Media

Nintendo Wii U Yoshi’s Woolly World

10 juli 2015

Yoshi's Woolly World
Als je mij al wat langer volgt dan is het geen nieuwtje voor je dat ik af en toe graag game en dan vooral fan ben van Nintendo games zoals Mario en Kirby en.. sinds kort ben ik helemaal verslaafd aan Yoshi’s Woolly World. Dit nieuwe spel voor de Wii U is erg verslavend, ook leuk om samen te spelen en heeft een hoog aaibaarheidsgehalte, want alles wat je in het spel ziet is gemaakt van zachte breisels. Lees verder voor meer informatie, mijn ervaring en win een set van de game + bijbehorende amiibo!

De Yoshi’s leven veilig in Breiland, totdat de kwaadaardige Kamek ten tonele verschijnt! Kamek gebruikt zijn magie om de meeste Yoshi’s in bolletjes wol te veranderen, maar een paar Yoshi’s weten aan de tovenarij te ontsnappen en verjagen Kamek voordat hij nog meer onheil kan aanrichten. De overgebleven Yoshi’s bundelen hun krachten om hun vrienden te redden!

Dit leuke platformspel kan je goed in je eentje spelen, je krijgt een dubbelganger in beeld als je de bijbehorende amiibo inzet maar je kan ook met z’n tweeën aan de slag gaan door alle gekleurde werelden om edelstenen, bloemen, hartjes, stempels en vooral bolletjes wol te verzamelen om zo per level een Yoshi vrij te kunnen spelen. Als je fan bent van de ouderwetse Mario spellen dan zal je dit ook erg leuk vinden, de gameplay is hier namelijk erg van afgeleid.

Yoshi's Woolly World
Yoshi's Woolly World
Yoshi's Woolly World
Yoshi's Woolly World

De eieren waar Yoshi normaal mee gooit zijn ingeruild voor bolletjes wol om vijanden mee uit te schakelen, onzichtbare platformen zichtbaar mee te maken en bijvoorbeeld schakelaars in te drukken. Mijn tip: zoek elk leeg hoekje op om af te tasten voor juwelen, bloemen, stempels en bolletjes wol, let op ‘losse draadjes’ om aan te trekken en zo onzichtbare wegen te openen, ‘zachtere’ wanden om in te kunnen lopen en als je samen speelt: speel sámen en maak gebruik van elkaars hulp. Je hebt tenslotte hetzelfde doel en dat maakt het samenspel zo leuk!

Er zitten veel verrassende elementen, leuke hulpjes zoals Poochy de hond ♥ en gewoonweg veel fun-momenten verstopt in dit spel wat zorgt voor urenlang speelplezier wat je niet snel gaat vervelen. Mocht je er nu echt niet doorheen komen of ben je nog wat jonger (bijvoorbeeld voor je kids) dan is er ook een ‘makkelijke stand’ modus om het spel in te kunnen spelen.

Yoshi's Woolly World
Yoshi's Woolly World

Hoe schattig is trouwens de Yarn Yoshi die je als amiibo in kan zetten? Ik heb zo het idee dat dit nog een ‘dingetje’ gaat worden voor de breiers en hakers onder ons om al die verschillende Yoshi’s uit het spel na te gaan maken. Misschien toch eens aan een nieuwe hobby beginnen?! ^^

Win de Nintendo Wii U Yoshi’s Woolly World game + yarn Yoshi amiibo ter waarde van €70,00! Hoe maak je kans?

– Laat een reactie achter onder dit artikel en deel jouw favoriete Nintendo gamefiguur, game-herinnering of hoe jouw favoriete game-middag eruit ziet
Follow, like & share Curvacious en deze winactie op Facebook voor een extra kans.

Deze winactie loopt tot en met 17 juli 2015, 23.59 uur. De winnaar krijgt persoonlijk bericht.

Good luck & enjoy your day!

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?
Dit artikel bevat product(en) die ik heb ontvangen van een merk of bedrijf.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Mariska
  Reply Mariska 18 juli 2015 at 22:57

  Ah haha, de lieve schattige Yoshi! Wat heb ik vaak een spel gespeeld waar hij ook in zat :)

 • Avatar van sandra
  Reply sandra 18 juli 2015 at 00:26

  Ik ben enig kind dus voor mij had dit extra impact. Toen ik jong was kreeg ik een playstation (1) zodat ik me in mijn eentje kon vermaken. Toen ik een jaar of 11 was kregen we voor 4 weken Armeense jongens in huis in de winter. Gedurende die 4 weken werden het steeds meer een soort broertjes van me. Het allerleukste was als ze samen spelletjes op mijn playstation aan het spelen waren, iets wat ze thuis niet hadden. Ze konden helemaal opgaan in spellen zoals Rayman en Mario. Wat vond ik het geweldig om samen met die twee jongens te gamen.

 • Avatar van Wendy
  Reply Wendy 17 juli 2015 at 22:34

  M’n dochter Eden is maandag jarig en dit spel maar vooral de amibo staan op haar verlanglijstje. Ik had stiekem al een ander cadeau gekocht maar ze blijft hopen . Ik ga stiekem toch wel een beetje duimen! We spelen overigens veel games waaronder Just dance, Mario kart en Mario party, always fun!

 • Avatar van Femke
  Reply Femke 17 juli 2015 at 16:42

  Hier is Kirby favoriet bij mij! Helaas begint mijn oudste zoon steeds meer naar minecraft en skylanders om te kijken gelukkig heb ik nog twee jongere zoontjes dus zodra hij niet meer met z’n mama wil gamen staat de volgende in de rij. Moet overigens wel zeggen dat ik af en toe wel moet oefenen

 • Avatar van Josan
  Reply Josan 17 juli 2015 at 15:21

  Oh, ik zou dit zo graag willen winnen. Ik game graag met mijn 2 dochters. Dan spelen we Pikmin. Ik ben kapitein Olimar en zij zijn mijn kleine helpers. Zo schattig als ik het op wil geven omdat we niet verder komen met het level en ze je dan een peptalk geven. Ook kan ik genieten van hen als de Just Dance doen. Bloed fanatiek zijn ze.

 • Avatar van SophiaG
  Reply SophiaG 17 juli 2015 at 13:22

  Mijn favoriete Nintendo karakter is Link van de Zelda games.

 • Avatar van Sindy
  Reply Sindy 16 juli 2015 at 11:10

  Super leuk artikel om te lezen. keep up the good work!

 • Avatar van robin
  Reply robin 15 juli 2015 at 23:35

  ooooh deze zou ik zo graag willen! mijn leukste herinnering is op de super nintendo donkey kong country 1/2/3 spelen met mijn familie. mijn favoriete nintendo spel figuur komt dan ook uit deel twee namelijk dixie kong! ik heb nog steeds de super nintendo en speel er graag op ^^ ik heb sinds twee maanden een wii u en ik zou graag dit spel erbij willen zodat ik mij de hele zomervakantie kan vermaken! ik heb je facebook pagina geliked.

 • Avatar van señorpuss
  Reply señorpuss 15 juli 2015 at 22:13

  Toffe winactie! Als kind was ik best eenzaam en gamen heeft me toen echt geholpen. Mario was een beetje mijn allereerste ‘beste vriend’.

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 15 juli 2015 at 14:58

  Oh zo schattig.. Ik speelde vroeger al mario spelletjes op de Nintendo ds en nu nog steeds :p super mario bros en mario party en kart met een paar mensen. Ik kies altijd Yoshi wanneer mogelijk dus om dit te krijgen lijkt me zo leuk! Ook al ben ik al 22:p ik blijf een Yoshi fan!

 • Avatar van Sandra
  Reply Sandra 15 juli 2015 at 13:56

  Let’s hug and play !! Ik ben eigenlijk niet zo’n spelletjesfreak, ik was al geen held met pacman en daar heb ik maar bij gelaten hihi maar dit spel zou ik wel graag mijn zoon van 11 willen spelen !! Als ik hem zijn gang laat gaan dan zit hij dag en nacht achter de computer ;-)

 • Avatar van Elvira Lindner
  Reply Elvira Lindner 15 juli 2015 at 00:49

  Hele leuke actie! Wat een heerlijk zoet spel lijkt me dat. En ik ben in in het bezit van een wii u :) Yoshi is toch wel 1 van mijn favoriete game figuurtjes. Maar op het moment speel ik Mickey en die komt op een goede 2e plek. Ik ga even delen enzo.

 • Avatar van Henriette Leeuwis
  Reply Henriette Leeuwis 14 juli 2015 at 20:24

  De hele middag samen met mn zoon Mario Kart spelen :-) En ik wil dan altijd Joshi zijn, of Prises Peach :-)
  Echt super leuk :-)

  • Avatar van Henriette Leeuwis
   Reply Henriette Leeuwis 14 juli 2015 at 20:25

   Ik vergeet gewoon te zeggen dat ik Curvacious al een hele poos volg op Facebook en meteen ook deze leuke actie ga delen :-)

 • Avatar van Joanne
  Reply Joanne 14 juli 2015 at 18:05

  Hey,
  Wat leuk zeg! Dit spel lijkt me echt te gek :D Mario Kart is mijn ultieme favoriet. Ik neem altijd Yoshi als figuur en of course ook zijn schattige kart. Dit doe ik al sinds ik klein was :) Alvast heel erg bedankt,
  Joanne

 • Avatar van Esther Plakke
  Reply Esther Plakke 14 juli 2015 at 18:00

  Ontzettend leuk :D . bovenstaande stappen gevolgd heb alleen geen Instagram.

 • Avatar van Anneliese
  Reply Anneliese 14 juli 2015 at 15:27

  Een erg leuke winactie, ik doe graag mee voor mijn zoontje Nick.
  Ik vond Super Mario Bros vroeger in mijn jeugd erg leuk, ik ben benieuwd of mijn zoontje Nick het ook leuk vind.
  Ik doe graag mee !! :)

 • Avatar van papaMark
  Reply papaMark 14 juli 2015 at 10:26

  Mijn favoriet is Koopa Trooper. Die kleine tijdens Mario Kart 1 op Super Nintendo! Vele uren ballonnen afknallen. Echt een geweldige en leuke tijdverdrijf heb ik er aan gehad.

 • Avatar van Aniek
  Reply Aniek 14 juli 2015 at 09:09

  Ik doe graag mee.

 • Avatar van Dientjuh Jansen
  Reply Dientjuh Jansen 14 juli 2015 at 05:34

  vroeger was ik verslaafd aan super mario echt super leuk nou vinden mijn zoontjes het ook super leuk en zijn er gek op

 • Avatar van Jan
  Reply Jan 13 juli 2015 at 21:09

  Als kart verslaafde wil ik dit niet missen !

 • Avatar van Claudia
  Reply Claudia 13 juli 2015 at 21:07

  mijn zoon is superfan van Mario en dus ook van al zijn vrienden natuurlijk de wollige Yoshi, hij wil deze al zo lang hebben zoschattig is hij. Mijn zoon is bijna jaarig dit zou echt een top kado zijn

 • Avatar van Noor
  Reply Noor 13 juli 2015 at 21:03

  Super leuke actie, ben gek op alle Mario en yoshi games! Mario is zeker favoriet samen met donkey kong want dat zijn ook leuke games. Een goede game-middag samen met vrienden of samen met mijn vriend levert altijd veel gezelligheid op!
  Goede eerste herinnering aan Nintendo is duckhunt (en ja dat wordt nog steeds gespeeld!)

 • Avatar van Macey
  Reply Macey 13 juli 2015 at 19:07

  Zou super zijn om deze game te winnen… vroeger helemaal verslaafd aan karten (mario) en marioparty

 • Avatar van Lies
  Reply Lies 13 juli 2015 at 18:36

  Super leuk!! Ik speelde vroeger in het weekend vaak marioparty met mijn broer samen, geweldige herinneringen (ondanks het feit dat ik er heeeel slecht in was ;-) )

 • Avatar van Dennis van Hal
  Reply Dennis van Hal 13 juli 2015 at 17:46

  Wow, gave actie.
  Mijn herinnering aan Nintendo gaan echt ver terug, zon 22 jaar geleden, bij ons in de straat waren 2 jongens die een Nintendo NES hadden. Ik werd een keer uitgenodigd om te komen spelen. We hebben de hele middag zitten “nintendo-en” ook toen mijn vriendjes allang en breed naar zwemmen waren zat ik samen met hun moeder nog te spelen hahaha (en haar verslagen hihi) Zelf ook een Gameboy gehad en was verslaafd aan Wario (juist niet Mario maar Wario) de slechterik. Die had zijn eigen spel, geweldig om te spelen, weet nog goed dat ik weken over het laatste level heb gedaan en toen ik het eindelijk uitgespeeld had begon ik gewoon weer opnieuw. Sweet Memories !!!!!!!!!!!

 • Avatar van Mari Durieux
  Reply Mari Durieux 13 juli 2015 at 16:01

  Owwwhhh mijn zoontje wil zo graag Yoshi’s Woolly World, elke dag zeurt hij erom maar ja hij kan niet alles hebben natuurlijk. Wie weet nu wel, hij zit nu trouwens zijn favoriete Mario kart 8 te spelen, dat doen we heel graag samen.

 • Avatar van bosje
  Reply bosje 13 juli 2015 at 14:13

  Wat een leuke winactie! Ik probeer al een hele tijd zo’n popje vast te krijgen, maar ze verkopen altijd supersnel uit. Princess Peach is altijd mijn favoriet geweest, heel erg girly, maar zo leuk!! (Heb je winactie ook gedeeld op fb trouwens)

 • Avatar van Mandy
  Reply Mandy 12 juli 2015 at 13:04

  Princess Peach

  Het ene moment moet je haar redden uit een kasteel, terwijl ze ook bad ass rijd in Mario Kart.

 • Avatar van Veertig Plus
  Reply Veertig Plus 12 juli 2015 at 09:25

  Ik heb geen Wii meer, dus ik pas. Hier xboxen wij en mijn zoon speelt pc games op zijn eigen server.

 • Avatar van Anita te Gussinklo
  Reply Anita te Gussinklo 11 juli 2015 at 20:40

  Superleuk lijkt me deze game.
  Mijn favoriete Nintendo figuur is Mario.
  Mijn zoontje Tim was eens uitgenodigd op een event van Nintendo en toen mochten we op een heel groot scherm spelen,Tim deed het zo goed dat hij 3e werd en heel wat “grote” jongens had verslagen, hij was toen 8 of 9 jaar.

 • Avatar van Romy
  Reply Romy 11 juli 2015 at 12:17

  Oh wat leuk! De poppetjes zien er zo schattig uit.
  Eigenlijk is er maar één game die ik speel: the Sims. Heerlijk om je even in een totaal andere wereld te wanen.

 • Avatar van May
  Reply May 11 juli 2015 at 08:53

  Ik en m’n kleine broertje zijn dol op Nintendo! M’n lievelingspersonage is Todd en die van hem Joshi!

 • Avatar van Rieke Bos
  Reply Rieke Bos 11 juli 2015 at 08:20

  MARIO
  ik was vroeger zelfs een beetje verliefd op hem…..

  vroeger kom ik uren gamen op woensdagmiddag met mijn grote broer en vergaten we de tijd helemaal tot mams het genoeg vonden ons naar buiten stuurde!

 • Avatar van Annet
  Reply Annet 11 juli 2015 at 07:41

  Mijn game herinnering is dat ik met een kleurplatenwedstrijd toen ik klein was een spelletje voor op de Sega had gewonnen. Helaas hadden we geen spelcomputer thuis, maar omdat ik het spelletje gewonnen had mocht ik van mijn moeder bij de videotheek een spelcomputer voor een weekend huren. Ik heb urenlang achterelkaar het spelletje gespeeld totdat ik schele ogen kreeg en de spelcomputer weer terug gebracht moest worden naar de videotheek. Ik weet nog dat het echt iets speciaals was, het huren van de computer, het winnen van de game, en het urenlanng spelen van Sega en andere spelletjes. Het was super!!!!

 • Avatar van Nadia
  Reply Nadia 11 juli 2015 at 02:12

  Mijn favoriete Nintendo figuur is Mario!

 • Avatar van Pink it
  Reply Pink it 11 juli 2015 at 01:18

  Wat ontzettend gaaf! Ik maak graag een kansje niet alleen voor mijn dochtertje (die dit geweldig gaat vinden), maar ik zelf ben ook echt een Mario/Yoshi fan (en Toad en Toadette haha). Zelf speel ik ook graag Mario Kart en Mario Party heb ik ook diverse delen van en vele uren mee bezig geweest onder het genot van een lekker drankje :-) x

 • Avatar van k. a.
  Reply k. a. 11 juli 2015 at 01:11

  Ik heb een inmiddels bijna oldskool DS. De eerste zomer speelde ik de blaren op m’n vingers met onder andere nintendogs! Later op de Wii werd onze hele familie hardcore Mario karter!

 • Avatar van Kaylani
  Reply Kaylani 10 juli 2015 at 23:54

  Zo leuk! Wij moeten hem nog halen, maar de versie met Amiibo is nergens meer te koop, of je betaald €70,- voor de Amiibo los. En aangezien we het spel wel compleet willen hebben.. Ik doe graag mee! Mijn favo Nintendo character is Drybones! Mijn leukste game-herinnering gaat nog elke dag door als ik samen met vriendlief Mario Kart 8 speel haha!

  Ik heb een like gegeven op FB en heb het artikel geshared :)

 • Avatar van Josan
  Reply Josan 10 juli 2015 at 22:39

  Oh wat leuk. Dat is leuk voor mij en de meiden. Wij mogen ook graag samen gamen.

 • Avatar van forestelven
  Reply forestelven 10 juli 2015 at 22:15

  Mijn favoriete game als kind was Yoshi’s Island met baby mario heb het zeker 100 keer door gespeld en natuurlijk ook Zelda ocarina of time – Link. Ik weet dat mijn man helemaal gek is op Yoshi en hij wil dit game en amiibo. Het herinnert mij een beetje aan kirby de style van dit game, grappig, kleurig maar heel mooi en origineel. super cadeau niet alleen voor mijn man maar ook mij en vrienden! Wij hebben een wii u dus dat zou wel goed aansluiten ;D ! <3
  Ik doe heel graag mee!

  Op Instagram – forest_elven, twitter – TheRestlessElven, bloglovin' en facebook mijn eigen naam – Elvira van der Heijden.

  groetjes!

 • Avatar van Femke
  Reply Femke 10 juli 2015 at 17:23

  Jaa, wat een toffe actie! Ik heb al een hoop neefjes en nichtjes waar mijn vriend en ik ‘oom’ en ’tante’ van zijn! Het is erg leuk als de jongens bij ons komen Playstationen en Wii’en.. En in tegenstelling tot alleen maar schietspelletjes weet ik zeker dat ze dit geweldig vinden..en dan mogen ze van mij tenminste een keer wat doen haha.. Mario kart vonden ze geweldig, ik weet zeker dat ze dit ook super leuk vinden!

 • Avatar van Agnetha
  Reply Agnetha 10 juli 2015 at 15:58

  Leuke winactie! Ik speel graag met vrienden en vriendinnen Super Mario Kart en dan speel ik vaak Peach of Daisy. Meestal werd Yoshi al gepikt door een vriend van mij, omdat hij er helemaal weg van is.

  Dat vind ik wel het leukste met de Wii en Wii U dat je gezellig met vrienden een game avondje kunt houden en dan samen de leukste spellen kunt spelen.

  Ook een leuke aanrader voor de Wii U is Splatoon. Maar wil heel graag Yoshi’s Woolly World ook spelen, ziet zo schattig uit.

 • Avatar van missmagsnl
  Reply missmagsnl 10 juli 2015 at 15:44

  Ohhh wat gaaf ! Natuurlijk maak ik graag kans…. Ben ook dol op de games van Nintendo en dan vooral spellen zoals Mario en Yoshi inderdaad.

 • Avatar van marjolean
  Reply marjolean 10 juli 2015 at 15:39

  Ah die Yarn Yoshi is zo cute! En ik wil wel graag meedoen aangezien ik nog wel een leuk en tof spel kan gebruiken voor mijn Wii U ;). Mijn leukste game herinnering is overigens toch wel dat ik vroeger tijdens de zomervakantie urenlang aan het Gameboyen was en mijn ouders er uiteindelijk ook maar twee hadden gekocht om van het constante vechten tussen mij en mijn broer af te zijn haha. Toen speelde ik trouwens vooral heel veel Pokémon en Super Mario!

 • Avatar van Kimberley
  Reply Kimberley 10 juli 2015 at 15:19

  Wat een leuk spel! Wij hebben geen WiiU, dus ik sla de winactie over, maar we zijn wel gek op Nintendo hier in huis. Zelf ben ik opgegroeid met de Gameboy en nu zitten ze hier met de Nintendo 3DS te spelen. Mario en Pokémon zijn favoriet hier, maar Jayden vind Yoshi ook onwijs leuk. De geluidjes klinken hier ook vaak ;-)

 • Avatar van angelradius
  Reply angelradius 10 juli 2015 at 15:13

  Ik doe graag mee al hebben we geen wii u ……ik zou de game graag willen doneren aan een kinder afdeling met kanker patiëntjes en het yarn poppetje wel graag zelf hebben
  Mijn favoriet was altijd Yoshi ….ik ben gek van draken en draakjes.
  We hadden een soort mario feest game die je met meerdere personen deed en dan samen met onze kinderen op regenachtige middagen of weekends, zakken chips en limonade en heel veel plezier want mama was zo slecht in dit soort spellen :D

 • Avatar van Petra van Leukemoeders.nl
  Reply Petra van Leukemoeders.nl 10 juli 2015 at 14:36

  Leuke actie! Ik heb hem meteen gedeeld op facebook! Helaas zelf geen Wii-U, maar een “gewone” Wii.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 10 juli 2015 at 15:06

   Bedankt voor het delen, leuk!

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 10 juli 2015 at 14:18

  Deze winactie sla ik over maar share voor je zodat anderen hieraan mee kunnen doen ;-)

  Good luck Xoxo

 • Avatar van Aranka
  Reply Aranka 10 juli 2015 at 14:15

  Wat een leuke winactie! Ik ben zelf helemaal gek van Super Mario Bros, vroeger speelde ik het al op de Super Nintendo en nu op de Wii en Wii U met mijn zusje. Vroeger vond ik Yoshi altijd het leukste omdat hij alles op vrat, maar nu is het toch wel Daisy, haha. Mijn beste game herinnering? Dat is toch wel met alle vrienden Mario Karten, daar heb ik heel wat uurtjes aan versleten!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 10 juli 2015 at 15:06

   Ohhh, heerlijk he Mario Kart?! Ik rij altijd met Daisy ^^

 • Avatar van elisabeth
  Reply elisabeth 10 juli 2015 at 14:01

  gezellig met mijn kleindochters dan vliegt de tijd voorbij

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.