Beauty

Max Factor | Miracle Match VS Skin Luminizer foundation

19 juli 2015

max factor miracle match foundation
Onlangs kreeg ik de nieuwste foundation van Max Factor binnen en het leek me leuk om deze te vergelijken met de foundation die ze hiervoor uitbrachten. Een soort battle tussen twee foundations van hetzelfde merk dus, wat jou misschien helpt om een betere keuze te kunnen maken. De nieuwste Max Factor miracle match foundation VS de Max Factor skin luminizer foundation dus. Wat doen de foundations afzonderlijk en hoe bevallen ze me en welke is mijn favoriet? Kijk mee voor informatie, foto’s, swatches, reviews en full face foto’s van het resultaat.

max factor miracle match foundation
max factor miracle match foundation
max factor miracle match foundation
Max Factor miracle match foundation €16,99
Deze foundation komt in hetzelfde flesje als mijn geliefde Max Factor facefinity foundation, een glazen flesje met een pompje welke je op slot kan zetten. De kleur 45 warm almond is de lichtste die verkrijgbaar is en ik wist gelijk dat ik de andere kleuren niet aan hoefde te raken en daar iemand anders blij mee kan maken. Zoals je ziet is de kleur qua neutrale tot koele ondertoon een goede match en qua kleur kan hij nèt. Een klein beetje lichter zou misschien nog mooier zijn, maar eenmaal met de full face make-up op is dit kleine kleurverschil niet meer opvallend.

De foundation voelt creamy maar ook luchtig aan en laat zich gemakkelijk aanbrengen. Ik heb beide foundations op dezelfde manier aangebracht: over een hydraterende primer met de vochtige Beautyblender. De foundation versmelt bijna met de huid, voelt heel lekker aan en krijgt na een paar minuten een soort satijnen finish. Niet te glanzend, niet te mat en een subtiele gloed. Heel erg mooi! Deze foundation blijft door de dag heen redelijk goed zitten en accentueert droogtelijntjes minimaal. Er zit onder andere glycerine, vitamine B en vitamine E in en hij voelt fijn aan op mijn drogere huid.

De dekking van deze foundation is medium te noemen; hij verdoezelt het rode en vlekjes redelijk goed maar sproetjes en moedervlekken blijven zichtbaar en ook oneffenheden van een puistje kunnen nog wel een beetje concealer gebruiken. Het is mooi hoe deze foundation een photoshop/blur effect geeft, wat je op de full face foto in dit artikel – waar ik deze foundation draag – goed kan zien. Jep, dit is een blijvertje!

max factor miracle match foundation
max factor miracle match foundation
max factor miracle match foundation
Max Factor skin luminizer foundation €15,99
Deze foundation komt in een plastic flacon met een pompje die je niet op slot kan zetten. De kleur 47 nude is de lichtste die verkrijgbaar is en helaas is hij net te warm/oranje en echt iets te donker voor mij, maar je kan het resultaat en de textuur van deze foundation op de foto’s hierboven alsnog goed zien.

De foundation is heel crèmig en voelt iets dikker aan en ik krijg het idee dat deze echt meer voedend is, wellicht een tip voor de echt droge huidjes onder ons? De foundation laat zich iets lastiger uitwerken door de wat dikkere textuur en als hij eenmaal zit droogt hij na een paar minuten iets glanzender op dan de variant hiervoor maar dat komt ook doordat hier een microshimmer in verwerkt zit die licht reflecteert. Er zit onder andere vitamine B en E, glycerine en het VitaNiacin complex in, maar voor mijn huid lijkt hij iets te vol waardoor ik hem ‘voel zitten’, iets wat ik echt minder prettig vind.

De dekking van deze foundation is aan de lichte kant van medium te noemen, zoals je ziet lijkt de roodheid en de oneffenheden rondom mijn kin na het aanbrengen van de foundation meer zichtbaar dan met de andere foundation. Naast dat ik de foundation wel echt voel zitten laat hij een soort plakkerig laagje achter op mijn huid waardoor ik hem moet afpoederen om hem prettig te vinden qua gevoel.

Het moge duidelijk zijn.. De Max Factor miracle match foundation is voor mijn huid een absolute winnaar. Het zou top zijn als er nog een iets lichtere kleur verkrijgbaar zal gaan zijn, maar ik kom hier de zomer nog wel mee door!

Wat is jouw favoriete foundation op dit moment?

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?
Dit artikel bevat product(en) die ik heb ontvangen van een merk of bedrijf.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van beautifulday4makeup
  Reply beautifulday4makeup 21 juli 2015 at 15:10

  De miracle match ziet er supernatuurlijk uit op je huid

 • Avatar van Eline | Simply Handwritten
  Reply Eline | Simply Handwritten 19 juli 2015 at 22:07

  Fijn dat je de foundations zo vergelijkt! Alle foundations kunnen mooie dingen beloven, maar als je het puur van de website of informatie in de drogisterij moet hebben lijken ze allemaal hetzelfde. Goed om nu eens de grote verschillen te bespreken.

 • Avatar van pAnnemarie
  Reply pAnnemarie 19 juli 2015 at 15:13

  Ik vind het zo jammer dat ze gestopt zijn met de kleur Ivory! De Max Factor Facefinity in die kleur was echt mijn perfecte foundation. Deze kleuren hoef ik niet te proberen helaas..

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 20 juli 2015 at 10:21

   Jep, echt heel erg jammer want dat was de perfecte kleur!

 • Avatar van writinganna
  Reply writinganna 19 juli 2015 at 12:13

  De eerste ziet er inderdaad wat beter uit. Ik gebruik op het moment verschillende eigenlijk, licht er maar net aan waar ik zin in heb hihi.

 • Avatar van Iris
  Reply Iris 19 juli 2015 at 11:09

  Super fijne review. Ik had inderdaad ook de ‘oude’ versie in 45 Warm Almond, maar deze was echt beduidend donkerder dan de Miracle Match zo te zien. Ik ben nieuwsgierig geworden!

 • Avatar van Kirsten
  Reply Kirsten 19 juli 2015 at 10:16

  Wat een fijne vergelijking! Misschien moet ik toch maar eens kijken naar zo’n foundation. Bij mij is de kleur ook altijd een dingetje en ik moet bekennen dat ik eigenlijk altijd BB cream draag omdat ik geen goeie foundation heb liggen. Misschien dat een foundation wel beter zou zijn qua dekking. Deze twee ga ik even onthouden!

 • Avatar van Femke
  Reply Femke 19 juli 2015 at 09:51

  De Skin Luminzer vind ik een iets mooier effect hebben, maar deze is inderdaad wat te donker voor je.. Ik heb zelf geen hele lichte huid maar weet wel dat wat vriendinnen met hele lichte huidjes vaak wel veel moeite hebben met een goede foundation, jammer!

 • Avatar van Marjolein
  Reply Marjolein 19 juli 2015 at 09:48

  Ik ging laatst eens alle foundations van MaxFactor swatchen in de winkel aangezien ik ze meestal wel fijn vind.. En alleen de CC Cream was licht genoeg. Urghhh haha, super irritant! Trouwens ook de enige van alle foundations die daar verkocht werden. Oh well.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 20 juli 2015 at 10:22

   De CC Cream in Fair is ook echt top!

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 19 juli 2015 at 09:32

  De eerste foundation is erg mooi en dekt beter dan de laatste!
  Mooie natural look.

  Xoxo

 • Avatar van Veertig Plus
  Reply Veertig Plus 19 juli 2015 at 09:13

  Wat een mooie foundation! En ja ik ben het met je eens dat de Miracle Match de winnaar is.
  Ik gebruik nu een van Paula’s Choice!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 20 juli 2015 at 10:22

   Daar ben ik ook nog heel benieuwd naar, maar die kleuren zijn helaas te donker en te warm voor mij..

 • Avatar van Marijke - de beste versie van jezelf
  Reply Marijke - de beste versie van jezelf 19 juli 2015 at 08:29

  Ik heb dat dus ook vaak, dat een foundation wat oranje oogt.. Ik snap niet waarom er oranje tinten op de markt worden gebracht, er is toch niemand met zo’n huidskleur!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.