Beauty

Question | Jezelf strakker smeren?

28 juli 2015

een strakkere huid
Sinds ik nu al redelijk wat ben afgevallen en een zwangerschap achter de rug heb moet ik helaas bekennen dat mijn huid op bepaalde delen niet bepaald meer stevig aanvoelt en met de lange weg die ik nog te gaan heb geeft dat ook niet echt een fijn vooruitzicht. Met mijn grote interesse in beautyproducten en de vele producten die er voor een strakkere huid op de markt worden gebracht, kwam ik tot deze vraag: kan je jezelf nu echt strakker smeren?

Ik persoonlijk geloof namelijk niet dat dit kan. Ik geloof niet in wonderen uit verstevigende crèmes en smeersels tegen cellulite – de welbekende sinaasappelhuid – voor een strakkere huid maar ik geloof wel dat regelmatig smeren de huid helpt te hydrateren en voeden waardoor deze zachter en soepel gaan aanvoelen en er zo alsnog beter uit zal gaan zien.

Ook zijn er nog meer tips en tricks die helpen bij het krijgen van een mooiere en stevigere huid zoals voldoende water drinken, gezond en gevarieerd eten, voldoende lichaamsbeweging (vooral krachttraining en intervaltraining is aan te raden) en te minderen met suikers en ongezonde vetten uit voeding en drinken. Voor de huid zelf helpt regelmatig scrubben en/of peelen en stevige massages, vooral de bindweefselvariant in kuurvorm, wel echt om cellulite en een slappere huid te verminderen, maar dan moet je wel onder behandeling blijven want als je stopt met de kuur zal het resultaat weer afnemen..

Op de foto zie je de volgende producten als voorbeeld:

Sisley Cellulinov intensive anti-cellulite body care
hannah body oil
Nivea Q10 verstevigende bodymilk voor de droge huid
Nivea Q10 good-bye cellulite serum
Clarins tonic body treatment oil
Dr. Pierre Ricaud lifting neck & décolletage lifting cream.

Ondanks dat ik dus niet geloof dat ik mijzelf strakker kan smeren met een crème, smeer ik mijzelf sinds kort wel zo’n beetje elke avond met zo’n product in. Ik heb ze de afgelopen tijd toegestuurd gekregen en ben benieuwd of er wellicht tòch nog een wondermiddel tussen zal zitten. Ik smeer de crème vooral op mijn billen, heupen, dijen, buik, zij en bovenarmen in met ronddraaiende bewegingen en masseer daarna de huid kort en stevig. Mocht er voor mij een wondermiddel tussen zitten dan komt hier natuurlijk een uitgebreide review van online :)

Ik ben benieuwd.. Geloof jij dat je een strakkere huid kunt krijgen door crèmes? En zo ja, wat is jouw wondercrème hiervoor?

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?
Dit artikel bevat product(en) die ik heb ontvangen van een merk of bedrijf.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Femke
  Reply Femke 28 juli 2015 at 23:40

  Ik geloofde er ook nooit zo veel van. Vanalles geprobeerd met tot de speciale rollers nog an toe. Totdat een goede vriendin -huidspecialste met een eigen salon – mij vroeg om voor haar een nieuw product uit te testen: Priori CoffeeBerry Slimming Body Complex. De opdracht was dan ook het maken van een voor en na foto, (zij heeft zelf natuurlijk ook even gekeken) 2x per dag smeren en inmasseren totdat de emulsie was opgedroogd. Om na x aantal weken het resultaat te bekijken. Het verschil was echt duidelijk te zijn! Kraters minder diep, en de huid veel strakker (billen, dijen, achterkant en binnenkant bovenbenen) Het is een aantal jaar geleden dat ik dit product voor haar heb getest. Waarna ik opnieuw ben aangekomen en nu gelukkig weer goed ben afgevallen. Het effect op de behandelde plaatsen is de gehele tijd, tot op heden zichtbaar…Het consequent smeren en masseren heeft veel tijd en discpline gevraagd, maar dit is wel een product waar ik in geloof =D

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 29 juli 2015 at 10:02

   Wow, dat klinkt inderdaad helemaal niet verkeerd! Bedankt voor het delen van deze ervaring en tip :)

 • Avatar van Saraya
  Reply Saraya 28 juli 2015 at 23:06

  hmm ik zelf geloof er ook niet in, maar toch smeer ik erg vaak een bodylotion of een body butter :)
  Dan voelt mij huidje weer super zacht en gehydrateerd aan!
  X

 • Avatar van Cindy
  Reply Cindy 28 juli 2015 at 22:10

  Een strakkere huid heb ik gekregen door veel te trainen met een personal trainer. Maar goed, mijn striemen van mijn overgewicht blijf je altijd zien. Wel smeer ik me in met iets van Bio-oil, daar wordt mijn huid lekker zacht van.

 • Avatar van Iris
  Reply Iris 28 juli 2015 at 20:01

  Hmm, ik geloof er niet in eigenlijk. Denk dat massages en dergelijken wel helpen als je dat vaak herhaalt. Zodra je littekens of slappe huid krijgt moet het mes er bijna wel aan te pas komen haha

 • Avatar van Marijke - de beste versie van jezelf
  Reply Marijke - de beste versie van jezelf 28 juli 2015 at 17:40

  Smeren met verstevigende bodycreme doe ik wel, al heb ik nog geen verbluffende resultaten gezien. Het is meer het idee dat je er nog iets aan doet zegmaar..

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 28 juli 2015 at 17:26

  Nee, ik geloof niet dat er crémes zijn die je huid gladder en slanker maken op de plekken die men wilt.
  Zeker niet als men een kind of kinderen hebt gekregen.
  Ik had er al zoveel aangedaan maar had het jaren geleden al opgegeven.
  Veel succes en ben erg benieuwd of er iets tussen jouw producten bij is dat wel werkt.

  Xoxo

 • Avatar van Nicky
  Reply Nicky 28 juli 2015 at 16:39

  Zodra je een wonder crème hebt gevonden, dan wil ik het graag weten! Lijkt mij super om je even in te smeren en dat je de volgende dag wakker wordt met een strakkere huid. Ik blijf denk ik nog maar even verder dromen…

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 29 juli 2015 at 10:04

   Of die wonderpil die je inneemt waarbij je ’s ochtends wakker wordt met het lichaam wat je wil. Droomt verder ;)

 • Avatar van Femke
  Reply Femke 28 juli 2015 at 14:46

  Jezelf echt strakker smeren daar geloof ik neit zo in. Waar ik wel in geloof is dat je met de juiste producten een ‘gezondere’ en stevigere huid kunt krijgen.. dat dan zeker weer wel :-)!

 • Reply Fleur's Beautytips 28 juli 2015 at 14:18

  Ik heb wel eens een anti cellulitis product van Dior gebruikt. Daar was ik wel heel erg tevreden over omdat ik zichtbaar resultaat had na een maand of twee. Maar ik denk dat het vooral kwam door de massage die je toepast tijdens het insmeren. Dat helpt het meest denk ik.

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.