Beauty Persoonlijk

How to | Overbeharing camoufleren

5 juli 2015

overbeharing camoufleren bij vrouwen
Jullie hebben nog een update tegoed van mij over mijn laatste poging tot het verminderen van de overbeharing in mijn gezicht. Ik had toen een nieuw IPL apparaat voor thuisgebruik ontvangen welke je ook voor gezichtsbeharing kon gebruiken en ik heb deze nu 3 maanden lang getest door volgens schema regelmatig te flitsen. Hoe groot mijn hoop ook was, helaas heeft het helemaal geen enkele verandering met zich meegebracht.. Helaas blijf ik dus ervaringsdeskundige als het gaat om overbeharing in het gezicht en ik wilde vandaag mijn tips en tricks delen om overbeharing te camoufleren, waarbij ik me richt op die in het gezicht. Na zo’n 15 jaar ervaring heb ik hier een bepaalde routine in gekregen die voor mij het beste werkt.

Scheren
De overbeharing in mijn gezicht, mijn ‘snor’ en rondom mijn kingebied, maakt me heel erg onzeker en zeker in de zomer vind ik het lastig om ermee om te gaan. Dit, omdat ik dan het liefst eigenlijk helemaal geen make-up wil dragen maar ook omdat de haartjes dan sneller groeien waardoor stoppeltjes sneller weer voelbaar en zichtbaar zijn. Na veel verschillende manieren van ontharen geprobeerd te hebben zoals waxen, nat scheren, professionele IPL behandelingen bij een huidtherapeute tot aan harsstrips, ontharingscrème en een IPL apparaat voor thuisgebruik ben ik erachter gekomen dat elektrisch scheren met een Remington ladyshave met een scheerdeeltje en 2 ‘gladmakende’ ronde delen erachter (zoals je hieronder op de foto goed kan zien) veruit het beste werkt.

Ik scheer mijn bovenlip en kin hier elke ochtend mee en ben dan binnen een minuutje klaar. Waar veel andere ontharingsmethodes een rode, branderige en geïrriteerde huid achterlaten heb ik hier met dit apparaat geen last van waardoor ook de bekende ingegroeide haartjes zo goed als wegblijven.

overbeharing camoufleren bij vrouwen
Huidverzorging
Zoals ik net al vertelde is het heel veel voorkomend dat je bij overbeharing in het gezicht nog een extraatje cadeau krijgt; ingegroeide haren en onzuiverheden, en dan vooral rond het kingebied. Door mijn kingebied als ‘onzuivere’ huid te behandelen in mijn verzorgingsroutine voorkom ik deze ingegroeide haartjes en onzuiverheden en weet ik deze zoveel mogelijk te beperken. Zo smeer ik mijn kin na het reinigen één keer per dag in met producten zoals op de eerste foto bovenaan dit artikel:

Paula’s Choice skin perfecting 2% BHA gel
Paula’s Choice resist weekly resurfacing treatment 10% AHA (één keer per week)
Dermalogica breakout control met antibacteriële ingrediënten.

Producten als deze houden de huid zo goed mogelijk onder controle als het gaat om onzuiverheden, dieptereiniging en het voorkomen van nieuwe ontstekingen en/of puistjes. Deze producten werken voor mij het beste zonder mijn huid uit te drogen want veel producten voor de onzuivere huid zorgen juist voor extra droge plekjes. En aangezien ik voor de rest een drogere en gevoeligere huid heb is dat zeker niet iets wat ik wil accentueren. Een droge huid is namelijk ook minder mooi te make-uppen waardoor dàt juist weer op zou vallen en de aandacht alsnog naar mijn kingebied zou gaan..

overbeharing camoufleren bij vrouwen
Make-up
Door de jaren heen heb ik gemerkt dat deze volgorde en typen producten voor mij het beste werken om de grijzige waas door erg korte stoppeltjes die net onder de huid liggen en de ex-acnevlekjes te camoufleren waardoor ik mijzelf de hele dag door zeker voel en ik niet meer hoef bij te werken.

1. een goed hydraterende primer aanbrengen, op dit moment is Jane Iredale smooth affair mijn favoriet
2. nadat ik mijn foundation heb aangebracht een goed dekkende concealer ‘indeppen’ met een vochtige Beautyblender (Estée Lauder double wear stay-in-place flawlss wear concealer)
3. de huid afpoederen met een goede gezichtspoeder en met de richting van de eventuele blonde donshaartjes mee-poederen zodat het er zo zacht/glad mogelijk uitziet (MAC pro longwear pressed powder).

En last but not least: doordat je huid gevoeliger voor de zon is door het dagelijks of regelmatig ontharen en scheren, het sneller aanmaken van pigment op deze plekjes en de producten zoals ik in het onderdeel ‘huidverzorging’ liet zien is het slim om altijd een product met een hoge SPF bij je te hebben waarmee je bij een spontaan zonnig uitje of het terras op te gaan altijd even een beschermingslaagje aan kan brengen. De Jane Iredale powder-me SPF 30 is perfect omdat je een spiegel in het deksel hebt en je hem ook over make-up aan kan brengen.

Ik hoop heel erg dat ik door over de drempel te stappen en deze onzekerheid met zo’n groot publiek via mijn site te delen anderen kan helpen. Mocht jij nu ook last hebben van overbeharing (in het gezicht) en nog meer aanvullende tips, opmerkingen of tricks hebben: laat deze dan achter in de comments/reacties onder dit artikel zodat we elkaar kunnen helpen :)

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?
Dit artikel bevat product(en) die ik heb ontvangen van een merk of bedrijf.

Reacties op dit artikel

  • Avatar van Carolina
    Reply Carolina 26 augustus 2016 at 19:41

    *ongeplande

  • Avatar van Carolina
    Reply Carolina 26 augustus 2016 at 19:40

    Bedankt voor het artikel. Ben zelf voor mijn ingepland zwangerschap begonnen, maar moest na twee behandelingen stoppen. Nou, drama! Het is alleen maar meer geworden in mijn hals. Ik heb vorige week een testflits gehad op mijn arm met een Lightsheer Diode laser. Doet wel meer pijn dan IPL, maar we gaan er maar voor. Ik ben weer blij als de zomer is afgelopen zodat ik niet de schaduw hoef op te zoeken omdat de zon nogal blootstelt <3 not. Maargoed, nu dus weer aan het scheren en dikke vette zwarte stoppels onder mijn kin. Ik draag geen foundation, maar ga morgen toch maar, want hoewel ik het weg haal, je ziet het toch. Ik ga me maar eens verdiepen in wat producten… Hopelijk is deze nachtmerrie over een half jaar verminderd (althans, op mijn gezicht dan. Mijn lichaam daar wil ik het niet eens over hebben haha, later). Ik hoop dat er toch ook voor jou een oplossing aanwaait. Waarom lijken andere vrouwen zo perfect glad altijd in mijn ogen terwijl het een veel voorkomend iets is?

  • Avatar van Lau
    Reply Lau 28 juni 2016 at 11:18

    Super bericht!

    Bedankt voor de tips ik ga ze zeker uitproberen & blijf vooral schrijven over dit onderwerp want zo voel ik mij niet meer zo alleen met deze verschrikkelijke “aandoening” .

    Liefs

  • Avatar van Roos
    Reply Roos 22 februari 2016 at 13:51

    Ik heb een tip op dit gebied, die voor mij echt heel goed werkt: de epivera, oftwel een epileer-veer: een springveertje met handvaten, waarmee je gezichtshaartjes heel makkelijk eruit ‘rolt’. Ik heb ze nooit in winkels gezien, maar als je erop googlet vind je ze voor een paar euro. Het brengt niet de huidirritatie met zich mee die waxen/harsen wel heeft, er is namelijk niks wat aan je huid ‘plakt’ en wat je er vervolgens met ‘geweld’ weer af moet trekken. De veer neemt alleen de haartjes mee, het werkt bij mij met name goed voor zacht tot middelzachte haartjes. Om de iets stuggere haartjes eruit te krijgen moet ik soms wat extra rollen, of nog even nawerken met een pincet.
    Ik heb een heel gevoelige huid die snel rood wordt, als ik met een pincet haartjes eruit trek zie ik al gauw rode vlekjes verschijnen. Met de veer wordt het wel iets rood, maar veel minder fel en het trekt ook sneller weg. Dit komt denk ik omdat je geen ‘ruk’ aan de haartjes hoeft te geven, maar ze met een zachte beweging eruit worden gehaald. En geen stoppels vind ik ook echt een groot pluspunt!
    Ik heb geen last gekregen van ingegroeide haartjes, maar wel af en toe een klein pukkeltje op de plek waar er haartjes uit zijn getrokken. Na het epileren gebruik ik een heel klein beetje tea trea oil en een vochtinbrengende creme om pukkeltjes te voorkomen en om te hydrateren, en ik moet zeggen dat dit prima werkt. En een minipukkeltje is ook wel iets makkelijker te camoufleren dan stoppeltjes.
    Ik moet wel zeggen dat je echt even aan de pijn moet wennen, vooral net onder je neus of het randje van de lip, want er worden best veel haartjes in 1 beweging uitgerold, en dat is dus wel even wat anders dan 1 rats met een harsstrip of 1 ruk aan een pincet. Het is dus wel even doorbijten, maar dan heb je ook wat ;-)

  • Avatar van Anoniempje
    Reply Anoniempje 29 november 2015 at 21:33

    Wat een verademing dat ik niet de enige ben met die verschrikkelijk vervelende waas!!! Welke foundation gebruik je? Ik zag daar het merk niet van bij staan of heb ik er overheen gelezen?

  • Avatar van Nicole @ Everyday-Life.nl
    Reply Nicole @ Everyday-Life.nl 15 september 2015 at 22:00

    Ik heb hetzelfde probleem, op een deel van mijn kin. Kleine donkere harde haren. Inmiddels heb ik een epileerverslaving. Ach ja. Ik heb het maar geaccepteerd.

  • Avatar van Linda
    Reply Linda 10 juli 2015 at 09:18

    Balen dat het apparaat niet werkte. Ik hem heb ook getest op mijn ‘snor’, bestaande uit drie haren. Die waren er ook niet gevoelig voor en zijn er nog steeds. Ik hoop toch echt dat je een keer iets gaat vinden wat je gewoon helemaal helpt.

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 10 juli 2015 at 09:40

      Oh, waren er voor sommige dingen toch wonderpillen.. *droomt verder*

  • Avatar van Miriam - NailTalk
    Reply Miriam - NailTalk 6 juli 2015 at 16:30

    Denk dat jij met zulke artikelen echt een fantastische bijdrage aan de dames die hier last van hebben! Goed artikel!

  • Avatar van Nesrin - Daily Cup of Bla Bla Bla
    Reply Nesrin - Daily Cup of Bla Bla Bla 6 juli 2015 at 10:25

    Ik vind het heel knap en heb er bewondering voor dat je dit deelt op jouw blog. Jammer echt jammer dat het IPL apparaat haar werk niet goed heeft gedaan.

    Van nature ben ik ook meer behaard dan de gemiddelde vrouw (als ik zo vrij mag zijn om dit te concluderen) elke 6 weken ga ik voor een volledige wax beurt waar ook mijn bovenlip en kin worden meegenomen. Jaren geleden was ik druk voor en tussen twee zwangerschappen met het weg laseren, dit heeft wel wat geholpen maar helemaal “clean” zal het nooit zijn.

  • Avatar van Judith PinkPress
    Reply Judith PinkPress 6 juli 2015 at 07:38

    Loop ik altijd te zeuren omdat ik steeds 1 haar op mijn kin heb. Wat een werk heb jij er toch aan.. ik las laatst idd wel dat scheren ook de mooiste huid oplevert als je het goed verzorgt. En een stuk minder pijnlijk…

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 6 juli 2015 at 09:13

      Dat minder pijnlijk klopt inderdaad ook ja.. Auch :(

      • Avatar van Pink Press
        Reply Pink Press 6 juli 2015 at 09:47

        Ik liet het vroeger wel eens touwen. Dan doen ze het met nylon draadjes weghalen. Heb je dat al eens geprobeerd?

        • Avatar van Desirée
          Reply Desirée 6 juli 2015 at 11:06

          Nee, daar heb ik eigenlijk ook nog nooit aan gedacht.. Even wat meer over opzoeken en kijken waar dat gedaan kan worden om te proberen. Bedankt voor de tip!

          • Avatar van Pink Press
            Pink Press 6 juli 2015 at 11:23

            Turkse kappers doen het vaak :)

  • Avatar van Majella
    Reply Majella 5 juli 2015 at 19:35

    Keek erg uit naar je artikel! Wat jammer dat de IPL niet goed werkt bij je. Heb je ook nog overwogen de Lumea van Philips te gebruiken? Ik begrijp op allerlei forums dat dat toch wel de beste is. Mayo welke gebruik jij?? Ik denk er toch over er 1 aan te schaffen, maar deze remington IPL dus maar niet….

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 6 juli 2015 at 09:16

      Ik heb de Lumea in het verleden via een testprogramma mogen uitproberen en die werkte wel voor het lichaam, net als deze van Remington, maar op het gezicht helaas niet..

  • Avatar van Ann Ages Gracefully
    Reply Ann Ages Gracefully 5 juli 2015 at 15:51

    Jammer dat de IPL niets doet. Ik heb jaren terug een flink aantal behandelingen ondergaan helaas zonder resultaat. Had gehoopt dat de techniek inmiddels goed verbeterd zou zijn.

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 6 juli 2015 at 09:16

      Ik snap er ook niks van dat het bij mij op mijn lichaam wel werkt (salon en thuis) maar op het gezicht niet..

  • Avatar van Donna Luisa
    Reply Donna Luisa 5 juli 2015 at 15:30

    Jammer dat het apparaat niet werkt, maar wel heel stoer van je dat je er gewoon over durft te schrijven!

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 6 juli 2015 at 09:17

      Dankjewel! Ik moet er toch echt een drempel voor over, maar zulke reacties steunen heel erg :)

  • Avatar van sarinasappel
    Reply sarinasappel 5 juli 2015 at 12:29

    Ik had zo gehoopt voor je dat het zou werken :(

  • Avatar van femkedj
    Reply femkedj 5 juli 2015 at 11:18

    Jammer dat het IPL apparaat niet heeft gewerkt.. Wel fijn dat je een routine hebt ontwikkeld, hopelijk kun je met jouw routine een hoop meiden helpen die last hebben van overbeharing.

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 6 juli 2015 at 09:18

      Dat hoop ik ook van harte. Dat het taboe er maar snel af mag gaan, want er zijn volgens mij heel veel vrouwen die er last van hebben..

  • Avatar van Thea
    Reply Thea 5 juli 2015 at 10:39

    Wat jammer dat IPL niet werkt. Na vele behandelingen in een salon heb ik ook nog altijd overbeharing.
    Ik had gehoopt dat deze wel zou werken. Ik blijf dus maar gewoon epileren.

  • Avatar van Manon Boerakker
    Reply Manon Boerakker 5 juli 2015 at 10:22

    Goed dat je hier over schrijft, ik denk dat je andere mensen die hier ook last van hebben er heel veel mee helpt

  • Avatar van Sonja
    Reply Sonja 5 juli 2015 at 09:31

    Verdorie, dat vind ik jammer om te lezen. Had voor jou zo gehoopt dat dit apparaat dat zou geven waar je zo naar verlangt.
    Mijn overbeharing zit in extreem veel donshaar en ik probeer ook altijd alles glad te strijken met producten.
    Ontharen doe ik maar niet meer.

  • Avatar van Mayo
    Reply Mayo 5 juli 2015 at 09:16

    Wat rot dat het IPL niet werkt. Ik zou je willen adviseren vol te houden. Ik gebruik er een voor benen, oksels en bikinilijn en bij mij duurde het lang voor je resultaat zag. Ik gebruik ‘m nu 3,5 jaar en veel haar is en blijft weg. Dat duurde wel veel langer dan wat eigenlijk werd geclaimd.
    Ik begon met om de week ‘flitsen’en kan nu om de drie weken oksels en bikinlijn doen en om de zes weken mijn benen. Maar dat heeft denk ik wel een jaar of zo geduurd, denk ik. Dus misschien toch de moeite waard om vol te houden? Sterkte en dapper dat je er open over bent!

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 6 juli 2015 at 09:19

      Ik ben voor mijn zwangerschap zo’n 2,5 jaar onder IPL behandeling geweest in een goede praktijk. Maar helaas kwamen we daar na al die tijd ook niet verder dan op ongeveer 50% minder, wat daarna dus weer terug kwam :(

  • Avatar van Josan
    Reply Josan 5 juli 2015 at 09:14

    Goed dat je over zoiets durft te schrijven schrijven. Ik had er nooit bij stil gestaan dat dit in de zomer extra uitdagingen met zich mee brengt

  • Avatar van Jet
    Reply Jet 5 juli 2015 at 08:42

    Jammer zeg dat het niet werkt. Ik loop nu al een tijdje bij de schoonheidsspecialiste en heb al 5 x IPL gehad op dezelfde plekken waar jij last heb van overbeharing en mijn nek. Doordat ik hiermee begon mocht ik alleen nog maar scheren, hierdoor is na een paar weken wel duidelijk hoeveel overbeharing het is. Ik denk dat ik al 1/3 e van de haartjes kwijt ben en ook niet geheel onbelangrijk. Mijn huid is op die plekken rustiger.

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 6 juli 2015 at 09:19

      Die rustigere huid is ook al heel erg fijn inderdaad, heel herkenbaar!

  • Avatar van Jacq
    Reply Jacq 5 juli 2015 at 08:39

    Wat moedig weer! Bedankt Desirée!

  • Avatar van chucky1012
    Reply chucky1012 5 juli 2015 at 06:59

    Wat fijn dat je over dit onderwerp schrijft!
    Het zal anderen helpen dat ze er zich niet voor hoeven te schamen.
    Ook dat er iets aan te doen is.
    Fijn dat er goede producten zijn.
    Ik heb er ook zoveel last van maar scheer niet de haren boven mijn mond.
    Met een pincet verwijder ik het.
    Mijn benen scheer ik nooit moet eigenlijk wel.
    Maar ben zo bang dat het dan veel erger en sneller terug komt.
    Moet het misschien toch maar eens doen.

    Fijne dag Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.