Beauty

Yves Rocher | Botanical color eye pencil

9 juli 2015

Yves Rocher botanical color eye pencil
Alhoewel we steeds meer neutrale kleuren op de catwalks gaan zien als het gaat om make-up, blijft het leuk om te spelen met kleur. Ik hou zelf wel van een kleuraccent zoals een felle lipstick gecombineerd met een neutrale ooglook of enkel een zwarte winged eyeliner of een klein kleuraccent op de waterlijn of als eyeliner vind ik ook erg leuk, helemaal in de zomer. Gelukkig zijn er nog merken die mij weten te verrassen met een nieuw product. Zo kwamen onlangs deze nieuwe Yves Rocher botanical color eye pencils binnen en ik was direct enthousiast. Kijk naar de veelzijdigheid aan kleuren! Love it!

Yves Rocher botanical color eye pencil
Yves Rocher botanical color eye pencil
Deze oogpotloden komen in de bekende potloodvorm en worden niet automatisch geslepen als je ze gebruikt, om de puntjes weer lekker scherp te krijgen moet je dus even aan de slag met een ouderwetse puntenslijper. Niks mis mee, want zo krijg je toch de scherpste punten waardoor je het strakst kan werken. Elk potlood bevat 1,2 gram aan oogpotlood en als je meerdere kleurtjes in je make-upverzameling hebt is het handig dat je door de gekleurde achterkantjes snel kan zien welke kleur je in handen hebt.

Ook erg handig is dat je aan deze gekleurde achterkantjes kan zien of het potlood een creamy of metallic finish heeft of eentje met glittertjes.

Yves Rocher botanical color eye pencil
Yves Rocher botanical color eye pencil
Van links naar rechts zie je de volgende kleuren:

– 02 Gris Armoise, grijs met een subtiel glittertje
– 03 Brun Ecorce, bruin met een tintje olijfgroen en subtiel glittertje
– 04 Prune Pivoine, creamy aubergine met subtiele goudkleurige glans
– 05 Violet Iris, metallic lila paars
– 06 Baie Nude, huidskleur met subtiel glittertje
– 07 Bleu Pensée, petrol met subtiel blauw glittertje
– 09 Bleu Paradis, creamy felblauw
– 10 Eucalyptus, donkergroen metallic
– 12 Bleu Agave, mintgroen met subtiele metallic glans
– 13 Citron, mat geel
– 14 Capucine, mat oranje
– 15 Rose Fuchsia, felroze tussen mat en creamy in.

Ik heb de kleuren op een droge hand zonder oogschaduwbasis aangebracht op mijn hand voor de foto. Zoals je op deze swatches kan zien zijn de kleuren intens en hebben de potloden een erg goede pigmentatie.

Yves Rocher botanical color eye pencil
In totaal zullen er 15 verschillende kleuren verkrijgbaar gaan zijn, ik heb je de zwarte, zeegroene en bladgroene kleuren niet kunnen laten zien. Deze oogpotloden zijn lekker creamy tijdens het aanbrengen en hebben een paar minuutjes nodig om te setten waarna ze redelijk vast op hun plek zitten. Je kan ze als eyeliner gebruiken maar ook op de waterlijn, al willen de glittertjes in de oogpotloden die glitters hebben soms voor een beetje irritatie in de ogen zorgen als ik ze op de waterlijn gebruik.

Ik vind het leuk hoe je deze oogpotloden kan gebruiken voor een fel accent maar ook als basis onder een fellere make-up look doen ze het goed. Verwijderen gaat aan het eind van de dag het gemakkelijkst met een oliehoudende make-upremover. De oogpotloden bevatten carnaubawas wat ze lekker soepel maakt zonder te vet waardoor ze kunnen ‘glijden’ en dit zorgt er ook voor dat ze zacht voor de ooghuid zijn.

De Yves Rocher botanical color eye pencils zullen vanaf eind deze maand verkrijgbaar zijn voor €9,90 per stuk, al heeft Yves Rocher ook vaak geweldige acties zoals nu dat je alles tegen 50% korting kan aanschaffen. Mocht je meerdere kleurtjes willen dan zou ik zeker dan weer op zo’n actie wachten :)

Yves Rocher botanical color eye pencil
Yves Rocher botanical color eye pencil
Yves Rocher botanical color eye pencil
Hierboven laat ik je enkele inspiratiefoto’s zien om de veelzijdigheid van een kleuraccent in je ooglook te creëren zonder dat het too much wordt. Zo is zelfs geel ineens draagbaar als eyeliner! Mijn favoriete kleuren zijn de petrol, mintgroene en auberginekleur en de look zoals hierboven links onderin met het subtiele mintgroene lijntje vind ik erg mooi ♥

Hoe blijft zo’n fel oogpotlood nu het beste als eyeliner zitten?
1. breng al deppend een goede oogschaduwbasis aan rondom je ogen en laat dit een beetje drogen
2. breng het felle oogpotlood (of meerdere kleurtjes voor een ombre of regenboog effect) aan zoals je wil
3. poeder je ogen af met een transparante setting powder
4. maak de ooglook eventueel af met een strak lijntje zwarte vloeibare eyeliner
5. gebruik je favoriete mascara en je kan er de hele dag tegenaan.

Gebruik jij wel eens een fel kleuraccent in je make-up? Welke kleurtjes en op welke manier is jouw favoriet hierin?

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?
Dit artikel bevat product(en) die ik heb ontvangen van een merk of bedrijf.

Reacties op dit artikel

  • Avatar van Imke
    Reply Imke 12 juli 2015 at 09:16

    Leuke kleuren

  • Avatar van Linda
    Reply Linda 10 juli 2015 at 09:16

    Oooh, die zes kleuren aan de rechterkant zou ik dolgraag willen hebben. Maar als ik er een paar keer mee heb gespeeld gebruik ik ze denk ik niet meer. Ze zijn wel erg mooi.

1 2

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer in Beauty
Bobbi Brown Telluride
Bobbi Brown Telluride collectie

Als Bobbi Brown ergens goed in is, dan is het wel in goede kwaliteit make-up ontwerpen in prachtige neutrale kleuren...

Sluiten