Beauty

How to | Jezelf een pedicure geven

15 juli 2015

pedicure tips
Het is nu dan wel even wat minder lekker zomerweer, maar voor je het weet gaat de temperatuur weer omhoog en kunnen de slippertjes en sandalen weer uit de kast gehaald worden. Tijd om die trouwe onderdanen van ons eens even goed onder handen te nemen zodat ze er weer helemaal fris en fruitig uitzien en lekker zacht aanvoelen. Vandaag deel ik tips en tricks met je voor een pedicure @ home, wat je kan doen tegen vermoeide benen en voeten en mijn favoriete producten die ik zelf graag gebruik.


Vermoeide benen en voeten

Het klinkt je vast herkenbaar dat je soms thuis komt na een lange dag werken, lopen of bijvoorbeeld winkelen en je benen en voeten zwaar en vermoeid aanvoelen. Dit kan komen door stress en veel lopen, maar sommige vrouwen hebben er helaas bijna dagelijks mee te maken. Dit vermoeide en vervelende gevoel in de benen en voeten wordt vooral veroorzaakt door een verkeerde houding bij sporten, slaapproblemen en nachtelijke krampen, te weinig beweging, teveel koffie/alcohol/pittige kruiden/strakke kleding en andere dingen die slecht zijn voor je bloedsomloop maar het kan ook te maken hebben met bijvoorbeeld een zwangerschap of het hebben van een staand beroep. Deze slechte bloedcirculatie is vaak de reden van dit zware gevoel.

Meer bewegen, een goede nachtrust, gezonder eten en meer water drinken is al een stap in de goede richting, maar dit kan ook helpen:

– neem wisseldouches en werk hierbij van onder naar boven op je been
– draag platte schoenen met een goed voetbed en goede ondersteuning
– neem af en toe een rustmomentje en leg je benen iets hoger dan de rest van je lichaam
– masseer je benen en voeten regelmatig, werk ook hierbij weer van onder naar boven
– neem regelmatig een ontspannend lauwwarm voetenbadje.

pedicure tips

Voetverzorging
Als het op voetverzorging aankomt dan geeft dit het beste en een blijvend resultaat als je hier wekelijks een vast momentje voor uittrekt, en dan niet alleen in de zomer ;) Zo hoef je in de lente niet ineens in de stress te schieten omdat je voeten weer gezien gaan worden. De volgende tips zijn fijne richtlijnen om in je achterhoofd te houden als je aan de slag gaat om je voeten summerproof te krijgen:

– vijl je voeten regelmatig zodat het teveel aan eelt verwijdert wordt. Mijn voorkeur hebben de elektrische vijlen van bijvoorbeeld Scholl en die zijn met verschillende texturen (fijn, normaal en grof) te verkrijgen. Mocht je nu erg veel eelt hebben dan kan je ook een eeltrasp gebruiken, maar wees voorzichtig hiermee!
– scrub je voeten regelmatig met een masserende techniek. Dit is niet alleen erg fijn om heerlijk zachte voetjes te krijgen en dode huidcellen te verwijderen, maar je verbetert zo de bloedcirculatie wat de voeten lekker ontspant en zorgt dat afvalstoffen beter afgevoerd kunnen worden
– neem een lekker lauwwarm voetenbadje van een minuut of 5 tot 10 om de voeten lekker schoon te weken, vermoeide te laten ontspannen en zelf ook even tot rust te komen. Je kan op dit moment toch geen kant op, dus luister naar een ontspannend muziekje, mediteer of lees wat. Droog je voeten naderhand goed af, ook tussen de tenen om voetschimmel geen kans te geven
– masseer je voeten regelmatig. Het is één van de makkelijkste plekken voor zelfmassage en als je dit enkele keren per week voor het slapen doet met een voedende crème heb je altijd ontspannen en zachte voetjes
– Fijn om te weten: elk deel van je voet staat in contact met een ander lichaamsdeel of orgaan (voetreflexologie) en het werkt daarom bevorderend op de algehele gezondheid. Win-win dus!

pedicure tips

Nagelverzorging
Neem voor je teennagels dezelfde stappen als je voor je handnagels doet; duw regelmatig de nagelriemen voorzichtig terug, hou de nagels kort en recht om ingroeien te voorkomen en vijl ze even om scherpe randjes te verwijderen, smeer de nagelriemen regelmatig in en gebruik in plaats van een handcrème een voetencrème om ze zacht en soepel te houden en kloofjes te voorkomen. Wellicht handig om een paar sokken naast je bed te leggen voor als je ’s nachts naar de WC moet en misschien uitglijdt door de zachte voeten..

Wil je je nagels lakken, hou dan ook weer hierbij dezelfde stappen aan als wanneer je je handnagels gaat lakken. Eerst vetvrij maken en/of ontdoen van oude nagellak met nagellakremover, de nagels knippen en/of vijlen, de nagelriemen voorzichtig terugduwen, een basecoat gebruiken, kleurlak naar keuze en een topcoat. Zo kan je het langst genieten van je pedicure. Nagellak blijft trouwens op mijn teennagels echt veel langer zitten dan op mijn handnagels en groeien minder snel, twee weken vooruit na een pedicure is dus niet vreemd bij mij. Herkenbaar?

pedicure tips
pedicure tips

Persoonlijke producttips voor een pedicure @ home
Scholl velvet smooth express pedi
Scholl velvet smooth dagelijks hydraterend serum
The Body Shop fuji green tea body scrub
Dr. Pierre Ricaud soothing refreshing foot gel
Hand Chemistry Retin-Oil
Hansaplast blarenpleisters (by far de beste)
– nagellak van OPI, Sally Hansen miracle gel of essie (mijn favoriete merken).

Geef jij jezelf wel eens een voetbehandeling, of ga jij regelmatig naar een salon voor een professionele pedicure?

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?
Dit artikel bevat product(en) die ik heb ontvangen van een merk of bedrijf.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Imke
  Reply Imke 18 juli 2015 at 09:25

  Goede tips. Ik doe het de laatste tijd bijna wekelijks en het is een heerlijke verwennerij

 • Avatar van Tania
  Reply Tania 16 juli 2015 at 16:43

  Goeie tips. Ik zou wat meer tijd moeten besteden aan voetverzorging. Denk dat ik de Scholl velvet smooth express pedi eens ga aanschaffen.

 • Avatar van missmagsnl
  Reply missmagsnl 16 juli 2015 at 09:01

  ik ging eerst regelmatig naar een pedicure, maar sinds dat de tweeling is geboren ben ik er niet meer geweest. Vind het heerlijk om er hene te gaan eigenlijk. Maar je kan het inderdaad ook goed zelf doen.

 • Avatar van Petra
  Reply Petra 15 juli 2015 at 21:47

  Wat een fijne tips. Onbewust besteed ik toch vaak te weinig tijd aan mijn voeten…Al ben ik wel een tijdje terug beinnen met regelmatig scrubben van mijn voeten.het resultaat is echt al een hele vooruitgang…Af en toe bezoek ik een pedicure…en ook gebruik ik regelmatig een elektrische vijl…

 • Avatar van Kimberley
  Reply Kimberley 15 juli 2015 at 19:07

  Goede tips! Eelt verwijderen is altijd een klusje waar ik tegenop zie, maar als ik klaar ben, heb ik de neiging om aan iedereen mijn ‘mooie voetjes’ te laten zien ;-)

 • Avatar van Beautyjuf
  Reply Beautyjuf 15 juli 2015 at 17:04

  Eens in de zoveel weken ga ik naar een voetpedicure. Heerlijk om even mijn voeten te laten verwennen. Thuis doe ik er te weinig aan, terwijl mijn voetjes er eigenlijk wel naar snakken. Hopelijk weet ik de motivatie weer te vinden door jouw artikel!

 • Avatar van Manon Boerakker
  Reply Manon Boerakker 15 juli 2015 at 15:14

  Leuke tips, ik zit net toevallig met mijn voetjes in een badje met tea tree oil. Ik heb bij mijn twee grote tenen last van kalknagel of schimmel .en ga zo ook vijlen en dan lekker insmeren met crème

 • Avatar van Miriam - NailTalk
  Reply Miriam - NailTalk 15 juli 2015 at 14:19

  Dit motiveert wel weer even met zulke tips… Ik verzorg ze echt te weinig. Mijn hielen doen gewoon beetje pijn van de gescheurde huid. Heb nu een (goedkopere variant) Scholl besteld en voetenbalsem gekocht. Let’s do so pampering. Fijn artikel dit!

 • Avatar van maloubeld
  Reply maloubeld 15 juli 2015 at 11:04

  Dit moet ik ook echt weer een keertje gaan doen :)

 • Avatar van Jamey
  Reply Jamey 15 juli 2015 at 09:53

  Ik ben GEK op een pedicure! Ik kan daar zo van genieten!

 • Avatar van Kirsten
  Reply Kirsten 15 juli 2015 at 09:26

  Mijn voeten zijn ook echt weer toe aan een behandeling. Bedankt voor de reminder, dat ga ik denk ik vandaag maar eens doen!

 • Avatar van beautifulday4makeup
  Reply beautifulday4makeup 15 juli 2015 at 08:53

  Een pedicure is voor mij een heerlijk ontspanmomentje.

 • Avatar van Veertig Plus
  Reply Veertig Plus 15 juli 2015 at 08:48

  Soms denk ik dat jij helderziend bent! Dit artikel had ik net nodig! En wil dus binnenkort een afspraak boeken voor een Pedicure. Ik vind mijn nagels zo lelijk.
  Ik gebruik voor mijn eelt een mesje dat er voor gemaakt is. Ik week ze eerst zacht en kan dan net als kaas de dode huid wegschaven.

 • Avatar van Femke
  Reply Femke 15 juli 2015 at 08:29

  Ik ben toevallig afgelopen zaterdag nog naar de pedicure geweest.. Erg fijn! Tussendoor houd ik mijn voeten wel zelf bij met die elektrische vijl van Scholl en een hele fijne creme (ook van Scholl).

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 15 juli 2015 at 06:42

  Wat een fijne en zeer handige tips om de voeten er goed uit te laten zien.
  Zeer belangrijk want ze moeten opvallen met een prachtige kleur nagellak.
  Sommige producten ken ik niet en zal ernaar op zoek gaan.

  Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.