterken waardoor ze ook minder snel zullen beschadigen of afbreken.

manicure tips
manicure tips

Verzorging
Deze laatste stappen sla ik na een manicurebehandeling nooit over. Eerst even de nagels insprayen met de Alessandro nail polish speed dry spray die ervoor zorgt dat de lak supersnel uithardt, dan de handen lekker insmeren (LOVE de OPI avojuice handcrèmes) en als laatste de nagelriemen insmeren met een nagelriemolie zoals de Alessandro nail & cuticle oil.

manicure tips

En.. met de stappen hierboven ga je in zo’n 20 minuten naar een totaal andere look voor je nagels en zijn je nagels, handen en nagelriemen ook weer goed verzorgd. Ik hou ervan om met mijn nagels bezig te zijn trouwens, echt zo’n rustgevende bezigheid. Uit ervaring geleerd dat ik vooraf altijd al naar de wc ga – want op de één of andere manier moet ik altijd prècies als mijn nagels net in de lak zitten – en doe ik het op de momenten dat Shae nèt in bed ligt of Paul thuis is waardoor ik niet ineens op hoef te springen vanwege de kleine die weer eens gekke manoeuvres uit haalt ;)

Op dit moment is zo’n cleane nagelstijl wel echt ‘mijn ding’. Wat draag jij vaak qua stijl of kleur op je nagels?

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?
Dit artikel bevat product(en) die ik heb ontvangen van een merk of bedrijf.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Sonja
  Reply Sonja 25 juli 2015 at 15:09

  Mooie tips! En ik draag wat ik leuk vind!
  En psssst ik moet ook altijd plassen! Ongeloofelijk!

 • Avatar van Marijke - de beste versie van jezelf
  Reply Marijke - de beste versie van jezelf 24 juli 2015 at 23:34

  Hier ook een velletjesbijter.. Ik doe dat alleen als ik gestresst ben. Ik houd wel van verzorgde handen met een pastelkleurtje. Zo af en toe kies ik voor een wat sprekendere kleur. Ik ben fan van de Miracle gel van Sally Hansen.

 • Avatar van Imke
  Reply Imke 24 juli 2015 at 22:04

  Leuk artikel

 • Avatar van Manon Boerakker
  Reply Manon Boerakker 24 juli 2015 at 15:52

  Ik moet echt beter mijn nagels verzorgen! Ik hou heel erg van pastel tinten

 • Avatar van femketje
  Reply femketje 24 juli 2015 at 12:26

  ik draag bijna altijd kleur en nail art, veel watermarbles en ofcourse glitters er bij :D

 • Avatar van Kirsten
  Reply Kirsten 24 juli 2015 at 11:37

  Je nagels zien er mooi verzorgt uit, ik moet de mijne ook maar eens onderhanden nemen.

 • Avatar van Karen
  Reply Karen 24 juli 2015 at 10:00

  De eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat ik mijn nagelriemen wel eens vergeet, maar dat zou ik niet moeten doen, want het maakt je nagels zo veel mooier! In de winter draag ik vaak donkere kleuren zoals zwart, grijs en bordeaux, maar in de zomer toch meer knalkleuren of pastels. Ik ben echt een nagellak addict. Om de vier dagen draag ik een nieuw kleurtje.

 • Avatar van beautifulday4makeup
  Reply beautifulday4makeup 24 juli 2015 at 08:32

  Ik zou ook vaker mezelf een manicure moeten geven

 • Avatar van Eline | Simply Handwritten
  Reply Eline | Simply Handwritten 24 juli 2015 at 08:18

  Mooi resultaat en ook fijn dat je alle producten die je gebruikt deelt. :)

 • Avatar van Pink it
  Reply Pink it 24 juli 2015 at 07:52

  Mooi eind resultaat, ik zou dit zelf ook eens wat vaker moeten doen x

 • Avatar van Femke
  Reply Femke 24 juli 2015 at 07:33

  Wat een mooie nagels.. Ik vind rustige nagels ook erg mooi, maar een kleurtje ook.. Toevallig ga ik vanmiddag weer acrylnagels laten zetten, ik heb van mezelf best moeilijke nagels.. ze zijn niet glad van structuur, hard en breken daardoor altijd heel erg snel af.. ongeacht wat ik probeer.. ik ga dan wel voor een french manicure acryl, wil ik een lakje dan kan ik er altijd overheen lakken… Wat heb je trouwens een onwijs toffe ring aan op de foto!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 24 juli 2015 at 10:12

   Thanks! De ring is volgens mij van H&M of SIX ;)

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 24 juli 2015 at 07:21

  Handige tips!
  Ik hou van felle kleuren ;-)

 • Avatar van BEAUZ
  Reply BEAUZ 24 juli 2015 at 07:05

  Ik draag in de zomer vooral pasteltinten ;)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.