Beauty

Yves Rocher | Botanical color eye pencil

9 juli 2015

Yves Rocher botanical color eye pencil
Alhoewel we steeds meer neutrale kleuren op de catwalks gaan zien als het gaat om make-up, blijft het leuk om te spelen met kleur. Ik hou zelf wel van een kleuraccent zoals een felle lipstick gecombineerd met een neutrale ooglook of enkel een zwarte winged eyeliner of een klein kleuraccent op de waterlijn of als eyeliner vind ik ook erg leuk, helemaal in de zomer. Gelukkig zijn er nog merken die mij weten te verrassen met een nieuw product. Zo kwamen onlangs deze nieuwe Yves Rocher botanical color eye pencils binnen en ik was direct enthousiast. Kijk naar de veelzijdigheid aan kleuren! Love it!

Yves Rocher botanical color eye pencil
Yves Rocher botanical color eye pencil
Deze oogpotloden komen in de bekende potloodvorm en worden niet automatisch geslepen als je ze gebruikt, om de puntjes weer lekker scherp te krijgen moet je dus even aan de slag met een ouderwetse puntenslijper. Niks mis mee, want zo krijg je toch de scherpste punten waardoor je het strakst kan werken. Elk potlood bevat 1,2 gram aan oogpotlood en als je meerdere kleurtjes in je make-upverzameling hebt is het handig dat je door de gekleurde achterkantjes snel kan zien welke kleur je in handen hebt.

Ook erg handig is dat je aan deze gekleurde achterkantjes kan zien of het potlood een creamy of metallic finish heeft of eentje met glittertjes.

Yves Rocher botanical color eye pencil
Yves Rocher botanical color eye pencil
Van links naar rechts zie je de volgende kleuren:

– 02 Gris Armoise, grijs met een subtiel glittertje
– 03 Brun Ecorce, bruin met een tintje olijfgroen en subtiel glittertje
– 04 Prune Pivoine, creamy aubergine met subtiele goudkleurige glans
– 05 Violet Iris, metallic lila paars
– 06 Baie Nude, huidskleur met subtiel glittertje
– 07 Bleu Pensée, petrol met subtiel blauw glittertje
– 09 Bleu Paradis, creamy felblauw
– 10 Eucalyptus, donkergroen metallic
– 12 Bleu Agave, mintgroen met subtiele metallic glans
– 13 Citron, mat geel
– 14 Capucine, mat oranje
– 15 Rose Fuchsia, felroze tussen mat en creamy in.

Ik heb de kleuren op een droge hand zonder oogschaduwbasis aangebracht op mijn hand voor de foto. Zoals je op deze swatches kan zien zijn de kleuren intens en hebben de potloden een erg goede pigmentatie.

Yves Rocher botanical color eye pencil
In totaal zullen er 15 verschillende kleuren verkrijgbaar gaan zijn, ik heb je de zwarte, zeegroene en bladgroene kleuren niet kunnen laten zien. Deze oogpotloden zijn lekker creamy tijdens het aanbrengen en hebben een paar minuutjes nodig om te setten waarna ze redelijk vast op hun plek zitten. Je kan ze als eyeliner gebruiken maar ook op de waterlijn, al willen de glittertjes in de oogpotloden die glitters hebben soms voor een beetje irritatie in de ogen zorgen als ik ze op de waterlijn gebruik.

Ik vind het leuk hoe je deze oogpotloden kan gebruiken voor een fel accent maar ook als basis onder een fellere make-up look doen ze het goed. Verwijderen gaat aan het eind van de dag het gemakkelijkst met een oliehoudende make-upremover. De oogpotloden bevatten carnaubawas wat ze lekker soepel maakt zonder te vet waardoor ze kunnen ‘glijden’ en dit zorgt er ook voor dat ze zacht voor de ooghuid zijn.

De Yves Rocher botanical color eye pencils zullen vanaf eind deze maand verkrijgbaar zijn voor €9,90 per stuk, al heeft Yves Rocher ook vaak geweldige acties zoals nu dat je alles tegen 50% korting kan aanschaffen. Mocht je meerdere kleurtjes willen dan zou ik zeker dan weer op zo’n actie wachten :)

Yves Rocher botanical color eye pencil
Yves Rocher botanical color eye pencil
Yves Rocher botanical color eye pencil
Hierboven laat ik je enkele inspiratiefoto’s zien om de veelzijdigheid van een kleuraccent in je ooglook te creëren zonder dat het too much wordt. Zo is zelfs geel ineens draagbaar als eyeliner! Mijn favoriete kleuren zijn de petrol, mintgroene en auberginekleur en de look zoals hierboven links onderin met het subtiele mintgroene lijntje vind ik erg mooi ♥

Hoe blijft zo’n fel oogpotlood nu het beste als eyeliner zitten?
1. breng al deppend een goede oogschaduwbasis aan rondom je ogen en laat dit een beetje drogen
2. breng het felle oogpotlood (of meerdere kleurtjes voor een ombre of regenboog effect) aan zoals je wil
3. poeder je ogen af met een transparante setting powder
4. maak de ooglook eventueel af met een strak lijntje zwarte vloeibare eyeliner
5. gebruik je favoriete mascara en je kan er de hele dag tegenaan.

Gebruik jij wel eens een fel kleuraccent in je make-up? Welke kleurtjes en op welke manier is jouw favoriet hierin?

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?
Dit artikel bevat product(en) die ik heb ontvangen van een merk of bedrijf.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Imke
  Reply Imke 12 juli 2015 at 09:16

  Leuke kleuren

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 10 juli 2015 at 09:16

  Oooh, die zes kleuren aan de rechterkant zou ik dolgraag willen hebben. Maar als ik er een paar keer mee heb gespeeld gebruik ik ze denk ik niet meer. Ze zijn wel erg mooi.

 • Avatar van Petra
  Reply Petra 9 juli 2015 at 21:26

  oh oh oh…wat doet Yves Rocher ons toch aan, met die leuke kleurtjes….daar word je gewoon hartstikke hebberig van….en dan wil je ze ook nog allemaal….sjuchtttttt

 • Avatar van Nienke
  Reply Nienke 9 juli 2015 at 19:28

  Wauw! Ik moet echt eens iets met kleur gaan doen! Ik heb gekleurde mascara’s, maar gebruik ze eigenlijk nooit. Bedankt voor de inspiratie! De potloodjes zien er super uit!

 • Avatar van Kimberley
  Reply Kimberley 9 juli 2015 at 18:00

  Heel erg mooi. Ook een hele goede pigmentatie, zeg! Ik gebruik altijd heel saai zwart qua oogpotlood… Maar ook door de voorbeelden die je erbij gedaan hebt, wil ik het toch eens proberen eens iets anders te doen!

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 9 juli 2015 at 16:48

  Mooie kleuren en leuke foto’s!
  Ik ga snel even een kijkje nemen en er een aantal kopen ;-)

 • Avatar van Ann Ages Gracefully
  Reply Ann Ages Gracefully 9 juli 2015 at 13:50

  Er zitten wel een paar hele mooie tussen.

  Annette

 • Avatar van Sophie
  Reply Sophie 9 juli 2015 at 12:28

  Oh wow! Ik had niet zo’n goede pigmentatie verwacht, ik ga ze binnenkort ook eens swatchen! Ik ben eigenlijk helemaal niet meer zo van de uitgesproken kleuren in mijn oogmake-up maar die grijze, aubergine en petrol spreken me wel aan.

 • Avatar van Alice Furlan
  Reply Alice Furlan 9 juli 2015 at 12:03

  Ik heb alle kleuren nodig!! pronto! XD
  #makeupaddict

 • Avatar van Iris Beukers
  Reply Iris Beukers 9 juli 2015 at 11:49

  Wat een geweldige kleuren! Hopen dat ik er een paar kan scoren!

 • Avatar van Kirsten
  Reply Kirsten 9 juli 2015 at 11:33

  Oeh mag ik even een gat in de lucht springen, wauwie ik word hier zo blij van want een prachtige eyeliners.

 • Avatar van Manon Boerakker
  Reply Manon Boerakker 9 juli 2015 at 10:11

  Wow wat een mooie knallende kleuren zitten er tussen! Ik zou ze eigenlijk nooit dragen, mij kennende

 • Avatar van Ella
  Reply Ella 9 juli 2015 at 09:12

  Ik ben al jaren fan van ’t waterproof zwarte oogpotlood (in deze vorm) van Yves Rocher, daar zit de puntenslijper aan het einde. (Het gekleurde dopje kun je er uit trekken.) Is dat hier ook zo?

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 9 juli 2015 at 09:54

   Geniaal zou dat zijn! Heb het met al m’n kracht en bij meerdere potloden geprobeerd, maar helaas :(

 • Avatar van Nicky
  Reply Nicky 9 juli 2015 at 09:09

  Ik zou zelf niet zo snel een felle kleur toevoegen aan mijn ooglook, als je de titel van deze blogpost niet leest kan het ook zomaar over kleurpotloden gaan. Ze zijn wel lekker fel!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 9 juli 2015 at 09:55

   Haha, ik snap wat je bedoelt! Je verwacht felroze en knalgeel ook niet snel als oogpotlood :)

 • Avatar van beautifulday4makeup
  Reply beautifulday4makeup 9 juli 2015 at 09:02

  Wat een leuke kleurtjes allemaal. Zelf draag ik de laatste tijd vaak felgekleurde liner. Momenteel is het felgroen :)

 • Avatar van Saskia (www.fabandluxury.com)
  Reply Saskia (www.fabandluxury.com) 9 juli 2015 at 08:42

  Hoi desirée,
  Wat een goeie tip is dit. Ik ben al een tijd opzoek naar mooi vel gekleurde oogpotloden met veel pigment erin.Omdat ik een donkere huid heb vallen vaak de kleuren dof weg op mijn huid. Maar dit ga ik eens even proberen.

  Thanks for sharing!

  Liefs ssskia

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 9 juli 2015 at 08:51

   Oeh, dan denk ik dat deze echt wel wat voor jou kunnen zijn! :)

 • Avatar van nickyswereld
  Reply nickyswereld 9 juli 2015 at 08:21

  Wat een leuke kleurtjes! En de prijs valt goed mee.. Zeker als je, zoals je aangeeft, wacht op leuke acties!

 • Avatar van Kim- AlleenPuur.nl
  Reply Kim- AlleenPuur.nl 9 juli 2015 at 08:20

  Prachtig al kleuren! Ik gebruik zelf al jaren, als ik naar een feestje ga metallic blauwe eyeliner in combinatie met zwarte Het geeft echt een waanzinnig mooi effect. Heb je dat al eens geprobeerd?

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 9 juli 2015 at 08:52

   Dat ga ik zeker eens doen, klinkt heel intens en ‘diep’ qua combinatie :)

 • Avatar van Veertig Plus
  Reply Veertig Plus 9 juli 2015 at 07:35

  Ooooooh wat mooi! Ik hou wel van een kleurtje en paars is favoriet. Toch heb ik ook blauw en groen om af en toe mee te spelen.
  Ik ga zeer zeker even neuzen…
  Leuk die inspiratie foto’s!

 • Avatar van Eline
  Reply Eline 9 juli 2015 at 07:19

  Ziet er goed uit, ik vind gekleurde liner in de zomer altijd een succes; gelijk een fris effect!

 • Avatar van Femke
  Reply Femke 9 juli 2015 at 06:55

  Wauw, die swatches zien er onwijs goed uit zeg! Zelf gebruik ik nooit zo’n kleuraccent maar ik moet zeggen dat dit wel inspiratie geeft!

 • Avatar van BEAUZ
  Reply BEAUZ 9 juli 2015 at 06:55

  Wat mooi die felle kleurtjes, ik gebruik eigenlijk nooit felle kleurtjes maar de petrol kleur op mijn oogleden spreekt mij enorm aan ;) toch maar eens proberen

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.