Lifestyle Persoonlijk

Personal | Maandelijkse doelen (augustus)

27 augustus 2015

maandelijkse doelen
Pfoe, eerlijk gezegd vind ik het best lastig om de doelen voor elkaar te boksen elke maand want die paar weken vliegen telkens sneller om dan ik denk en er komt altijd van alles tussendoor waardoor je gewoonweg minder tijd voor jezelf en je doelen overhebt. Deze maand een mindere maand wat betreft mijn doelen dus, maar zeker niet rampzalig. Lees verder hoe het gegaan is met mijn doelen en welke nieuwe doelen ik mijzelf stel voor de komende maand..
Mijn doelen voor de afgelopen maand waren:

1. Een gezondere en fittere versie van mijzelf met minimaal 2,5kg gewichtsverlies.
En zoals je in dit artikel met de resultaten van mijn eerste maand Herbalife Level 10 kon lezen is dat wel gelukt. Het werden zelfs 4,5kg en 11 centimeter rond mijn buik minder. Wow! Dat had ik echt niet verwacht aangezien ik gewoonweg meer ben gaan eten en dus totaal geen honger of trek heb met die 5/6 eetmomenten op de dag. De combinatie meer beweging, minder koolhydraten, meer vezels en meer eiwitten/proteïnen doet het schijnbaar erg goed voor me en ik voel me er ook echt een stuk beter door.

Het is trouwens opvallend hoe ik merk dat ik steeds meer discipline krijg hierdoor, zo had Paul zin in frietjes vorige week uit zijn werk. Hij belde dat hij daar zin in had en wat hij voor mij mee kon nemen van de snackbar en ik had er gewoonweg echt geen zin in. Ik at die avond pasta-zonder-pasta (oftewel mager rundergehakt met veel groente, kruiden en wat geraspte kaas) en genoot hier enorm van.

2. Een compleet weekend zonder TV, PC, social media..
Nahhh, niet helemaal gelukt! Dat is ook gewoon echt heel erg lastig om vol te houden met mijn werk wat zich toch echt online afspeelt. Wel hebben we echt zo min mogelijk TV, PC en internet aangehad en gaf dat vooral veel rust aan ons hoofd. Die houden we er dus in om vaker te doen. We hebben dat weekend vooral lekker gewandeld, uitgebreid boodschapjes gedaan, wat kleine klusjes in en rondom huis weg kunnen strepen, we zijn naar familie, vrienden en Burger’s Zoo geweest, ik heb lekker gesport.. Het weekend vloog voorbij, maar dan wel vooral in quality time voor onszelf en elkaar. Heerlijk!

3. Twee leesboeken uitlezen.
Nee, daar is helemaal niks van terecht gekomen. Ik heb er gewoonweg de rust en de tijd niet voor weten te vinden en dat terwijl ik veel heb liggen waar ik echt nog in verder wil..

maandelijkse doelen

Mijn nieuwe doelen voor de komende maand zijn:

1. Een gezondere en fittere versie van mijzelf worden en weer minimaal 2,5kg afvallen.
Ik merk dat ik dit doel echt als doel uit moet spreken tegen mijzelf en mijzelf eraan moet houden, want uit gemak en gewoonte zakt de motivatie anders wat weg. Proberen de discipline en motivatie hoog te houden dus, en er lekker voor blijven gaan want ik voel me met de week lekkerder. Wel probeer ik me te houden aan de 80/20 regel, dus 80% gezond en 20% minder gezond regel want af en toe mag ik van mijzelf ook echt wel wat anders nemen zoals met een verjaardag een gebakje eten, af en toe uit eten en als ik op vakantie ga wil ik ook kunnen genieten van lokale lekkernijen, kruiden en smaken :)

2. Twee boeken uitlezen.
Je kan het Dees, kom op! ;) Ik kon vroeger zoveel rust in boeken lezen vinden en baal dan ook dat ik me er de laatste tijd niet toe kan zetten. Die rust die het brengt en het hele opnemen van verhalen mis ik echt.

maandelijkse doelen
maandelijkse doelen
3. Mijn beautykast uitzoeken.
Iets wat echt een enorme bende is geworden: mijn persoonlijke beautykast. Oftewel alle producten die ik voor mijzelf hou die in een aparte kast staan. Producten die echt bij mijn huid, haar, huidtype et cetera passen. Het is teveel en een zooitje geworden. De foto’s geven maar een kleine impressie (schaam schaam). En dan nog te bedenken dat ik meer weggeef dan dat ik zelf hou.. Wat een verschrikkelijke luxepositie toch ook.

Oh, als ik dan toch in de opruimmodus ben wil ik ook alle kleding van Shae uitzoeken en er pakketjes van maken om weg te geven en te verkopen. Ze heeft echt ontiegelijk veel kleding wat niet meer past en het is tijd ruimte te maken voor de aankomende herfst- en wintercollectie ^^

Wat is jouw belangrijkste doel voor de komende maand? Laten we elkaar blijven motiveren ♥

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Beauty Treasures
  Reply Beauty Treasures 1 september 2015 at 17:47

  Super hoe je jezelf motiveert met je afvalrace! Goed bezig!

 • Avatar van smilingbeauties
  Reply smilingbeauties 30 augustus 2015 at 20:49

  Mijn doel voor de komende maand is genieten, ontspannen en lezen! Wij gaan in september 17 dagen naar Spanje, en ik ben heel erg toe aan genieten, ontspannen en lezen na het afgelopen bewogen jaar. Ik ben al begonnen met mijn boekenkast uitzoeken (wat wil ik bewaren, wat wil ik nog lezen en wat ga ik verkopen) en heb vandaag via marktplaats een boek gekocht wat ik nog graag wil lezen. Let’s do this!

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 28 augustus 2015 at 21:52

  Wat goed dat je weer bent afgevallen en centimeters bent kwijtgeraakt, echt super, mijn petje af.
  Kan me goed voorstellen dat je niet helemaal zonder sociale media kunt, maar zo te lezen heb je een hele goede midden weg gevonden. fijn dat je al weer nieuwe doelen hebt, het is altijd lekker om op te ruimen en om anderen blij te maken :-). Het gaat je vast weer lukken.

  Het afvallen gaat niet zo hard als ik wil, maar langzaam maar zeker lukt het wel, is zo jammer dat ik niet kan sporten en bewegen dat zou echt winst zijn, maar goed het is niet anders. Mijn doel blijft om een paar kilo af te vallen en ik ga met mijn tweede opruim ronde beginnen. Ik heb een tijd terug al eens “rondje huis” gedaan en ga nu mijn “twijfel” gevallen weg gooien, heb behoefte aan een opgeruimd huis én een opgeruimd hoofd.
  Succes weer deze maand, je hebt al bewezen dat je het kunt! :-)

 • Avatar van jeapiebel
  Reply jeapiebel 27 augustus 2015 at 14:52

  Wat een eerlijk eindresultaat en een goed idee om doelen te hebben.

 • Avatar van Fleur
  Reply Fleur 27 augustus 2015 at 14:10

  Ik schrijf zo’n 1x per maand een update op mijn blog over mijn doelen. Een daarvan is mijn streefgewicht bereiken. Dat betekent 5,5 kilo afvallen. Misschien zelfs 6 (durf nog niet op de weegschaal te staan). Meer bewegen en minder snoepen dus. Ik ga m’n best doen de komende maanden!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 27 augustus 2015 at 14:38

   Oh, wat een haalbaar doel. Dat gaat je vast lukken lady!!

 • Avatar van beautifulday4makeup
  Reply beautifulday4makeup 27 augustus 2015 at 09:39

  Ik ben tegenwoordig overal aan het lezen. Gelukkig is er ook een kindle app voor de telefoon.

 • Avatar van Karen
  Reply Karen 27 augustus 2015 at 08:44

  Een social media vrij weekend. Ik zou het zo graag willen, maar het lukt gewoon echt niet. Komt ook door mijn telefoon, want mijn laptop kan ik wel een weekend uit laten. Maar inderdaad, als blogger is het ook echt heel moeilijk. Je wil toch reageren op mensen.
  Fijn dat het afvallen zo goed gaat! Heel inspirerend om te lezen :)

 • Avatar van YuSt
  Reply YuSt 27 augustus 2015 at 08:24

  Ik eet veel koolhydraten… Dat moet ik dus aanpassen. Vind het wel moeilijk.
  Wil niet met shakes etc werken, puur uit voeding. Vandaag even nieuw menu samenstellen. Was dus niks afgevallen… *jank*. Zat ook niet lekker in mijn vel.

  Ik vind het een leuk artikel. Ook als je iets niet haalt… Jij kijkt daar anders tegenaan. Ik ben echt te streng tegen mijzelf. Dank je voor je motivatie…

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 27 augustus 2015 at 08:37

   Ik herken veel uit je reactie, ook ik ben veel te hard voor mijzelf soms en moet dat echt veranderen want we werken tenslotte wel aan onszelf en dat is echt niet altijd even makkelijk. Als je trouwens goed zoekt naar de juiste shake dan zitten er vaak meer vitamines, eiwitten, vezels en voedingsstoffen in dan in veel ‘normaal’ eten zeg maar (en het is lekker makkelijk en snel klaar!). Veel succes voor de komende tijd, je kan het!

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 27 augustus 2015 at 07:31

  Wat goed zeg en pluim voor jou dat je zoveel kilo’s in zeer korte tijd bent afgevallen!
  Van pasta zonder pasta moet ik ook eens gaan doen.
  Wat doe jij met beautyproducten?
  Geef je die weg aan mensen bij je in de buurt?
  De komende tijd zal je vast weer je doelen bereiken en ga zo door….

  Xoxo

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 27 augustus 2015 at 07:53

   Ik geef ze weg aan mensen in mijn omgeving en een paar naar mensen die het hard nodig hebben :)

 • Avatar van BEAU
  Reply BEAU 27 augustus 2015 at 07:12

  Voor mij werkt minder koolhydraten, meer vezels en eiwitten samen met bewegen ook heel goed ;)
  Ik heb nog een tip voor je, gebruik eens ipv pasta courgette als pasta, dit is heerlijk, heel voedzaam en heeft weinig calorieën. Ga zo door, je bent echt op de goede weg met je doelen, succes!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 27 augustus 2015 at 07:54

   Thanks voor je enthousiasme! Ik maak met de spiralizer regelmatig courgettepasta, heel lekker inderdaad :)

 • Avatar van Femke
  Reply Femke 27 augustus 2015 at 07:00

  Ik was al benieuwd of je het een heel weekend zonder social media ed. uit zou kunnen houden haha! Wel heb je daar een goede middenweg in kunnen vinden :-)! Super dat je meer bent afgevallen dan je doel was, dat geeft weer een flinke boost toch!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.