Lifestyle Persoonlijk

Personal | Maandelijkse doelen (update juli)

27 juli 2015

persoonlijke doelen
We zijn alweer (ruim) een maand verder dan het vorige doelen artikel, dus hoog tijd voor een update! Ik heb de afgelopen weken in ieder geval meer tijd voor mijzelf ingepland en heb dat ook echt nodig om mijn doelen maar vooral ook mijn rust te kunnen pakken waardoor ik lekkerder in mijn vel kom te zitten. Lees verder hoe het gegaan is met mijn doelen en welke nieuwe doelen ik mijzelf zet voor de komende maand..

 persoonlijke doelen
1. De boekenkast uitruimen.

Check! Het was even een flink uitzoekwerkje en op de één of andere manier werkte het therapeutisch op mij. Ik heb nu een lading van ongeveer 100 boeken die ik ‘weg’ wil/moet doen en moet nog even uitzoeken wat daar precies de beste oplossing voor is, maar wat oogt het een stuk rustiger als je de boekenkasten ziet. Er was ook weer wat ruimte voor lege stukjes en wat decoratie erin zoals de mini rozenplantjes in pastelkleurige megamokken van Bitossi Home (ik ben gek op hun aardewerk). Zo cute! Overall een klein klusje met een groots effect :)

persoonlijke doelen
persoonlijke doelen

2. Mijn werkkamer een makeover geven.
Check! Het is afgelopen weekend echt helemaal afgemaakt en het is een erg fijn werkplekje geworden voor mijzelf. Muur gewit, 2 muren een frisse koraalkleur, schapjes, een wandrek, raamfolie, handige LEDverlichting met dimmer voor foto’s en/of video bij mijn bureau, een tijdschriftenrek.. Ja, ik ben er heel erg blij mee! Nu nog een keertje lekker shoppen voor meer decoratiemateriaal (‘photoprops’) om meer af te kunnen wisselen qua achtergrondjes en dergelijke bij de productfotografie, een rond opruimkastje voor nagellakjes etc. in de hoek bij het D&G ‘bloementasje’ en wat decoratie voor op het wandrek en het is helemaal af!

In het echt is het nog leuker dan op de foto’s en ik ben er heel erg blij mee, fijn werken zo ^^

persoonlijke doelen
persoonlijke doelen

3. Een fittere en gezondere versie van mijzelf worden.
Check! Ik ben eigenlijk best heel erg lekker op dreef en dit ging niet onopgemerkt. Ik kreeg het aanbod om mee te doen aan de Herbalife Level 10 Challenge en na mijzelf even goed geïnformeerd te hebben ben ik hier nu een kleine twee weekjes mee bezig, zoals je vast gemerkt hebt als je mij volgt via social media.

Herbalife Level 10 is een challenge van 90 dagen die gericht is op gewichtsverlies, toename spiermassa en het verminderen van het vetpercentage. Je wordt zo echt gemotiveerd om het beste uit je lichaam te halen door realistische doelen te stellen onder begeleiding van een coach. Eén van de drie pijlers (gewichtsverlies, toename spiermassa of vetpercentage verkleinen) wordt je hoofddoel, maar je zal merken dat je eigenlijk tegelijkertijd aan alle drie aan het werk bent.

Je begint met een lichaamsanalyse, meting, intake en het maken van een ‘voorfoto’, je krijgt goede  uitleg over voeding in het algemeen en lichaamsbeweging, regelmatige meetings, overleg en ondersteuning met je coach en als extra motivatie kan je met dit programma ook nog mooie prijzen winnen.

Nadat ik aangegeven heb ook echt het sporten er goed bij op te willen pakken kreeg ik de Herbalife24 FIT DVD’s om mee aan de slag te gaan. Deze set bestaat uit drie verschillende fases van 8 weken. Ik ben er op dag één van de challenge gelijk mee begonnen om zo mooi met de 90 dagen mee te laten lopen en er het maximale uit te kunnen halen. Het workout schema bestaat telkens uit vijf dagen sport en twee dagen rust in de week.

Wat eet ik op een dag?
Ontbijt: smoothie met Formula1, vers fruit, kokosolie, lijnzaad en halfvolle melk
Tussendoortje
Lunch: shake met halfvolle melk, Formula1 en lijnzaad
Tussendoortje
Diner: 25% vis/vlees/kip, 25% koolhydraten en 50% groente
Tussendoortje

De tussendoortjes wisselen heel erg maar zijn vooral eiwitrijk zoals een proteïnereep, yoghurt of kwark, een gekookt ei met tomaat en komkommer, rolletjes kipfilet met augurk, een handje ongezouten en ongebrande noten, stukje pure chocolade of een volkoren cracker met mager beleg. Qua drinken neem ik verspreid over de dag ongeveer 2 liter water, 1/2 kopjes instant kruidenthee, aloë vera drank, een kopje koffie en een glas cola light. Qua voedingssupplementen neem ik een multivitamine, vezeltabletten en Thermo Complete voor een extra boost.

Of ik sinds het vorige persoonlijke-doelen-artikel 2,5kilo kwijt ben geraakt? Jazeker! Want alleen al de eerste week van deze Herbalife Level10 Challenge leverde mij een gewichtsverlies van 2,3 kilo op. Wow! En dat door dus bewuster en méér te gaan eten in combinatie met beweging.

Ik ga jullie gedurende de gehele challenge op de hoogte blijven houden, dus hetzelfde doel van de 2,5 kilo per maand gewichtsverlies ga ik aanhouden als wat ik minimaal wil behalen. Ik ben benieuwd..

Heb je vragen en/of opmerkingen dan kan je deze zeker achterlaten in de reacties onder dit artikel! :)

persoonlijke doelen

Mijn nieuwe doelen voor de komende maand
1. Een fittere en gezondere versie van mijzelf worden en minimaal 2,5kg gewichtsverlies.
2. Een compleet weekend zonder PC, TV, internet en social media om samen met Paul ‘af te kicken’, uit te rusten en vooral echt van elkaar en ons gezinnetje te genieten door leuke dingen te doen (wandelen, Burger’s Zoo, goede gesprekken, lekker koken etc.)
3. Twee echte leesboeken (dus geen make-up/healthboeken) uitlezen.

Wat is jouw belangrijkste doel voor de komende maand? Let’s motivate each other ♥

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van smilingbeauties
  Reply smilingbeauties 9 augustus 2015 at 21:07

  Hartstikke goed bezig! Je boeken zou je kunnen verkopen via Marktplaats/bol.com/social media? Of, als je ze bijvoorbeeld liever weg wil geven, aan een goed doel/instelling?

 • Avatar van Beauty Treasures
  Reply Beauty Treasures 2 augustus 2015 at 09:41

  Mooie nieuwe doelen. Ik en mijn man zijn ook een weekje naar het buitenland geweest. Een week zonder mijn blog. Eigenlijk was het heerlijk.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 3 augustus 2015 at 09:54

   Wat heerlijk dat je er zo van genoten hebt! ^^

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 31 juli 2015 at 01:44

  Wat heb je een super mooie werkplek, mooie kleuren en heel mooi ingericht. Ook je boekenkast is mooi geworden, die plantjes in die mokken zijn super leuk. Wat goed dat je alles zo goed vol houd, succes met je challenge!

1 2

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer in Lifestyle, Persoonlijk
dear fashion diary
Boek tip | Dear fashion diary

Het is de laatste tijd heel erg 'in' om meer met opruimen (Marie Kondo, anyone?), een dagboek bijhouden, een vaste...

Sluiten