Beauty Reizen & vrije tijd

Get ready with me | Holiday Preppin’!

13 augustus 2015

huid voorbereiden op de zon
Je huid voorbereiden op de zon, zomer of een zonvakantie is iets wat ik heerlijk vind om te doen en voor mij ook echt bij de hele voorpret hoort. Ik ben niet echt een enorme zonaanbidder vanwege de schadelijke effecten ervan op de huid en het feit dat ik snel verbrand, maar als ik weet dat ik op reis ga en tijdens die vakantie redelijk wat zon mee zal pikken dan bereid ik mijn huid hier zeker op voor. Hoe ik dit doe, waarom ik dit doe en welke producten ik hier voor gebruik deel ik vandaag met je!

huid voorbereiden op de zon
Lancaster Tan Preparer voor het lichaam en het gezicht horen sinds een paar jaar zeker bij de voorbereidingen, juist omdat ik zo snel verbrand en amper tot niet verkleur (ja, rood worden doe ik voldoende maar een tintje krijgen ho maar..). Je begint met het dagelijks smeren van deze producten zo’n 4 tot 2 weken voor je op vakantie of de zon in gaat en je verhoogt hiermee de weerstand in je huid en stimuleert de melanine waardoor je sneller en egaler bruin zal worden. Het serum voor het gezicht en de waterspray voor het lichaam zitten vol ingrediënten die de huid een boost geven en hydrateren, dus ook nog eens een lichte verzorging bieden voor elk huidtype.

Voor een aankomende persreis binnenkort zal ik ook zeker zon mee gaan krijgen, dus ik ben weer begonnen met smeren :)

huid voorbereiden op de zon
De huid goed en regelmatig scrubben schiet er gedurende het jaar nog wel eens bij in, maar zo richting en tijdens een zonvakantie let ik hier extra op. Niet alleen wordt je huid er mooier van doordat je tijdens het masseren de bloedcirculatie bevordert, ook wordt hij er zachter van en verwijder je zo dode huidcellen. Zo kan je huid optimaal een zonbeschermingsproduct (en vooraf de Tan Preparers bijvoorbeeld) beter opnemen waardoor je zeker egaler bruin zal worden. Als je huid lekker zacht en stralend aanvoelt voel ik me toch altijd net dat beetje extra zeker als ik wat minder kleding aan heb ^^

Mijn favoriete producten hiervoor zijn op dit moment de Dermalogica exfoliating body scrub en de Clarisonic Plus.

huid voorbereiden op de zon
huid voorbereiden op de zon
Als laatste op beautygebied denk ik aan mijn nagels. Ik heb namelijk niet echt zin om hier op een vakantie mee bezig te zijn en doe dan één van de volgende dingen. Of ik lak mijn nagels met een goed gellaksysteem zonder UV/ledlamp zoals de OPI Infinite Shine waardoor je gemakkelijk één tot twee weken verzekerd bent van een mooie kleur op je nagels (ik draag hier trouwens de frisse pastelgroene kleur S-ageless Beauty) òf ik vijl mijn nagels redelijk kort en neem een bokkepootje en een goede nagelriemolie mee. Zo geef ik mijn nagels eens even een weekje rust en versterk ik ze door dagelijks in te smeren en heb ik er verder ook geen omkijken naar.

Op non-beautygebied bereid ik me altijd voor door alle apparaten die meegaan vooraf op te laden zoals de laptop, camera’s, telefoons en powerbanks. Mocht ik dan even geen stroom tot mijn beschikking hebben kan ik toch nog online waar nodig.

Ik ben benieuwd.. Hoe bereid jij je voor op een (zon)vakantie? Of hou je je hier helemaal niet mee bezig?

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?
Dit artikel bevat product(en) die ik heb ontvangen van een merk of bedrijf.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Marijke - de beste versie van jezelf
  Reply Marijke - de beste versie van jezelf 13 augustus 2015 at 21:39

  Ik heb eigenlijk geen voorbereidingsroutine voor een zonvakantie.. Ik smeer me gewoon goed in, draag een zonnebril en ga optijd uit de zon als ik merk dat ik toch verbrand. Die voorbereidingsproducten van Lancaster lijken me wel wat, ik verbrand namelijk ook erg snel helaas!

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 13 augustus 2015 at 21:20

  Dit is iets waar ik eigenlijk niets mee doe, op vakantie ga ik niet, ik ben het liefste thuis en in de zon verbrand ik altijd heftig, met welke factor ik ook smeer. Maar vanwege mijn gezondheid kom ik weinig buiten als het zo zonnig en warm is, daar word ik ziek van.
  Maar goed voor mijn huid zorgen doe ik wel, scrubben, lekker smeren en een mooi kleurtje op mijn nagels hoort er natuurlijk ook bij. :-)

 • Avatar van Ann Ages Gracefully
  Reply Ann Ages Gracefully 13 augustus 2015 at 18:57

  Die nagellak is prachtig zeg. Mijn vakantie zit er inmiddels op. Ik probeer mijn huid er wel op voor te bereiden (ga altijd naar de zon) scrubben, beetje voorbruinen en ook eenmaal thuis blijven verzorgen en smeren.

 • Avatar van Kiss & Make-up
  Reply Kiss & Make-up 13 augustus 2015 at 15:10

  Die nagellak is ECHT mooi! Ik probeer me ook altijd wel wat te preppen voor mijn vakantie. Mani, pedi, haar bijkleuren, dat soort dingen.

 • Avatar van Jamey - Beauty Unboxing
  Reply Jamey - Beauty Unboxing 13 augustus 2015 at 13:47

  Geweldige tips weer!

 • Avatar van Manon Boerakker
  Reply Manon Boerakker 13 augustus 2015 at 12:50

  Oh die clarisonic wil ik ook graag hebben! Leuk om te lezen trouwens wat je allemaal doet om je voor te bereiden. Ik hou alleen niet zo van tanningsproducten.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 13 augustus 2015 at 13:49

   Ik ook niet, word er alleen maar vlekkerig en oranje van haha. Maar deze producten geven geen tintje he, ze helpen alleen de huid op de zon voor te bereiden zodat je mooier en sneller natuurlijk kan bruinen :)

 • Avatar van Irem
  Reply Irem 13 augustus 2015 at 10:22

  Ik ben benieuwd naar de tan preparers! Daar ga ik naar kijken :)

 • Avatar van Karolina
  Reply Karolina 13 augustus 2015 at 10:12

  Ik heb nog nooit over zonvoorbereiders gehoord maar ik merk ook dat het is alsof ik afgelopen 3 jaar onder een steen ergens zat en nu pas…
  We gaan nog richting de zon en ik verbrand ook sneller dan ik wat dan nog kleur krijgt. Dus ik ga dit uitproberen! Bedankt voor je tips :)

 • Avatar van Kirsten
  Reply Kirsten 13 augustus 2015 at 08:40

  Leuk om te zien wat je allemaal doet om je voor te bereiden. Ik zou ook nog wel zo’n mooie clarisonic willen proberen. Ik denk meestal met het voorbereiden alleen aan het scrubben van mn lichaam zodat ik ‘bruiner’ word :D

 • Avatar van Fleur
  Reply Fleur's Beautytips 13 augustus 2015 at 08:10

  Ik scrub vooral maar ik zorg dat ik dan thuis alvast wat kleur opbouw door in de zon te gaan. Dan smeer ik met spf 30 op mijn gezicht en 20 op mijn lijf. Zo heb ik alvast een natuurlijke bescherming op vakantie. Het lukt niet altijd om vast een kleurtje op te bouwen. Verder doe ik niet zoveel ter voorbereiding.

 • Avatar van Femke
  Reply Femke 13 augustus 2015 at 07:55

  Ik bereid me ook voor om een paar keer goed te scrubben.. Verder ga ik wel een keer of 3 a 4 onder de zonnebank om alvast wat kleur op te bouwen. Daarna kap ik daar ook weer mee. Ik hou niet ontzettend van zonnen, dus als ik op vakantie ben.. ben ik liever in het water en dan vind ik het fijn dat ik toch al wel wat kleur op heb gebouwd. Ook ga ik nog lekker een pedicure laten doen waarbij ook mijn nagels worden gelakt en een manicure of lakken van de nagels op mijn handen, heerlijk!

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 13 augustus 2015 at 07:04

  Goede en handige tips!
  Ik hou er zeker wel van want het is leuk om op holiday te gaan en net als je dat extra beetje tijd voor jezelf hebt is fijn om er mooi en goed verzorgd uit te zien ;-)

  Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.