Beauty

How to | Banana concealer & powder

24 augustus 2015

banana concealer
Het zou een beetje dè holy grail en een onmisbaar product tussen je make-upverzameling moeten zijn en contour-queens zoals Kim Kardashian schijnen er dol op te zijn: banana concealer en powder. Ik heb een gelige concealer en een gelig poeder als deze nog niet eerder gebruikt en was direct erg benieuwd naar deze producten toen ze binnen kwamen. Ik vertel je er meer over, inclusief foto’s, swatches, voor- en nafoto’s en tips en tricks.

banana concealer
De gelige tint in deze producten corrigeert subtiel roodheid en grauwe kleuren zoals wallen of de bekende grijzige waas bij de echt donkere huidjes. De bekendste banana powder is volgens mij die van Ben Nye, maar het is ondertussen van veel meer merken verkrijgbaar zoals bijvoorbeeld van Make-up Studio.

banana concealer
banana concealer
banana concealer
Banana concealer 4ml, €11,90
Deze geelbeige concealer corrigeert roodheid en vlekjes en corrigeert donkere, grauwe en blauwe wallen en kringen rondom de ogen. Daarnaast is hij voor medium- tot donkergetinte huidjes ook als niet-glanzende-highlighter te gebruiken onder de wenkbrauwen, op de neusbrug en bijvoorbeeld op de jukbeenderen.

De concealer zit in een vierkant doosje met een soft touch klapdeksel met een venstertje waardoor je de kleur gelijk ziet. Het is een redelijk lichte huidkleurige crèmeconcealer met een duidelijke gele ondertoon. De substantie is wat aan de dikkere kant en heeft een goede pigmentatie waardoor je maar weinig product nodig hebt om toch een mooi resultaat te krijgen. De concealer heeft een licht bloemige geur.

Zeker onder de ogen moet je wel oppassen dat je niet teveel product gebruikt, anders kan het in de lijntjes ophopen en juist dingen accentueren. Eerst een goede oogcrème, de oogschaduwbasis ook onder de ogen aanbrengen, deppend aanbrengen en afpoederen zijn tips om dit ophopen in lijntjes te voorkomen.

banana concealer
banana concealer
banana concealer
banana concealer
Banana powder 10g, €18,90
Deze matterende losse poeder met een heel subtiel gelige kleur fixeert je make-up waardoor het mooier en langer blijft zitten, het absorbeert talg waardoor je een mattere look krijgt en een vettere T-zone bijvoorbeeld minder opvalt en het laat oneffenheden en poriën minder opvallen. Mocht je een wat meer getinte tot donkere huid hebben dan kan je het poeder ook als een subtiele highlighter gebruiken onder de ogen en over de T-zone en is hiermee geschikt voor elke huidskleur.

Deze losse poeder komt in een transparante pot met een zwart draaideksel en daaronder een sifterjar waardoor je wat poeder in de binnenkant van het deksel kan tikken en zo met een fluffy kwast de poeder op kan pakken, het teveel aftikken en gebruiken waar nodig. De geur van het poeder doet me lichtjes aan die van een aftershave denken en had wat mij betreft achterwege gelaten mogen worden..

De kleur van het poeder is zeker licht warmgeel te noemen, maar het effect op de huid is redelijk transparant. Je kan hem gebruiken om de concealer mee te setten, maar ook over je gehele gezicht als finishing powder. Op deze laatste manier matteert het de huid, geeft het een mooi airbrush effect en krijg je er toch een mooie gloed van over de huid.

banana concealer
Hierboven zie je de volgende stappen:

– linksboven een foto mèt foundation maar zonder concealer
– rechtsboven met de concealer op rode plekjes, pigmentvlekjes en onder mijn ogen maar ook als subtiele highlighter onder mijn wenkbrauwen, op mijn jukbeenderen, op mijn neusbrug en in het cupidoboogje van mijn lippen
– linksonder met de poeder erover over het gehele gezicht aangebracht
– rechtsonder het geheel afgemaakt met de overige make-up.

Ik snapte de hype rondom de gelige banana producten eerder niet zo goed en had er ook met mijn koele ondertoon geen ‘gevoel’ bij, maar nu ik het zelf gebruikt heb zie ik er zeker de voordelen van in. Het resultaat is subtiel maar wel aanwezig en het geheel geeft een mooi resultaat wat echt lange tijd aanhoudt.

Heb jij wel eens banana concealer en/of powder gebruikt? Van welk make-upproduct wat echt een hype is zou jij wel eens een review willen zien?

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?
Dit artikel bevat product(en) die ik heb ontvangen van een merk of bedrijf.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Sanne, life coach Den Haag
  Reply Sanne, life coach Den Haag 11 december 2015 at 18:48

  Mooi effect hoor, geeft die concealer! Heb ook weer een nieuwe nodig, dus thanks voor de tips!

 • Avatar van Beauty Treasures
  Reply Beauty Treasures 1 september 2015 at 17:44

  Het eindresultaat vind ik mooi!

 • Avatar van AA Beautyaddicts
  Reply AA Beautyaddicts 27 augustus 2015 at 13:43

  Ik denk dat het voor mijn huid wel zou werken, maar het ziet er wel heftig uit!

 • Avatar van Femke
  Reply Femke 24 augustus 2015 at 21:24

  Ik heb dit nog niet geprobeerd maar wat ben ik blij dat jij dit hebt geprobeerd.. Ik kan mezelf altijd goed vinden in jouw reviews (wat je misschien al wel weet haha), dus happy me! Ik vind het effect op de foto mooi, maakt me nieuwsgierig!

 • Avatar van Josan
  Reply Josan 24 augustus 2015 at 21:15

  Als ik zoiets gebruik, zie ik er uit als een spook :-)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 25 augustus 2015 at 09:47

   Dat zou je denken he met zo’n lichte kleur en een donkere huid, maar als je Google gebruikt om ‘banana concealer/powder dark skin’ door te zoeken dan kom je echt mooie resultaten tegen. Misschien leuk om eens te kijken? :)

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 24 augustus 2015 at 13:35

  Dit is de tweede keer dat ik dit product zie en het geeft echt een mooi subtiel resultaat, vind je look erg mooi. Weet niet of ik het zelf ga kopen,maar het resultaat is erg mooi.

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 24 augustus 2015 at 11:16

  Nee, dit ken ik niet.
  Maar bij jou geeft het een mooi resultaat.
  Je bent prachtig opgemaakt.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 25 augustus 2015 at 09:52

   Dankjewel voor je compliment over de look!

 • Avatar van marjolean
  Reply marjolean 24 augustus 2015 at 11:09

  Ziet er wel goed uit! Ik had er eigenlijk nog nooit van gehoord, haha.

 • Avatar van YuSt
  Reply YuSt 24 augustus 2015 at 10:36

  Ik had er wel al van gehoord, nog niet zelf gebruikt. Ik ben type eerst zoen, dan geloven en aangezien ik hier toch subtiel resultaat zie wil ik er wel een poging toe wagen. Echter hoe zit dat met rimpelige wallen? Ben altijd zo bang dat je van die rare lijntjes ziet.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 25 augustus 2015 at 09:52

   Oeh.. Eerlijk gezegd ben ik bang dat de banana concealer van dit merk daar wellicht te romig voor is en dan wel kans heeft in de lijntjes te kruipen :(

 • Avatar van Jamey - Beauty Unboxing
  Reply Jamey - Beauty Unboxing 24 augustus 2015 at 10:16

  Mooi eindresultaat!

 • Avatar van Fleur
  Reply Fleur 24 augustus 2015 at 09:31

  Ik kende het nog niet. Het resultaat ziet er wel goed uit!

 • Avatar van beautifulday4makeup
  Reply beautifulday4makeup 24 augustus 2015 at 09:17

  Ik vrees dat hij voor mij iets te gelig van kleur is

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 24 augustus 2015 at 09:51

   Daar was ik met mijn koele huidtype ook erg bang voor, maar ik was verbaasd hoe goed het werkt bij grauwe/donkere/blauwe kringen rondom de ogen en bij rode plekjes!

 • Avatar van Themommydiaries
  Reply Themommydiaries 24 augustus 2015 at 09:13

  Mooi resultaat! Had er nog nooit van gehoord! Haha

 • Avatar van Lena
  Reply Lena 24 augustus 2015 at 08:52

  Ik had er nog nooit van gehoord, dus dankjewel, nu sla ik geen flater als een van mijn vriendinnen erover begint. Ik ben heel benieuwd naar CC-créme en wat het verschil is met BB. Heb jij daar al eens over geschreven? Ik heb een nogal onrustige huid, dus moet heel voorzichtig zijn met het uitproberen van nieuwe producten. Had laatst een paar keer een primer gebruikt maar dat vond mijn huid niet fijn, dus daar ben ik weer mee gestopt.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 24 augustus 2015 at 09:52

   Altijd jammer als een product je huid onrustig maakt.. Ik hoop dat je uit kan vogelen om welk ingrediënt het gaat, dan kan je die al makkelijker proberen te vermijden :)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 25 augustus 2015 at 09:54

   Hi Lena, het verschil tussen een BB (blemish balm) en een CC (color correcting) is dat de BB vaak net iets beter dekt maar de CC net wat beter rode vlekjes corrigeert. Heel veel verschil heb ik er zelf nooit tussen gemerkt en vind het meer een marketingdingetje ;)

   • Avatar van Lena
    Reply Lena 25 augustus 2015 at 14:36

    Dank voor je antwoorden Desirée!

 • Avatar van Edith Sofia
  Reply Edith Sofia 24 augustus 2015 at 08:46

  Ik had er al veel over gehoord. Ziet er goed uit, mooi resultaat!

 • Avatar van Bianca|pinkit (@BlogsvanBianca)
  Reply Bianca|pinkit (@BlogsvanBianca) 24 augustus 2015 at 07:14

  Je ziet zeker verschil, ben zelf de poeder aan het testen (nu 1 dag gebruikt) dus ben benieuwd wat ik er zelf van ga vinden xxx

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 24 augustus 2015 at 09:52

   Ik ben alvast heel benieuwd naar jouw review erover!

 • Avatar van roryblokzijl
  Reply roryblokzijl 24 augustus 2015 at 06:53

  Nog nooit van gehoord! Maar het klinkt heel interessant. In principe gebruik ik eigenlijk nooit poeder of concealer (behalve voor onder mijn ogen. Die van Clinique) of vloeibare make-up. Maar eens moet de eerste keer zijn?

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.