Huis & interieur

Interieur inspiratie en tips voor je badkamer

17 augustus 2015

badkamer interieur inspiratie
Ik heb zelf een badkamer van zo’n vijf vierkante meter en ik kan hier alles in doen wat er gedaan moet worden, maar af en toe vind ik het heerlijk om even weg te dromen bij een badkamer voor ons toekomstige huis.. Zo’n grote badkamer met dubbele wastafel, losse douche en een groot hoekbad. Oh, yes! Vandaag geef ik je lekker veel mooie badkamer interieur inspiratie en tips om zoveel mogelijk uit de – vaak beperkte – ruimte hierin te halen.

badkamer interieur inspiratie
badkamer interieur inspiratie
badkamer interieur inspiratie
Zoals je aan de foto’s in dit artikel kan zien kan je met je badkamer heel veel verschillende kanten op. Wat je smaak ook is of hoe je interieur er ook uit ziet, door middel van de badkamermeubelen, aankleding en accessoires kan je het in een weekendje er helemaal anders uit laten zien. Mocht je meer tijd en budget hebben dan kan je er een renovatie van maken door aan de slag te gaan met andere tegels, een bad, stoomdouche, sauna.. Hey, dromen mag en het is maar net hoeveel ruimte je hebt en hoeveel waarde je eraan hecht.

Winkel tip! Of je nu op zoek bent naar een goedkope douchecabine, een designradiator, sauna of luxe whirlpool, bij de grootste online sanitair winkel Sanitairtotaal kan je zeker slagen. Alleen met het rondsnuffelen door het assortiment kom je al op veel tips en ideeën om eventueel mee aan de slag te kunnen gaan.

badkamer interieur inspiratie
badkamer interieur inspiratie
badkamer interieur inspiratie
badkamer interieur inspiratie
badkamer interieur inspiratie
Op dit moment woon ik in een huurappartement en vind ik het zonde om een hele renovatie aan te gaan, dus ben ik meer van de opfrisbeurten zo af en toe. Een ander douchegordijn of wellicht een glazen wandje voor een ruimtelijker effect, een andere kleur handdoeken, douchemat en accessoires zoals zeepbakjes, plantjes, bekers en dergelijke en het oogt al snel anders. Of door bijvoorbeeld met leuke tegelstickers aan de slag te gaan waardoor je er zelfs een soort badhuis-gevoel in kan creëren, er is heel erg veel te bedenken.

Door slim om te gaan met de ruimte die je hebt kan je ook in een kleine badkamer veel kwijt. Kies bijvoorbeeld voor een spiegel die wat dieper is waardoor het tegelijkertijd een wandkastje is, een klein rekje onder je wastafel voor je handdoeken of een hoekkastje voor al je beautyproducten die je om kan draaien tot een lange spiegel. Hoe minder producten er in het zicht staan, hoe groter je badkamer lijkt. Ook door het spelen met verlichting krijg je al snel een heel ander gevoel in een ruimte en door lichte kleuren te gebruiken lijkt je badkamer al snel ruimer.

badkamer interieur inspiratie
badkamer interieur inspiratie
badkamer interieur inspiratie
Zoals je aan de badkamer interieur inspiratie foto’s in dit artikel wel kan zien, vind ik het zelf heel erg mooi om echt een wellnessruimte van je badkamer te maken. Hoe groot of klein je badkamer ook is, ik denk dat het heel belangrijk is dat het een frisse, opgeruimde ruimte is met wat natuurlijke elementen erin verwerkt om de dag rustig te kunnen starten en af te sluiten.

Hoe ziet jouw droombadkamer eruit? Ik ben benieuwd!

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?

balkje-nieuwe-layout

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Petra
  Reply Petra 18 augustus 2017 at 13:44

  Er zitten hele mooie badkamers bij. ik krijg gelijk zo veel ideeën om zelf toe te passen. De spiegel met kast erin, gaaf!!

 • Avatar van Johan
  Reply Johan 17 augustus 2017 at 14:39

  GAAF, ik vind die spiegel met de medicijnkast erin echt geweldig. Zoiets wil ik ook echt graag thuis!!

 • Avatar van Eva
  Reply Eva 8 mei 2017 at 13:39

  Hele goede tips! Binnenkort ga ik beginnen met het verbouwen van mijn badkamer, deze blog helpt daar zeker bij.

 • Avatar van Naomi
  Reply Naomi 24 februari 2017 at 12:02

  Hele mooie badkamers zitten er tussen, ik heb ze toegevoegd aan mijn inspiratie bord! Wij hebben laatst een oude boerderij gekocht en willen ook graag de badkamer zo’n betonnen sfeertje geven.

 • Avatar van Guus
  Reply Guus 30 september 2016 at 10:02

  Super gaaf om al die verschillende stijlen te zien in een badkamer. Ik ga binnenkort ook verbouwen en heb nog geen concrete plannen over wat ik met de badkamer ga doen, dus het is leuk om een beetje inspiratie te halen uit jouw blogpost. Bedankt!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 30 september 2016 at 10:41

   Wat leuk om te horen, graag gedaan! Hoop dat je badkamer mooi gaat worden :)

 • Avatar van Margreet
  Reply Margreet 26 september 2016 at 15:58

  Gaaf artikel! Leuk om te zien dat je van een kleine badkamer toch nog iets heel moois kan maken!

 • Avatar van Dirk
  Reply Dirk 25 april 2016 at 16:08

  Wat een inspirerend artikel! Dit komt heel goed van pas omdat, ik binnenkort mijn badkamer helemaal ga verbouwen!

 • Avatar van YuSt
  Reply YuSt 19 augustus 2015 at 07:36

  Wij hebben nu een jaar geleden de badkamer verbouwd. Helaas moet de wasmachine en droger hier ook staan, daar baal ik zo van. En daar zie je behalve bij Ikea, nooit echt leuke inspiraties op.

 • Avatar van Jessie van den Oever
  Reply Jessie van den Oever 17 augustus 2015 at 23:16

  Is dit niet gewoon een gesponsord artikel?

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 18 augustus 2015 at 07:50

   Er staat niet voor niks een balk onderaan het artikel met – dit is een gesponsord artikel – :)

 • Avatar van Femke
  Reply Femke 17 augustus 2015 at 21:52

  Oh wauw.. Ik vind echt zo ontzettend veel badkamers mooi dat ik werkelijk geen idee heb wat ik voor mijn volgende huis zou willen!

 • Avatar van Saraya
  Reply Saraya 17 augustus 2015 at 20:27

  Oehh…Ik hou van Badkamers, omdat wij zelf nog bezig zijn met onze badkamer :)
  Mooie inspiratie!
  X

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 17 augustus 2015 at 20:25

  Wat een mooie badkamers zitten hierbij zeg. Mijn badkamer is niet super groot en ik gebruik ook accesoires om het zo af en toe wat te veranderen. Ik zou heel graag een bad willen, maar dat kan nu niet, dan kan ik met mijn rolstoel geen kant meer op. Heerlijk om die badkamers te zien, ook al kun je het dan zelf niet verbouwen en dat soort dingen, je doet toch weer inspiratie op :-)

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 17 augustus 2015 at 20:01

  Mooie ingerichte badkamers met ruimte besparende meubels.
  2 wastafels is een must.
  Douche en ligbad ;-)

 • Avatar van Mieke
  Reply Mieke 17 augustus 2015 at 18:39

  Ik ben gek op dit soort inspiratie-artikelen, ze geven me altijd weer leuke ideeën! Wij hebben ook een vrij kleine badkamer, dus updaten doe ik ook dmv een nieuwe mat, handdoeken of mandjes. :)

 • Avatar van Edith Sofia
  Reply Edith Sofia 17 augustus 2015 at 18:34

  Wauw wat een mooie inspiratie, zitten prachtige badkamers tussen!

 • Avatar van Fleur
  Reply Fleur 17 augustus 2015 at 16:22

  Ik droom van een bad en twee wastafels! Ik heb jaar gewoond in een huurhuis met bad en twee wastafels en mis het nu enorm. Dat was zo ontzettend luxe! Ik ging elke week wel een keer in bad. Zo fijn was dat. Als ik ga kopen komt dat er sowieso in :) Eerst maar dromen tot die tijd….

 • Avatar van Manon Boerakker
  Reply Manon Boerakker 17 augustus 2015 at 16:05

  Wat een mooie inspiratie !

 • Avatar van Tania
  Reply Tania 17 augustus 2015 at 15:08

  Er zitten prachtige badkamers tussen. Heb al zin om mijn badkamer te veranderen

 • Avatar van liselotte en rosemarie
  Reply liselotte en rosemarie 17 augustus 2015 at 14:38

  Ohh als ik dit zie kan ik me al helemaal inbeelden dat ik later een hele grote, mooie badkamer heb! Leuk artikel :)

 • Avatar van Nicoline
  Reply Nicoline 17 augustus 2015 at 14:03

  Hier zitten hele mooie badkamers bij. Ik kan helemaal wegdromen bij zulke plaatjes. In de toekomst gaan we onze complete zolder (tweede verdieping) van onze boerderij verbouwen en wil dan erg graag een mooi luxe badkamer, zoals de eerste foto! zie het al helemaal zitten!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.