Beauty

Budgettip | Born Pretty Store kwastenset

10 augustus 2015

born pretty store kwastenset
Als het op make-upkwasten aankomt dan ben ik best veeleisend. Ze hoeven niet per sé van een bepaald merk te zijn – ik vertik het ook nog eens om bijvoorbeeld €50,- voor één kwast uit te geven – maar wel qua afwerking, of ze langer meegaan, of ze wel echt zacht zijn maar niet tè (een beetje stevigheid is juist wel fijn) en of ze haartjes verliezen. Mijn favoriete kwasten zijn die van Everyday Minerals, Real Techniques en uit de ELF Studio lijn, maar vandaag wil ik graag een fijne budgettip delen, namelijk een complete Born Pretty Store kwastenset inclusief brushroll voor nog geen €20,00! Lees verder voor meer informatie, foto’s en review.

born pretty store kwastenset
born pretty store kwastenset
De set komt dus in een brushroll gemaakt van zwart kunstleder waarin je alle kwasten handig met je mee kan nemen als je een weekendje weg of op vakantie gaat. Voor thuisgebruik raad ik aan om de kwasten meer ‘open’ te bewaren zodat er lucht bij kan. De nylon/synthetische kwasten hebben een houten handvat wat geverfd is in een koraalrozekleur met een parelmoeren glans en de hardware aan de kwasten is goudkleurig.

De set bestaat uit de volgende kwasten:

flat brush voor creamy en vloeibare producten zoals foundation
round brush voor (minerale) poeders
angled flat brush voor creamy bronzers, blushes en highlighters
angled round brush voor contouren, shading en strobing
pencil brush voor oogschaduw in de outer-V of arcadeboog of concealer
pencil brush large/tapered brush voor highlighters en precisie contourwerk
precision flat brush om concealer in de huid te buffen
precision round brush voor oogschaduw en blenden
precision angled flat brush voor concealer onder de ogen en rond de neusvleugels
precision angled brush voor oogschaduw en blenden.

Het is dus echt een set voor meer de basismake-up voor je gezicht zoals foundation, concealers, poeders, blush, bronzer en highlighter maar er zitten ook enkele kwasten tussen die je kan gebruiken voor het betere blendwerk op je oogleden.

born pretty store kwastenset
born pretty store kwastenset

De kwasten voelen lekker zacht aan zonder floppy te zijn en hebben toch nog een bepaalde stevigheid. Als je voor het eerste gebruik even wat losse haartjes verwijdert en de kwasten wast is het synthetische geurtje eraf en verliezen ze erna tijdens het gebruik ook geen haren meer. Wel hadden ze hier en daar net even iets mooier afgewerkt kunnen worden (heel kleine details hoor) en iets zwaarder mogen zijn want dat vind ik persoonlijk net iets fijner werken.

Qua wassen wil ik nog een tip meegeven om de kwasten wel met de haren naar beneden te laten drogen zodat er geen water in de goudkleurige delen kan lopen. Zo kan lijm niet loskomen, is er minder kans op roestvorming en krijgen schimmeltjes en bacteriën minder kans.

Deze Born Pretty Store kwastenset kost €19,87, je betaalt geen verzendkosten, kan betalen via PayPal en hebt de set met zo’n 5 werkdagen in huis.

Iemand ervaring met deze webwinkel verder? Want ze hebben er wel heel veel erg betaalbare, leuke en mooie producten..

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?
Dit artikel bevat product(en) die ik heb ontvangen van een merk of bedrijf.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van beautifulday4makeup
  Reply beautifulday4makeup 22 augustus 2015 at 15:08

  Ik ben ook niet iemand die heel veel geld wil betalen voor een kwast!

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 11 augustus 2015 at 21:17

  Wat een mooie kwasten, eigenlijk ben ik wel aan nieuwe kwasten toe, sommige die ik nu heb gaan al best lang leef. Fijne revieuw :-), ik ga er nog even over denken.

 • Avatar van Bianca
  Reply Bianca 11 augustus 2015 at 12:46

  Ik ben fan van de mac kwasten. Prijzig zeer zeker zijn ze hun geld waard? Volmondig JA. Ik koop er gewoon iedere keer 1tje bij dan blijft het ook wat betaalbaarder.

 • Avatar van Marijke - de beste versie van jezelf
  Reply Marijke - de beste versie van jezelf 10 augustus 2015 at 17:12

  Ik ben enigszins veeleisend als het op kwasten aankomt dus deze spreken me niet zo aan.. De webshop ken ik niet, maar ga eens een kijkje nemen!

 • Avatar van marjolean
  Reply marjolean 10 augustus 2015 at 15:55

  Heb zelf de oogschaduwkwasten hiervan, maar vind ze eigenlijk net te groot om goed mee te kunnen werken. Al zijn ze wel heerlijk zacht en toch ook verrassend stevig!

 • Avatar van femketje
  Reply femketje 10 augustus 2015 at 12:28

  ik heb zelf jaren terug een andere set kwasten gescoord via BPS en die werken nog steeds alsof er engeltjes over je gezicht dansen!

 • Avatar van Eline | Simply Handwritten
  Reply Eline | Simply Handwritten 10 augustus 2015 at 12:16

  De kwasten zien er iets te meisjesachtig uit naar mijn smaak, maar voor die prijs inderdaad een aanrader!

 • Avatar van Manon Boerakker
  Reply Manon Boerakker 10 augustus 2015 at 11:08

  Ik heb regelmatig producten van Bornprettystore en tot nu toe ben ik er erg tevreden mee. De kwasten zien er goed uit.

 • Avatar van YuSt
  Reply YuSt 10 augustus 2015 at 11:01

  Ik koop er wel eens nailart benodigheden. En vind de kwasten er goed uitzien. Ooit kocht ik via Light in the Box twee kwasten en die zijn me toch fijn!

 • Avatar van Make Up For Women
  Reply Make Up For Women 10 augustus 2015 at 09:26

  Wat een prachtige kwasten! Lijkt me erg fijn!

  Liefs,

  xoxo

 • Avatar van Bianca|pinkit (@BlogsvanBianca)
  Reply Bianca|pinkit (@BlogsvanBianca) 10 augustus 2015 at 09:17

  De webshop ken ik wel maar zelf koop ik liever van iets het originele product, ben wel benieuwd hoe deze kwasten zijn in gebruik ze zien er prima uit x

 • Avatar van Fleur
  Reply Fleur's Beautytips 10 augustus 2015 at 09:04

  Ik ken het merk nog niet. Lijken me fijne kwasten. Ik gebruik kwasten van Sigma, Yves Rochez en the Bodyshop. Zijn allemaal stuk voor stuk heel prettig.

 • Avatar van Femke
  Reply Femke 10 augustus 2015 at 08:56

  Ik heb nog nooit iets via die winkel besteld, maar wat een mooie kwasten zeg! Erg fijn lijken ze me..en dat voor zo’n mooie prijs :-)!

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 10 augustus 2015 at 07:33

  Mooie make-up tools!
  Ik moet ook eens in goede make-up kwasten meer investeren.

  Fijne dag Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.