Beauty Persoonlijk

How to | Overbeharing camoufleren

5 juli 2015

overbeharing camoufleren bij vrouwen
Jullie hebben nog een update tegoed van mij over mijn laatste poging tot het verminderen van de overbeharing in mijn gezicht. Ik had toen een nieuw IPL apparaat voor thuisgebruik ontvangen welke je ook voor gezichtsbeharing kon gebruiken en ik heb deze nu 3 maanden lang getest door volgens schema regelmatig te flitsen. Hoe groot mijn hoop ook was, helaas heeft het helemaal geen enkele verandering met zich meegebracht.. Helaas blijf ik dus ervaringsdeskundige als het gaat om overbeharing in het gezicht en ik wilde vandaag mijn tips en tricks delen om overbeharing te camoufleren, waarbij ik me richt op die in het gezicht. Na zo’n 15 jaar ervaring heb ik hier een bepaalde routine in gekregen die voor mij het beste werkt.

Scheren
De overbeharing in mijn gezicht, mijn ‘snor’ en rondom mijn kingebied, maakt me heel erg onzeker en zeker in de zomer vind ik het lastig om ermee om te gaan. Dit, omdat ik dan het liefst eigenlijk helemaal geen make-up wil dragen maar ook omdat de haartjes dan sneller groeien waardoor stoppeltjes sneller weer voelbaar en zichtbaar zijn. Na veel verschillende manieren van ontharen geprobeerd te hebben zoals waxen, nat scheren, professionele IPL behandelingen bij een huidtherapeute tot aan harsstrips, ontharingscrème en een IPL apparaat voor thuisgebruik ben ik erachter gekomen dat elektrisch scheren met een Remington ladyshave met een scheerdeeltje en 2 ‘gladmakende’ ronde delen erachter (zoals je hieronder op de foto goed kan zien) veruit het beste werkt.

Ik scheer mijn bovenlip en kin hier elke ochtend mee en ben dan binnen een minuutje klaar. Waar veel andere ontharingsmethodes een rode, branderige en geïrriteerde huid achterlaten heb ik hier met dit apparaat geen last van waardoor ook de bekende ingegroeide haartjes zo goed als wegblijven.

overbeharing camoufleren bij vrouwen
Huidverzorging
Zoals ik net al vertelde is het heel veel voorkomend dat je bij overbeharing in het gezicht nog een extraatje cadeau krijgt; ingegroeide haren en onzuiverheden, en dan vooral rond het kingebied. Door mijn kingebied als ‘onzuivere’ huid te behandelen in mijn verzorgingsroutine voorkom ik deze ingegroeide haartjes en onzuiverheden en weet ik deze zoveel mogelijk te beperken. Zo smeer ik mijn kin na het reinigen één keer per dag in met producten zoals op de eerste foto bovenaan dit artikel:

Paula’s Choice skin perfecting 2% BHA gel
Paula’s Choice resist weekly resurfacing treatment 10% AHA (één keer per week)
Dermalogica breakout control met antibacteriële ingrediënten.

Producten als deze houden de huid zo goed mogelijk onder controle als het gaat om onzuiverheden, dieptereiniging en het voorkomen van nieuwe ontstekingen en/of puistjes. Deze producten werken voor mij het beste zonder mijn huid uit te drogen want veel producten voor de onzuivere huid zorgen juist voor extra droge plekjes. En aangezien ik voor de rest een drogere en gevoeligere huid heb is dat zeker niet iets wat ik wil accentueren. Een droge huid is namelijk ook minder mooi te make-uppen waardoor dàt juist weer op zou vallen en de aandacht alsnog naar mijn kingebied zou gaan..

overbeharing camoufleren bij vrouwen
Make-up
Door de jaren heen heb ik gemerkt dat deze volgorde en typen producten voor mij het beste werken om de grijzige waas door erg korte stoppeltjes die net onder de huid liggen en de ex-acnevlekjes te camoufleren waardoor ik mijzelf de hele dag door zeker voel en ik niet meer hoef bij te werken.

1. een goed hydraterende primer aanbrengen, op dit moment is Jane Iredale smooth affair mijn favoriet
2. nadat ik mijn foundation heb aangebracht een goed dekkende concealer ‘indeppen’ met een vochtige Beautyblender (Estée Lauder double wear stay-in-place flawlss wear concealer)
3. de huid afpoederen met een goede gezichtspoeder en met de richting van de eventuele blonde donshaartjes mee-poederen zodat het er zo zacht/glad mogelijk uitziet (MAC pro longwear pressed powder).

En last but not least: doordat je huid gevoeliger voor de zon is door het dagelijks of regelmatig ontharen en scheren, het sneller aanmaken van pigment op deze plekjes en de producten zoals ik in het onderdeel ‘huidverzorging’ liet zien is het slim om altijd een product met een hoge SPF bij je te hebben waarmee je bij een spontaan zonnig uitje of het terras op te gaan altijd even een beschermingslaagje aan kan brengen. De Jane Iredale powder-me SPF 30 is perfect omdat je een spiegel in het deksel hebt en je hem ook over make-up aan kan brengen.

Ik hoop heel erg dat ik door over de drempel te stappen en deze onzekerheid met zo’n groot publiek via mijn site te delen anderen kan helpen. Mocht jij nu ook last hebben van overbeharing (in het gezicht) en nog meer aanvullende tips, opmerkingen of tricks hebben: laat deze dan achter in de comments/reacties onder dit artikel zodat we elkaar kunnen helpen :)

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?
Dit artikel bevat product(en) die ik heb ontvangen van een merk of bedrijf.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Carolina
  Reply Carolina 26 augustus 2016 at 19:41

  *ongeplande

 • Avatar van Carolina
  Reply Carolina 26 augustus 2016 at 19:40

  Bedankt voor het artikel. Ben zelf voor mijn ingepland zwangerschap begonnen, maar moest na twee behandelingen stoppen. Nou, drama! Het is alleen maar meer geworden in mijn hals. Ik heb vorige week een testflits gehad op mijn arm met een Lightsheer Diode laser. Doet wel meer pijn dan IPL, maar we gaan er maar voor. Ik ben weer blij als de zomer is afgelopen zodat ik niet de schaduw hoef op te zoeken omdat de zon nogal blootstelt <3 not. Maargoed, nu dus weer aan het scheren en dikke vette zwarte stoppels onder mijn kin. Ik draag geen foundation, maar ga morgen toch maar, want hoewel ik het weg haal, je ziet het toch. Ik ga me maar eens verdiepen in wat producten… Hopelijk is deze nachtmerrie over een half jaar verminderd (althans, op mijn gezicht dan. Mijn lichaam daar wil ik het niet eens over hebben haha, later). Ik hoop dat er toch ook voor jou een oplossing aanwaait. Waarom lijken andere vrouwen zo perfect glad altijd in mijn ogen terwijl het een veel voorkomend iets is?

 • Avatar van Lau
  Reply Lau 28 juni 2016 at 11:18

  Super bericht!

  Bedankt voor de tips ik ga ze zeker uitproberen & blijf vooral schrijven over dit onderwerp want zo voel ik mij niet meer zo alleen met deze verschrikkelijke “aandoening” .

  Liefs

1 2

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer in Beauty, Persoonlijk
anny cruising in miami
ANNY Cruising in Miami nagellakcollectie

Geïnspireerd op een heerlijke fietstocht langs de zonnige strandpromenade op de anderhalve kilometer lange Ocean Drive in het zuiden van Miami Beach...

Sluiten